Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvataiteen teema syksyllä 2011

[14:41 7.6.2011] K.t.
Syksylle 2011 voisi taas miettiä kuvataidepuolen teemaa. Viimeksi oli aiheen lisäksi määritelty myös taidetyyli. Mitä mieltä olette.. Jatketaanko samalla linjalla vai vain rajatulla aiheella vai jotain muuta?


[13:47 8.6.2011] A.M.
Pelkän teeman määrittely antaisi tekijöille vapauden tehdä itselleen mieluisalla tyylillä, tuolloin halukkaiden määrä voisi olla isompi ja töiden kirjo rikkaampi.


[01:18 12.6.2011] K.t.
Uuden aukean aikaan kuvataiteen teema on toteutettu 10 kertaa niin että on määritelty pelkkä aihe. Osanottajia teemassa ei ole ollut yleisesti yhtään enempää kuin nyt viimeksi kun taidetyylikin oli rajattu. Jälkimmäinen oli minusta piristävää vaihtelua.

Aihettakin saa ehdottaa... tai ottaa kantaa miten teema toteutetaan. Jos ei tule kommentteja, katson asian niin ettei kiinnostusta teemaa kohtaan ole niin paljoa että se kannattaisi toteuttaa.


[12:16 12.6.2011] A.M.
Meitä vasta tämän kevään aikana liittyneitä on jokunen, mitä kommenttien kautta olen päätellyt.

Kuvataiteen teema-asia saattaa olla monelle vielä täysin vieras, itse kävin vasta nyt tutustumassa aikaisempiin töihin ja sieltä löytyy myös ohjeet osallistumiseen yms.

Uskoisin että meistä uusista jäsenistä myös löytyy innokkaita osallistumaan, kunhan käyvät teema-osioon tutustumassa. Itse ainakin olisin kiinnostunut.
[18:34 12.6.2011] J.S.
Minäpä ehdotan, että aihe olisi:
"Auringonvaloa ja elämäniloa".

Taidetyylinä vaikkapa surrealismi.


[16:45 15.6.2011] T.J.
Kannatan "Auringonvaloa ja elämäniloa"..

Koska ismit ovat melko vaikeitakin niin ehdotan että voi itse valita millä tyylillä tekee kunhan nimeää käyttämänsä ismin. Näin olisi mielenkiintoista myös nähdä eri ismein tehtyjä töitä ja nekin tulisivat tutummiksi ei-opiskelleille....kuten minäkin...

Voisihan tehdä listan ismeistä joita voi käyttää, jos vaikka realismin jättää pois (?)

pointillismi
naivismi
mitäs niitä nyt olikaan....;)

mitäs tykkäisitte?? Joku fiksu voisi jopa laittaa lyhyen kuvauksen siitä millainen kyseinen ismi on, vaikka tiedän että tietoa löytyy muualtakin, mutta muistilapuksi, rakentavasti....eiks jeh, vai täh..???

Mulle toi aihe-ehdotus iski heti, kiitos J-P.


[14:36 16.6.2011] A.M.
Miksi juuri realismi pitää jättää pois jos muutoin tyyli olisi vapaa ???

Parempi sitten niin että jokainen osallistuja tekee neljä työtä ja niiden kaikkien osalta määrätään tyylisuunta etukäteen, väline vapaa. Silloin melko moni löytää niistä oman tyylisuuntansa, kuten Tiina pointillismin, minä ja Juha-Pekka realismin ja kuka vielä keskusteluun osallistuukin, omansa, kokeillen samalla muita tyylisuuntia ja esitellen näkemystään niissä.

Olkoon sitten vaikka:
Naivismi, kubismi, realismi ja pointillismi.
siinä oma ismi ehdotelmani :)

J-P:n aihe-ehdotelma sopii minullekkin.


[22:18 16.6.2011] M.H.
Surrealismi ja ekpressionismi olis mun suosikkeja =)


[12:07 18.6.2011] A.M.
Eli olisko kuitenkin parasta että tyyli olisi vapaa... saisi jokainen sitten tehdä itse valitsemillaan eri tyylisuunnilla 1-4 työtä.

Olisihan siinä melkoinen haaste eri tyylilajien osalta, sellaiselle joka haluaa tehdä useamman.

Aiheeksi ehdottaisin vapaavalintaisia musiikkikappaleita ja työ sen mukaan mitä niistä mieleen herää :)

Sanoitukset ja sävelet inspiroisivat sitten jokaista tekijää ja valmiiden töiden katselu olisi mielenkiintoista kun työn nimenä on vain kappale, jonka pohjalta se on syntynyt ja tekijän nimikirjaimet, esim
Lulu (Tuula Amberla), naivismi A.M
Viidestoista yo (Juice Leskinen), kubismi A.M, Lautalla (kolmas nainen), surrealismi A.M
tai
Lapin kesä (Meurman tai Loiri) realismi A.M

Itse välillä maalatessani kuuntelen esim Kingston Wall, could it be so kappaletta kun maalailen jotain maisemaa ja tuntuu että ei etene :) Alkaa sivellin heilumaan ihan eri tavalla kun taustalla soi musiikki...


[20:09 22.6.2011] K.t.
Mitä Aki tarkoitat noilla nimikirjaimilla? Teemat aukeassa ovat toimineet niin, että ensimmäinen viikko näyttely on esillä ilman nimiä, jonka jälkeen nimet lisätään. Näin ei anneta pisteitä ja kommentteja tavallaan tekijöille vaan itse kuville. Kuvataiteen teemassa on lisäksi se erikoisuus verrattuna valokuvaus tai kirjallisuuspuoleen, että siihen voi osallistua kokonaan nimettömänä, nimimerkillä. Jolloin tekijän nimi on vain teeman vetäjän eli minun tiedossa.

Minä pidän tuosta musiikin maalaamisesta/piirtämisestä, mutta en tiedä olisiko silloin tarpeellista tuo tyylisuunta. Musiikkikappaleen kuvittamisessa on jo tarpeeksi haastetta, että luulen että jos siihen yhdistettäisiin taiteen tyyli, niin se karsisi osallistujia haasteellisuudellaan??? En tiedä... kommentteja ja eriäviä mielipiteitä otan mielelläni vastaan!


[21:18 23.6.2011] A.M.
Ok, en ole teemojen aikaan ollut vielä Aukeassa jäsenenä, tai ainakaan niihin silloin osannut tutustua. Liityinköhän tuossa helmikuun jossain vaiheessa, enkä suoraan sanoen ole kunnolla teemojen osalta ohjeistusta käynyt läpi ;(

Kirjaimilla tarkoitin juuri tekijän nimikirjaimia :) eli ersimerkin vuoksi omiani.

Se että tekijän nimet eivät ole näkyvissä on erittäin hyvä juttu. Silloin tosiaan katsellaan vain itse työtä.

Omasta mielestäni olisi mahtavinta juuri se että voisi itse määrätä tyylin ja välineen, itse saattaisin jopa tuohon osallistua muulla kuin siveltimellä tehdyllä työllä.

Kannattaisin sitten ajatusta että tyyli vapaa, teoksen nimi olisi vain kappalen nimi ja jokainen osallistuu vain yhdellä työllä, viikon ajan nimettömänä.

Musiikki voi olla uskomattoman tehokas ispiraation lähde, samalla kun se auttaa kohdistamaan luovuuden.


[13:54 28.6.2011] K.t.
Ok :) Järjestän äänestyksen millä rajauksilla lähdetään seuraavaa teemaa työstämään.


[08:53 12.7.2011] K.t.
Äänestys tuotti sellaista tulosta, että "vain aihe rajattu" voitti. Ja harmikseni Akin ehdottama musiikkikappaleen maalaaminen/piirtäminen lykkääntyi mahdollisesti myöhempään.

Joten teema jatkaa samalla tyylillä kuin on totuttukin. Aihe-ehdotuksia otetaan siis nyt mielellään vastaan. Ehdotuksista järjestetään äänestys kun niitä tulee tarpeeksi. Ehdotusia voi heitellä tähän keskusteluun tai kuvataiteen teeman sähköpostiin.


[21:30 15.7.2011] T.J.
Uudelleen ehdotan/kannatan;

Auringonvaloa ja elämäniloa


[14:15 16.7.2011] E.M.
Tuo Tiinan ehdotus on ihan kiva.- Ketkä muuten äänestävät näistä jutuista ?


[19:10 16.7.2011] A.M.
Kaikki áukean jäsenet voivat äänestää :)


[21:38 17.7.2011] M.H.
Jos on sisäänkirjautuneena, muuten ei äänestykset näy =)


[23:30 17.7.2011] A.M.
06.10.2011
Missä vaiheessa kuvataiteen teema mahtaa olla ?
Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty