Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kielen merkityksistä...

[12:49 11.6.2012] H.K.
Nykyään heitetään "randomilla" musiikkia, kuvataidetta, ja kirjoitusta....

Kuuskyt ja seitkyt luvulla puhuttiin kokeiluista "experimental"...

Mikä ero on jos tekee "experimentaalia" musaa, kuvataidetta, tai kirjoitusta, verrattuna et tekee kyseiset jutut "randomilla"?

Nelikymppinen "vanha pieru" kyselee? Kyselijä sukupovelta jotka ovat syntyneet 1990 jälkeen...tosin saa muutkin ikähaarukkaan sopimattomatkin valaista tyhmyyttäni!


[09:53 20.6.2012] J.N.
Random tarkoittaa yleensä sitä että lopputulos sisältää täysin ilmeisiä yhteenkuulumattomia elementtejä. Se on intuitiivista ja kokeellista myös, mutta tarkoituksena ei ole loogisesti ja tyylillisesti eheä kokonaisuus. Random on internet-sukupolven internetmeemi, jossa haetaan satunnaisuutta: äkillisiä ja ennakoimattomia käänteitä. Onnistuneen randomin tunnistaa välittömästi.

Randomia on kuitenkin vaikea tehdä randomisti. Jostain tulee random, eikä sitä ole helppo saavuttaa yrittämällä. Järjettömät asiat vain oudosti sattuvat vierekkäin. Yleensä randomin taustalla on pilvenpolttoa ja kikattamista.


[16:36 20.6.2012] H.K.
Miten se eroaa "experimentaalista" tavasta? Jossa lähtökohdat, "tapa- tehdä", ja lopputuloskin saattaa täsmätä?

Onko määritelmä ainoastaan suomessa internet-sukupolven "muokkaama" käsite.
Vai yleis maailmallinen termi?


[17:13 21.6.2012] J.N.
Termi on kansainvälinen - tai siis ainakin englanninkielessä ja suomessa yleinen.

Eksperimentaalinen pyrkii luomaan jotain uutta ja se liittyy tyyliin, muotoon ja metodiin. Random on enemmänkin satunnaisuutta juonikäänteissä ja sisällöissä, riippumatta esitystavasta.

Randomia on tavallaan tehty jo pitkät ajat. Monty Pythonin "And now something completely different!" -lausahduksen voisi ajatella olevan randomismin varhainen iskulause.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty