Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Mitä pyydätte kuvauskeikasta?

[23:02 2.1.2012] Anselmi
Pidän itseäni aika aloittelijana: olen kuvannut lähinnä perhejuhlissa/sukulaisille.
Nyt tuli suhteilla 'tilaus' eräältä ravintolayrittäjältä ilmeisesti oman ravintolansa (mainos)käyttöön. Tällä kertaa ei ole kyseessä sukulainen eli en voi sanoa "maksa sen verran kuin hyvältä tuntuu".

Antakaa vähän suuntaa siitä, mitä itse olette pyytänyt omista keikoistanne! En haluaisi kovin suuresti yli- enkä alihinnoitella työtä. (Vaikka harrastuksen kannalta sen otan, työtä siitä kuitenkin minulle tulee ja ainakin yksi vapaapäivä siihen menetetään.)

Samalla voinen kysyä, mitä teille maksetaan hääkeikoista? Niitäkin on tiedossa...


[23:14 2.1.2012] räps
Olen kuvannut muutamat häät, perhejuhlat ja perhekuvauksia jne. mutta hintaa en ole vielä koskaan sanonut, vaan annan käsitellyt kuvat, ilmoitan kuvien käsittelyyn kuluneen ajan ja sanon, että maksavat omantunnon mukaan katsottuaan kuvat. Tähän asti olen ollut tyytyväinen maksettuihin summiin, lopultahan en (minäkään) tee tätä työkseni ja jokainen kuvauskeikka on harrastustakin ajatellen mukavaa ja opettavaista.

Mutta pitää myöntää, että itseäni kiinnostaa Anselmin tavoin, että millasia hintoja muut keikoilleen antaa.[09:05 3.1.2012] Johan
Aika laaja kysymys kun et yhtään kerro millainen keikka on kyseessä. Onko yksi kuva, onko kokonainen setti kuvia jne. Täytyykö kuvia erityisesti käsitellä ja missä muodossa ne annat, täydet oikeudet jne? Jos et itsekään sitä vielä tiedä, kannattanee kysyä ennen kuin alat hommiin.
__________________________________


Freet.fi:
Valokuvaajat ja videokuvaajat

Valokuvaajien hinnoitteluperusteena on joko käytetty aika tai julkaistut kuvat.

Tuntilaskutus
• Video tai stillkuvaus, lähtöhinta 194 € (Sisältää tunnin kuvausta ja tunnin kuvankäsittelyä.)
• Seuraavat tunnit 100 €/ tunti
• Kuvankäsittely tai videon editointi 100 €/ tunti


Kuvauksen lisäksi laskutetaan esimerkiksi kuvankäsittelystä, kuvausjärjestelystä ja matka-ajasta. Hinta sisältää tavanomaiset kulut. Lisäksi laskutetaan matkakulut ja arvonlisävero 23 %.
_____________________________

Sinä et varmaan tuon mukaan voi veloittaa, mutta antaa jotain suuntaan.

Mutta loppujen lopuksi sinun täytyy kuitenkin haistella vähän millainen keikka oikeasti on, mikä on taitotasosi ja millä varmuudella pystyt tuottamaan varmasti laadukasta työtä olosuhteista riippumatta ja onko kalustosi asianmukainen jne.

Hinnoittelu on harrastajalle kieltämättä hankalaa, koska jos pystytkin tuottamaan jopa ammattimaista jälkeä loppujen lopuksi, mutta et amatöörinä laskuta ammattilaisen palkkiota, syyllistyt hintojen polkemiseen. Jos taas et pystyt ammattimaiseen tasoon, ja vaikka asiakas olisi "tyytyväinen", poljet silti hintoja. Eli en lähtisi kovin halvalla itseäni myymään vaikka pelkona olisi keikan menettäminen.

Mitä hääkeikkoihin tulee, riippuu hinta aika paljon siitä kuvaatko kirkon ja potretit tai klo24 asti illalla. Hääkuvaajien hinnoittelu taitaa olla enemmän statusjuttu, menee enemmän sen mukaan kuinka haluttu olet. Aloittelijan pitää kyllä sitten löytää joku välimalli, mutta tärkeätä on tehdä asiakkaalle selväksi mikä on lähtötasosi ja kokemuksesi ja että laskutus menee sen mukaan (millä ehkä pystyt vähän perustelemaan alempaa hintaa ja millä allekirjoitutat samalla vastuuvapautuksen morsiamen pettymyksen varalle).[15:52 3.1.2012] H.S.
minä oon harrastaja ja oon kuvannu häitä 300 eurolla. (pose/kiitoskuvat, kirkkojuhla, hääjuhla, noin 8h yhteensä)
jotain pienempiä juttuja voin tehä sitte alle 100 euroo.. jotku kiitoskuvat.. ja kuvankäsittely mulla kuulu hintaan..


[18:43 3.1.2012] Anselmi
Kiitos! 100¤/h tuntuu näillä taidoilla vähän turhan paksulta. Sukulaisen puutarhayritykselle kuvasin muistaakseni reilulla 100¤ (+viikonlopun täyshoito) :)

Tulevasta keikasta ei vielä ole tarkkaa tietoa, mitä yritys haluaa. Harrastuksen ja oppimisen kannalta sen otan, mutta juuri tuon hintojen polkemisen takia en edes ajattele maksuttomuutta: Se johtaisi siihen, että harva enää haluaisi ammattikuvaajan palveluita, koska harrastelija tekisi saman ilmaiseksi, mutta jos harrastelija kuitenkin ottaa maksua, niin vähän isommalla maksulla saa ammattilaiselta laadukkaampaa lopputulosta.


[00:21 4.1.2012] :)
"harrastelija tekisi saman ilmaiseksi"

tuskin... siis tuskin tekisi samaa


[13:17 4.1.2012] Jurpo
Näitä juttuja on itsekin joutunut miettimään. Ei haluaisi itseään liian halvalla myydä tutuille tai varsinkaan puolitutuille, mutta toisaalta en ole ammattilainen, en omista ammattikalustoa, eikä siten voi luvata ammattimaista jälkeä, mutta toisaalta tiedän, että pystyn parempaan kun MONI ammattilainen(lähinnä viittaan niihin ammattilaisiin, joilla ei ole intohimoa eikä silmää, niitäkin on aika paljon). Ja varmasti pystyn tuottamaan esim häistä parempia ja tunnelmallisempia kuvia kuin asiaan vihkiytymätön bestmanin veli, joka on juuri hommannut sen järkkärin.

Tällaisessa tilanteessa on hankala sanoa hinnakseen vaikka 500e kaverin kaverille, sen jälkeen kun on kaverille kuvannut 200eurolla. Pitäisi olla vähintään toiminimi ja kunnon portfolio, jossa mainittu hinnasto, mihin voisi hintansa perustaa. Siihen asti sitä kai on vaan max 300euron hääkuvaaja. Ihmeen moni ammattilainenkin "joutuu" tuolla 500eurolla koko häät kuvaamaan. Eli onko kuitenkin niin, että keskinkertaiset ammattilaiset polkevat taitavien harrastajien hintoja ;)


[17:33 4.1.2012] R.K.
Olen kuvannut tuttujen häissä ja muissa juhlissa sopimuksella, että se on minulta sitten hää- tai syntymäpäivälahja. Palautteena olen saanut kiitosta kuvauksesta sillä tuttuna tiedän kuvattavien suhteista toisiinsa ja osaan valita heitä oikein eri kuviin.
Aiempien keskustelujen pohjalta tuntuu nyt, että tullut annettua melko arvokkaita lahjoja ja täytynee jatkossa tarkistaa mitä kuvaa ja kenelle.


[18:27 4.1.2012] E.B.
Juu. Hinnoittelukysymyksessä pitäisi muistaa etta ammattilainen maksaa verot, YELlit, kaikenlaiset vakuutukset.
Semmoinen ajatus.[00:34 5.1.2012] mie
Hyvä pointti Emililtä.


[08:31 6.1.2012] räps
Sama Emilin mainitsema ongelma koskee sähkömiehiä, autokorjaamoita, partureita, maalareita jne. jne.Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty