Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Aukean parantamisehdotuksia

[19:59 24.5.2012] Juha Saransalmi
- Tiedostokoon ylärajaksi 1 - 2 mt (vähintään 800 kt, kuvakoko muuten sama kuin tähän asti, mutta korkeutta voisi lisätä 850 pikseliin)

- Taustavärin muuttaminen kuvaystävällisemmäksi valokuvaus- ja kuvataidepuolella

- Julkaisutiheyden muuttaminen (esimerkiksi kaksi teosta / kuukausi)

- Jotakin, jolla Aukean henki saataisiin paremmaksi (nimettömät toiminnot pois, keskiarvopisteytyksen tilalle vaikkapa Juhanin ehdottama pisteytys yhdestä viiteen, jos on pakko pisteyttää - parempi ilman).


[21:29 24.5.2012] M.H.
"Aukea.net palveluun voi rekisteröityä vain omalla nimellään. Omaa nimeä ei välttämättä tarvitse kuitenkaan paljastaa muille käyttäjille. Ylläpito voi erikoistapauksissa antaa käyttäjälle luvan esiintyä salanimellä, jolloin käyttäjän oma nimi jää vain ylläpidon tietoon." sanotaan säännöissä. Erikoistapaus ehkä on suorasukaisuudellaan "paskaa postiluukusta"
-kohteluun altistunut. Eli "nimellä" kommentointi on nytkin ainakin teoriassa mahdollista.
Yleensä nimetön kommentointi on ilkeämielistä, henkilöön menevää ja sivuston ilmapiiriä rappeuttavaa. Eli tärkeintä Aukean menestykselle on nimettömänä kommentoinnin esto.
Taustavärin muutos on listallani kakkosena. Kolmosena pisteiden sanallisen kuvauksen poisto, koska yllättäen monet ottavan sen liiankin kirjaimellisesti.
Alkolukko kai on turhan vaikea toteuttaa, ja turha muutenkin.


[22:05 24.5.2012] J.R.
...ihan ensimmäiseksi alamaininnat pois(todella huono, paljon parannettavaa...), varmasti se on turhauttavaa varsinkin uusille jäsenille, jotka innolla julkaisevat ensimmäisen työnsä. pistelaskennassa kokonaispistemäärä ihan kuin euroviisuissakin, silloin se karsisi omalta osaltaan niitä ykkösiä joiden tarkoitus on vain pienentää keskiarvoa, Tiedostokoon kasvattaminen, pontikankeiton sallimista on turhaan esittää...PYSYTÄÄN SITTEN ASIALINJALLA; JA KUNNIOITETAAN TOISTEN PARANNUSEHDOTUKSIA; EIKÄ RUVETA KESKENÄÄN KINAAMAAN UUDISTUKSEN TARPEELLISUUDESTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


[22:39 24.5.2012] Juha Saransalmi
"vähintään 800 kt"

Selvennykseksi, että saa toki olla pienempikin tiedosto, mutta jos tiedostokokoa lisätään, niin ainakin tuohon asti.


[22:49 24.5.2012] J.R.
...selvennystä omaani en kerennyt lisäämään...ne aikojen paras listalla säilyvät kyllä, järjestys vain saattaa muuttua kun kerrotaan pisteyttäjämäärällä keskiarvo, 800kt vähintään, mikään 50 kt:n nosto on kuin hyttysen kakka...ja kirjoitakaa nyt hyvät ystävät ne omat toiveenne kun ylläpito on niitä pyytänyt, vaikka ne täällä esiintyisivät moneen kertaan, sitä enemmän se painottaa asian tärkeyttä mitä useammin se parannusehdotuksissa esiintyy...


[13:55 25.5.2012] Juha Saransalmi
Lisää töitä -osioon valokuvaus- ja kuvataidepuolella voisi tehdä pienen korjauksen. Siellähän on vaihtoehdot: yksittäinen työ ja näyttely. Yksittäinen työ on sinänsä oikein, mutta eihän muutamasta kuvasta voi oikein näyttelynä puhua, vaan kuvasarjana. Kaksi kuvaa taas on kuvapari. Kolme kuvaa tai enemmän on sarja. Siis vaihtoehdoiksi: yksittäinen työ, kuvapari, kuvasarja.


[16:16 25.5.2012] K.G.
Taustaväri: Mieluusti valitsisin kahdesta tai kolmesta vaihtoehdosta taustavärin.

Julkaisu: Saisi julkaista kaksi yksittäistä kuvaa kuukaudessa tai vaihtoehtoisesti yhden kuvasarjan (näyttelyn) kuukaudessa. Samat valinnat voisivat toimia myös kirjallisuudessa sekä kuvataidepuolella.


[00:55 26.5.2012] P.P.
-sallitaan henkilökohtaisuudet kommenteissa, sillä taiteilijat ovat usein yhtä teostensa kanssa
-kuvien mallien ulkonäköä saisi kommentoida
-privaviestit, että voi kirjoitella nätin näköisille naisille[09:12 26.5.2012] E.R.
Tuli mieleen sellainen ehdotus, että jos tekijä on parannellut työtä palautteen neuvojen mukaan tai muuten, ja vaihtanut kuvatiedoston, tulisi kuvaa äänestäneille mahdollisuus arvostella työtä uudelleen ja tämä uusi arvostelu korvaisi edellisen. Tällöin kenenkään ei tarvitsisi lisätä paranneltuja töitä enää erikseen.


[14:36 29.5.2012] Juha Saransalmi
Uusia ehdotuksia ei näytä tulleen, niin että olisivatko nämä nyt tässä. Ai niin, vielä tuli mieleen yksi: Vaikka monet ovat eri mieltä, niin tietyt ehdottomat pelisäännöt täytyy julkisella foorumilla olla, jotta ilmapiiri pysyisi hyvänä ja kaikkia kunnioittavana. Aukean rumien sanojen suodatus ei näytä toimivan, joten rumien sanojen käytön ja muun häiriökäyttäytymisen voisi kieltää - vaikka käyttäjätilin lopettamisen uhalla. Jospa Aukea siten vähitellen siistiytyisi.


[17:01 29.5.2012] P.P.
Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin jenkkityylinen "rumien" sanojen kieltäminen. Jos negatiivisuus kielletään niin tuloksena on juuri sitä höttöä, että kaikki kehuu kaikkia ja on niin kivaa. Jees, tosi kivan teoksen vetäisit. No kiitos. Ja näkemiin idiootit.


[22:54 29.5.2012] M.H.
Olen kyllä aivan samaa mieltä Paulin kanssa. Menisi liian holhoamiseksi ja tietty terä katoaisi. Ei voida kuvitella, että taitelijat osaisivat aina käyttäytyä viimeisen päälle. Ehkä valokuvauspuolella ollaan sen verran pedanttia porukkaa, ettei ymmärretä pienen provosoinnin päälle ;)

Nykyisinkin jo aukean ylläpito puuttuu häiriköintiin, ja mielestäni tämä tämänhetkinen tila on hyvä. Olisi vammaista jos olisi olemassa jokin kiellettyjen sanojen lista, vaikken itse kirosanoja kirjoittelekaan. Taide itsessään voi jo ottaa kantaa niin miksei sitten kommenteissa. Älytöntä!!


[23:10 29.5.2012] M.H.
Sipulinani on se, että vain nimellä kommentoidaan ja vain nimellä kommentoivat pisteyttävät. Anti voi olla maata ja taivasta, vittuilua ja viehkoilua, provoa ja tosikkuutta. Pääasiana, että vastapuoli henkilöityy, olkoon sitten kvasi- tai kusipää.


[10:10 30.5.2012] Ylläpito
Muutospyyntö: Tiedostokoon ylärajan kasvattaminen

Vastaus: Tiedostokoon raja on nykyään käytössä sen takia, että käyttäjät oppisivat pakkaamaan kuvansa järkevän kokoiseksi tiedostoksi. Enemmänkin ongelmana Aukeassa on että käyttäjät laittavat esille turhan pieniä kuvia. Jos suurinta sallittua tiedostonkokoa kasvatetaan hidastaa se Aukean selaamista. Selaamisen hitautta voidaan osaltaan parantaa siirtämällä Aukean sivut nopeammalle palvelimelle. Uuteen palvelimeen siirtyminen tuo lisää vuosikustannuksia ja vaatii työtä muutamia tunteja. Lisäksi Aukean käyttöliittymää pitää muokata käyttäjiä opastavaan suuntaan kertomaan jos käyttäjä yrittää laittaa turhan suurta tiedostokokoa verrattuna kuvan kokoon. Tämä vaatisi työtä pari tuntia. Mikäli kuvan kokoa (suurin sallittu leveys ja korkeus) halutaan kasvattaa, pitäisi Aukean ulkoasua muokata. Ulkoasun muokkaaminen vaatisi töitä noin 10 tuntia.

----------

Muutospyyntö: Taustavärin muuttaminen

Vastaus: Nykyinen taustaväri on valittu sellaiseksi että se on mahdollisimman neutraali ja sopii hyvin suurimmalle osalle teoksista, sekä sopii Aukean imagoon. Toiminto että käyttäjät voivat valita oman teoksensa esittelysivun taustavärin kahdesta tai useammasta vaihtoehdosta vaatisi työtä muutaman tunnin.

-----------

Muutospyyntö: Julkaisutiheuden muuttaminen

Vastaus: Aukeassa voi julkaista tällä hetkellä rajattoman määrän teoksia. Julkaisujen määrän rajoittaminen on poistettu jokunen vuosi sitten. Julkaisujen rajoittamisen tilalle otettiin samassa yhteydessä mahdollisuus poimia teoksiaan esiteltäväksi etusivulla vain tietyn ajan välein. Rajoitus kuinka usein etusivulle voi poimia omia teoksiaan on tarkoitettu pitämään etusivun poiminnat mahdollisimman laadukkaina. Mikäli aikaraja esimerkiksi puolitettaisiin etusivulle tulisi enemmän heikompilaatuisia teoksia ja teos olisi etusivulla nähtävillä lyhyemmän ajan. Tällä hetkellä valokuvauksen puolella teos on etusivun listalla noin 2 viikkoa. Etusivulle poimimisen tiheyden muuttaminen ei työnä vaadi juuri mitään. Tällä hetkellä näyttää siltä että kuvataiteen etusivulle poimimisen rajaa voisi laskea.

-----------

Muutospyyntö: Etusivulle poimiminen mukautumaan näyttelyn kokoon

Vastaus: Vaatii työtä noin neljä tuntia. Periaatteena voisi olla että yksittäinen teos puolittaa ajan milloin voi poimia seuraavan kerran etusivulle.

-----------

Muutospyyntö: Jotakin, jolla Aukean henki saataisiin paremmaksi

Vastaus: Aukean henki on lähtöisin käyttäjien toiminnasta. Käyttäjien toiminnassa on selkeitä toistuvia malleja. Yleensä ne jotka vaativat eniten kommentointia muilta käyttäjiltä eivät itse vaivaudu kommentoimana muiden teoksia. Omille töilleen saa varmasti lisää kommentteja kommentoimalla muiden teoksia. Kommentoinnin laatuun ja hyödyllisyyteen toimii sama kaava eli kommentoimalla itse hyödyllisesti ja asiallisesti saa muutkin kommentoimaan samalla tavalla. Ylläpito ei halua tehdä Aukeaan toimintoja joilla käyttäjät pakotetaan tekemään tietyt asiat. Nykyisessä mallissa käyttäjät saavat pisteyttää halutessaan tai ottaa pisteet pois käytöstä kokonaan. Käyttäjät voivat kirjoittaa mitä tahansa kommenteiksi, mutta jos joku ei halua nähdä rumia sanoja voi hän halutessaan kytkeä päälle rumien sanojen suodatuksen. Mikäli käyttäjät kirjoittavat kommentteihin asiattomuuksia voi muut käyttäjät antaa kommenttille peukku alaspain -merkinnän tai teoksen omistaja voi poistaa asiattoman kommentin vaivattomasti suoraan teoksen sivulta. Ylläpito valvoo käyttäjien tekemisiä taustalla koko ajan ja toimii tarvittaessa.

-----------

Muutospyyntö: Nimettömän kommentoinnin poisto

Vastaus: Kautta aikain Aukean pahimmat häiriköijät ja pahaa mieltä muissa käyttäjissä aiheuttavat ovat esiintyneet omalla nimellään. Kukin käyttäjä voi valita haluaako teokselleen vain nimellä annettuja kommentteja vai salliiko myös nimettömän kommentoinnin. Teoksen tekijät siis itse saavat tehdä päätöksen minkälaista kommentointia haluavat. Lisäksi teoksen esillelaittaja voi halutessaan määritellä haluaako erityisesti kritiikkiä teokselleen jolloin teos näkyy erityisellä listalla, jota kommentoijat voivat selata antaakseen rankkaakin palautetta teoksille. Ylläpito ei halua tässäkään rajoittaa teknisesti mahdollisuuksia, vaan sallii teoksien tekijöiden itse päättää millaista kommentointia sallitaan. Kommentoinnin laadun parantamiseksi käyttäjät voivat antaa peukkumerkkejä kommenteille. Näitä peukkumerkkejä käyttämällä ylläpito voi helposti seurata, jos joku käyttäjä jatkuvasti antaa asiattomia kommentteja.

-----------

Muutospyyntö: Pisteiden sanallinen selitys pois

Vastaus: Pisteet selitetään sanoin jotta käyttäjillä olisi yhtenäinen mielikuva mitä pistearvostelulla haetaan. Tämä on toteutettu sen takia, koska liian moni käyttäjä teki oman arvosteluasteikonsa esimerkiksi niin että ei koskaan antanut viitosta tai antoi esimerkiksi puolelle kuvista ykkösen. Tarkoituksena on saada pisteiden jakauma ja tulkinta mahdollisimman yhtenäiseksi ja selkeäksi tulkita.

-----------

Muutospyyntö: Yksittäinen teos ja näyttely termien muuttaminen

Vastaus: Nämä termit ovat tarkoituksella juuri nämä. Näyttelyn on tarkoitus olla useammasta kuvasta koostuva yhtenäinen näyttely.

-----------

Muutospyyntö: Saman kuvan muokkaamisen jälkeinen uudelleen pisteytys

Vastaus: Idea on hyvä, mutta ei tulisi toimimaan Aukeassa. Tässä tapauksessa kovinkaan moni käyttäjä ei osaisi tulla katsomaan teosta uudestaan ja näin ollen pisteytys jäisi todella vähäiseksi ja siten menettäisi merkityksensä.


[12:34 30.5.2012] Juha Saransalmi
Näinhän se ylläpito totesi silloinkin, kun edellisen kerran muutoksia esitettiin. Turhaa kai tähän on aikaa uhrata, joten antaa mennä entiseen malliin.


[16:41 30.5.2012] E.R.
"Muutospyyntö: Saman kuvan muokkaamisen jälkeinen uudelleen pisteytys

Vastaus: Idea on hyvä, mutta ei tulisi toimimaan Aukeassa. Tässä tapauksessa kovinkaan moni käyttäjä ei osaisi tulla katsomaan teosta uudestaan ja näin ollen pisteytys jäisi todella vähäiseksi ja siten menettäisi merkityksensä."

Minä ainakin tarkoitin, että edelliset pisteet kyllä säilyisivät, mutta JO äänestäneet voisivat _halutessaan_ käydä äänestämässä uudestaan. Ainakin kuvataidepuolella ilmestyy tällä hetkellä sen verran vähän teoksia viikossa, että kuvat pysyvät etusivulla melko kauan ja ainakin itselläni tulee käytyä useamman kerran katsomassa samaa teosta ja etenkin sen kommentteja.


[17:06 30.5.2012] Ylläpito
Kiitos täsmennyksestä E.R.
Tämä voitaisiin oikeastaan toteuttaa sillä tavalla että käyttäjä voi halutessaan "perua" teokselle antamansa pisteen ja pisteyttää se uudestaan. Tällä tavoin sen lisäksi että katettaisiin kertomasti tapaus tulisi myös mahdolliseksi korjata vahingossa lipsahtanut väärä pisteytys ja muut tapaukset joissa myöhemmin esilletullut asia voi muuttaa arvostelija mielipidettä.

Laitamme tämän ehdotuksen eteenpäin työstettäväksi.


[10:23 1.6.2012] P.T.
On hullua että kuvia voi muokata kun niitä on jo arvosteltu.
Näinhän kuviin tulee ihan omituisia kommentteja.

Kuvien pitäisi olla täällä sellaisina kun ne on tänne laitettu.
Muutosehdotukset voi sitten kuvaaja kotonaan toteuttaa ja katsoa paraneeko kuva ehdotuksesta.

En minä ainakaan ehdi katsoa jokaista kommentoimaani kuvaa ja sitten ottaa kommettiani pois tai muuttaa sitä jos ja kun kuva muuttuukin ihan erilaiseksi.

Eikö kuvasta voisi laittaa korjatun version omille kuvasivuilleen ja se näkyisi siellä?
Silloin alkuperäinen versio olisi näkyvillä ja korjattu myös katsottavissa niille jotka ehtivät ja haluavat sen katsoa.

Voihan omilla kuvasivuilla kommentoida kuvaa ja voisihan alkuperäiseen sivustolla olevaan kuvaan kuvaaja laittaa vinkin että "Korjattu versio näkyvillä omilla kuvasivuilla".
Näin versioita voisi olla enemmänkin ja siitä jokainen kiinnostunut vois löytää sen oman suosikkinsa.

Onko ihan älytön idea?


[11:26 6.6.2012] J.P.
Aika paljon puhutaan ikäväksi koetusta kommentoinnista, tapahtuipa se sitten nimellä tai ilman. Ehkä olisi syytä miettiä myös sitä miten hyödylliseksi tai mukavaksi koettu kommentointi nostettaisiin esiin. En tiedä tarvittaisiinko tähän jokin tekninen konsti, vai riittäisikö pelkästään se että käyttäjät innostuisivat osallistumaan keskusteluun aktiivisemmin.

Eri mieltä saa ja pitää olla, ja usein erimielisyys on helpompi ilmaista nimettömänä. Ongelmaksi nimettömyydessä tulee usein se, että nimettömyyttä käytetään usein vähättelemään muiden kommentteja. Ja rakentavaa kommunikointia ei edes yritetä. Turhautuminen tuntuu olevan suurin syy kommentoida kuvia tai toisia kommentteja. Eihän sen niin pitäisi olla?

Jotain porkkanaa siis kaipaisin. Kommenttien kirjoittaminen ei ole helppoa, ja huolellinen kommentointi vie myös aikaa. Turhan usein ainoa "palkinto" kommenteista on jonkin nimettömän tölväisy.


[17:30 6.6.2012] Juha Saransalmi
En ehdota mitään, vaan totean vain, että eräällä toisella sivustolla kommentteja ei pääse näkemään ennen kuin on itse kommentoinut - toimii hyvin ja puolueettomasti.


[23:02 6.6.2012] Anoryyni
Totean tässä vaan lyhyesti:

Olen tyytyväinen aukeaan näin, mitään ei tarvitse muuttaa. Kiitokset uutteralle ylläpidolle!


[12:53 8.6.2012] J.P.
Mielestäni aukeassa meno on hiipunut. Ihan hyvä jos tyytyväisiäkin on.


[22:04 8.6.2012] M.H.
Aukea on uudistunut, kertoo etusivun päivitys vuoden 2009 kesältä. Parantamisehdotuksiin rikkiviisastelulla suhtautuva ylläpito ihmetyttää. Toimintafilosofian mukaan Aukea haluaa edistää suomalaista harrastuneisuutta ja kulttuuria valokuvauksen, kuvataiteen ja kirjallisuuden aloilla. "Aukeaa ylläpitää joukko palkatta tätä työtä tekeviä alansa ammattilaisia." - jos puhutaan it-ihmisistä, niin puheet siitä, että vaatisi muutaman tunnin, vaatisi kymmenen tuntia, vaatisi neljä tuntia... ovat ymmärrettäviä, mutta kulttuuri-ihmisten puheina absurdeja. Talkoilla tekeminen oli joskus iloista antamista.
p.s. täällä "viihtyvien" aitojen ihmisten työt ja mielipiteet kannustavat kuitenkin mukanaoloon...


[00:18 19.7.2012] E.P.
1. Tuo pisteytyssysteemi on ikuinen murheenkryyni, ehkä siitä olisi aika päästää irti?

2. Facebookkiin jonkin sortin yhteys - Like -nappi? Kaikki on Facebookissa, miksei Aukea (en ainakaan löytänyt)?

3. Taustaväri on tosiaan hankalahko. Hieman vaaleampi harmaa olisi mielestäni parempi. Tai kermanvalkoinen?


[00:38 19.7.2012] P.P.
En ole facebookissa.


[19:50 23.7.2012] A.P.
Minä kaipaan eniten julkaisemisen ajastusta. Jokin simppeli kalenteri, johon voi tarvittaessa laittaa ruksin ja päivämäärän perään. Pari viimeistä kirjoitustani ovat liittyneet tiettyyn päivään / aiheeseen ja koneen ääressä päivystäminen ei ole aina edes mahdollista.

Toisena ajatuksena on laittaa arvostelun keskinumeron julkiseksi profiilin alle. Villin teoriani mukaan se leventäisi käyttäjän käytössä olevan haarukan.


[11:04 26.7.2012] P.T.
Onko kuukauden teemat lopetettu?
Ainakaan nyt heinäkuussa ei näytä olevan avoimia teemoja vai onko vetäjä hyvin ansaitulla kesälomalla?

Noita teemoja olis kiva olla mutta millä ihmeellä niihin sais enemmän "potkua". Niin ja osallistujia. (myönnän, en ole itekään ottanut osaa kun pari kertaa) :(

Viime teemassa oli kuvia joista en löytänyt minkäänlaista yhteyttä teemaan vaikka kuin yritin etsiä...kuvat olivat ihan hyviä mutta jos niissä ei ole mitään teemaan liittyvää, niin en mä ainakaan osaa niitä mitenkään kommentoida.....

Parannusehdotuksia...ainakin tuo typerä numerointi jossa osa pottuuntuneista aukealaisista antaa piruutaan vain ykkösiä, sille vois tehä jotain.

Numerointi vain kommentin kera ei tule onnistumaan, koska sitten tulis näitä jotka kehuis muiden kuvia vaan sen takia että sais itelleen hyvät pisteet...

Keksikää te viisaammat jotain järkevää tuohon vanhaan mun ja näköjään monen muunkin mielestä huonoon numerointi-systeemiin.


[11:42 24.7.2013] A.S.
Pitkästä aikaa tuli kommentoitua kuvia. Ja pohdittua siinä samalla tätä Aukeaa, ja miksi en osallistu niin paljon kuin joskus aiemmin esim. kommentointiin?
Valokuvat ovat "ykkös sialla" eli saavat enemmän aikaani/huomiotani juurikin siksi kun kuvaan itsekkin paljon.
Runot ja maalaukset kiinnostavat myös ja kommentoin niitä harvakseltaan juuri sen takia etten halua heittää lonkalta ensimmäistä ajatusta jonka teos herätti minussa. Mielestäni kuva - runo - maalaus on pitempi projekti ajatusmaailmassa kuin hetken vilkaisulla saavutettu kokemus.
Mutta, mutta Aukeaan parannus ehdokuksia, jostain syystä tänne ei ole enään niin kiva laittaa töitään esille, mikä mättää? Vai onko vika vain minussa? Pitääkö minun ajatella ettei aukea anna minulle sitä mitä olisin vailla? Jaa, mitä olen vailla? Keskustelua yhteisistä mielenkiinnon kohteista, kokemuksien jakamista, iloitsemista onnistumisista, oppimista muiden ilmaisusta/töistä, erilaisuuden ymmärtämistä ja suvaitsemista.

Pitäisikö taidevalokuville olla oma osionsa täällä?
Tapahtuma kuville omansa?
Eläin aiheiset?
Maisemat?
Teemat olivat hyvin mielenkiintoisia juuri sen takia ettei oma nimi ollut esillä kuvaa katsottaessa. Silloin katsojalle puhui vain kuva ei kuvaaja. Ne takaisin.
Tässä tuli nyt vapaasti ilman itsekritiikiä kirjoitettua mitä päässä liikui.
Huomaan että tällä Foorumilla on kaikki se mikä minua kiinnostaa, mutta jotenkin ei kiinnostavassa muotissa. Mitä tehdään? Kertokaa viisaammat?


[22:52 30.7.2013] M.L.
Voin puhua vain kirjallisuuspuolen kommentoijana ja kirjoittajana. Toivoisin enemmän rohkaisua niille jotka eivät osaa, uskalla tai tahdo kommentoida toisten työn tuloksia. Olisi ihan paikallaan kertoa, että
vähäsanainenkin kommentti riittää: en ymmärtänyt - oivalsin näin - ei avautunut -
tämä on hyvä.. tai jotain omaperäistä, pääasia
on, että ottaa kantaa/antaa ehkä parannusehdotuksia. Ja ennen kaikkea olisi pyrittävä rohkaisemaan, myös niitä jotka vasta aloittelevat kommentoimaan toisten töitä. Tämän sivuston luomme me yhdessä, (ylläpitäjille kiitos)eikö tavoitteena silloin pidä olla mahdollisimman laaja-alainen ja värikäs katsaus luovuuden ytimeen? Kontrolli,se
on kuitenkin välttämätön paha, ettei kaikki paha pesiydy näille sivuille, joiden tarkoitus on kuitenkin ilmentää sitä lahjakkuutta ja luovuutta jonka jokainen on jossain muotoa syntymälahjakseen saanut. Aloitteleville kirjoittajille olisi myös hyvä kertoa ihan sisään tullessa, että kritiikki/arvostelu tai kehuminen, ei tarkoita henkilöön kohdistuvaa arvostelua, vaan kirjoituksen sisältöä, joka sekin on tulkinnanvaraista.


[09:44 10.8.2013] P.T.
Kävin pitkästä aikaa katsomassa kuvia, jostain syystä aukea on menettänyt jotain ainutlaatuisuudestaan :(

Lähes kaikille kuville annetaan 3 - 4 pistettä ja kuvia ylistetään maasta taivaaseen..ööhh..siis onko kuvaajat niin paljon parempia kuin ennen vai mistä ihmeestä on kyse..

Mä en ihan oikeesti enää edes uskalla kommentoida mitään, koska saisin aikaan vaan pahaa mieltä sanomalla totuuden.

Minne on kadonneet kaikki ne joilla oli näkemystä ja mielenkiintoisia ja ennenkaikkea rakentavia kommentteja kuvista?

Onko "Upea kuva 5 p." kommentointi tosiaankin saavuttanut kaikki aukealaiset ?

Ehkä olen idiootti mutta en näe enää aukeaa sellaisena sivustona jossa pystyisi oppimaan mitään :(
Se on tosi surullista :(

Tää on nykyään vähän kun keskinäisten kehumisten kerho.
Sorry..tää on vaan mun mielipiteeni asiasta, mä todella toivon että aukea vois mennä takaperin muutaman vuoden. Silloin täällä pystyi myös oppimaan vaikka kommentit olivatkin aika kovia..miten helvetissä kuvaaja pystyy pelkästä hymistelystä mitään oppimaan ?

Kuvia ja ennenkaikkea kommetteja ja pisteitä katsellessa huomaa että ne todella hyvät kuvat on kokonaan unohdettu, ne sekoittuu kohtalaisiin ja keskinkertaisiin kuviin samoilla isoilla pistemäärillä.....

Onhan tuolla ihan OK kuvia mutta ei sentään niin hyviä että lähes jokainen saa lähes täydet pisteet !


Ehkä on aika sanoa aukealle hyvästit ja haudata se miljoonien eri heikohkoilla kuvilla varustettujen blogisivujen ym. kuvamateriaalin mitä netissä liikkuu, joukkoon....

Sana on vapaa !
HAUKKUKAA EDES MUT niin tänne saadaan edes vähän jotain muutakin kuin pelkkää hymistelyä P****LE !
[23:38 10.8.2013] J.P.L.
Päivi-Maritan kanssa samaa mieltä.
Erittäin harvoin vastaan tulee edes välttävää kuvaa. Täällä ei sulateta rehellistä ja rakentavaa kritiikkiä.
Jos kaverin onnetonta tekelettä kritisoi saa helposti trollin maineen, mutta ei se ainakaan minua häiritse sillä poikaset nolaavat vain itsensä.
Pölvästit pysykää vaan täällä elkääkä tulko muita foorumeja pilaamaan.
Toivoisin kaikesta huolimatta tännekin aktiivisempaa meininkiä ja tasokkaampia kuvia ja arvosteluja.


[20:16 11.8.2013] T.N.
Toisaalta se, että kommentteja ei tule ollenkaan, on myös mielipide. Itselläni on tapana kommentoida kuvaa, josta pidän ja/tai herättää jonkin tunteen. Kuitenkin on myös todella hyviä kuvia, joihin en jostain syystä saa kirjoitettua mitään.

Myönnän, että ankaran kritiikin antaminen ei onnistu minulta, mutta olen surullinen tästä hiljaisuudesta ja harmittaa kun moni kirpeäsanainen kommentoija on jättänyt tämän sivuston.

TULKAA TAKAISIN!!!
[23:45 11.8.2013] J.P.L.
Uskaltakaa arvostella kuvia, ei pisteytys paljon auta jos ei tekijä tiedä mikä on hyvää ja mikä huonoa.
Kun arvostelu ja keskustelu kuvista vilkastuu, varmaan teoksiakin tulee enemmän esille.
Noin kk sitten täällä oli hyvä kuva jota arvostelin, se arvostelu olikin ainut moneen päivään, nyt kuvan ottaja on siirtynyt muualle, kuukaudessa laittanut 10 kuvaa näytille, saanut jokaisesta positiivista ja asiallista palautetta ja on tyytyväinen nykyiseen meininkiin.
Aukea on vanha ja joskus oli jopa hyvä sivusto, nykyään tänne tulee teoksia (valokuva, kirjallisuus, kuvataide) luvattoman vähän toisaalla teoksia tulee reilu 20 joka päivä ja keskustelu kuvista, ja kuvauksesta on vilkasta ja joskus jopa kiivastakin, sellainen aukeankin pitäisi olla, nyt vaan se on useasti mainittu lähinnä vitsinä.
Kuten viisaammat edellä olevasta huomasivat , tämä koskee koko aukeaa.
Ryhdistäytykää, koskee myös sivuston ylläpitäjiä.


[17:03 12.8.2013] P.T.
Mä en ole löytänyt uusia kuvafoorumeita....
Kertokaapa joku hyvä jonne vois mennä katsomaan.[18:22 13.8.2013] Juha Saransalmi

http://1x.com


[19:40 13.8.2013] J.P.L.
Tuo kaiman mainitsema sivusto on hieno, tosin vastaavia löytyy useampia kunhan jaksaa etsiä.
Mutta suomalaiset on aika kortilla.


[21:23 13.8.2013] M.H.
1x:n kuvista löytyy helmiä päivittäin. Käsittelyä kavahtavat tuskin viihtyvät, koska shoppailu kukoistaa. Kommentointi taas on ulkomaisten sivustojen vakiota; sana tai kaksi, yleensä excellent, great, wonderfull, fabulous, lovely, superb, fantastic ja jos ollaan todella kriittisiä todetaan, että nice.
"Miten helvetissä kuvaaja pystyy pelkästä hymistelystä mitään oppimaan?" ihmetteli Päivi-Marita oikeutetusti, eli rakentavan kriittistä kommentointia harvoin kohtaa, mutta Aukeassa siihen edelleen törmää. Ulkomaisten sivustojen loistokkaista kuvista huolimatta Aukean omaleimainen karheus ja kommenttien laajalaitaisuus edelleen kulkevat askeleen edellä - ja onhan meillä runoilijat ja tuubien tyhjentäjät.


[15:25 17.8.2013] T.N.
Huomasin että 1x:n sivuilla löytyy erikseen kritiikkiosasto, siellä on melko paljon asiaa.

http://1x.com/critique


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty