Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvien poistamisesta

[01:35 8.11.2011] Raimo Seppänen
Ymmärrän, että asiaton kommentointi aiheuttaa kuvaajalle tarpeen poistaa teoksensa näkyviltä. Myönnettäköön, että olen itsekin ollut aika kärjekäs toisinaan.. Nyt on kuitenkin pienen ajan sisällä poistunut useampi kuva / kuvasarja ilmeisesti vain siksi, että kritiikkiä ja kakkosnumeroita on jaettu taiteilijan mielestä liian kanssa. Tämä on mielestäni aivan käsittämätöntä ja ennen muuta kommentoijien ja katsojien halveksuntaa. Jos joku näkee vaivaa kommentoidakseen kuvaa, ja kommentti ei miellytä kuvaajaa, on törkeän piittaamatonta poistaa kuva / kuvasarja kaikkine kommentteineen. Kannattaako edes laittaa niitä omasta mielestään täydellisiä kuviaan esille, jos ei kestä kritiikkiä?


[09:20 9.11.2011] P.T.
Myös ylläpito käsittääkseni poistaa kuvia jotka aukealaisten oma raati arvioi aukealle sopimattomiksi.

Se tarkoittaa siis kuvaa joka ei ole aukean tasoinen, tämähän on kuitenkin palsta joka on tarkoitettu enemmän kuvanneille, ei tämä ole ihan harjoittelijoiden leikkikenttä.

Joten kuvat voivat myös sitä kautta kadota, me katsojat emme tiedä onko kuvaaja itse ottanut kuvan pois vai raati arvioinut sen aukealle muuten sopimattomaksi.

Jos joku itse ottaa kuvan pois pelkästään huonojen numeroiden takia, niin katson että eiköhän se ole hiukan sama asia, kuvaaja silloin on päättänyt että kuva ei sovi aukeaan ja kyllähän jokainen saa tehdä omille kuvilleen mitä haluaa.
Jos taas kuvaaja vaan pelkästään pottuunnuksissaan ottaa kuvan pois niin onhan se toki aika lapsellista....

Me emme voi tietää onko kuva ylläpidon poistama, kuvaajan järkevillä syillä poistama vai kuvaaja pikkumaisesti suuttunut kommenteista:)

Joten ei voi mitään, enemmän itsekritiikkiä kuvien julkaisuun niin säästymme turhilta poistoilta.
Ja siks toisekseen kakkonenhan oli aikanaan ihan hyvä numero aukeassa, nykyään näyttää enemmän siltä että mikä tahansa kuva saa hyvät pisteet kunhan...öööhh......en mene nyt kategorioimaan kuvia ettei tule turhia riitoja:)

Olen itse poistanut yhden kuvani aikanaan koska katsoin että se ei ollut lähelläkään aukean tasoa ja kaduin lähes heti kuvan laittamista esiin.

Syy ei todellakaan ollut numeroiden eikä kommenttien vaan oman arvostelukykyni... en kerta kaikkiaan sietänyt katsoa epäonnistunutta valintaani aukean sivuilla...mutta siitä on jo aikaa monta vuotta.
Kuva meni kyllä tuonne omille sivuilleni jossa kommentit ja numerot kyllä ovat näkyvillä, poistin kuvan sitten kokonaan jossain vaiheessa.




[10:25 9.11.2011] M.Y.
Kuvia voidaan myös poistaa ehkä sen takia, että niillä osallistutaan kilpailuun, jossa säännöissä sanotaan, että kuvat ovat saaneet olla vain "suppean" ryhmän nähtävillä tai esillä.... En tiedä, onko tämä Aukea suppea ryhmä vai ei, mutta itse olen poistanut juuri viimeaikoina kuvia juuri tästä syystä eli ihan varmuuden vuoksi. Miten on, onko Aukea "suppea ryhmä" kuten facebook omine kavereineen vaiko laajempi jolloin kuva ei enää oltuaan täällä esillä tai jos on löydettävissä täältä - ole enää kelvollinen erinäisiin kilpailuihin?


[15:22 9.11.2011] Ylläpito
Ylläpito poistaa kuvia vain jos ne rikkovat lakia tai Aukean sääntöjä. Laadunvalvonnan toimesta kuvia vain siirretään pois etusivun julkaisuista, mutta siis tässäkään tapauksessa niitä ei poisteta Aukeasta.


[15:42 9.11.2011] T.J.
Aukeassa julkaisu ei ole julkaisu suppealle ryhmälle, sillä aukean kuvia voi selata kirjautumatta palveluun.

Kyllähän kuvan käyttöoikeuden haltijalla on oikeus poistaa kuvansa perustelematta näytteiltä. Ei kuvaajalla ole velvollisuutta mielyttää katsojia :)


[15:21 5.12.2011] H.S.
minä ainaki poistan jos se on saanut huonot pisteet.. koska pidän tätä vähän niiku "portfoliona" sillee et voin linkittää joillekin sitten tän aukean profiilin ja haluan sinne "yleisesti tykättyjä" kuvia.. :)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty