Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Aukea.net uudistus

Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

[11:11 12.10.2012] Ylläpito
Nyt on saatu sen verran resurssia käyttöön, että pystytään toteuttamaan jokin yksittäinen uudistus Aukeaan.

Käyttäjiltä toivottaisiin ehdotuksia millaisia uudistuksia kaivattaisiin.


[11:51 12.10.2012] H.H.
Olen tyytyväinen nykyisellään sivuston ilmeeseen, käyttöliittymään sekä ominaisuuksiin, voisiko julkaisuaikatauluväliä lyhentää?

Sekään ei ole niin välttämätöntä, joten hyvää viikonloppua ylläpitojengille. Olette hyvää työtä tehneet ja tällaisenaan sivuston toimii mielestäni hyvin. Kiitos siitä. Juokaa kuppi kahvia kera pullan, olette sen ansainneet.


[13:43 12.10.2012] A.H.
Tyytyväinen muuten, mutta olisi kiva kun pystyisi käymään läpi tekijän kaikki työt putkeen eli pystyisi siirtymään teokselta toiselle vaikka olisi eri aikaan lisättyjä :) jos on mahdollista yksinkertaisesti toteuttaa.. Pullakahvit kuulostaa myös hyvältä sekä ansaitulta!


[18:34 12.10.2012] O.Ö.
Minusta julkaisuväli on hyvä. Jos sitä ei olisi rajoitettu, porukka saattaisi alkaa spämmäämään töitä liiankin kanssa. Ja käsittääkseni niitä voi laittaa enemmänkin, mutta niitä ei voi nostaa esille niin usein. Anna-Marin ehdotus on erittäin hyvä. Teoksia olisi mukava nähdä myös isommassa koossa, jos mahdollista.


[20:44 12.10.2012] H.H.
En minä tietenkään tarkoita, että töitään saisi jatkuvasti laittaa.


[21:55 12.10.2012] M.H.
Aukean parantamisehdotuksia -nimellä kesän korvalla puhuttiin mahdollisista muutoksista.


[11:04 15.10.2012] T.T.
Minusta 1 ja 5 pisteen antajilta voitaisiin vaatia kommentti omalla nimellä. Tämä parantaisi keskiarvon laatua huomattavasti.


[11:46 15.10.2012] T.A.
Arvostan aukeaa julkaisufooruminan, ja kiitän tässä saman tien arvokkaasta työstä. Suurempia muutotoiveita minulla ei ole, paitsi ehkä tuo mahdollisuus selata joustavammin yksittäisen tekijän näytteille panemia töitä. Siitäkin voisi olla etua, jos kuvat voisi ladata hieman suurempina tiedostoina.


[15:19 15.10.2012] O.H.
No emt. Älkää ainakaan muuttako mitään, mikä toimii. :)

Nimellä kommentointia en pakottaisi. Sehän olisi melekeen yhtä lapsellista kuin nimettömänä haukkuminen.

Muutoksien tekemisessä ja ehdottamisessa haluaisin teidän kaikkien ottavan huomioon, että Aukean eri osiot toimivat hieman eri tavalla käyttäjämäärien takia. Esimerkiksi kirjallisuuspuolella en ainakaan ite oo pitkään pitkään aikaan havainnut mitään ongelmia tämän mainitun nimettömyyden suhteen. Mun mielestä sen sijaan aukean ärsyttävin piirre on se, kun porukka laittaa mieluummin pisteitä kuin kommentteja (joista voisi olla jotain iloakin/syntyä keskustelua jne.), koska ovat liian laiskoja tai ujoja kirjoittamaan. Jotenki ironista, kun kuitenkin puhutaan kirjallisuuspuolesta. Tai no joskus tietty käy niinkin, ettei tuu mieleen mitään, mitä sanois. No joo.[22:03 15.10.2012] Ylläpito
Miten olisi sellainen muutos että yksityiset kommentit sallittaisiin kaikille käyttäjille? Tämä ominaisuus on jo käytössä, mutta rajoitettu vain ylläpito-oikeuksien omaaville käyttäjille.

Yksityinen kommentti tarkoittaa että teokselle tai näyttelylle annettu kommentti näkyy vain tekijälle ja ylläpidolle.

Hyvänä puolena tässä olisi että kommentoijan ei tarvitsisi ujostella mitä muut ajattelevat hänen kommentistaan.
Huonona puolena olisi puolestaan se, että kommentit on alunperinkin tarkoitettu kaikkien luettaviksi ja sitä kautta moni haluaa oppia lisää ainakin valokuvauspuolella.


[22:22 15.10.2012] P.P.
Yksityiset kommentit voisi johtaa sisäpiirin muodostumiseen. Minusta julkiseen teokseen kuuluu julkinen kommentointi. Jos se ei onnistu (mieluiten omalla nimellä) niin sitten ei kannata sanoakaan mitään.


[22:34 15.10.2012] M.H.
Idea kai on päästä eroon turhauttavasta kommentoimattomasta ykkösten viljelystä, johon tuskin ujonoloiset syyllistyy. Eli yksinkertaisesti ykösiltä nimi ja puhe.


[03:14 16.10.2012] Tom Pesch
Haluaisin pelkistetymmän ja tummemman ulkoasun, ja vähän isompia kuvia. Maksimissaan 1200 X 800 pikseliä esimerkiksi.

Niin ja png:tä pitää myös voida lisätä, koska se toistaa viivapiirrokset paremmin.


[10:29 16.10.2012] T.T.
Niin kuten Markku Heino selvensi ja mielestäni myös vitosilta sama. Jos ei sanallisesti omalla nimellään pysty ykköstä tai vitosta perustelemaan, niin ei kaiketi sitä sitten tarvitse laittaakaan.


[11:18 16.10.2012] O.H.
Mä en ole koskaan oikein ymmärtänyt, että mitenkä hitossa ne ykköset nyt teitä muka haittaa?

Jos tuolle linjalle lähdetään, niin mielestäni kaikista pisteytyksistä voitaisiin vaatia kommentti, nimellä tai ilman. Se saattaisi lisätä myös edellä mainitsemaani kommentoinnin määrää.

Yksityiset kommentit ovat hiukan turhake. Jos haluaa sanoa yksityisesti jotain, niin kyllä se hoituu myöskin yksityisviestitse...

Mun mielestäni tällaisen sivuston positiivisimpiin ominaisuuksiin kuuluu se, että se kasvattaa (oikeastaan vähän puoliväkisin) luovaa henkilöä pois turhasta ujoudesta. Pitää uskaltaa uskaltaa ;) ja sitten huomaa, että ei tää touhu loppupeleissä ole niin vakavaa[17:47 16.10.2012] P.V.
Mä olen kanssa sitä mieltä ettei ykköset (tai vitoset tai mitkään muutkaan numerot) sen kummempaa perustelua kaipaa kuin että makuja on niin monenlaisia.

Aavistuksen tummempi taustaväri vois olla asiaa.

Profiilisivua voisi ehkä muuttaa vaikka siten että siellä näkyisi esim. valokuvauspuolen kyseessä ollen automaattisesti pikkukuvina vaikka kuvaajan 5 (tms.) suosituinta työtä..? Sellainen jokaisen oma "best of" galleria... Tosin en tiedä miten hullun hommaksi tuollaisen toteuttaminen jo menisi mutta antaa mielikuvituksen lentää. :)


[18:41 16.10.2012] J.R.
...rajoitettu vain ylläpito-oikeuksien omaaville käyttäjille. Montakohan tälläisia ylläpito-oikeudet omaavia sitten mahtaa olla? Olisiko mahdollista, että tällaiset oikeudet omaavat suorittavat nimettömien palautteiden kohdalla tiettyä salapoliisityötä, ja jos heidän suosikkitaiteilijaansa arvostelee, niin sitten!?...[19:56 16.10.2012] T.T.
Kuitenkin iso osa toiminnallisuuksista perustuu pisteiden keskiarvoon, joten siinä mielessä pisteytyksen laadulla on merkitystä. Itse Petri tuossa juuri ehdotit uutta ominaisuutta joka sekin siihen keskiarvoon perustuu.

Toisaalta kun itse tänne töitäni laitan on niiden saamat kommentit juuri se syy niiden laittamiseen. Mielestäni juuri nämä ääripään pisteyttäjien ajatukset kai niitä mielenkiintoisempia ovat ja nyt niitä ei juurikaan tule (ainakaan valokuvan puolella).

Kun vähänkään kommenteissa tai keskusteluissa esittää räväkämpää mielipidettä alkaa omiin töihin ykkösiä sadella. Toki tämä varmasti toimii toisinpäin vitosten suuntaan. Tästä on ollut usein vuosien varrella puhetta ja tuskin se nyt aivan tyhjää puhetta on ollut. Halutaanko tälläiseen ilmiöön kannustaa?

Koko asiaa voidaan myös katsella koko Aukean kannalta siten, että mietitään mihin tämä sivusto haluaa profiloitua. Petri tuossa puhut makujen moninaisuudesta ja näin varmasti onkin, mutta onko Aukean (ja taas keskityn vain valokuvaan kun en muusta ymmärrä) olla hot or not tyylinen sivusto, vaiko sittenkin enemmän harrastuksensa hiukan syvällisemmin ottavien sivusto. Jos jälkimmäinen niin, makuasioilla ei pitäisi pisteyttäessä olla niin suurta merkitystä ja sen ykkösen tai vitosen pohjalla pitäisi olla jokin asiallinen perustelu.

No tämä on vain oma mielipiteeni muiden joukossa ja tällä ei itselleni ole isompaa merkitystä. Jokin logiikka näissä asioissa kuitenkin olisi mukava.[22:02 16.10.2012] Ylläpito
Kommentoinnin pakollisuutta pisteytyksen yhteydessä ei tulla toteuttamaan, koska mikään ei puhu sen puolesta että käyttäjät pakotettuina antaisivat palautetta. Tämä johtaisi ennen kaikkea pisteiden antamisen vähenemiseen.

Ne jotka haluavat että ykkösellä pisteyttäneet jättävät kommentin, voivat parhaiten vaikuttaa siihen omalla esimerkillään antamalla kommentit niille kuville joille on antanut ykkösen.

Urakan voi aloittaa tästä.


[22:15 16.10.2012] M.H.
Ylläpito ehdottaa mystistä yksityistä kommentointia, ja siunaa kakara-ykköstelyt.
Taidamme puhua eri asioista.
Teemu tuossa ylempänä puhui hellin kääntein sivuston profiloitumisesta - ilmeisesti ylläpito on määrän kannalla. Voisihan se toisinkin olla.


[09:35 17.10.2012] P.T.
Asiahan on ihan niin että pärstäkertoimen perusteella niitä ykkösiä jaellaan.
Itse kuvalla ei ole paljonkaan tekemistä sen kanssa.
Jos kuvaajan aikaisemmat kommentit eivät ole miellyttäneet näitä ykköstelijöitä, niin hyvällekin kuvalle napataan ykkönen välittömästi.

Tää on aika mielenkiintoinen ilmiö ja näen sen usein kun oon kommentoinut jotain kuvaa vähääkään negatiivisemmin (eli rehellisesti)
Omiin kuviin ilmestyy heti lisää ykkösiä.
Ei ne mua haittaa mä yritän kyllä sanoa rehellisen mielipiteeni joka kerta enkä todellakaan pelkää niitä ykkösiä:)

En ihan oikeesti ymmärrä näitä ykköstelijöitä, mutta eihän niille mitään voi.
Jos ykkösten antajat joutuisivat kommentoimaan ykkösiään omalla nimellään niin kyllähän ne ykköset vähenisivät roimasti.
Sen verran pelkureita noi piruuttaan ykköstelijät ovat.

Sinänsä olisi hyvä että ykkösen antajat joutuisivat perustelemaan ykkösensä..mutta sitten tulis kakkostelijat ja kaikkien kuvien keskiarvo nousis ja vähän ajan kuluttua oltais taas samassa tilanteessa.

Joten ei se mitään hyödytä, ne jotka haluvat tehdä kiusaa niin tekevät sitä kaikin mahdollisin tavoin joka tapauksessa.

Koko numeroinnin poisto olis ihan järkevä juttu, palautetta vois antaa vain kirjoitamalla.
Siinä on taas ongelmana että parhaiden listat häviäisivät eikä vois oikein seurata mikä kuva milloinkin on se "paras" kuva....

Joten eiköhän näin ole kuitenkin ihan ok...
Jatketaan kuten ennenkin - mutta vois tuota palstan ulkonäköä jotenkin kohentaa, nyt tää on jotenkin ankean ja vanhahtavan oloinen.

Tai ehkä se johtuu siitä että oon jo ite täällä näiden lukuisten vuosien jälkeen niin ankea ja vanhahtava....[09:49 17.10.2012] A.M.
Nykyään vaihtoehtona on kommentoi nimelläsi tai kommentoi nimettömänä. Miten jos sen vaihtaisi siten että voisi joko kommentoida nimellä ja antaa pisteen TAI vain kommentoida nimettömänä, ilman että pystyy antamaan pistettä.

Toinen mikä voisi olla paikallaan, olisi se että pisteitä annettaisiin puolikkaan välein, eli 1 - 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 3,5 - 4 - 4,5 - 5


[14:17 17.10.2012] E.M.
Akin ehdotus kommentoinnista ja pisteiden annosta tuntuisi aika järkevältä. Ylimalkaan olisi mukava saada enemmän sanallista palautetta, ei ne ykköset kovin paljon ketään auta kehittämään töitään.


[17:01 17.10.2012] T.T.
Nyt ylläpito kehoittaa vielä näyttämään esimerkkiä ja kaivamaan lisään verta omasta nenusta. No enpä taida alkaa vanhoja kuvia uudestaan kommentoimaan jos kommentti on jäänyt ykkösen kuvaan laittamatta. Olihan niitä kyllä yllättävän paljon jäänyt itseltäkin kommentoimatta. Outoa oli myös se, että en juurikaan muista listassa näytettyjä kuvia?

Tämä ei silti muuta kantaani vaan päin vastoin, koska näköjään tarvitsisin itsekin ykkösen kommentointiin pakottavaa ominaisuutta :D

Toisaalta statistiikan mukaan olen antanut 2134 pistearvostelua ja niistä 344 on ykkösiä, joten ei tuo 16,1% ykkösten osuus kovin päätähuimaava ole. Harmi, ettei kommenttien lukumäärästä ole statistiikkaa.

En ihan ymmärrä ylläpidon huolta siitä, että pisteiden antaminen vähenesi jos kommentti vaadittaisiin? Mitä sen on väliä jos niiden ykkösten antaminen vähenee? Suurempi huoli luulisi olevan siitä, että laadukkaita kuvia tai muite teoksia laittavien harrastajien määrä täällä vähenee. Monia loistavia tuntuu jo täältä valokuvan puolelta kadonneen. Miten sitten muissa osioissa?

Ja kun ylläpito kertoo, ettei mikään puhu kommentoinnin pakottamisen puolesta ykkösiä antaessa, niin onhan tässä toki nyt moni jo puhunutkin sen puolesta ja vuosien varrella vielä useampi.


[17:16 17.10.2012] J.R.
...ne kerrat kun olen maissa ollut kesän mittaan ja internetyhteydessä, huomioni on kiinnittynyt maalauspuolella, kun aikaisemmin töitä on parasta nyt osiolla ollut esillä 24. Ne kerrat kun olen Aukealla vieraillut kun toukokuussa läksin purjehtimaan, niinkuin nytkin, töitä on hädin tuskin puolet siitä. 24 on säädetty niin parasta nyt, kuin mielenkiintoiset.Itseltäni halu rehelliseen kommentointiin ja rehelliseen pisteytykseen on hiipunut, kun selvisi, että Aukealla on käyttäjiä, jotka omaavat erikoisoikeudet, ja näinollen pääsevät suorittamaan salapoliisityötä, ei uskalla enään sitä ykköstä antaa, antaa sitten kakkosen. Minulle ykkönen ei tarkoita todella huono, se on vain ykkönen skaalassa yhdestä viiteen, Todella huono arvosanalla varustettua taidetta ei mielestäni ole olemassakaan, olipa se sitten vaikka pelkistetty tikku-ukko....


[17:51 17.10.2012] O.H.
Voi ykköset.

Suosittelisin nyt edelleen keskustelijoita ottamaan huomioon, että aukeassa on muutakin kuin valokuvausosio, ja osioiden aktiivisuus vaihtelee aika paljon. Kirjallisuuspuolella yksittäinen työ saa about jotain 1-20 kommenttia/pisteytystä, keskimäärin ehkä viisi. Valokuvauspuolella vissiin 25-100. Kuvataideosiossa jotain siltä väliltä. Sen takia näitäkin juttuja täytyisi tavallaan ajatella itsenäisesti joka osion kohdalla, että mikä niissä toimii ja mikä ei. Nykyinen systeemi ainakin toimii jonkin verran kaikilla osa-alueilla.

"En ihan ymmärrä ylläpidon huolta siitä, että pisteiden antaminen vähenesi jos kommentti vaadittaisiin?"

Edelliseen viitaten, valokuvauspuolella se ei varmaan haittaisikaan, mutta kirjallisuusosiossa on jo melekee haitaksi minkä tahansa väheneminen... Kuten olen pisteytyskeskusteluissa yleensä maininnut, niin henk.koht minua ei haittaisi vaikka koko pisteytysjärjestelmä poistettaisiin, mutta jostain syystä ylläpito on päättänyt, että aukeassa on ranking, ja että se toimii näin. En ole oikein koskaan ymmärtänyt miksi, mutta eipä sillä niin väliä ole.

Ja sitten se, että taitavimmat lähtevät ennen pitkää lätkimään aukeasta on tavallaan ihan luonnollista. Tiedän muutamia, joilla on oman alansa harrastuneisuus vähentynyt, koska fokus on siirtynyt enemmän työntekoon tai muuhun sen tapaiseen...[18:12 17.10.2012] J.R.
...ja mitä niistä ykkösistä narisemaan. Jonkinlaisen ärsykkeen työn on ollut pakko antaa mielestäni, koska sitä on pisteytetty. Eihän se voi olla todella huono, jotain mielenkiintoista ärsykettä siinä on pakko olla. Entäs ne lukuisat työt, jotka eivät saa edes sitä ykköstä. Ovatko ne täysin onnettomia ja huomaamattomia? Mieluimmin otan vaikka kymmenen ykköstä, silloin tiedän, että työtäni on ainakin katsottu, kuin en ainottakaan pistettä. Mitä poistumiseen tulee, muutamia taitavia maalareita on jättänyt Aukean kesken julkaisun, kun suoraa vit...lua on julkaisun yhteydessä saanut. Itsellänikin oli sama tunne ja meinasin jättää koko Aukean, mutta jollain lailla sisuunnuin jatkamaan siitä tyhjänpäiväisestä nälvimisestä. Suoraan haukuttiin kaikkitietäväksi tyhjänpäiväiseksi toisten ärsyttäjäksi. Nykyälleen asiattomat palautteet enemmänkin huvittavat kuin harmittavat...


[08:01 19.10.2012] T.U.
Täytyisi kehitellä lisää ja tehokkaampia keinoja joilla voisi henkilökohtaisesti loukata ja aiheuttaa mielipahaa toisille.


[10:07 19.10.2012] P.T.
Kyllä olis ihan fiksua kommentoida jotain jos käy katsomassa kuvaa tai muuta teosta ja laittaa numeronkin ja huomaa että kukaan ei ole sanonut mitään.
Ymmärrän kuitenkin että ei kaikilla ole aikaa kirjoitella täällä, usein itsekin olen niin kiireinen että en kirjoita mitään vaikka katson kuvan.

Tosin onhan täällä sellaisiakin jotka eivät tosiaankaan halua kommetteja ja ottavat ne heti pois.
Se on kommentoijalle todella ikävää, kyllä kuvaajan tai teoksen tai runon tekijän pitäisi ilmoittaa selvästi teoksessaan jos ei halua kommentointia teoksiinsa.
(Ja miksi yleensä laittaa esiin mitään ellei halua siihen palautetta?)

Jotkut ovat ottaneet vain negatiiviset kommetit pois vaikka ne ovat olleet ihan asiallisia, kehumiset on kyllä jätetty näkyviin:)
Onneksi tälläinen käyttäytyminen on nykyään vähentynyt, tosin en ole ehtinyt enää seurata palstaa niin paljon kuin ennen.

Olen vain valokuvapuolella joten kirjoitan vain sen puolen näkökulmasta, en tiedä mitään kuvataide/kirjallisuuden asioista, koska en ehdi juurikaan siellä käymään ja valokuvaus on kuitenkin lähempänä sydäntäni.


[11:43 19.10.2012] A.M.
Olisiko siinä ratkaisu, että julkaisun vaihtoehtoja muutettaisiin seuraavanlaisiksi:

Kommentointi poistettu
Kommentointi vain nimellä
Kommentointi myös nimettömänä
Pisteytys ja kommentointi vain nimellä

Ylimmät kolme toimisivat kuten nytkin, pisteytys erillään kommenteista, mutta alimman vaihtoehdon julkaisuissa kommentti kentässä näkyisi myös kommentoijan antamat pisteet. Jos ei haluaisi tai ehtisi kirjoittaa mitään niin näkyisi vain pisteen antajan nimi ja annettu piste.

Melko pian nähtäisiin, mikä julkaisumuoto
on enemmistön mieleen, uskoisin että viimeinen. Edelleen pitäisin hyvänä parannuksena sitä, että pisteytys olisi nykyinen 1-5, mutta 0,5 välein jaoteltuna.


[14:23 19.10.2012] Ylläpito
Kiitos A.K., juuri tuollaisia ehdotuksia etsitään eli mieluummin tehdään jotain sellaista jossa annetaan vaihtoehtoja kuin että pakotettaisiin tiettyyn malliin. Tämä systeemi pyritään toteuttamaan lähiaikoina käyttäjien toiveesta.

Pisteytyksen 1-5 asteikkoa tasanumeroin ei tulla muuttamaan ikinä. Nyt pisteitä on annettu nykyisellä systeemillä jo lähemmäs miljoona kertaa, joten sitä systeemiä ei tässä vaiheessa voi muuttaa oli syy mikä tahansa.


[18:26 19.10.2012] T.T.
Akin ehdotus on hyvä tai ainakin kokeilemisen arvoinen.


[20:27 19.10.2012] M.H.
Markku Heino: Yksityinen kommentointi ei ole mystistä :) Vaan se voisi virkistää kommentointia enemmän, jos on esim. ujompi antamaan kommenttia jos paljon pohtii että mitä muut ovat mieltä omasta kommentista. Tai jos ei ole muuta sanottavaa kuin että onpas hieno tai että tykkään... jutun voi hyvin kirjoittaa kannustuksena työn tekijälle, mutta jos tuntuu ettei kehtaa kirjoitella sellaisia varsinkaan kovin usein että jos muut alkavat ihmetellä tai luulevat että se kalastelee itselleen pisteitä. Siksi mielestäni yksityisesti annettavat kommentit ovat ihan kiva juttu :)

Tuon parasta juuri nyt-listan töiden vähyyteenhän olen ymmärtänyt liittyvän sen, ettei enää edes pisteytetä töitä niinkuin ennen. Kirjallisuuspuolella on usein teksti listan paikalla ettei ole tarpeeksi pisteytyksiä viime aikoina.

Itselläni lyö aikalailla tyhjää, mitä uudistukset voisivat koskea. Mutta jotain mikä motivoisi aukeassa kävijöitä a)lisäämään enemmän töitään b)osallistumaan kommentoimiseen sekä vaikka pisteyttelemään, jos vaikka se on tosiaan merkkinä sille että on käyty katsomassa. Vai voisiko saada uudistuksena jotain tietoa siitä että kuinka moni on jo käynyt katsomassa työtä? Kirjallisuuspuolella varsinkin tästä olisi hyötyä, kun tuntuu että usein ei tule kommenttia eikä pisteen pistettä.

Monet internet-sivut ovat kokeneet inflaation sen jälkeen kun monet sosiaaliset mediat esim. fb tuli yleisiksi. Tuli mieleen, että voisiko niitä jotenkin hyödyntää ja voisiko siitä saada potkua aukean toimintaan? ... siellä tosin on jo ainakin kaksi aukea-ryhmää, joissa voi mm. vinkata muille omasta teoksestaan. Mutta niinkuin vielä jotain muutakin hyödynnettävää????


[20:53 19.10.2012] M.H.
Minna-Maarit Hartonen: Mystinen - myönnettäköön, että onneton sananvalinta - se nyt vain kihahti putkiaivoisen päähän, kun avoimmuutta tavoitellessa ehdotetaan yksityisyyttä, joka jo kertaalleen on mahdollista yksityisten viestien muodossa.[17:18 21.10.2012] O.H.
minäkin tykkäsin Monosen ehdotuksesta. Suosittelisin kuitenkin lisäämään tuohon vielä vaihtoehdon "Pisteytys vain kommentoinnin yhteydessä".

Tuon voisi toteuttaa esim. siten, että olisi erikseen valikkoja, joissa valitaan
a) saako työtä kommentoida ainoastaan nimellä, myös nimettömänä vai ei ollenkaan
b) saako työtä pisteyttää ainoastaan nimellä, nimettömänä (vai ei ollenkaan, mutta ylläpidon kanta taitaa olla se, että kaikki työt kuitenkin täytyy voida pisteyttää jos kommentointikin sallitaan?)
c) saako työtä pisteyttää jättämättä kommenttia vai ei (tätä nyt voisi ainakin tällaisessa yhteydessä kokeilla).
[23:10 21.10.2012] A.P.
Minusta käyttäjän "kotisivua" pitäisi kehittää.

1) Pakolliseksi tulisi (jo jossakin aikaisemmin perusteltuni) pisteytyksen keskiarvo (annetut / saadut) muiden tietojen joukkoon.
2) Valokuvan alle tulisi eniten kommentteja saanut työ sekä tämän alle parhaimman keskiarvon saanut työ.
3) Näyttelyissä kuvista olisi pikkukuvat.

Näin käyttäjästä saisi jotakin selkoa huomattavasti nopeammin.
Tuo umpimähkäinen töiden otsikkoiden klikkailu ja "taaksepäin" painikkeen painaminen ovat minusta lannistavia. En vain satu välittämään kaikista aiheista.


[20:36 22.10.2012] K.K.
Kannatan Olli Hongiston ehdotusta, että tekijä voisi määritellä "pisteytys vain kommentoinnin yhteydessä". Tämä olisi tarpeen, koska pisteys 1p panee tosiaan ajattelemaan mikä meni pieleen totaalisesti. Perustelu olisi siinäkin mielessä hyvä, että taso nousisi kun osaisi ottaa opikseen.En voi kuvitella, että joku kiusallaan laittaa 1p.


[12:39 23.10.2012] J.P.L.
Mielestäni kommennoinnin pitäisi olla aina nimellä.
Kuvakokoa pitäisi nostaa reilusti.
Kuvien taustaväri huomattavasti tummemmaksi ja parempi jos kuvaaja tai taiteilija itse voisi määrätä sen.
Pisteytys 1-3 ilman mitään hieno, huono ja helvetin huono jaottelua.
Uskoisin että näillä eväillä aukea saataisiin eläväksi ja aktiivisemmaksi foorumiksi, nyt näyttää aika kuolleelta, jos tänne tulee valokuvauspuolelle alle 5 kuvaa vrk:ssa kun toisaalla päästään aktiiviseen ja kehittävään keskusteluun ja yli 20 kuvan päivityksiin ja huomattavasti laadukkaampaan tarjontaan.


[19:39 23.10.2012] O.H.
Mun ehdotukseni ei liity oikeastaan ykkösiin, vaan siihen, että pisteillä ei juuri tee mitään, mutta kommentit sen sijaan ovat usein varsin tarpeellisiakin. Mistä mä voin tietää esim. että onko anonyymi pisteyttäjä edes tajunnut, mistä on kyse lätkäistessään pisteen, mikäli hän ei pukahda sanaakaan.

Jos sitten joku huomaa että hän ei voikaan pisteyttää, hän saattaa sen sijaan sanoa jotain ilmaistakseen mielipiteensä. Win-win.


[11:59 25.10.2012] P.T.
Juha-Pekalla on ihan hyviä ideoita, tuosta taustaväristä mäkin aikanaan rutisin, sen vois laittaa niin että kuvaaja voisi itse valita värin kuviensa taustaksi vaikka sitten vain musta, harmaa tai valkoinen....Mitään sen kummempaa väriskaalaa ei tavita, yleensä kuva näyttää parhaalta mustalla taustalla.
Jos itse kuva on kovin tumma pitäis olla mahdollisuus valita vaalempi taustaväri.
Minne niin monet "vanhat" kuvaajat ovat kadonneet?
Meitä lähes alkuperäisiä ei enää kovin montaa täällä ole....Olisiko aukean todella syytä uudistua niin että saatais myös noita mielenkiintoisia vanhan aukean aikaisia kuvaajia takas?


[22:31 25.10.2012] H.S.
"Uusien käyttjien tulisi tiedostaa että Aukean yleisö odottaa julkaistuilta töiltä kovaa tasoa ja työt saavat armottoman rehellistä palautetta - niin positiivista kuin negatiivistakin. Töitään esille laittavilta vaaditaan ITSEKRITIIKIN lisäksi siis palautteenottokykyäkin."
Tämän "säännön" toivoisin toteutuvan jokaisen rivifocusoijan kohdalla, ylläpito ei varmaankaan ehdi kahlaamaan kaikkia kuvia läpi siten että julkaisu jätetään julkistamatta kuvan räpsymäisyyden takia. Se ei myöskään tulisi olemaan millään mittarilla tasapuolista.
Yllä olevaa oli ilmeisesti joskus mietitty jos oikein muistan?
Ymmärrän toki että on erittäin kehittävää saada aitoa palautetta alan harrastajilta mutta kuvausoppeja saa muullakin tavalla kuin lataamalla kuvan aukeaan siitä kotiparketillatimoteinperässäleikkivästäsöpöpupulikissimirristä.

Olen Leidi Talasmäen kanssa ihmetellyt itsekin mihin vanhat parrat ovat kadonneet ja epäilen yhdeksi isoksi osatekijäksi juuri sitä että aukean taso on laskenut vuosien varrella ja originellit risutukat painavat kehitteisillä sormillaan jonkun muun foorumin näytöilleen ihmeteltäviksi..Perkele, tästähän tuli itkuvirsi :D

Loppuun haluan sohaista kuuraisen syyshyhmän peittämää pesää toteamalla että: "Jore Puusa takaisin!" ;)


Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty