Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Ei muuta kuin rohkeasti mukaan vain

[19:30 25.5.2011] J.R.
Mitä mieltä käyttäjät ovat keskustelujen tarpeellisuudesta Aukeassa, koskien tekniikoita, materiaaleja, kokemuksien ja vinkkien jakamista muiden tekijöiden kesken ?[12:23 26.5.2011] A.M.
Itse pidän asiaa tärkeänä.

Aukean infosta lainattuna

" Aukea.net:n tarjoama palvelu osaltaan edesauttaa alojen harrastajien taitojen kehittymistä."

Toisille se on työn julkaisemista ja toisten töihin tutustumista, kommentointia ja kritiikkiä sitä kautta. Näin käsittäisin pääosin olevan, sitä kaipaaville, keskustelupalsta on hyvä kanava esittää kysymyksiä ja saada vastauksia. Osallitujien määrä tietenkin riippuu keskustelun aihepiiristä yms yms.,

Hyvä se on vähäinenkin keskustelu ja keskusteluhistorian säilyminen. Sieltä selaamalla saattaa löytyä jo olemassa olevia vastauksia mielessä oleviin kysymyksiin.


[12:58 26.5.2011] J.R.
...onko tullut koettua ns. kostotoimenpiteitä ja mahdollista tahallista ykköstelyä, johonka palaute olisi mahdollisesti ollut osasyynä ehkä siksi, että palaute ei ole ollut kieliopillisesti oikein ja näinollen aiheuttanut tahattoman väärinkäsityksen, itselläni kun olen ollut 35 vuotta siirtolaisena eri maissa suomenkielen kirjoitus tökkii, olen vasta nyt kun liityin Aukea yhteisöön alkanut kirjoittamaan suomeksi, ja havaittavissa on, että kun palautteeni ja kirjoitukseni ei ole kieliopillisesti oikein muotoiltu, kun en osaa, niin kirjoitukseni on aiheuttanut väärinkäsitystä......


[10:58 30.5.2011] A.M.
Osa kommentoivista jäsenistä ei ehkä katso julkaisemisessa olevan muuta, kuin yksi ainoa tarkoitus.

Tekijän puolelta vain valmiin työn esitteleminen ja siitä muiden antamien mielipiteiden nÖyrä kuunteleminen, itse keskusteluun osallistumatta. Saattaa osa itsekkin töitään julkaisevista ajatella näin.

Edelleen lainaan aukean yleis-infosta...

"Vaikka Aukea käsitetään omien töiden julkaisukanavana, enemmistö Aukean käyttäjistä on julkaistujen teosten yleisöä. Teosten tarkastelu ei vaadi rekisteröitymistä, mutta kommentointiin, keskusteluun tai pisteyttämiseen vaaditaan rekisteröityminen. Aukeaan saa vapaasti rekisteröityä kuka tahansa. Rekisteröityessä velvoitetaan suostumaan muutamiin rekisteröitymisehtoihin, mm. omalla nimellä esiintymiseen.

Rekisteröityminen ja töiden kritisointi ei missään tapauksessa velvoita käyttäjää laittamaan esille omia teoksiaan. Uuden käyttäjän tulisi tiedostaa että Aukean yleisö odottaa julkaistuilta töiltä kovaa tasoa ja työt saavat armottoman rehellistä palautetta - niin positiivista kuin negatiivistakin. Töitään esille laittavilta vaaditaan itsekritiikin lisäksi siis palautteenottokykyäkin."

Ehkä vaihtoehtoina julkaisuun tulisi siten saada, ehdottomasti tekijänsä mielestä, "valmiiden" näyttely ja sinne poikkeava tapa kertoa tekijälle mielipide työstä. Työ on valmis ja jokainen pitäköön mielipiteet omana tietonaan. Arvostus vain Pisteiden kautta ja kommentit ja kritisointi yksityisviestillä, vaikka nimettömänä. Näin jokainen muodostaisi mielipiteensä vain työn kautta näkemästään...

Tämän pitäisi kyllä mielestäni toimia ihan näinkin, nykyisenkaltaisena.

Aukean toimintafilosofiaa uudelleen lainatakseni:
"Aukea.net:n tarjoama palvelu osaltaan edesauttaa alojen harrastajien taitojen kehittymistä. Aukea.net luo väylän esittää teoksia suurelle yleisölle, saada ja antaa kommentteja sekä arvosteluja."

Toinen tykkää piirretyistä toinen maalatuista, joku tykkää esittävistä kun taas jonkun mieleen on abstrakti. Sen ei tulisi olla peruste sille onko työ omasta mielestä huono, onko siinä paljon parannettavaa, onko se keskinkertainen, hyvä vai todella hyvä.

Jos omenan maalaa kankaalle, tavoitellen realistista esittämistä, eikä sitä katsoja pysty tunnistamaan omenaksi, on työ huono tai siinä on paljon parannettavaa, se on aivan selvä totuus.

Kommentoinnin kautta, havaitut puutteet saadaan kerrottua ja tekijä voi niiden kautta kehittää itseään. Pelkkä ykkönen tai kakkonen ei kerro missä olisi parannettavaa, eikä tekijä saa mahdollisuutta kehittää taitojaan...

Jokaisella tyylisuunnalla on omat kriteerinsä ja niiden kautta jokaisen tulisi saada työstään mielipiteitä, kritiikkiä ja pisteitä.

Mahdollinen, tietyn tyylisuunnan alas painaminen ja toisen nostaminen,
poistuisi nimen kautta pisteytyksellä. Mahdollinen tarkoitushakuisuus siis poistuisi ja töiden saamat pisteet kertoisivat tekijälle todellisesti sen, mikä on laajemman katsojakunnan arvostuksen jakautuminen. Siinä tosin sitten rajattaisiinkin katsojan vapautta, mielipiteensä ilmaisemiseen, etenkin kun suurin osa arvostelijoista on "julkaistujen töiden yleisöä" -ei siis itse julkaisevia, kuten myös taidenäyttelyidenkin kävijöistä suurin osa... tekijäiden kohderyhmää siis.

Jokainen oikein perustein, töitä tutkiskeleva, osaa kyllä suodattaa ykköset ja niiden , mahdollisen" tarkoitushakuisuuden tai syyn pois, eikä anna niiden johdattaa omaa arvosteluaan. Oli tahallisen ykköstelyn syy sitten, aikaisemmissa kommenteissa, kieliopivirheissä tai ajan kanssa ristiin menneissä "kemioissa" keskusteluhistoriassa, joka on mahdollista korjata tai olla itse keskusteluun osallistumatta, koskien keskustelua muusta kuin työstä.


[11:58 30.5.2011] O.K.
Kunhan täällä julkaiseva taiteilija vain muistaisi että kommentit/arvostelut ovat antajan henkilökohtaisia ja omia näkemyksiä. Sama teos esimerkiksi silti saattaa olla saanut jossakin- tai joissakin livenäyttelyissä loistavia arvosteluja jopa ns. virallisilta arvostelijoilta.
Täälläkin on muutama taiteilija joka ryhtyy heti tukkanuottasille jos joku ei satu pitämään hänen töistään. Edes perustelut minkä vuoksi katsoja ei pidä, eivät kelpaa, vaan pahimmassa tapauksessa tuo taiteilija viittaa mielipiteen antajan omaan osaamiseen tyyliin (hiukan karrikoiden) "etpä ole sinäkään kaksinen joten ole vaan hiljaa".

Joka päättää tekeytyä netissä taiteilijaksi niin varauduttava on myös siihen että muutkin saattavat antaa niistä mielipiteitä kuin omat sukulaiset ja tuttavat.
Tärkein pointti mielestäni on että jokainen mielipiteen antaja on sen samaisen kiitoksen väärtti, ettei näytä sitä lapsellisuuttaan kiittämällä vain mieleisen mielipiteen antajia. Sitä "ammattimaisuuttaan" pystyy näyttämään niin monilla eri tavoilla.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty