Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Esiintymiskoulutusta kirjoittajille syksyllä 2011

[11:48 5.8.2011] Laura Laitinen
Kirjoittaja esiintyjänä syksyllä 2011

Nuoren Voiman Liitto järjestää yhteistyössä Suomen Lausujain Liiton kanssa esiintymistaidon kurssin kirjoittajille. Kurssi kostuu kolmesta opetuskerrasta, jotka järjestetään lauantaisin 17.9., 15.10. ja 5.11. klo 11R11;17 Nuoren Voiman Liiton toimitiloissa (Fredrikinkatu 23 D 4). Kouluttajina toimivat logopedi ja puhekouluttaja Pirjo Häkkinen, näyttelijä ja teatteripedagogi, TeT, Helka-Maria Kinnunen, sekä elokuva- ja teatteriohjaaja, TeT, Ilari Nummi.

Kurssi on tarkoitettu kirjoittajille, jotka esiintyvät aktiivisesti. Osallistujilla tulisi olla ainakin yksi julkaistu kaunokirjallinen teos (myös omakustanne käy). Kurssille valitaan 12 osallistujaa hakukirjeen perusteella. Perustele hakukirjeessä (max 1 liuska), miksi haluat osallistua kurssille. Mainitse myös kaunokirjalliset julkaisusi.

Lähetä hakemuksesi 24.8. mennessä sähköpostitse osoitteeseen ilmoittautumiset(at)nuorenvoimanliitto.fi tai postitse Nuoren Voiman Liiton toimistoon Fredrikinkatu 23 D 4, 00120 Helsinki.

Kurssin hinta on Nuoren Voiman Liiton jäsenille 55 euroa
ja muille 75 euroa.

Lisätiedot:
ilmoittautumiset(at)nuorenvoimanliitto.fi tai puh. (09) 628 966.


Ohjelma:
17.9. Puheen ihana helppous
Pirjon työpajassa kokeillaan ja varioidaan omia tapoja puhua ääneen. Haavikkoa vapaasti lainaten: Mistä ääni meissä tulee - mitä on silmissä - Puhe virtaa virtaavassa maailmassa - puhe virtaa virtaavassa maailmassa - ja sinun täytyy itse tietää miltei kaikki -
-mitä, kuuluuko?
-hei mitä se sano?

15.10. Tulokulmia tekstiin
Helka-Marian kanssa etsitään outoa kulmaa ja vaihtoehtoisia väyliä tulkintaan. Kokeillaan, miten kirjoitettu muuttuu, kun sitä lähestytään eri tavoin.
-lakoninen rakkausruno?
-hehkuva asiateksti?
-eläimellinen välihuomautus keskeyttää filosofisen proosan?

5.11. Estradille meneminen R11; estradilla oleminen
Ilarin työpajassa tutkitaan käytännössä
seuraavia kysymyksiä:
- Miten teksti muuttuu lihaksi?
- Miten teksti näyttämöllistyy?
- Miten esittäjä osallistaa yleisön ja saa siitäinspiraatiota
sekä voimaa?

Ohjaajat:

Pirjo Häkkinen on logopedi, äänen ja puheen kouluttaja, puheterapeutti ja lausuja.

Helka-Maria Kinnunen on näyttelijä, käsikirjoittaja ja teatteripedagogi sekä teatteritaiteen tohtori ja Suomen Lausujain Liiton puheenjohtaja. Hän työskentelee nykyrunouden parissa radiossa ja näyttämöllä. Helka-Maria työskentelee vierailevana tutkijana Teatterikorkeakoulussa.

Ilari Nummi on elokuva- ja teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija sekä Pitskun Kulttuurikirkon isäntä. Ilari on kokenut esiintyjä ja laaja-alainen esiintyjien kouluttaja. Hän on myös Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitoksen ensimmäinen teatteritaiteen tohtori.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty