Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kiitokset kommenteista....

[09:57 15.6.2011] P.T.
Kun katselen näitä kuvia niin mulla kiinnittää huomiota se asia että on paljon kuvaajia jotka laittavat kuvan ja sen jälkeen eivät mitenkään itse ota osaa mahdolliseen keskusteluun kuvasta, eivätkä kiinnitä mitään huomiota kuvansa saamiin kommentteihin.

Onneksi aika moni kiittää kommenteista mikä on aina mieltä lämmittävä asia, se tuo tavallaan kuvaajan lähemmäksi yleisöään ja tekee tunteen että kuvaaja välittää meistä muista aukealaisista ja välittää myös meidän mielipiteistämme.

Joten mitä mieltä olette - suhtaudutaanko kommenteista kiittäjään eritavalla kuin niihin jotka eivät kirjoita sanaakaan kiitokseksi tai edes vastaa jos jotain kysytään kuvasta?

Itse en muista läheskään kaikkien nimiä täällä, mutta myönnän että suhtaudun hiukan eritavalla niihin jotka kiittävät kommentista ja heidän nimensä jää ilman muuta paremmin mieleen.

On kommentti sitten positiivinen tai negatiivinen tai jotain siltä väliltä niin kyllä mun mielestäni on fiksua joka tapauksessa kiittää niitä jotka ovat kirjoittaneet oman mielipiteensä kuvalle.

Uskon että jokainen joka laittaa kuvan käy myös katsomassa oman kuvansa menestymistä sivuilla useampaankin kertaan joten kyse ei ole siitä etteikö huomaisi kommentteja.
Ja kun kuva menee pois sivuilta niin kirjautuessaanhan näkee heti jos jollekin omalle kuvalle on tullut uusia kommentteja.

Kiitos ei todellakaan ole nuoleskelua vaan kiitos siitä että välitätte:)


[11:06 15.6.2011] R.A.
Kyllä minä suhtaudun myös myönteisesti kiitoksiin. Mutta on myös muutama jolle negatiivinen palaute on punainen vaate.


[12:07 15.6.2011] K.K.
Olisi hyvä, jos kuvaajan vastauksella olisi muutakin sisältöä kuin kiittäminen. Jenkkisivustojen tyyliä en kaipaa. Tyypillinen kommentti: Wau what a peeeeerfect shot. Ja vastaus: Mike, thanks a loooooooot.


[13:41 15.6.2011] M.B.
Osaltani olen pitänyt parhaana olla ottamatta osaa kuviani koskevaan kommentointiin niinä muutamina kertoina kun olen kuvan laittanut. Kuvaaja on kuvallaan sanottavansa sanonut, mitä sitä enempää selittelemään. Selviin faktakysymyksiin on tietysti vastattava.

En myöskään odota saavani kuvaajalta vastauksia kommentteihini, ellei kyse ole faktakysymysten luonteisista kommenteista.

Olen kyllä välillä miettinyt parin kuvan esillepanoa siten, että asetan niiden yhteydessä katsojille faktakysymyksen - silloin on tietysti vastattava.


[14:32 15.6.2011] J.P.
Vaikeneminen on helppo ajatella myös viestinä, sehän on ihan aktiivinen valinta, osallistuako vai ei. Vaikeneminen on helppo tulkita niin, ettei keskustelulla ole arvoa.

Kun aloin seurata aukeaa, monesta oudosta tänne pesiytyneestä asenteesta eräs kummallisimpia oli "työt puhukoot puolestaan" -mentaliteetti. Ymmärrän kyllä että hiljaisuus voi antaa kommentointirauhaa, ehkä parhaimmillaan jopa pyhää tilaa teosten ympärille. Kuitenkin, hiljaisuutta paljon arvokkaampana näen mahdollisuuden kommunikoida tekijän ja muiden katsojien kanssa.

Netissäkin suuri osa viestinnästä on ihan vain tunnustelua, tutustumista ja kohteliaisuuksia, vailla varsinaista syvempää asiakeskustelua. Syvällinen keskustelu vaatiikin yleensä luottamusta, ehkä jopa tietynlaista ystävyyttä, ja sellaiseen on hankala päästä ellei ole mitään kontaktia.

On suuri kynnys kirjoittaa täysin vieraille ihmisille sydänverellä kommentteja siitä miten teos koskettaa. Kylmiä faktoja on helpompi heitellä kelle vain ja missä vain, mutta pelkissä kiistattomissa tosiasioissa pysyminen onkin sitten jo luovan ilmaisun merkityksen kannalta sivuasia, tai ainakin siinä jää tavoittamatta taiteen tärkeimmät tehtävät. Se että pitääkö tarkastelija juuri käsillä olevasta työstä kokonaisuutena vai ei, ei ole välttämättä se ainoa kiinnostava juttu, mutta yleinen intohimo on hyvä lähtökohta keskustelulle. Hiljaisuudessa on toki tilaa intohimollekin, mutta joskus hiljaisuus on pelkkää hiljaisuutta, ja muiden mielipiteet, tekijänkin, voi auttaa löytämään töistä kiinnostavia puolia.


[19:58 15.6.2011] T.R.
En nyt tiedä, onko kiittäminen kommenteista välttämätöntä. Ainakin se on kohteliasta. Itse näkisin asian niin, että parhaimmillaan kuvan esille laittaja ja kommentoijat saisivat aikaan keskustelua.

Ymmärrän jossain määrin tuon kannan, että kuvan laittaja on jo oman osuutensa esille tuonnut, mutta miksi ei hyödynnettäisi mahdollisuutta taitelijan ja yleisön väliseen keskusteluun, kun se kerrankin on mahdollista.


[02:07 16.6.2011] mie
Mun mielestä se, kuinka kuvaaja huomioi saamansa palautteen, kertoo jotain kuvaajasta ihmisenä. Itse ainakin kommentoin mielelläni sellaisten kuvaajien kuvia, joilta tiedän saavani myös palautetta. Välttämätöntä kiittäminen ei ole, mutta kohteliasta, kuten Timo yllä sanoi. Sen sijaan suoriin kysymyksiin vastaamatta jättäminen tuntuu jopa epäkohteliaalta, vaikka sekin on toki jokaisen oma valinta. Kyllähän tuossa kuvan alla on kommunikaatiotilanne kuvaajan ja katselijoiden välillä, vaikka keskustelu ei olekaan reaaliaikaista. Parhaimmillaan kuvien alle saa hyvin monipuolista dialogia ei ainoastaan kuvasta vaan myös vaikkapa kuvauksesta, taiteesta tai maailman menosta yleensä, mutta yleensä se vaatii myös "isännän" eli kuvaajan osallistumista keskusteluun. :)


[10:10 16.6.2011] M.Y.
Hyvä ellei paras tapa on kiittää jo etukäteen kommenteista! Varsinkin jos niitä ei ole tullut yhtään... Edelleenkin olen sitä mieltä, että siitä kun tänne Aukeaan tulin - olisko siitä jo yli vuosi sentään, niin kommentointi on vähentynyt huomattavasti. Uskon, että suurin osa täällä aktiivisesti vierailevista on kuitenkin perillä (paljon paremmin kuin minä itse) kaikenlaisista valokuvauksen saloista ja teknisistä puolista, joten jokunen repliikki pisteen perään olisi ihan kiva saada - jos tietysti antaakin. Itse annan aika vähän kommentteja ihan vaan siitä syystä, että jossakin joskus mainittiin ettei pelkkä - kiva kuva, hyvä, pidän, en ymmärrä tätä jne...ole suotavaa vaan pitäisi olla jotain oikeaa sanottavaakin.


[19:46 16.6.2011] P.T.
Mä kyllä arvostan jokaista kommenttia jota kuvieni alle tulee, niin ihan "kiva kuva" tai "ei nyt säväytä" kommentteja ihan yhtä paljon, ne kuitenkin ovat kommetteja joka tarkoittaa että kuvani on huomioitu..

Tietenkin paras kommetti on juuri sellainen jossa sanotaan suoraan kuvan vikoja tai hyviä puolia ja paras on tietenkin kommetti jossa myös neuvotaan tai ehdotetaan miten olisi ollut parempi tehdä...Aina on varaa oppia uutta ja oppimassahan tässä läpi elämän ollaan.

En usko että koskaan tulen ottamaan kuvaa jossa ei olis huonoja puolia ja kun ne lukee kuvan alta niin herää huomaamaan itsekin että missä olisi parantamisen varaa.
Sama koskee tietenkin niitä hyviä puolia:))

Olen oppinut niistä kommenteista vuosien aikana hyvin paljon, vaikka kuvani ei mitään huipputasoa olekaan:))

Yleensä pyrin kertomaan jotain kuvasta tai kuvaustilanteesta, en pelkästään vaan kiittämään kommentista.
Jotenkin ne tyypit joiden kanssa on "jutellut" tällä sivustolla tuntuvat jo lähes tuttavilta vaikka en ole ketään ikinä edes nähnyt:))

On paljon niitä jotka eivät osaa sanoa kuvasta muuta kuin sen että kiva kuva tai vastaavaa, sekin ON kuitenkin mielestäni kommentti ja otan kiitollisuudella vastaan myös sen.

Ehkä ammattimaisemmat kuvaajat haluavat järkevämpää palautetta, mutta tälläselle tavalliselle pulliaiselle kelpaa mikä tahansa:)


[00:26 19.6.2011] P.H.
Pyrin välttämään kommenttien kommentointia. Suoriin kysymyksiin tietenkin vastaan. Tämä siksi, että koetan osaltani vältää turhaa kohinaa kommenttiketjuissa. Toisilla on toiset askareet...

Luonnollisesti olen kiitollinen kommenteista, eritysesti olen kiitollinen arvosteluista. Kiitän yrittämällä kommentoida toisten kuvia silloin kun kommentoitavaa niistä keksin.


[01:59 19.6.2011] T.R.
Pahoittelen, jos en ole kiittänyt kaikkia minun muutamalle kuvalle (jotka olen ehtinyt lataamaan tänne) annettuja kommentteja. Kiitokset siis niistä näin vielä erikseen. Toki olen katsellut kommentit ja kommentoinut, jos suoria kysymyksiä tms. on ollut tai jos olen ollut eri mieltä asiasta.

Henkilökohtaisesti kuitenkaan minusta ei ole hyvä, jos kommentteja kiitellään moneen kertaan, koska usein haluan lukea kommentteja, mitä kuvalle on annettu ja kiitoksien kanssa, jotkut ketjut ovat muodostuneet tosi pitkiksi. Toisten kuvaajien ja katselijoiden kommentit ovat kuitenkin minulle ne "suola" ja olenkin kiinnostuneempi niistä kuin kiitoksista.

Aukea on siinä mielessä rento paikka, että täällä saa melko rakentavaa kritiikkiä, jota ei kaikkialla saa - ei siis pelkästään kehuja. Toki jotkut voivat ottaa siitä itseensä, mutta täytyy muistaa, että kauneus on katsojan silmissä- joku tykkää jostain ja toinen toisesta.

Olen henkilökohtaisesti yrittänyt aina aikani riittäessä kommentoida toisten kuvia, koska sitä vartenhan luulisin niitä tänne laitellaan, että niitä katseltaisiin. Kommentointi on mielestäni huomio siitä, että kuva on huomattu.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty