Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

kirjeitä

[12:38 28.8.2012] T.K.
Tuli tossa ajatuksia mieleen ku osui silmään juttu missä Hunter S. Thompson mainitsi lämmittelevänsä kirjoitamista varten kirjoittamalla kirjeitä. HST oli maaninen kirjoiden kirjoittaja ja lähetteli (ja faksasi) niitä tutuilleen. Monilta edesmenneiltä kuuluisuuksilta on julkaistu kokoelmia kirjeenvaihdoista.

Mä olen sellaista sukupolvea että muutaman konkreettisen kirjeen olen elämäni aikana kirjoittanut, mutta pääosin lähetellyt sähköpostia. Silti huolella kirjoitettu kirje on kiva lukea, ja jotenkin se käsinkosketeltava ulottuvuus miellyttää. Käsiala antaa persoonallisen sävyn.

Kirjoittaako kukaan kirjeitä? Käsin, paperille? Jos porukka ei enää kirjoita kirjeitä, mitä ne kirjoittaa? Jos aiemmin on koottu julkaisua varten henkilöiden kirjeitä, mitä tulevaisuudessa kootaan? Blogi- tai facebook-merkintöjä?

Musta oli kiintoisaa nähdä kun Metro-lehdessä lainattiin Kauko Röyhkää sanomassa että se tykkää kirjoitella fbookkiin ja katsella miten ihmiset reagoi. Se sanoi mieltävänsä facebookin uudenlaiseksi kirjallisuuden muodoksi.[12:09 29.8.2012] P.P.
Kirje on formaatti, ei siinä ole mitään ihmeellistä. Ennen internettiä oli tapana kirjoittaa kirjeitä. Tosin ehkä suurin motivaatio oli piparin saanti, koska jostakin syystä naiset pitävät kirjeiden kirjoittamista "romanttisena".


[18:34 29.8.2012] A.N.
Kirjoitan kirjeitä koska pidän käsin kirjoittamisesta ja olen muutenkin täydellinen. Kirjallisista ystävistäni lähinnä miehet kirjoittavat kirjeitä - eivätkä vain pillu mielessään.


[11:20 12.9.2012] P.L.
Taito, minkä tietokoneet ja tekstinkäsittelyohjelmat ovat pilanneet on kyky ajatella asia valmiiksi. Kouliintunut kirjeen kirjoittaja sekä mekaanisella tai sähkökirjoituskoneella joskus kirjoittanut osasi aloittaa sanottavansa ensimmäisestä sanasta ja lopettaa viimeiseen, ilman korjauksia.

Kokeilkaapa tehdä sama vaikka lyhyenkin tekstin kanssa, niin pulaan joudutte!


[11:12 13.9.2012] T.K.
Niin Pauli eihän oikeastaan missään ole mitään ihmeellistä.

Eli näköjään tällainen vanhakantainen perinne on vielä elossa vaikka henkitoreissaan.

Voisin alkaa arkistoimaan sähköpostejani jotta ne voitaisiin julkaista kuoltuani supertähtenä. "Enlargen your penis now!"
"Hello, I am a prince of Nigeria."
[14:52 2.10.2012] M.H.
Olen käynyt ala-asteeni ennen kännykkä- ja internet -aikakautta, niin silloin kirjoiteltiin kaikkien kanssa oikeita kirjeitä. Jos pääsi lempibändinsä keikalle, sieltä kertyi samanhenkisten ;) osoitteita ja niiden kanssa kirjoiteltiin. Sitten oli vielä sellainen palvelu mikä välitti kirjekavereita ympäri maailmaa. Mulla oli kirjekaveri Jordaniasta, Eman niminen tyttö sekä Alessandro niminen poika Italiasta =) Ja niidenkin kavereiden kanssa, joiden kanssa nähtiin päivittäin, kirjoiteltiin myös. Sekä tietysti niiden poikien kanssa, joista tykättiin tai joista ei tykätty :D Mulla on kaikki kirjeet vielä tallella ja huvitan itseäni aika-ajoin niitä lukemalla.

Mulla on edelleen yksi ystävä jonka kanssa kirjoittelen oikeita kirjeitä, koska niiden saaminen on ihanaa ja kirjoittaminen terapeuttista. Ne myös lukee huolellisemmin kuin sähköpostit ja ovat konkreettisemman oloisia ja nostaa ne kyllä vahvasti ne nostalgisetkin piirteet mieleen.

Goethe kirjoitti kirjeeseensä jollekin sukulaiselle (en muista kenelle) "anteeksi, ettei minulla ole aikaa kirjoittaa sinulle lyhyesti"


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty