Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kaikenlaisia korjausehdotuksia sivustolle

[04:53 19.11.2011] R.K.
Numeroikaa ehdotuksenne (jatkaen edellisten viestien numerointia).

1. Ainakin runojen kanssa ongelmana voi olla epäselvä rivitys. Lukija ei tiedä välttämättä, alkaako uusi rivi, vai jatkuuko se seuraavalle riville. Vakikäyttäjät tietävät, että pitkä rivi tekee myös tekstikentän pitkäksi, mutta sekään ei ole itsestäänselvyys. Nyt runoissa on vasemmalla ja oikealla muutamankymmenen pikselin marginaali. Sen kasvattaminen tekisi tarkoitukselliset rivinvaihdot selvemmiksi.

2. Nyt uuden rivin alkuun voi laittaa tyhjiä välilyöntejä, mutta se toimii vain, jos niitä on vähintään kaksi. Yksi välilyönti saadaan kyllä esim. käyttämällä medium mathematical space -merkkiä (R87;)

3. Edit: jassoo, tämä viesti katkesi tuosta kohdasta, eli ilmeisesti erikoismerkit tai linkit haittaavat. Siinäpä uusi ehdotus... harmi, ettei kirjoittamani jäänyt muistiin, vaikka sen kopioinkin (ehdin jo kopioida muuta tilalle). Mutta ongelma johtui ilmeisesti laatikkomerkistä, jota demonstroin. Se lienee kuitenkin kaikille tuttu näky esim. eri merkkijärjestelmiä käyttäviltä sivuilta.

2. Piti siis sanoa, että erikoismerkkien käyttäminen kyllä onnistuu, esim. Facebookissa tuo medium mathematical space (löytyy mm. tuolta kopsattavaksi: http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/chars/spaces.html ) toimii, mutta muut erikoisvälilyönnit eivät, eivätkä mitkään toimi esim. notepadissani, vaan tilalle tulee laatikkomerkki. Laatikkomerkkejä tulee muillekin joskus, joten olisi parempi, että tavallista välilyöntiä voitaisiin käyttää! Se olisi myös helpompaa. Älkääkä väittäkö, ettei joskus rivin alussa tarvita vain yhtä välilyöntiä.

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty