Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Sairasta...

[08:12 13.11.2011] M.P.

http://www.stara.fi/2011/11/04/alaston-nainen-tunkeutui-kuolleen-hevosen-ruhoon/?fb_ref=fbtykkays&fb_source=home_oneline


http://fi.wikipedia.org/wiki/Guillermo_Vargas


http://www.hesy.fi/info/tiedote210504.htm


Ilmeisesti siinä vaiheessa kun ideat ovat loppu päädytään tähän, valitettavasti.


[14:33 13.11.2011] R.M.
Katsoin ton keskimmäisen ja mulle riitti... Mitä kaikkea sitä taiteen nimissä tehdäänkään?? Sairasta, todella sairasta...[21:04 14.11.2011] M.P.
katso toki kaikki muutkin, ällöttävää koska nämä tyypit verhoavat omat perversionsa "taiteen" nimiin.

Suosittelen kaikille katsomaan nuo muutkin linkit.

Todella sairasta paskaa...


[21:20 14.11.2011] R.M.
Katsoin... Näillä jutuilla on sama vaikutus kuin salmiakilla, verenpaineet piippaa punasella.

"Mäki on saanut mm. valtion taiteilija-apurahan neljä kertaa ja valtion taidemuseo Kiasma osti häneltä kissantappoteoksen 20 000 markalla vuonna 1994."

Ihan oikeesti...
[21:42 14.11.2011] M.P.
Voisi melkein sanoa että suomen "kulttuuriväki" jopa tukee tätä muka taidetta, koska tuokin teos on ostettu veronmaksajien varoilla sekä apurahatkin on jaettu...

Jos oikein ymmärsin, niin tuokin ns. taiteilija vaikuttaa TAIK:ssa nykyään.


[23:06 14.11.2011] J.P.
Sanoisin että kulttuuriväki olemme me - tai haluaisin sanoa. Apurahasysteemiä pidän epäonnistuneena minäkin.

Useamman kerran olen kuullut harmitteluja siitä, että apurahahakemuksia ei tule kaikkien taidesuuntien edustajilta. Ne jotka kokevat olevansa kulttuuriväen ulkopuolella eivät tietenkään hae, koska se on työlästä (ja voi muutenkin tuntua epämiellyttävältä).

Teemu Mäki taitaa olla taikin proffa ja jos mäen ammattitaito vaivaa tai hahmo muuten kutkuttaa niin luennot on todennäköisesti kaikelle kansalle avoimia tilaisuuksia. Pienellä selvittelyllä löytyy varmaan jotakin.


[23:16 14.11.2011] R.M.
Mäen hahmo aiheuttaa ainoastaan erittäin negatiivisia tunteita... Hänen "arvomaailmansa" on niin kaukana omastani, että on pelkästään vastenmielistä kuvitella itseään kuuntelemaan herran antia.
Jossain pitäisi kyllä vetää raja taiteellekkin![02:19 15.11.2011] J.P.
Kuulin anekdootin hiekkalaatikolla. Teemu Mäen piti tulla puhumaan yläasteelle. Kun luokan pojat kuulivat että Mäki olisi tulossa niin tuumasivat yksissä tuumin että vedetään sitä turpaan. Mäen tulo kuulemma peruuntui, mutta se ei tainnut johtua tuosta uhkauksesta.


[11:45 17.11.2011] T.P.
Mikä kohta kuvissa tarkkaan ottaen oli sairasta? Mihinkä taiteen raja pitää vetää?

Keskustelijat ovat napakasti vaatimassa rajoja taiteelle. Rajoja EI voi vetää siitä syystä että rajaa ei ole olemassa. Kaikki on taidetta.
Koko elämä on taidetta. Taidetta on kaikki mitä näemme, kakki mitä teemme, kaikki mitä koemme. Asumme maapallolla joka on luonnon iso taideteos. Linnuratamme on kaunista taidetta, koko Universumi vielä helvetisti isompi ja vielä kauniimpi.
Kaupungit missä asumme on taideteoksia. Jokaisen talon on joku suunnitellut - arkkitehti taiteillut suunnitelman. Kaikki lamput kadulla, kauniisti rivissä, pehmeä valaistus, kiva kuva, kuva jonkun taitelemasta urbaanista maisemasta.
Laitat kynttilän kotona johonkin. Johonkin jossa se sinun mielestä näyttää hyvältä, laitat toisen ja väliin kiva pikku kippo. Tadaa, olet luonut asetelman. Taidetta.
Autot jolla ajamme, muotoilija on muotoillut kivan kärryn. Melkein kun veistos. Taidetta.
Ravintola annos joka maistuu taivaalliselta, kokki on loihtinut fantastisen makujen taidetoksen.
Ase jolla hevoset on ammuttu on aseseppä suunnitellut taiteellista silmää käyttäen.

Nämä moraalia uhkuvat vihaiset ihmiset eivät ymmärrä näkeemäänsä. Jos omistat nahkatakin ja puet sen päälle niin teet täysin saman asian kuin kuvan nainen. Nahka vaan on pudistettu lihan ja rasvan jämistä sekä käsitelty kivan hajuiseksi ja mukavan pehmeäksi.

Jos joku tekisi kengät sian päästä. Pitäisitkö sitä sairaana? Se on aivan sama asia kun maiharisi, eri ruhon osasta vain tehty.

Nämä kyseiset hevoset ovat mitä ilmeisemmin eläneet hyvän elämän jollain farmilla. Kun ateriot murean pihvin on lehmä kokenut moninkertaisesti "sairaampaa" menoa kun k.o kuvista hyvälläkään tahdolla ikinä löytää.

Taiteelle rajoja vetävät henkilöt eivät voi olla oikeita ihmisiä antamaan mitään kritiikkiä taiteelle. He kieltäytyvät näkemästä taidetta silloin kuin se ei heitä itseään miellytä. Jos arvostettu valokuvakriitikko tulisi sanomaan että en voi arvostella valokuviasi koska ne ei mielestäni ole taidetta. Taide on rajaton. Kissantappovideo voi olla mautonta sinun mielestä. Sitä se ehkä on myös monen muun mielestä mutta se ei ole taiteen poissulkeva, se on vain mielipide.[12:55 17.11.2011] R.M.
Kissantappo ei todellakaan ole taidetta, sen paremmin kuin koiran nälkään näännyttäminen... Jos joku tässä oikeesti taidetta näkee ja pitää taidetta rajattomana, liikutaan mielestäni melko vaarallisilla vesillä. Jos joku raatorunkkari saa päähänsä tehdä taidetta runkkaamalla lapsen päälle, onko lapsen kauhusta ja inhosta vääristyneet kasvot silloin taidetta? Jos Bin Laden olisi perustellut tekonsa taiteella, olisiko hän vapautunut kaikista syytöksistä? Kuolleen hevosen sisälle itseään työntävä ihminen on mielestäni mieleltään sairas, ihan samoin, kuin taphtuman kuvaava henkilö, mutta siinä hevonen on sentäs kuollut ja heidän oman ilmoituksensa mukaan asiallisesti lopetettu. Mutta tuo raatorunkkari ja koiran näännyttäjä, heidän paikkansa olis kyllä jossain ihan muualla kuin wikipediassa tai taiteilijalistalla.


[14:04 17.11.2011] J.P.
En halua puolustella Mäen temppua, rikos on rikos taiteessakin, ja kärsimyksen aiheuttaminen on ihan yhtä todellista. Mutta en myöskään halua ajatella että taiteilijan pitäisi olla puhtaampi ihminen kuin muidenkaan. Sitäpaitsi sairaatkin ihmiset voivat tehdä taidetta. Jos vain terveiksi sertifioidut saisivat esittää töitään julkisesti niin kyllä siinä törmättäisiin monenmoisiin ongelmiin. Ensimmäisenä tulee mieleen ihmisoikeudet, sensuuri ja muut sananvapauden rajoitukset. Vallanpitäjillä on kaikkina aikoina suuria houkutuksia käyttää kaikki mahdollisia keinoja estääkseen heidän kannaltaan ei toivottuja viestejä tulemasta julkisuuteen. "Sairaiden taiteilijoiden" jahtaaminen voisi johtaa ikäviin seurauksiin.

Taide ei oikeuta mitään, eikä ole varmaan koskaan oikeuttanutkaan. Myös Teemu Mäki sai tuomion.

Koska taiteilijat ovat usein rohkeaa porukkaa, ja koska taide elää rohkeista puheenvuoroista niin sen takia taiteilijat ovat usein niitä jotka törmäävät yhteiskunnan sääntöihin.

Jumalan Teatterin ulosteenheittäjistä "kasvoi" yhteiskuntakelpoisia ja suosittuja kulttuurihahmoja, ja myös Teemu Mäki on osoittanut "yhteiskuntakelpoisuutensa". Kulttuurin huippupaikoille on kova kilpailu, ja nämä kaverit ovat varmastikin ansainneet paikkansa reilusti.


[14:34 17.11.2011] M.P.
Jos lähdetään liikkeelle Tuukan & Juhan mielipiteestä, niin lapsipornolle runkkaava pedofiilikin on taiteilija.

Tai entäs nämä tyttärensä vuosikausiksi kellariin lukinneet pedofiili-insesti-isät? Ovatko he luoneet "taiteellisen installaation" kellariinsa, jota me moralisoijat vaan emme ymmärrä? Entä onko Snuff-elokuva taidetta?

Onko se taidetta? Ei, se on sairasta, niin kuin tämä koiran nälkään näännyttäminen tai kissantappaminen kirveellä ja vielä lopuksi raadon päälle runkkaaminen, huh huh... Siinä olen samaa mieltä Raijan kanssa, että liikutaan hyvin vaarallisilla vesillä jos edellämainittua pidetään taiteena.

Juha, sananvapaus on juurikin SANAN vapaus -ei teonvapaus & sairaista teoista kuuluukin saada lainvoimainen tuomio, sekä sensuuri kuten tässä kissantappovideossa on käynyt. Siinä ei rajoiteta ihmisoikeuksia millään tavalla. Harmi vaan että tässä maassa tuomiot ovat niin naurettavia.

Ihmettelen vaan miksi Kiasma on ostanut tämän videon, vaikka sitä ei saa esittää julkisesti missään? Onko se Mäkeä ylistävän "kulttuuriväen" kannanotto Mäen saamaan tuomioon ja sillä tavalla rahallisesti tukea tätä sairasta taidetta?


[15:11 17.11.2011] J.P.
Korjaanpas vähän. Taiteen määrittelemisessä en oikeastaan ajattele seksuaalisuutta tai sairautta.

Ns. institutionaalinen taideteoria on antanut minulle paljon. Tuon teorian voisi ehkä pelkistää niin että taidetta on se mikä laitetaan esille taiteena sellaisessa paikassa jossa työ voidaan ymmärtää taiteeksi. Tunnustettu taidegalleria ja museo ovat tunnetuimpia esimerkkejä, tai vaikkapa ison kustantamon painattama kirja. Kun teoksesta tehdään kritiikkejä mediassa ja annetaan kommentteja sosiaalisessa mediassa niin työn status teoksena vahvistuu.

Kissantappovideo on rajatapaus. Kellariin lukittu videoteos... monikohan sen on edes nähnyt...

Jostain syystä rajatapaukset kiinnostaa paljon enemmän kuin taiteen arki. Laiton taide on institutionaalisen taideteorian kannalta hankala juttu. Monet maailmanhistorian merkkiteokset ovat olleet laittomia jossain päin maailmaa, tai ainakin piilossa pitkiä aikoja. Ja tässä en väitä että Mäen teos olisi merkittävä.

Ja kirjoitan vielä kerran sen esiin: vaikka kissantappokohtaus onkin vain muutaman sekuntin pätkä pitkässä videossa niin en hyväksy sellaista. Pätkää en ole nähnyt eikä näkeminen kiinnosta.

Taiteilijapiireissä Mäen toimintaa kissantappovideon osalta on hyökätty voimakkaasti. Mahdollisesti episodilla on muutenkin ollut lähtemätön vaikutus Mäen myöhempien teosten vastaanottoon.

Viime syksynä Hesarin arvovaltainen ja yleensä varsin maltillinen ja ymmärtävä kirjallisuuskriitikko Mervi Kantokorpi käytännössä teilasi Mäen toiminnan runoilijana - kritiikki siis ei koskenut ainoastaan käsillä ollut runoteosta vaan siinä annetaan ymmärtää että runous ei ylipäänsä ole Teemu Mäen laji.


[21:00 18.11.2011] A.K.
http://www.teemumaki.com/essayskissa.html

Kun ottaa henkeä kaiken vaahtoamisen välissä niin voi lukasta ton pois.


[21:40 18.11.2011] R.M.
Antti, ei auttanut... Jo ensimmäinen lause menee ymmärrykseni yli. Jokaisen kusipään, anteeksi taiteilijan, pitäisi osata kunnioittaa jopa luomisen tuskassaan elämää. Mulle mäki on ainoastaan säälittävä runkkari.


Ukrainassakin tehdään taidetta...
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DgwBN69-esPs&h=4AQEaB2IVAQFvWoihuOH35zVZWyX1NnGNg5Mjh4vOboeEEA


[07:45 19.11.2011] M.P.
Luin Mäen esseen tästä kissantappovideosta & tässä pari lainausta:

"Kissan tappamisen jälkeen masturboin kuolleen eläimen päälle. En kuitenkaan nauttinut kissan tappamisesta, enkä kissanraadon päälle masturboimisesta R11; päinvastoin, minun oli vaikeaa pystyä niihin, sekä fyysisesti että henkisesti."

Hyvin vaikea uskoa tuota, kun lukaisee lisää lainauksia herran esseestä:

"Erityisen paljon teoksessani on ihmisiä suututtanut kissantappoon liittämäni seksi. Tapettuani kissan, masturboin ja suihkutin sperman kissan irtilyödyn pään päälle. Kohtauksen oli tarkoitus näyttää samalta kuin niin kutsuttu "money shot" pornoelokuvissa.
Videoteoksessani oli muitakin vastaavia kohtia, mutta niissä väkivallan ja spermalla "todistamisen" kohteena olin minä itse tai raha. Löin päätäni seinään, poltin kättäni tulessa, viiltelin käsivarsiani ja suoritin siemensyöksyt haavoihini. Viilsin myös sormieni päät auki, tahrasin niillä sadan markan setelin ja tämän jälkeen siemensyöksyin sille, minkä jälkeen poltin setelin ja lopuksi vielä Suomen lipun."

-Kuulostaa minusta järjenvastaiselta toiminnalta. Mikä tarkoitus edellämainituissa asioissa on? Ja mikä ihmeen "spermalla todistaminen" ???? Entä toi "money shot"? En ole koskaan nähnyt pornoelokuvaa jossa lauettaisiin irtihakatun pään päälle.

Tuossa vielä lainaus tältä herralta:

"Oikeus kuitenkin totesi, etten ollut tahallaan pitkittänyt kissan kärsimystä, ja ettei tappamisen kuvaaminen ja kuvamateriaalin taiteellinen käyttö ollut rikos. Tuomioistuimelle kissan tappamisen motiivi oli yhdentekevä, sain tuomion liian hitaasta kissan lopetuksesta ja siitä, että olin hankkinut kissan epärehellisellä tavalla."

-Ei taida Mäki tietää että tuomiot tulevat lakiin kirjoitetuista asioista, eikä Suomen laista löydy varmastikaan sellaista kohtaa, jossa videomateriaalin käyttö "taiteeen nimissä" olisi itsessään rikos, josta saa tuomion. Voi olla että tuomio olisi tullut siitäkin, jos se olisi lakiin kirjoitettu. Oikeuslaitos ei saa alkaa muokkaamaan lakia salissa, vaikka maalaisjärki sanoisikin niin. Ei pankkiryöstäjäkään saa tuomiota ryöstön motiivista, vaan itse ryöstöstä.[03:02 10.12.2011] P.H.
Vaatimattoman mutta minusta ehdottoman oikean näkemykseni mukaan taiteen tehtäviä ovat kannanotot ja ajatusten herättäminen.

Minusta tuntuu aika kummalliselta, että jotkut haluavat kieltää taiteen, joka herättää heissä itsessään kielteisiä reaktioita tai panee ajattelemaan tavalla, joka ei olekaan itsestä miellyttävää.

Taiteen simissä ei minustakaan saa syyllistyä [törkeisiin] laittomuksiin tai elämän tuhoamiseen, minä kun miellän nuo taiteen tehtävät pohjimmiltaan elämää ylläpitäviksi, ei sitä tuhoaviksi.


[15:45 5.1.2012] M.P.
Nyt meni maku Arhinmäestä...

http://www.iltalehti.fi/presidentinvaalit/2012010515044899_pd.shtml


[01:55 6.1.2012] J.P.
Jos rahallisesti haluaa verrata niin Mäen saama apuraha on pikkujuttu verrattuna siihen että sikatilallisten propagandaprojekti Possupedia sai neljännesmiljoonan verorahaa sikateollisuuden maineen pelastamiseksi. Lihantuottajien maine tarvitsi kiillottamista kun eläinoikeusaktivistit olivat kuvanneet salaa sikatilojen ongelmia. Arhinmäen ehdokkuuteen tämä liittyy sikäli että Arhinmäki hehkutti juuri eläinoikeusaktivistien sikatiloilla tekemiä salakuvauksia Lestatv:llä.

Nämä salaa kuvatut kidutusnäytelmät eivät tietenkään ole taidetta. Melkein toivoisin että niitä voitaisiin esittää taidemuseoissa. Siinä on kyllä se vaara että taiteen rahoitus loppuisi kokonaan...

Lopuksi vielä ote Possupedialta: "Sadonkorjuuaikaan ruokalautanen väritetään kirjavaksi kuin Chagallin maalaus".


[12:00 9.1.2012] M.B.
Mjahas, mitähän sairasta tuossa nyt sitten on? Hevonen ollut jo kolmenkymmentä ja risat, päätetty päästää päiviltänsä. Kuollut mikä kuollut. Ja mitä Teemu Mäki päivittelyyn tulee, hei oikeesti, vaihtakaa jo stygee.

+ Naisella kaunis perse.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty