Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

"parasta juuri nyt"

[17:41 19.9.2011] O K
Ainakin minä olen tarkkaillut tuota pikku palstaa. Siinä muuten tapahtuu asioita ihan "sykleissä". Joskus siihen tulee ihan uusia teoksia mutta lopulta ne "totutut ykköset" kuitenkin pitää pintansa ja ainakin minulla kummastuttaa joidenkin ihan älytön suosio vaikka teosten julkaisusta on jo viikkotolkulla aikaa.
(vihjeeksi vain ylläpidolle)


[14:40 20.9.2011] V. Aihtoehto
Käsittääkseni tuolle kuvataiteen sivun, parasta juuri nyt palstalle tulevat työt ovat sen hetkisiä "uutuuksia", jotka nousevat sinne niistä annettujen pisteiden mukaisesti.

Työ on listalla noin 2 viikkoa, jonka jälkeen se poistuu, näin olen itse havainnut tapahtuvan ja sehän on hyvä rytmitys, tämän hetkistä julkaisutiheyttä ajatellen.

Samana päivänä ei tule useinkaan kuin yksi uusi työ, joskus 2, etusivun poimintoihin ja julkaisuväli on noin 3 viikkoa, joten onkohan täällä nyt sitten sellaisia aktiivisesti julkaisevia tekijöitä noin 30kpl ????

Parasta tällä hetkellä listan näkyvyys toimii siis annettujen pisteiden kautta.

Voisiko se olla vaihtoehtoisesti, katsotuinta juuri nyt - lista, jolloin listutumiseen vaikuttaisi klikkausten määrä ??? no ei, silloin jokaien klikkailisi hulluna omaansa.

Olisiko sitten parempi että parasta juuri nyt olisikin, uusin juuri nyt. Silloin jokainen saisi oman työnsä huomion keskipisteeksi julkaisemispäivänsä ajaksi. Kommentteja annettaisiin ja pisteitä, mutta pisteet eivät olisi vaikuttamassa mihinkään listalla nousemiseen tai laskemiseen. Tosiaan voisi turhat ykköstelyt jäädä sillä pois.

Ylläpitohan poimii kuitenkin oman poimintansa etusivulle näkyviin ja se on aina työn itsensä ansiosta tapahtuvaa ja aikojen parhaat listautuisivat kuten nytkin, sinne jonnekkin mistä niitä voi halutessaan selailla :I

Olisiko sellainen mahdollista ???


[21:33 20.9.2011] minä
"Olisiko sitten parempi että parasta juuri nyt olisikin, uusin juuri nyt."

"Uusin juuri nyt" tulee tuonne vasempaan yläreunaan, jos et ole sattunut huomaamaan ;)


[22:54 20.9.2011] minäkin
Niinpä, mutta jos ei enää oisikaan listaa joka nykyisin on nimeltään "parasta" juuri nyt.

Se vasemman reunan lista saisi edelleenkin olla kertomassa mitä missäkin järjestyksessä on julkaistu.

Silloin jokainen saisi oman työnsä "jalustalle" kuten joku tuntuu kovasti haluavan, ymmärtämättä miten ja miksi tämä nykyinen esilletuonti toimii.

Aloittajaahan harmitti juuri se että jonkun työ on siellä listan ylimpänä niin kauan, eikä oma työ sinne tunnu pääsevän.


[10:27 21.9.2011] O K
Juu, toi klikkausten mukaan toimiva lista voisi toimia oikeastikin. Nimittäin yleensä kotisivujen ylläpidoilla on mahdollisesti käytettävänään "käyttäjän keksi" mikä menee päälle rekisteröityneillä ja muillakin vierailijoilla heti kun jollain koneella klikataa kyseistä linkkiä. Toi käyttäjän keksi ikäänkuin muistaa käyttäjän ja koneen eikä enää reagoi saman käyttäjän/koneen kohdalla.

Pointtini oikeastaan oli että yleensä kärjessä sen pari viikkoa majaillut työ on saattanut "vakiinnuttaa" oman pistemääränsä ja yht äkkiä saattaakin pari-kolme työtä nousta ohi yhdessä hujauksessa. Hetken päästä tämä entinen ykkönen nouseekin kärkeen uudelleen ja pisteklikkaajien määrä kyseisessä työssä saattaa nousta huomattavasti. Juuri sitä kummastelen. =o


[11:18 21.9.2011] KKO
No enpä ole tuollaista kyllä huomannut. Joku kärkikolmikon työ saattaa pysyä siellä sen pari viikkoa, ei sen sijoitu enää kummemmin muutu kun keskiarvoon vaikuttavia ääniä alkaa olemaan se 15 kpl.

Joku työ saattaa tilapäisesti nousta kärkeen, esim parin vitosen nosteella ja tippua sitten esim 10x3 pisteen saattamana sinne omalle pistetasolleen, ollen joko kärkikolmikossa ykkösenä tai alempana, riippuen sen hetkisestä tasosta ja yleisestä mielialasta ;)
Se ei johdu jonkun erityisestä suosiosta vaan nimenomaan pistyetyksestä ja kertyneestä keskiarvosta. Ei suosio pidä työtä listalla, koska tämä ei perustu klikkauksen kautta mitattuun listasijoitukseen.

Pisteytykseen saattaa vaikuttaa, krapula / nousuhumala, huono sää / upea aurinkoinen päivä, suomen häviö jääkiekossa ruotsille / suomen voitto, huono päivä duunissa / kaikki meni hienosti ja tuli vielä kunnon bonukset,
murska tuomio oman edellisen työn osalta / hyvää kritiikkiä ja kommentointia + oikean tuntuinen pisteytys jne.
[15:03 21.9.2011] T.S.
Harvoin parasta nyt on just mulle parasta. Tai mun mielestä. No mitä sitten. Höh.


[18:04 21.9.2011] J.R.
...no, annatko sitten mahdollisen ykkösen jos se ei mielestäsi ole parasta nyt taikka mielestäistäsi, vaikka työ olisi hyvin toteutettu ja taidolla maalattu, jotta työ tipahtaisi alaspäin, ihan vain realistinen kysymys:), omasta mielestäni työ ei huono ole sillä perusteella, että aihe taikka tyylisuunta ei kiinnosta...


[10:34 22.9.2011] A.M.
Joillain saattaa olla sellainen "ahdas" ajatusmaailma, että vain omaa tyylisuuntaa edustavat työt ovat taidetta ja siten tänne tai muuallekkin, taiteena kelpaavia. Muut ovat toisarvoisia, oli niiden tekninen taso ja yleiset tyylisuuntansa vaatimukset, miten hyvää tahansa.

Sen vuoksi voisi olla ihan parasta että Aukea jaettaisiin kuvataiteen osalta karkeasti tekniikka eritellen.

Akvarellit, piirustukset, akryylit, kynäruisku, digitaaliset ja öljyvärit erikseen.

Julkaisuun lisäksi sitten työn nimi ja taiteen tyylisuunta jota esitetään... kubismi, realismi, jokin asetelma, jokin sommitelma tai mikä tahansa -ismi

Näin jokainen voisi arvostella työn omaan sarjaansa kuuluvana, jos niitä omastaan eriäviä haluaa katsella, kuten valtaosa haluaa.

Jos töissä olisi maininta siitä mitä tyylisuuntaa koitetaan esittää, voisi katsoja etsiä yhteensopivuutta työn ja tyylisuunnan välillä, se lisäisi tutustumista taiteeseen muutoinkin, sekä tekijän että katsojan osalta.[10:59 22.9.2011] J.R.
...taitais mennä aika sekavaksi jos jaettaisiin liian karkeasti, ja jäisi sitten näkemättä ainakin omalla kohdallani mielenkiintoisia ja hyviä töitä, jotka eivät edusta omaa tyyliäni, mutta kylläkin pitäisin parempana, jos kaikki pensseleillä tehty ja digitalinen sekä valokuvamuokkaaminen olisivat eri sarjassa, kyllä digitaidekin hienoa on ja kunnolla muokattu valokuvakin vaatii kovan ohjelman opiskelun, mutta ei niillä ole mitään tekemistä "sutien" heiluttelun kanssa...


[11:16 22.9.2011] A.M.
Ei se sekavaksi menisi. Kuvataiteen etusivulla olisi palkki etusivun poiminnat kuten nytkin, sen alla sitten eri tekniikat ja riittäisi varmaan 5 viimeisintä aina näkyvissä.

Kun klikkaisi esim akvarelli niin sitten siellä näkyisi parasta juuri nyt ja etusivun poiminnat lista (akvarellien osalta), kuten tällä hetkellä näkyy kuvataiteen etusivulla (kaikkien poimittujen osalta).

Kuvataiteen etusivulla voisi näkyä ylläpidon poimintana parhaat jokaisesta osiosta.

Jäisi pois se turha ykköstely, josta Jussikin olet muutamasti maininnut ja mielestäni se olisi jokaisen tekijän kannalta paras tapa tuoda töitään esille juuri siinä omassa sarjassaan, oman tekniikkansa edustajana, maalauksen tyylisuunta mainiten. Silloinhan arvostelussa ihan selkeästi olisi otettava huomioon juuri tuo tyylisuunta, esim surrealismi, eikä se pitääkö kyseisestä tyylisuunnasta tai ei.

Kun esim surrealistinen öljyvärimaalaus ei ole sitten enää parasta nyt listalla kärkikolmikossa, kaikkien tekniikoiden yhteisessä listassa, ei esim akvarellimaalarin ole tarvis ykköstää sitä siksi että pitää enemmän akvarelleista, piirtäjän siksi että pitää enemmän piirroksista jne.

Öljyvärimaalari joka maalaa esim kubismia itse, voisi arvostella työn surrealismin määritelmiä pohtien, jos siihen pystyy. Jos ei pysty niin kirjoittakoon että en pidä tämän tyyppistä taiteena, en pisteytä.

Vaihtoehtoisesti parannuksena sivuston pisteytys keskustelulle voisi olla se, että jokaisen pisteen antaneen antama piste tulisi automaattisesti näkyviin kommenttirivillä, jossa olisi tila mahdolliselle kommentille erikseen, sekä pisteelle erikseen.


[12:33 22.9.2011] J.R.
...näitä parannusehdotuksia. sekä että ylläpito yrittäisi kehittää ohjelmaa siihensuuntaan, että ne turhat ykköstelyt jäisivät pois on täällä esitelty satoja ja keskusteltu käyttäjien välillä, mutta vaikuttaa siltä kuin ylläpito haluaa vain itsepintaisesti pitää kiinni siitä ohjelmatoiminnosta johon ovat päätyneet. Varmastikin se uudelle tulokkaalle on masentavaa kun kovalla innolla esittelee omia ensi töitään ja odotukset ovat korkealla, sitten ilman perusteluja arvostellaan ykköseksi, me pitempiaikaiset käyttäjät emme enään välitä niistä ykkösistä ja kakkosista, kyllä ne on oppinut suodattamaan pois ja rivienvälistä on oppinut näkemään, mikä on rehellistä palautetta ja pisteytystä, kyllä mielestäni ylläpidon pitäisi kuunnella ja ottaa vakavasti ehdotukset vastaan sekä kehittää ohjelmaa pidemmälle, jotta se ainainen kina ykköstelystä ja kakkostelusta vähenisi ja me kaikki käyttäjät voisimme suuremmalla innolla ilman masennusta esitellä töitämme...


[20:44 22.9.2011] minä
Niin, "parasta" on suhteellinen käsite. Mun mielestä tuo Aukean teosten arvosteluasteikkokin pitäisi muuttaa skaalalta "tosi huono" - "todella hyvä" skaalaan "en tykkää" - "tykkään ihan sikana", koska subjektiivinen se arvio on joka tapauksessa. Tällöin "Parasta juuri nyt" voisi ollakin "Tykätyimmät juuri nyt".


[22:45 22.9.2011] T.S.
Mie en anna kenellekkään täällä kolmosta huonompaa. Ikinä. Musta on olemassa perushöttöä, sitten sellaista joka ilahduttaa jollain tavalla, ja sitten sellaista joka ilahduttaa paljon.

Tekninen toteutus ei riitä, sisällön on tärkeämpi olla kohdallaan. Taide on minulle kokemista, ja koetan suhtautua avoimesti kuviin. Minulla on oikeus omistaa niiden tuottama kokemus juuri sellaisena kuin sen saan. Olen kokenut antoisammaksi pitää kuvista ja saada niistä oivalluksia kuin taidenatseilla tai tekniikkanirsoilla.
Mutta parasta nyt- osiossa on minusta harmittavan usein pikkunäppäriä ja söpöjä töitä vrs yleinen tarjonta. Ehkä son sitten enemmistön viitosten ansiota.


[22:51 22.9.2011] P.P.
Olen ennenkin sanonut, mutta parasta juuri nyt on lista jota en seuraa.


[10:53 23.9.2011] J.R.
...kyllä minulla tulee seurattua, ihan vain siksi, kun näen jonkun mielenkiintoisen työn, kiinnostaa tietää kuinka paljon toiset tykkäävät kyseisestä työstä, toki se ei tekemiseeni vaikuta, joikaiselle meistä vuosien mittaan kehittyy se oma tyylisuuntansa ja mitäpä sitä alkaa vaihtamaan sen takia että olisi Aukealla pop, esim Paulilla on senverran mielenkiintoinen ja omintakeine tyyli esittää asia, että miksi sitä alkaisi muuttamaan että työt täällä olisivat listan kärjessä, henkilökohtaisesti arvostan sellaista työtä enemmän jossa tulee tekiän oma tyyli esille, kuin massatuotantoa joka on suoraan niiden oppien mukaan tehty joka oppikirjassa opetetaan, toki perusasiat kannattaa ensin opetella vaikka niistä oppikirjoista ja sitten alkaa kehitellä sitä omaa juttua, eikä mennä perseellä puuhun, "parasta juuri nyt", tuntuu hieman oudolta käsitteeltä, ymmärtääkseni parasta taideteosta ei voi määritellä johtuen katsojan omasta mieltymyksestä eri tyylisuuntaan sekä aihepiiriin, sensiaan käsittääkseni suosituin juuri nyt voidaan niinkin määritellä......


[11:28 24.9.2011] M.H.
"Julkaisuun lisäksi sitten työn nimi ja taiteen tyylisuunta jota esitetään... kubismi, realismi, jokin asetelma, jokin sommitelma tai mikä tahansa -ismi"

Miksi pitäisi lokeroida? Kaikkea ei edes voi. Harva varmasti maalatessaan ajattelee että teen nyt ekspressionistisen työn... Mä en osaisi lokeroida omia töitäni jonkin ismin alle, teen sitä mikä tuntuu hyvältä... Toista on sitten jotkut harjoitukset jotka nimenomaan tähtää jonkin ismin tavoittamiseen.

"Parasta juuri nyt" hoitaa mielestäni tehtäväänsä silloin kun joku tutustuu ensimmäistä kertaa tai pitkän tauon jälkeen aukeaan... että mitäs tänne kuuluu, varsinkaan jos ei ole aikaa selata kaikkia töitä. Harvoin tulee minun ainakaan vilkuiltua tuota listaa että mikäs siellä killuu ykkösenä.

Ylläpito tietääkseni karsii ykköstelyä kyllä kaiken aikaa ottamalla pois oikeuden antaa numeroita joksikin aikaa, varoituksilla ja joskus tunnuksien menetyksellä sellaisille jotka täällä massaykköstelee toisten töitä. Ymmärtääkseni noi kaikkien aikojen parhaat ja parasta juuri nyt listat ovat sellaiset joihin ykköstelijät helposti iskevät, mutta ne ovat myös sellaisia listoja joita seurataan kaikkein tiiveimmin.


[13:18 24.9.2011] A.M.
En tarkoittanut että lokeroidaan (eritellään omiksi listoiksi), vaan että työn julkaisemisvaiheessa, nimen lisäksi laitettaisiin tyylisuunta. Voisihan tyylisuunnan kohdalla olla valittavana myös "vapaa", jolloin se ei kuuluisi mihinkään erityisesti, mutta eipä se eritteleminen tyylisuuntien kesken niin merkittävää ole. Tekniikkojen osalta voisi olla ehkä järkevää ???


[09:32 30.10.2011] R.A.
Olisin pitkälti Akin linjoilla tosin aina ei voi tietää mihin tyylisuuntaan teos kuuluisi. Mitäpä jos taulun tekijän nimi tulisi julki vasta vaikka 2 viikon päästä. Olisikohan sillä mitään vaikutusta arvosteluun.
Itselleni digitaide oli punainen vaate muutama vuosi sitten, en arvostanut sitä ollenkaan kunnes kokeilin sitä itse ja tajusin sen vaikeuden sekä sen että siinäkin tarvitaan melkoisesti luovuutta. Ja tykkään siitä nykyään ihan tasavertaisesti muun taiteen suuntien lailla. Itselle tekeminen on tärkeintä luovuudessa, mitä järkeä on kysyä joltakin onko taivas oikean värinen jne. Kun heittäytyy oman luovuuden lumoihin tulee aina muillekkin annettavaa.


[20:30 2.11.2011] T.J.
Voi että, onko niin väliä.


[10:10 22.11.2011] T.U.
Hei hienoa että on tämmönen kanava jota kautta saa purkaa omaa turhautumista, vaikka tietäiski sen johtavan pelkkään väärinkäsitysten vyyhtiin. Tuntuu ainakin että joku kuuntelee eikä ole yksin oman taiteensa kanssa..


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty