Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvauskojut!

[22:28 5.8.2011] luontokuvaaja
Olin poimimassa marjoja ja löysin keskeltä suota kuvauskojun. Kysymys voi olla tyhmä, mutta ovatko ne ihan yleisessä käytössä yleensä? Haaveena olisi päästä kuvaamaan peuroja tai muita metsän eläimiä. Kojun lähellä oli puinen ruokintalaari jonka pohjalla oli pari vanhaa kauranjyvää. Kannattaisiko sinne tuoda kauraa? Mhin aikoihin eläimet ovat yleensä liikkeellä? K.o. suolla näkee todella paljon sorkan jälkiä, niitä siis ilmeisesti liikkuu tuolla päin. Entä onko kellään muita vinkkejä? En ole ikinä kuvannut kojulla mitään.

Kiitos etukäteen vastauksista!


[21:58 10.8.2011] kuvaaja
Ei Suomessa kovin montaa yleisessä käytössä olevaa kojua taida löytyä. Ovat yleensä jonkun kuvaajan omia projekteja, ei varmaan ilahduta löytää kojusta vierasta naamaa. Taitaa koju rinnastua jollain tapaa kotirauhan piiriin kuuluvaksi rakennelmaksi lainsäädännössä. Sitten on tietysti maksullisia kojuja, jossa kojun ylläpitäjä sopivaa korvausta vastaan vuokraa kuvausaikaa kojusta. Tämä on varmasti helpoin tapa päästä alkuun kojutuksissa. Suomessa ainoa kunnolla päiväaktiivinen nisäkäs on orava, muut tuppaavat olemaan aktiivisimmillaan hämärässä/pimeässä.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty