Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Viive tarkennuksessa kun kroppikenno + 70-200mm/4 ?

[10:30 9.8.2011] H.R.
Hei! Sain juuri käyttööni Canonin L sarjan objektiivin 70-200mm/4 ja lyhyen testailun jälkeen olen havainnut pientä viivettä tarkennuksessa. Käytössäni on kroppikennoinen runko, Canon EOS 50D. Testasin samaa putkea kaverin täyskennoisella, ja viive oli huomattavasti pienempi (jos minkäänlainen)

Onko kenelläkään kokemusta vastaavasta? Mietin että mikähän olisi paras konsti vähentää viivettä ja helpottaa tarkennusta...?

Eroja on vähän ainakin kun käyttää AI ONE SHOTTIA, SERVOA ja FOCUSTA...

Kuulisin mielelläni kommentteja/vinkkejä!

Tattista.


[11:00 15.8.2011] T.K.
Tuttu ilmiö, käytän itse 70-200mm/f2.8 putkea 7D:llä ja 5DmkII:lla. Näistä isompikennoinen 5D vie selvän voiton tarkennuksen nopeudessa ja tarkkuudessa. Itse kuvittelen että ero tulee ihan suoraan fysiikan ja geometrian lainalaisuuksien kautta. Hyvät ideat croppikennoisen kameran tarkennuksen parantamiseen otetaan kiitollisina vastaan myös täällä.


[14:24 16.8.2011] GM
Se johtuu suoraan tuosta Timon arviosta, eli enemmän valoa isommalle pinta-alalle, siitä se nopeampi tarkennus on tehty :) Ihan pelkkää fysiikkaahan tuo on.

Sekin on nykyään älytöntä että pikkukennoille lisätään pikseleitä -siinä on jo menty järkevyysrajan yli. Onhan se hyvä että kehitystä tapahtuu, vai tapahtuuko? Ettei tuo croppikennoisten "megapikseli taistelu" johtuisikin vaan markkinamiesten rahanhimosta? Vielä älyttömämpää on se että jopa pokkareihin on nykyään jopa 16 mpix & kännyköihin yli 10mpx?? Eihän semmoinen snadi kenno pysty erottelemaan enää yksittäisiä pisteitä kun lisäksi se piirto on surkeampaakin surkeammasta pienen pienestä optiikasta -joista osa on vielä muovilinsseillä :)

Vähän ohi aiheesta, mutta näin se vaan valitettavasti menee, jos haluat nopean tarkennuksen tai tarkennuksen joka on oikeasti kohdillaan, hommaa ihmeessä täysikennoinen. Hieman luulen että nuo pokkarit & järjestelmäkameroiden välimallit (croppikennot) ovat oikeasti tuotettu niin suurella volyymilla & tottakai hiton hyvällä katteella osakkeenomistajien iloksi...


[21:38 17.8.2011] H.R.
Hei! Kiitos kommenteista. Täyskennoinen lähtee hankintaan kunhan rahatilanne sen suinkin sallii. Jospa sitä siihen saakka pärjäisi tuon hitaan tarkennuksen kanssa.


[23:31 18.8.2011] K.W.
Hei!Mulla kanssa käytössä 70-200mm/f4 putki ja runkona 60D,minun yksilö tarkentaa nopeasti ja tarkasti .Silloin kuin kohde on kauempana kuin kolme metriä pidän lähintä tarkennusetäisyysnappia kolmessa metrissä,huomaan eron jos nappi 1.2 asennossa varsinkin silloin kuin tarkennus työskentelee äärilaidasta toiseen. Sanoisin että ihan ok putki kun muistaa pitää suljinajat riittävän lyhyinä telepäässä,ainakin minun kädet sen verran epävakaat:)


[23:19 18.9.2011] P.H.
Sikäli kuulostaa hiukan oudolta, että omista putkistani juuri tuo 70-200 on mutun perusteella paras tarkentaja. Puhun nyt IS-mallista, onko omasi ilman vakaajaa eli vanhempi versio?


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty