Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kommentoin, jos sinäkin kommentoit....

[12:09 19.10.2011] veli aukealainen
Harvoin täällä enää edes saa vastakommentteja itselleen, kun ensin näkee omakohtaisesti vaivaa ja haluaa toisia kommentoida.

Hyvä mieli, hyvä kieli, hyvä aika, mitä ne ovat?

Ovatko kadonneita arvoja ja onko enää se ja sama,
mitä tänne julkaisee,
kun harva enää lukee ja
ajatuksin toista tukee?

millaisen
runon
oikeastaan
punon

se mikä aiemmin
painoi valassa
pysyy ehkä
jatkossa salassa

millaisen
runon
oikeastaan
kudon

sen sanat karkaavat
verkosta jatkossa
pysyy ehkä
omassa kopissa

ja olen hiljaa[00:58 20.10.2011] J.P.
Vastavuoroisuutta olen muutamaan otteeseen toivonut minäkin. En niinkään siksi, että pitäisin sitä ihannetilana, vaan enemmänkin siksi, että se saisi sivustoon eloa. Aina parempi jos haluaa kommentoida muitakin.


[21:29 9.10.2013] O.L.
Hyvä aihe. Olen itse niin tuskaantunut tähän kommentoimuuttamuteen että lopetin sen eilen. Eli en kommentoi enää ketää kirjallisesti vaan ainoastaan pisteillä. Tykkään kommentoida myös kuvataidetta ja valokuvia mutta koska itse työskentelen kirjalisuuden saralla en odota heiltä mitään kommenttia.

Kirjalliset kommentit saa nyt kuitenkin jäädä tällä erää.


[00:43 10.10.2013] P.P.
Tehän paljastitte juuri omat motiivinne: kommentoitte jos muutkin tekevät niin. Eihän se ole mikään hyvä syy antaa palautetta.

Runojen lukeminen on jo hyvä tavoite, mutta ei sekään ole pakollista. Itse harvoin esimerkiksi luen kokoelman kaikkia runoja jos ensimmäinen on huono.

Tärkeintä lienee kirjoittaa niitä runoja.


[11:20 10.10.2013] M.L.
Aloittaessani Aukealla, pyyteeni olivat narsisitisia - huomatkaa runoni - sanokaa jotain positiivista - antakaa paljon pisteitä:
Nähkää minut.

Mutta oli toinenkin ajatus, hieman puhtaampi:
että löytäisimme tästä saman henkisten yhteisöstä (tässä tapauksessa kirjoittavien ihmisten) jotain sellaista, jonka avulla voimme kaikki kehittyä (idealismia) kirjoittajina ja ihmisinä (filosofiaa).

Mikään näistä asioista ei voi tapahtua ilman kommentointia. Olkaamme rehellisiä, palaute on meille kaikille tärkeää.

Kommentointi ei ole helppo laji, ja siksi epäilenkin monen sitä karttavan. Tunnustan, etten itsekään aina löydä sanoja, joilla ilmaisisin sen mitä ajattelen. Mutta haluan tehdä yrityksiä, joskus onnistun, toisinaan en.

Kaikkea ei jaksa, eikä tarvitse kommentoida. Eikä kommentoinnin peruste saa olla pelkkä
odotusarvo - "äiti tuo ei kommentoinut, vaikka minä kommentoin" - siitä, että nyt toinen on velvoitettu tekemään samoin.

Kommentoinnissa on sama ilimiö kuin kirjoittamisessa, joskus se sujuu, toisinaan ei. Autetaan nyt edes silloin tällöin toisiamme, ettei tämä sivusto kuihdu pois.


[21:58 11.10.2013] J.T.
Minä koen asian niin, että tulin tänne nimenomaan kuulemaan ja antamaan kommentteja. En ymmärrä miksi tänne edes muuten tulisi?!?

Jos haluat lukea ja runoilla itseksesi ota kynä ja paperia, suksi kirjastoon. Itse ainakin haluan, että tekstejäni analysoidaan rehellisesti. Jos joku pitää, aina plussaa.

Tykkään itse lukea ja tykkään myös taiteesta. Olen aktiivinen pisteyttäjä ja myös kommentoija. Kritiikki rakentaa. Turhan hölynpölyn ja kateuden haluaisin kitkeä palstalta. Se lienee mahdotonta. Kyllähän itseäänkin välillä vituttaa.

Esimerkkinä voisin antaa tuon Olavi Leinosen. Tulin palstalle ja laitoin esille minulle oikeasti merkittävää tekstiä. Olavi antoi nopeasti palautetta, joka jäi mieleeni. Pidin tavasta ja se auttoi jatkamaan. Jos vastaavanlainen tulee jatkossa kaikilta jäämään, voin yhtä hyvin huutaa naapureille ja kirjoittaa metron kylkeen.

Jatkakaa huutelua avoimin mielin!


[18:10 12.10.2013] K.U.
Hyvä Johannes! Olen samaa mieltä. Mitä täällä sitten notkuu, jos ei kukaan halua noteerata toistensa töitä? Kyllä se kommentoinnin vastavuoroisuus on hyvä juttu, parempi kuin pelkät pisteet, vaikka riittävä pisteytys nostaakin etusivulle. Jos ylevästi ajattelee vain lukevansa runoja, niin sen voi tehdä ilman tällaista interaktiivista sivustoakin.


[18:22 12.10.2013] H.S.
Minäkin tulin samasta syystä tälle sivustolle kuin Johannes ja olen samaa mieltä paljon muutenkin siitä mitä hän tuolla yllä kirjoittaa.
Ja on myös oman kehittymisen kannalta antoisaa että antaa palautteita, koska siinä joutuu paneutumaan erilaisiin teksteihin ja muotoilemaan sanottavan. Minusta tämä on hyvä kanava kirjoittajalle.


[21:05 14.10.2013] A.P.
Onkohan Johannes miettinyt kirjoittamansa oikeasti loppuun? Rehellisesti, kuinka monella täällä on varaa lähettää pelkästään lukevia kirjastoon? Kirjastoon tekemään mitä, lukemaan teidän kirjojanne?


[22:45 14.10.2013] J.T.
Andres, kyllä on miettinyt. Näitä pystyy lukemaan myös anonyyminä. Rekisteröitymättä Aukeaan. Palstalla on lienee ideana herättää keskustelua, olla aktiivinen, pitää asioita hengissä. "Luoda jotain yhdessä." Kuten myös muillakin palstoilla. Ilman sitä ne palstat tuppaavat kuolemaan.


[15:45 16.10.2013] M.Y.
Olen samaa mieltä monenkin kanssa, jotka ovat jo kommentoineet.

Rakastan lukea runoja ja tykkään oikeasti kommentoida niitä, jos ne liikuttavat suuntaan tai toiseen. Tykkään antaa positiivista palautetta, mutta olen myös valmis antamaan kritiikkiä, tietenkin hyvässä hengessä. Välillä on toki aikoja, jolloin en jaksa syystä tai toisesta kommentoida. Silloin vain luen ja nautiskelen runoudesta.

Yleensä en anna pelkästään pisteitä. Etenkään jos pisteitä ropisisi vain 2, koska tällöin mielestäni pisteytys kaipaa rinnalleen perustelun. Kakkosessahan on kuitenkin "paljon parannettavaa" ja ainakin itse tykkäisin kuulla silloin myös kirjallisen palautteen siitä, mitä kehitettävää runossani on.

Mielestäni koko pisteytyssysteemin voisi vaikka poistaa, koska on liian helppoa vain painaa nappia sen kummemmin miettimättä. Neloset ja vitoset toki lämmittävät, mutta eivät sinänsä anna paljoa.

Ja mitäs muuta... No, vastavuoroisuus on todella kiva asia, mutta en vaadi, että minun tekstejäni tullaan kommentoimaan, jos olen itse kommentoinut jonkun tietyn kirjoittajan tekeleitä. Mutta kuten Johannes edellä kirjoitti, minäkin tulin Aukeaan nimenomaan antamaan ja saamaan palautetta sekä oppimaan lisää kirjoittamisesta ja hakemaan inspiraatiota jne.


[20:04 16.10.2013] J.T.
Tuo Maaritin perusteeton "kakkoslinja" on hyvä pointti. Itse olen huomannut, kun laitan etusivulle runoni, todennäköisesti tietty henkilö lataa heti perusteettoman kakkosen. Suorastaan näen koneiden läpi hänet :) Tuo kakkonen ilmestyy aina ensimmäisenä melkein heti kun runonikin.

Kaikkihan eivät tietysti voi hyväksyä suoraa puhettani ja mielipiteideni jakoa.

Kyseinen piirre saa Sokraattisen ironian piirteitä, ja lähinnä minut itkunauruun.

Ei muuta kuin lisää kritiikkiä ja aktiivisesti.


[20:10 18.10.2013] J.P.
Omasta puolestanikin voin sanoa että nimettömiä kakkosia tulee heiteltyä niin kauan kuin pisteytys teknisesti on mahdollista tehdä ilman kommenttia. Kaikkein hankalinta on perustella pienemmät pisteet, kun nihkeyttä on sosiaalisesti hankalampi perustella kuin tykkäilyä.


[23:19 25.10.2013] Anoryyni
Olisi myös mukava saada kommenttia kokonaisuudesta yhteenvetoon tai kaikkiin runoihin aina kokoelmaa koskien eikä vain yksittäisiin floppeihin tai helmiin.


[17:18 28.10.2013] H.O.
Olen samaa mieltä.
Vastavuoroisuuden, palautteen halun ja oppimisinnon takia ainakin minä täällä heilun.

Yritän skarpata myös palautteiden annossa.

Kiitos että nostitte asian puheeksi!


[16:59 29.10.2013] Anoryyni
Juha Pääjärvi:
Kaikkein hankalinta on perustella pienemmät pisteet, kun nihkeyttä on sosiaalisesti hankalampi perustella kuin tykkäilyä.

Oma ajatus:
Yllättävää, että koet noin päin. Yleensä tuntuu, että Suomessa on helpompaa lähestyä toista negatiivisen kautta. Mukava lukea, että jotkut ajattelevat asian toisenkin kulman takaa.

Hanna Ojala:
Olen samaa mieltä.
Vastavuoroisuuden, palautteen halun ja oppimisinnon takia ainakin minä täällä heilun.

Oma ajatus:
Kuulostaa erittäin hyvältä ja sellaiselta, johon on helppo yhtyä itsekin.


[05:04 5.3.2014] O.L.


Itse olen valmis perustamaan "Runoilija vai Pelle" sivun kyynisen dialogin tulkitsijan yhteisön jos se vaan minulle sallittaisiin.
Saatais vähä rankattua noita uusia valmiiksi "saarikoskeja" omasta mielestään?


[12:28 7.3.2014] O.P.
Minusta on suorastaan hanurista: Upea näkemys...Mahtava runo jne..jne. Kritiikkiä veikkoset ja jopa siskoset! On aivan turhaa leperrellä joutavia. Jos jostakin sanakyhäelmästä antaa ylistäviä kommentteja niin se antaa oudon kuvan sanojasta. Reiluutta kehiin! Itse toivon teksteistäní raakaa totuutta. Vain totuutta. Ehkä sitä sitten uskoo jotain saaneen aikaan.


[13:08 8.3.2014] S.V.
Tämä on ikiaihe täällä, jota käytiin jo vanhassakin aukeassa, yli kymmenen vuotta sitten. Itse olen joskus kommentoinut suuria määriä, jotka kuitenkaan eivät ole tuottaneet toivottua vastavuoroisuutta, ainakaan siihen työmäärään nähden. Jossain kohtaa into vain lopahtaa.

Kirjoittaja elää yleisöstään, siksi kommentin ei tarvitse olla maata järäyttävä kritiikkiä tai jokin muu akrobaattinen analyysi. Jos selaista tulee, tosi plussabonusta. Tärkeintä, mulle ainakin on, että tekstit joita julkaisen, saa lukijoita. Siksi jollakin örähdykselläkin kommenttikentällä on merkityksensä.


[19:35 18.3.2014] O.H.
Kirjallisuuspuolella on ollut aika paljon sellaisia henkilöitä, jotka ovat pitkän aikaa (useita vuosia) kommentoineet paljon muiden tekstejä. Jotkut heistä ovat jonkin aikaa olleet aika hiljaa. Liekö heillä olevan kenties parempaa tekemistä, vai liian vähän mielenkiintoista luettavaa?

Aukean tarkoitus ei ole antaa ja saada kommentteja, vaikka se olisikin ihmismielen välittömän tyydytyksen tarpeen mukainen toive. Sitä varten on olemassa eräs nimeltä mainitsematon toinen sivusto.

Jos kirjoittaa jotain merkityksellistä, niin ehkä siitä joku jotain jaksaa myöskin sanoa. Aika on kuitenkin rahaa, eikä täällä makseta tuntipalkkoja.

Uhrimoodiin on aina helppo mennä, mutta itse ainakin koitan pitää mielessä, että luovassa työssä on epäonnistunut täydellisesti niin kauan kuin sille tarvii hyväksyntää ja tunnustusta ulkopuolelta. (Onhan sellainen aina kivaa muttei se saa olla itseisarvo.)


[06:42 30.3.2014] O.L.
Kylä tää komentointi/komentaminen on mennyt nyt siihen pisteeseen että se nyt pysyy osaltani poissa. En kommentoi enää kirjallisesti ainoastaan pisteytän. Samalla poistan myös kaikki julkiset teokseni. Tää homma on vaan nyt ylläpidontoimesta päästetty täällä semmoseksi teinien fasebook angstiksi. Jatkakaa hyväksi koettua verkko sosiaalista kansakäymistä unohdan teidät. Verkkososiaalinenkanssakäyminen johtaa ihmiskunnan tuhoon!
Kuten olemme näilläkin sivustoilla todenneet.
Heippa


[12:07 30.3.2014] J.N.
Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kelloja siirrettiin ja joku koki aiheellisesksi käydä ykköstämässä kaikki teokset kirjallisuuden etusivulla. Tuo ihan mieleen vanhat ajat. :)


[14:41 30.3.2014] J.H.
Itse asiassa yksi teos on etusivulla jäänyt ykköstämättä muiden keskellä. Ehkä se on ainoa, joka ei vaan ole "todella huono". Toivoa siis on, aivan kaikki täällä ehkä ei kuitenkaan ole "lukematta paskaa".


[05:48 1.4.2014] O.L.
Kustannustoimittajani pyynnöstä joudun lopettaan tän aukea elämän.

Tää olit sit tässä. Heippa oli kait meillä hyvätkin hetkemme?
Kenties?

T: Olli.


[09:26 1.4.2014] J.H.
Kiitos paljon kaikista eläväisistä kommenteista. Taisit olla aika aktiivinen täällä, siitä seurannee tavalla tai toisella myös hapanta naamaa aina jonnekin, väkisin kai, vaikka mikä olisi mielessä, jos sellaiseen viittaat, en tiedä tarkemmin. Mutta oli hyviä hetkiä. Onnea jatkoon!


[04:48 10.4.2014] K.K.
vituttaa kun ei ole enää mitään tasoa.
yksittäisiä pyritelmiä.
paskat sotii toisiaan. joojoo.


[08:41 21.4.2014] V.A.
Kylläpäs on hiljaiseksi tämä sivusto mennyt. Paljon olen vuosien aikana näitä sivuilta runoaarteita kahminut. Aikoinaan oli suuri nautinto vierailla aukeassa, mutta tällä hetkellä se on kaikkea muuta.

Runollista kevättä runoilijaystävilleni.

Lämmöllä Valde.


[12:46 28.4.2014] J.N.
Valde hoi-hoi, älä vain sinäkin häivy tai muutu tuppisuuksi. Runosi ovat koko vähälukuisen suomea puhuvan kansan parhaimmistoa ja samaten kommenttisi usein ilostuttavat suuresti.

Aukea voi elellä tai olostella miten kulloinkin, mutta aina on parempia päiviä ja onnistuneempien runojen pilkahduksia.

Liekö uudemmat tulokkaat ujommasta päästä, vai näyttäytyykö tämän paikan yleinen henki liian ummehtuneelta, kun uusia äänekkäitä pölöttäjiä ei ole näkynyt. Ainakaan en ole vaistonnut, että kukaan olisi liiemmin suuttunut, jos joku hänen teksteistään keksii sanottavaa.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty