Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kontrastien ja värien muokkaaminen....

[12:15 1.10.2011] Perinteinen / digitaalinen
Onko, kontrastin ja värien säätäminen kuvankäsittelyohjelmalla oikein ja sallittua, jos kuvassa esitetään käsin maalattua tai piirrettyä teosta ?

Periaatteeessa tai oikeastaan ollenkaan, taulu ei ole silloin sitä mitä se on luonnossa katseltuna ja luonnollisena.

Täällä on monia töitä, joita on kritisoitu esim. liian vähäisen kontrastin osalta ja pisteytys on koostunut sitten osin siksi.
Kontrastikin pitää tehdä kynällä tai siveltimellä jos ja kun sen osaa.

Jos ei osaa niin sitten vaan kuulemaan kommenttia liian vaaleista varjoista tai väreistä ja petraamaan jatkossa.

Moni piirustus esimerksiksi muuttuisi kakkosesta vitoseksi jos kontrasteja säädettäisiin jälkeenpäin digitaalisesti, samoin moni maalaus paranisi äkkiä täydelliseksi, jos värit ja kontrastit säädettäisiin keskenään toimiviksi kuvankäsittelyohjelmilla.

Vartalon värit ja kontrastit onnistuivat hienosti, kasvojen ei täysin, no korjataan digitaalisesti....

Jokin osa maalatusta taulusta saattaa valoiltaan olla erilainen kuin aikaisemmin maalattu, kuitenkin ne taulussa on niin.
Onko silloin sallittua että kuvataan työ, parannetaan digitaalisesti ja julkaistan arvosteltavaksi ?

Jos on, niin voitaisiinko sopia käytännöksi näin tekeville se että julkaistaan näyttelynä, sekä alkuperäinen työ (maalaus, perinteinen) ja myös paranneltu (digitaalinen).

Sitten voisi arvostella sen kuinka hyvä on taiteentekijänä ja kuinka hyvä kuvankäsittelijänä :)

[16:52 1.10.2011] J.R.
...yleensäkin aina valokuvausta harrastava sekä ammattilainen suorittaa valokuvassa sallitun peruskorjauksen jota ei lasketa kuvan manipuluinniksi. Perussäännöiksi luetaan tavallisesti kuvan rajaaminen, koon tarkistaminen ja korjaaminen, kulmien suoristaminen, värien säätäminen, roskien poistaminen, kuvan kirkkaus, kuvan terävöitys, sekä tallennusmuoto. Perussäädöt kannattaa tehdä kaikille kuville, jotka aikoo tulostaa, sioittaa webbisivustoille tai käyttää painotuotteessa. Itse kuvatut ja skannatut tai valokuvausliikkeen cd:lle siirretyt kuvat joutuu käytännössä aina säätämään. Digikameralla kuvatussa tai skannerilla luetussa kuvassa esiintyy usein erilaisia värivirheitä. Sisätiloissa hehkulamppu-valotusohjelma tekee ulkotiloissa kuvatessa auringonvalossa voimakkaan sinertävän. Jos kuvaan työni sisätiloissa hehkulamppujen ollessa päällä, ja valkotasapaino on säädetty kamerassa väärin, kuvasta saattaa tulla voimakkaan keltaisen sävyinen, miksi sen sitten pitäisi näyttää keltaisensävyiseltä, kun katselen työtä livenä hehkulamput päällä se ei näytä luonnossakaan keltaisensävyiseltä, tai jos vien taulun ulos ja katselen sitä luonnonvalossa se ei näytä sinisenvivahteiselta, en ymmärrä miksi värit pitäisi näkyä väärin webissä, jos kuva on otettu väärällä valkotasapainoasetuksella, kun ne ei kuitenkaan näytä livenä eri valaistuksessa sinivivahteiselta taikka koko työ keltaiselta, mielestäni se on enemmänkin huiputtamista kun ollaan otettu vahingossa väärallä valkotasapainoasetuksella kuva työstä ja hupsista, huomataankin että kuva näyttää paremmalta sillä sävytyksellä, minkä väärä valkotasapainoasetus on kuvaan antanut, kuin että ne säädetään vastaamaan työn oikeita värejä, kyllä käsittääkseni jokainen työtänsä arvostava taiteilija haluaa, että ne värit webbisivustolla esiintyvät niin kuin ne on työhön tehty :)...


[09:20 3.10.2011] P.P.
Digitaalinen versio on aina hieman eri asia kuin alkuperäinen fyysinen teos. Jos kuvaa muokkaa paljon niin sitten sitä voisi pitää tavallaan toisena versiona teoksesta, jolle pisteet ja arviot tulevat sellaisenaan.

Huvittaa vaan vähän tuo huolestuminen asiasta. En sitä paitsi suostu uskomaan, että pisteet voisivat kohota kakkosesta vitoseen pelkästään kontrastia säätämällä.[12:56 3.10.2011] T.S.
En ymmärrä kysymyksen moraaliasettelua. Jos kuvataiteilija lisää itse oman työnsä, on vain luontevaa että hän rajaa(korjaa kontrastit/sävyt jne. Omaan silmään hyvännäköisiksi. Kamera ja skannerikin voivat vääristää "luonnonmukaista" teosta. Kai työstään tulisi saattaa hyvät puolet esiin??


[13:23 8.10.2011] J.K.
Tietokone on työväline yhtälailla, kun perinteisetkin piirrustus-/maalausvälineet.

Yhdyn Tessa Suhosen mielipiteeseen.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty