Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvien taustaväri / kuvien kehykset

[11:10 2.12.2011] T.L.
Ihmettelen, miksei Aukeaan ole lisätty ominaisuutta sivun taustavärin valitsemiseksi. Ongelmasta on valitettu täällä ties kuinka kauan.

Kuvilla on aina sama harmaa taustaväri. Ei olisi kovinkaan vaikeaa toteuttaa toimintoa, jolla käyttäjä voisi kuvaa lisätessään tai päivittäessään valita sivun taustavärin.

Toisaalta ihmettelen suuresti sitäkin, mikseivät käyttäjät tee kuvilleen kehyksiä. Mielestäni valokuva tarvitsee kehykset siinä missä taulutkin. Harmaa taustaväri on juuri oikea, jos kuville tehtäisiin kehyksiä.

Tosin en itsekään ole kuviini vielä kehyksiä tehnyt. Mielestäni kehysten vaikutusta valokuvan tunnelmaan ei kuitenkaan voi liikaa korostaa. Loistava valokuva voi tuntua todella pliisulta tällättynä harmaalle pohjalle. Yksinkertaisilla kehyksillä voisi tilanteeseen vaikuttaa.

Innostusta kehyksien tekemiseen heikentää tosin se tosiasia, että kehykset vievät tilaa kuva-alasta, joka Aukeassa tuntuu välillä muutenkin liian pieneltä.


[12:24 9.1.2012] M.B.
>ihmettele suuresti sitä, mikseivät muut käyttäjät tee kuvilleen kehyksiä
>toisaalta, älä tee sitä itsekään
>hienosti hoidettu, hermanni


[13:12 12.1.2012] P.T.
Taustavärin muuttamismahdollisuutta minäkin ihmettelen, tai ainakin sitä miksi väri on just tollanen haaleanharmaa.
En ole ihan varma vaihdettiinko taustaväriä jossain vaiheessa pikkasen, aikaisemminhan se oli sellanen mummonkalsarinvärinen??????

Noista kehyksistä oon kyllä sitä mieltä että ainakin täällä aukeassa 99 prosenttia kehysten laittajista laittaa niin kammottavat kehykset kuvaansa että kuva kärsii siitä ja huomio kiinnittyy väkisinkin kuvasta kamaliin kehyksiin jotka useimmiten on sellaset mustat surunvalittelukehykset..

Hyvin harvoin näkee kehyksiä jotka tosiaankin sopivat kuvaan ja sen tunnelmaan. Sellaisiakin on kyllä täällä nähty ja siitä kymmenen pistettä ja papukaijamerkki niille jotka osaa sovittaa juuri siihen kuvaan hyvin sopivat kehykset.

Itse en erityisemmin tykkää kehyksistä edes tauluissa, kyllä mun seinälläni on pelkkiä canvas-tauluja sekä itse kankaista tehtyjä tauluja joissa ei todellakaan ole kehyksiä.

En ole sitä mieltä että hyvä kuva tarvitsee välttämättä kehykset, enneminkin päinvastoin.
Kehykset on jotenkin niin mummoaikaa..........


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty