Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Harhakuva boikottiin ikuisesti!

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu  [00:04 9.8.2007] E.P.
Kun Harhakuva ei ole Aukea ei ole Harhakuva. Miksi vertailla? Vapaasta tahdosta näille sivustoille liitytään. Rekisteröitymällä hyväksyy sivuston asettamat ehdot ja säännöt. Ken leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön.

Itse en ole missään vaiheessa pitänyt aukealaisia millään tavalla toissijaisina harhakuvassa kun sinne liittyivät, saati päin vastoin. Itse asiassa koko ajatus on melko huvittava, aikuiset ihmiset syrjimässä toisiaan sillä perusteella, mihin taideyhteisöihin kuuluvat..

Olenko oikea aukealainen, kun viihdyn myös harhakuvassa (vaikka teoksiani poistetaan tämän tästä, huolimatta siitä ketä kaverilistaltani löytyy)? Jotenkin tuntuu, etten halua olla kumpikaan, molemmille termeille kun alkaa muodostua kitkerä sivumaku..


[00:49 9.8.2007] E.Y.
Olen kyllä itsekki samaa mieltä kanssasi. Itelläki ollu joskus siellä kuvia ja kaikki aina poistettu samasta syystä, antaa pikkulasten ja niin sanottujen "ammattilaisten" pitää omia kuvia siellä.


[16:54 9.8.2007] P.W.
"- [-]
Viestin perusteella harhakuva ei siis kovin paljoa eroa aukeasta."

Jos tarkoitat minun viestiäni, niin ymmärsit väärin.


[17:36 10.8.2007] aggressio
Hum. Enpäs harhakuvasta tiennyt muuta kuin nimen.

Pelottavinta viesteissä jotka jaksoin lukea oli tuo ehdotus tämän keskustelun lukitsemisesta (puhukaa meidän omalla foorumilla (jotta voidaan sitten lukita se itse) ? )

Tai itseasiassa tuo että "me voidaan tehdä sun kuvalla mitä vaan kun lyöt rastin ruutuun"

Kyllä tämä aukeaan liittyy sikäli että aukea vaikuttaisi turvallisemmalta paikalta säilyttää kuviaan ja mielipiteitään :P

Erinäisiä nettisopimuksia hyväksyessään ei aina tule luettua jokaista pilkkua. Ehkäpä hyvä että tämä kaikki tuli täällä puheeksi (tai edes jossain, missä sitä ei lukita/poisteta/muokata)


[22:18 10.8.2007] E.C.
En nyt tiedä, molemmat paikat, niin Aukea kuin Harhakuva, ovat aika julmia juuri harjoittelijoille. Minusta on hieman turha sanoa, että kumpikaan sivu olisi tarkoitettu aloittelijoille, koska Harhakuvan panostaessa tekniseen tasoon, Aukea linjaus on enemmän tai vähemmän yksilökohtaiseen taiteellisuuteen.

Kunpa olisi edes yksi sivu, joka toivottaisi harjoittelijat tervetulleeksi ihan suomeksi. Suomi tarvitsee kieltämättä vielä kolmannen sivuston ja Irc.fi:tä ei voi sellaiseksi kyllä laskea.


[10:56 11.8.2007] aggressio
Mainio idea! www.tunarit.com
Myöskin .net .org ja .fi ovat vapaina, joten eikun varaamaan :)

Poistettavien töiden listalle 'liian hyvät' kuvat? Vaiko ei mitään?

Jos tunarit on liian luotaantyöntävä, niin sitten www.amatöörit.

Tai www.amatööritaiteilijat.

saisi samalla käytettyä ääkkösiä domain-nimessä joten uusia tuulia olisi silläkin saralla.


[18:53 11.8.2007] m.i.
Ehkä tarvitsisimme keskeneräisten töiden foorumin? Sinne voisi tuoda työnsä arvioitaviksi, tehtäisiin yhä uusia versioita, jotka jälleen arvioitasiin; töistä keskusteltaisiin - ja lopulta ehkä julkaistaisiin Aukeassa. Toiset silmät ja mielipiteet auttavat monesti kuvan tekemisen ongelmakohdissa (anatomia, sommittelu, värit, viimeistely...). Sellaisella foorumilla kuukausiteematkin voisivat liittyä jonkin tietyn asian opiskeluun; netin opiskeluaineistoja voisi yhdessä hyödyntää.


[18:59 11.8.2007] minä ite
Marittalle:Eikös tuo "varasto"-ominaisuus ole tuohonkiin tarkoitukseen sopiva paikka?


[13:07 12.8.2007] m.I.
Hyvä idea mutta voiko toisen varastokuvia käydä katsomassa?


[15:24 12.8.2007] minä ite
Marittalle:Voit käydä katsomassa toisten varastokuvia.


[15:55 12.8.2007] J.M.
Sanotaan se sitten vielä kerran. Jos ei asia mene kaaliin, niin vika ei ainakaan ole minussa vaan viestin vastaanottajan kehnossa lukutaidossa tai suomen kielen ymmärryksessä: ehdotin ketjun lukottamista sen lähes loukkaavan kiihkomielisen ja hyökkäävän sävyn vuoksi. Tuskin kukaan asiakkaita haluava yrittäjä olisi mielissään, jos jossain julkisella paikalla, esimerkiksi paikkakunnan torilla, hänen liikkeelleen vaadittaisiin nyrkit pystyssä boikottia ja yllytettäisiin muitakin lopettamaan kaikki asiointi siellä. En pidä syyttelevää, katkeraa ja kansankiihotussävytteistä boikottivaatimusta rakentavana palautekeskusteluna. Olen todella kummissani, kun monet tuntuvat olevan tästä asiasta täysin eri mieltä. Melko rakentavaan suuntaan tämä keskustelu silti lähti. Otsikon jatkuva näkyminen aukean etusivulla vain ymmärrettävästi tympäisee. Jos se olisi "keskustelua harhakuva.orgista" ja aloitusviesti ei olisi yhtä kiihkomielistä mesoamista kuin mitä se on, ei asiassa tietenkään olisi mitään ihmeellistä.

Noh, päätös threadin elosta ja kukoistuksesta tehtiin ja meidänkin pääjehumme piti sitä hyvänä asiana, joten se asia tuli jo loppuunkäsitellyksi. Aiempi oli vain minun näkemykseni asiasta.

Tästä threadista ja meillä Harhakuvassa käydystä laadunvalvontakeskustelusta johtuen olen itse asiassa pääkopassani ideoinutkin jotain juuri ennemmin aloittelijoille suunnattua sivustoa, työnimi on supertaidekuva(ajat).org. Sinne saisi porukka työntää ylivalottuneita heppoja, pisaroita lehtien päällä, vinohorisonttisia maisemia ja rakeisia sekä alivalottuneita auringonlaskukuvia enemmän kuin laki sallii.

Paikassa saisi tietenkin myös kommentoida toistenkin täydellisiä übertaidekuvia ja röyhistellä rintaansa puolin ja toisin saamansa laadukkaan "ihq" ja "voi ku söde" -palautteen johdosta. Kenellekään hypertaidekuvaajalle ei taatusti tulisi paikassa pahaa mieltä.

Myöskin yksi mielessä käynyt osa konseptia oli tuossa jonkun toisenkin mainitsema liian hyvien kuvien poistaminen. Vielä kun sen saisi profiloitumaan ei-irc-galleriatyyliseksi, eli ei omia naamakuvia esitteleväksi lähes olemattomasta moderoinnista huolimatta, oltaisiin lähellä tavoitetta.


[12:34 2.10.2007] M.H.
Hurja keskustelu. Luin joka neljännen tämän threadin vastauksista.
Pari mielenkiintoista kohtaa pisti silmään. Pietari niminen herran puheista tuli sellainen kuva, että täällä ei kannata arvostella töitä jos ei ole alan ammattilainen.
Tietysti "ihan jees" ja "ihq" kommentit vois jättää pois.
Mutta jos miettii kuinka monta kommenttia kuvista tulee jos odottaa kommenttia vain näiltä "ammattilaisilta" tai "asiantuntijoilta"?
Porukka hinkuu palautetta kuvista, mutta kaikki on ihan näreissään sitä saadessaan.
Jos kommentti ei miellytä, niin antaa sen jäädä omaan arvoonsa.
Uskon kuitenkin että osasta kommenteista voi saada kuitenkin jotain hyödyllistäkin irti, vaikka se ei huippuammattilaisen tekemä oliskaan.

Täällä aukeassa toi pisteytys on siitä hyvä, että se erottelee jyvät akanoista helpommin kuin harhakuvassa.
Siellä mainetta ja kunniaa saada eniten kommentoidut ja suosikit, joka ei tarkoita aina niitä parhaita kuvia.

Kaikessa on aina kehitettävää ja tämä oli vain minun kommenttini. Tosin hyvin kaukana siitä aiheesta mitä tämän threadin ensimmäinen posti koski.[13:22 2.10.2007] R.R.
Aurora, totuuden nimissä täytyy sanoa, ettet ole kovin hyvin tässä keskustelussa käyttäytynyt. En todellakaan jaksanut lukea koko keskustelua alusta loppuun, mutta tarpeetonta on haukkuminen (Harhakuva on perseestä, Harhakuvan ylläpidon perseennuolijat)(tai jotain tuollaista). En tarkoita tätä nyt mitenkään pahalla, eikä tästä varsinkaan kannata vetää hernettä nenään, mutta asiat voi ilmaista hieman, hmm, sanotaanko vaikka "sivistyneemmin", niin niillä on vähän enemmän painoarvoakin. Ja tässä täytyy vielä mainita, että et välttämättä ole ainoa, jonka kielenkäyttö tarvitsisi siistimistä, mutta pistit silti ehkä eniten silmään.

Toiseksi, oletko tullut ajatelleeksi että joku ystäväsi/vihamiehesi olisi saanut jotenkin salasanasi selville ja näin päässyt muokkaamaan tietojasi? Tämä nyt on vain hakuammuntaa ja erilaisten näkökulmien esilletuomista.

Monet ovat varmasti täällä sanoneet, että jokainen valitkoon oman paikkansa. Jos ei Harhakuva miellytä, ei siellä tarvitse silloin olla. Minusta Harhakuvan perustaja vastasi pariin otteeseen oikein hyvin ja niin kuin kuuluukin.

Yhdyn siihen, että Harhakuva on vielä nuori sivusto ja tarvitsee vielä parannuksia. Mutta enpä ole kuullut että kukaan olisi vielä ollut seppä syntyessään.

Täytyy myöntää, että olen laiskasti jättänyt lukematta ihan kokonaan ainakin viimeisen sivun, mutta tuntuu, että samaa asiaa tässä kutakuinkin käsitellään.

Loppujen lopuksi meillä kaikilla on aina kasvamisen varaa vähän joka osa-alueella.

En oikein ymmärrä, miksi tällaiset keskustelut tuntuvat minusta aina pieneltä sodalta, eivätkä hyväkäytöksiseltä keskustelulta.

Tämä kaikki oli vain minun henkilökohtainen mielipiteeni, enkä todellakaan tahdo kenenkään ottavan tästä itseensä. Jos joku pahoitti tästä mielensä, olen siitä pahoillani, sillä se ei todellakaan ole ollut tarkoitukseni.


[18:38 4.10.2007] äidinkieli
Miksi jonkun kielenkäyttö vaatisi sinun mieleisiäsi muutoksia? Jospa muiden kielelliset arvot poikkeavat kovasti tuosta, jonka itsekin laitat lainausmerkkeihin, "sivistyneisyydestä".

Sivistyshän on sitä, että vaietaan mutta kannetaan kauna kotiin.

Antaa ihmisen ilmaista miten parhaiten tuntuu.


[13:13 5.10.2007] P.T.
Itse olen laittanut Harhakuvaan pari kuvaa joskus kauan sitten ja mun ihmetyksekseni ne olivat siellä vielä kesällä kun kävin katselemassa sivustoa.

Ei mulla ole mitään Harhakuvaa vastaan, kukin palsta taaplatkoon tyylillään. Täällä on moitittu toukokuuta ja Harhakuvaa ja vanhassa aukeassa muistaakseni myös Vastavaloa...niin ja tietenkin itse aukeaa:))

Jos ei viihdy jollain palstalla niin eihän siitä tarvitse vetää hernettä nenuun ja julistaa sotaa palstaa vastaan..ottaa kuvansa pois ja sanoo itsensä irti koko hommasta - eihän se sen vaikeempaa ole.

Taidankin tästä lähteä katselemaan Harhakuvan kuvia kun ei ole tullu käytyä siellä pitkään aikaan...


[13:47 5.10.2007] R.R.
Noh, tuo on tietysti oma kantasi siitä, mitä sivistyneisyys on, enkä muistaakseni vaatimalla vaatinut ketään käyttäytymään toisella tavalla, ehdotin vain. Saan minäkin tuoda oman kantani asiasta esille, kuten varmaan selvää on.


[14:06 9.10.2007] A.M.
Itseltä myös joitakin kuvia poistettu sieltä yli vuoden esilläolemisen jälkeen... Eli alussa läpäissyt "testin" mutta myöhemmin ylläpito tullut toisiin aatoksiin. Kuitenkin osa sinne laittamista ni töistä ovat todellakin olleet suoraan sanottuna paskoja, joten ihan syystä ovat poistettu sieltä, joitakin olen myös itse poistanut, kun olen tullut siihen tulokseen, että ne ei ole ihan sellaista laatua, mitä itseltäni vaadin.

Kuitenkin yksi huvittavimmista tapauksista, mitä minulle harhakuvassa on tapahtunut, oli se, kun eräänä kauniina aamuna kirjauduin sisään harhakuvaan ja katsoin, että 1 uus tapahtuma tullut. No ei kyllä ollut riemulla rajaa, kun se osoittautui kaveri-ilmoitukseksi, tai tarkemmin se ilmoitus meni jotenkin näin "Ylläpito on poistanut sinut kaverilistaltansa."

Heh, mitä sitten tuokin oli tarkottavinansa. Mut luulen, että olen aika hankala tapaus ollut harhakuvassa alkuaikoinani, kun uskalsin kysellä ylläpidolta syitä poisteluihin. Valitin esim siitä, että harvoin kuvien poistamisessa oli mitään kunnollista selitystä, joka mun mielestä olis tarpeellista. Näitten tällaisten ylläpidolle lähettämieni hiukan provosoivien tiedusteluviestien jälkeen varmaan poistivat minut kaverilistaltansa... :)

Laitan tähän pari minulta poistettua työtä, en enää muista poistoperusteita kaikkiin, mutta tässä ovat, pienensin kuvia hiukan, eli ne eivät ole harhakuvan oroginaalikoossa, vaan vähän pienempiä siitä, kuitenkaan en peittääkseni mitään kuvan tärähtämistä tms, vaan ihan vaan siitä syystä, että en halua niitä liian isoina laittaa mihinkään foorumille:

Kuvan poistoperuste saattoi olla jotakin tyyliin, että lomakuvia ei tänne laitella tjsp. Jotakin lomakuviin viittaavaa siinä kuitenkin oli. Kuva ei tosin ollut lomakuva, vaan ihan maisemakuva, josta itse pidän vieläkin:
http://img296.imageshack.us/img296/1681/aimajarvi2pv2.jpg

Tämän poistoperuste oli epätarkkuus, ehkäpä he olivat oikeassa, en itse enää pidä kyseistä kuvaa paljon minään enää, Harhakuvalla on ollut siihen iso vaikutus:
http://img207.imageshack.us/img207/1153/kypsyvaviljapieniw3.jpg

Sitten on yksi työ, joka on kuvamanipulaatio, yritin etsiä sitä kansioistani, mutta en löytänyt sitä. Työn nimi on kuitenkin masennus. Kuva on manipuloitu niin, että se näyttää epätarkalta, mutta siinä on myös teräviä alueita. Joudun nyt sitten varmaan laittamaan irc-galleriassa olevan version siitä, kun olen varmaan polttanut sen levylle ja sitä ei enää ole sitten koneella, no en ainakaan jaksa etsiä...

http://irc-galleria.net/view.php?nick=ArM&image_id=17697701

Minulta on myös poistettu pari suoraansanottuna ihan täysin paskaa valokuvaa, niitä en kehtaa näyttää täälläkään. =)


[23:54 9.10.2007] J.V.
Miksi laittaa kuvia esille joista ei edes itse pidä?

Mielestäni on vain hyvä että harhakuva poistelee kaikkia huonoimpia teoksia sivustolta. Näin tulee mahdollisuus löytää niitä HYVIÄ kuvia sieltä.

Itseltänikin on poistettua harhakuvasta muutama teos mutta so what, otin vain opikseni että pitääpä ensi kerralla katsoa hieman pitempään kuvaa ja miettiä onko tämä nyt sitten koko kansan arvoinen vai voisiko sitä vielä jotenkin hioa.

Jos ei kestä kritiikkiä niin miksi sitten tekee taidetta. Kynät ja kamerat kaappiin ja miettimään uutta harrastusta.
Kritiikki on tässä asiassa se tarvittavin apuväline. Ilman sitä ei koskaan voi tulla paremmaksi taiteilijaksi.


[20:46 18.10.2007] K.Ä.
Arvoisa Artturi, ehkäpä kukaan ylläpidossa ei ollut huomannut töitäsi siellä, mistä syystä niitä ei sitten poistettu. HUOM. He eivät kyttää koneillaan kokoajan, jotta saavat poistella töitä harhakuvasta. Mutta ehkäpä olisin itsekkin poistanut ko. työt.


[20:12 21.10.2007] A.M.
Arvoisa Kimmo, sun muut. En nyt kritisoi sitä, että minun töitäni on poistettu, vaan lähinnä se ärsyttää, että töiden poistamiselle ei useinkaan saa muita perusteluja muutakun jotakin tyyliin, "ei lomakuvia". Se on ärsyttävää, kun kuitenkin sivulla mainostetaan, että sen toimintaperiaate on se, että töille saa kritiikkiä ja näin voi kehittyä taiteen tekemisessä.


[17:16 22.10.2007] K.Ä.
Noh, jos yhtään lohduttaa niin harhakuvaan taitaa olla v3:sen yhteydessä tulossa semmoinen ominaisuus, että poistetut työt säilyy tietyn aikaa nähtävillä. Olikohan peräti kuukauden, mutten nyt tarkkaan muista. Ihmisten pyyntöjä on otettu vastaan ja siltä pohjalta lähdetty tekemään uudistuksia.


[18:44 22.10.2007] A.M.
No tuollanen ominaisuus oliskin ihan fiksu. Sitä ja kunnollista kuvanhakujärjestelmää odotellessa.

Nimittäin kun joku sinne laittaa kuvan, niin se on viikon päästä kadonnyt harhakuvan kiintolevyn syövereihin, eikä sitä voi löytää muuten kun selailemalla listaa, tai sattumalta löytämällä kyseisen käyttäjän profiilin.

Juuri tänään yksi kaveri yritti näyttää mulle jotakin tiettyä kuvaa, mutta ei voinut löytää sitä sieltä millään, kun sieltä puuttuu se haku.

Eli tageilla toimiva haku olis ihan tervetullut uudistus niin harhakuvaan, kun aukeaankin.


[19:19 24.10.2007] A.R.
Riikka Riskumäki on näköjään kommentoinut mulle jotain. Sori en ole oikein jaksanut seurata tätä keskustelua. Enkä nytkään jaksa keskittyä mitään vastaamaan, koska ihan turhaa.
Enpä juuri harhakuvaa enää käyttele, kun touhu on niin naurettavaa. On elämä elettävänä katsokaas, hihi.
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty