Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Apua! Photoshop Elements

[02:59 13.1.2012] T.S.
En ole tottunut käsittelemään kuvia, joten nyt tarvitsen apua. Ensimmäistä kertaa pitäisi Photoshop Elementsillä pienentää kuvaa, että saisin sen lisättyä tänne. En vain osaa, en vaikka mitä olen yrittänyt. Eli osaisiko joku antaa jotain vinkkejä, neuvoja, ohjeita?

Aiemmin siis ollut jokin muu ohjelma käytössä, jolla aikaisemmat kuvat pienensin.


[10:08 13.1.2012] P.R.
Minulla ei itselläni ole Elementsiä käytössä, mutta sieltäkin löytyy näppärä Save for web -toiminto.

Eli aluksi kuvan voi pienentää aukeankokoiseksi Image size -valinnalla (lev. max. 1000px, kork. max 800px), jonka jälkeen kuva on hyvä terävöidä. Sen jälkeen kuva optimoidaan nettikäyttöön Save for web -toiminnolla. Laatua alennetaan (Quality n. 80%-100%), kunnes koko on tuon 400kt tai hieman alle.

Tässä videossa yksityiskohtainen ohje: http://www.youtube.com/watch?v=KmUvnuAnPH4


[16:31 13.1.2012] P.P.
Jos käytät Windowsia niin kätevin ilmainen softa kevyeen kuvankäsittelyyn on Paint.NET.
http://www.getpaint.net/

Photoshop Elements tuli muistaakseni Wacomin mukana ja erehdyin asentamaan sen. Melkein veti koneen solmuun ja oli varmaan hitain koskaan näkemäni ohjelma millekään koneelle milloinkaan.


[20:47 13.1.2012] T.S.
Windows7 on käytössä. Tässä on töiminut tuo Elements ihan hyvin, tosin en ole tehnyt sillä muuta kuin cropannut ja oikonut pari horisonttia. En siis ole perehtynyt tuohon käsittelyyn. *kiristää nutturansa ja saarnaa*: Haluan kehittyä kuvaajana, en kuvankäsittelijänä :D

Täytyy kokeilla tuota paintia.


[21:09 13.1.2012] T.N.
Ostin hiljattain Elements 10 ja asensin sen, eikä täällä mikään muu ole solmussa, kuin oma pää ja omat taidot. Tuo pienennys tieto oli just sellainen mitä kaipasin, kiits siitä. Lainasin myös kirjastosta suomeksi käännetyn oppaan Photoshop Elements käsikirjan ja täytyy sanoa, että ei helpolla aukene, tuntuu aika monimutkaiselta, ainakin näin Picasan käytön jälkeen.

Mutta en aio luovuttaa, pikkuhiljaa yrityksien ja erehdyksien kautta se ...kele aukenee.[22:06 13.1.2012] M.H.
Se suurin surkeus on pään sekoittava dpi. Ruudulle väsättävissä kuvissa sen voi unohtaa ja keskittyä vain ja ainoastaan siihen täällä sallittuun tuhanteen pikseliin, ja jos sen kanssa päädytään yli 400 kilotavun, voi yrittää vaikkapa leveydeltään kahdeksaasataa, ja jos maksimikoko vielä ylittyy, niin sävyjä uhraten pakataan - kuvakohtaista askartelua, johon jotkut kuvat suostuvat...


[12:30 14.1.2012] M.P.
"Haluan kehittyä kuvaajana, en kuvankäsittelijänä :D".

Aika jännä asenne, kun kuvankäsittely on ollut AINA aika saumattomasti mukana valokuvaamisessa, myös filmillä (Ansel Adams esimerkkinä).

Tietenkin ei siinä tapauksessa jos kuvaaja kuvaa dokumentaarista uutiskuvaa, jossa ei saa muutella kuvaa dramaattisemmaksi, sitäkin tosin näkee valitettavasti.

Mikä ihmeen vaikeus on ymmärtää tuota dpi:tä? tietokoneen näyttö on 72dpi, sanomalehdet yleensä 200dpi & korkealaatuiset painatukset sellaiset 300dpi.

Photoshopissa melkein yksinkertaisimmat jutut ovat kuvan suoristaminen & koon muuttaminen.
Ei se vaikeaa ole, tässä vaikka kuvan pienentämisestä.

IMAGE -> IMAGE SIZE -> WIDTH & HEIGHT. Valitse pikselimäärä WIDTH tai HEIGHT kohdilleen (haluttu korkeus/leveys, Aukeassa pysty max 800pix & vaaka max 1000pix) ja klikkaa OK. Varmista että CONSTRAIN PROPORTIONS on valittuna.

Sen jälkeen terävöitys, FILTER -> SHARPEN -> UNSHARP MASK -> & liukusäätimillä terävöitys kohdilleen (varo ylisäätämistä).

Lopuksi FILE -> SAVE AS -> (anna kuvalle eri nimi kuin alkuperäisessä kuvassa, jotta et tallenna alkuperäisen kuvan päälle) -> JPEG OPTIONS -> QUALITY (liukusäädin) säädä alaspäin kunnes olet saavuttanut haluamasi kilotavu koon (Aukeassa taisi olla max 300kt), joka näkyy liukusäätimen oikealla puolella. -> Klikkaa lopuksi OK. Valmis!


[11:09 3.3.2012] P.H.
Markus- Olen samaa mieltä kanssasi, että kuvankäsittely on ollut ja on oleva AINA mukana valokuvaamisessa.
Tosin tästä on puhuttu moneen kertaan, ja mielipiteeni tästä tiedetään, mutta hyvä että on edes joku muukin, joka on samaa mieltä:=)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty