Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Paljonko saa valokuvan myynnistä kirjaan?

[20:58 21.4.2012] Rooa
Eräs isohko kustantamo on mahdollisesti ostamassa 1-3 valokuvaani kirjaan. (En vielä tiedä varmasti mitään, kuulin vain asiasta pikkulinnulta jos asian voi näin ilmaista).

Aloin tässä miettiä, paljonko yhdestä valokuvasta mahtaa saada rahaa, sillä tästä asiasta ei ole kokemusta. Asia kiinnostaa kukkaron täyttymisen lisäksi myös sen takia etten joudu vedätetyksi, vaikka luulen ettei tunnettu kustantamo välttämättä naruta.

Kiitän vastaajia.


[09:08 23.4.2012] -
Kuvatoimiston kautta jos olisi hankittu kuvaan oikeudet niin hinta voisi olla 10-500 euron luokkaa. Omalla kohdalla en muista että olisin koskaan saanut kymppiä enempää per myynti, mutta kuvat menevätkin anonyyminä kuvatoimistojen kautta ja tarkoituksena on myydä volyymiä eikä yksittäisiä kuvia harvakseltaan.

Asiaan vaikuttaa kuvan merkitys kirjalle, painosmäärä ja yleisesti ottaen myös kuvan laatu. Jos kuvasi on uniikki teos jota ei voida helposti toistaa, on se arvokkaampi kuin otos, joka voidaan tilata kuvaajalta tai etsiä helposti netin sadoista kuvatoimistoista.


[13:04 23.4.2012] toinen nimetön
Asiaan vaikuttaa myös se myytkö kuvat palkansaajana, vai yrittäjänä..


[22:30 24.4.2012] A.P.
Jonkunlaista pohjaa voisi antaa vaikkapa Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n Vuoden Luontokuvat -kirjassa käyttämä julkaisupalkkio 80 ¤/kuva, joka sekin on pudonnut aiemmin maksetusta 100 ¤/kpl. Erääseen toiseen kirjaan menneistä parista kuvastani maksettiin aikanaan 50 ¤/kpl, eivätkä ko. kuvat olleet mitenkään kummoisia otoksia. Sanoisin, että kympillä ei sentään kirjaan kannata myydä...


[02:30 25.4.2012] J.P.
Duunarilla on tuntiliksa. Täällä se on kova, Kiinassa halpa. Huhujen mukaan moni taiteilija maksaa siitä että saa töitään esille. Tuon tuntiliksan ja markkinointisopimuksen väliin mahtuu monta tarinaa. Konservatiivi haluaa uskoa että taideteos myydään reilulla hinnalla, niin että taiteilija elää sillä. Mut onko se realismia. Amatööri saattaa olla siitä onnellisessa asemassa että hintaa ei tarvitse laskea, koska elanto tulee muualta.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty