Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Aukea.net uudistus

Edellinen sivu   Seuraava sivu  [23:23 28.10.2012] T.I.
Taustaväriksi 80% harmaa, kiitos.


[14:12 29.10.2012] J.L.
1) Nopeampi toiminta
2) Suuremi kuvakoko
3) Lookki on aika ysäriä,mutta sitä tuskin kukaan uskaltaa enää vaihtaa.


[19:43 29.10.2012] Ylläpito
Nyt on tullut jo useamman kerran pyyntö suuremmasta kuvakoosta, mutta mitä tällä tarkalleen ottaen tarkoitetaan?


[20:43 29.10.2012] J.P.L.
Kuvan koko max 500x1500 1,5 MB
Siten että näyttökuva on pienempi ja avautuu halutuun kokoon uudessa ikkunassa.


[21:43 29.10.2012] M.H.
Googlen mukaan nykyinen laajakuvan (16:9 tai 16:10) yleistyvä näyttöresoluutio on 1366x768, paremman luokan kannettavissa 1680x1050 ja premium-luokan kannettavien ja isojen LCD-panelien 1920x1200. iPad taas retina-näytöllään tarjoaa 2048x1536 pikseliä, ja ilmeisesti siihen suuntaan ollaan menossa, koska omenansyöjät uhoavat pistävänsä paremmaksi.
Uutta kokoa miettiessä olisi hyödyttävää tietää, millä resoluutiolla Aukean kuvia pääosin katsotaan - tosin sekin tieto on nopeasti eilistä.
Omalla kannettavalla (1600:900) jo nyt sallittua 800:n korkeutta joutuu rullailemaan, mutta leveys tuntuu passelilta. Parempaa jälkeä tietysti syntyy, jos pakkaus poistetaan, mutta se on rahasta kiinni, niin kotona kuin jakeluportaassa.


[11:18 30.10.2012] K.K.
Uutena foorumilaisena tunnen joka kerta kunnioitusta mestareita kohtaan julkaistessani jotakin. Mietin pitkään onko osaamistasoni tarpeeksi korkea osallistumiselleni. Edellisessä kirjoituksessa peräsin kommentteja kuvista ja profiilissani olen ilmoittanut kestäväni ankarankin kritiikin. Mielestäni esim. 1p pisteytys tulisi sisältää niin ankaran kritiikin, että kuvaaja ymmärtää arvostelun. Pisteytys vain omalla nimellä, kommenteilla nostaisi kyllä tasoa rajusti, raakaa mutta elämä on! Seurailen foorumia vielä hieman ja teen johtopäätöksiä palautteen pohjalta. Kiitoksia kaikille tähänastisesta!


[09:22 31.10.2012] P.T.
Jos aukea menisi siihen että pisteyttää voi vain kommentin kanssa niin se olisi aukean loppu.
Olen ollut erään valokuvasivuston ylläpidossa muutamia vuosia sitten ja sillä sivustolla päätettiin että ei voi pisteyttää ilman kommenttia.
Tulos oli että pisteet tietenkin nousivat ja keskinäisten kehujen kerho muuttui täysin hallitsemattomaksi.

Jokainen halusi pisteyttää kuvat ihan hullun korkeilla pisteillä...sen takia että sitten heidän kuviaan pisteytetään myös hyvin ja tuo homma kyllä piti paikkansa, mitä enemmän kehui sitä enemmän itsekin sai kehuja.
Loppu oli että mikä tahansa kuva sai lähes täydet pisteet.

Tuollainen käytäntö nyt ei missään tapauksessa koidu yhdenkään kuvaajan eduksi.

Joten pisteytys vain kommentin kanssa kannattaa haudata hyvin syvälle.

Uskoisin että ykköstelijät kyllä lopettaisivat ykköstensä antamisen jos vain ykkösen yhteydessä olisi kommentointipakko.
Mutta onko sekään kovin järkevää?

Mitä hyötyä kuvaajalle on siitä jos ykkösen sijasta aletaan antamaan kakkosia?
Keskiarvo tietenkin nousee, mutta mitään konkreettista hyötyä siitä ei ole kuvaajalle?
Kyllä totuudenmukainen kommentointi on kaikkein parasta jokaiselle kuvaajalle, on se kommentointi sitten risuja tai ruusuja.

Itse en välitä koko pisteistä, ne ovat ainakin nykyään täysin turhia ja luovat vääristyneen kuvan aukean tasosta.
Arvostan paljon enemmän kommentteja kuin pisteitä.


[17:54 31.10.2012] K.K.
Edelliseen kommenttiini uusi ehdotus: Mitä jos kommentointi olisi aina pakollista pistetyksen yhteydessä, mutta myös nimetön kommentointi olisi mahdollista. Ajattelen aiemmin edellä esitettyä ongelmaa, jossa valitettiin kuvien tason laskua. Julkaistaville kuville pitäisi siis olla joko ennakko "sensuuri" ja mahdollisuus poistaa kuvaaja areenalta riittämättömien taitojen takia tai niin raju palaute että osaa itse lähteä. Ensimmäinen ehdotus työllistäisi aika tavalla, toinen hoituisi vähemmällä. Pelkkä pisteytys voisi myös karkottaa ne, jotka ovat vakavalla mielellä mukana.Tällä areenalla pitää voida saada "turpaan" jos sen ansaitsee. Minä ainakin osaan tehdä johtopäätökset taidoistani palautteen perusteella.


[19:05 31.10.2012] Ylläpito
Sivuston uudistustyöt alkavat pian. Jos on vielä jotain uutta tähän keskusteluun, kannattaa tuoda asia ilmi mahdollisimman pian. Uudistustyön aikana Aukea on ajoittain poissa käytöstä.


[20:54 31.10.2012] T.N.
Pisteytyksen yhteydestä voisi muuttaa ainakin ykkösen kommentin "tosi huono", minusta tuntuu, että tuo tyly sanoma saattaa yllyttää joitain käyttäjiä tyrkkimään ykköstä, kun siinä menee viesti niin kätevästi perille. Ykkösen kohdalla voisi lukea paljon parannettavaa ja kakkosen kohdalla parannettavaa, muut voisi olla ennallaan. Tai sitten pois kokonaan ne määreet.

Kuvien julkaisuväli voisi olla 2-3 viikkoa ja taustaväri tummempi.


[10:23 1.11.2012] P.T.
Ylläpidolle - Onko enää olemassa sitä systeemiä että tietty joukko aukealaisia voi vaikuttaa siihen että huonoimmat kuvat poistetaan ja siirretään vain kuvaajan omille sivuille?
Ainakaan minulla tämä toiminto ei enää näy.....

Näitä palstavahteja haettiin yhteen aikaan ja silloin palstalla kuvien taso oli huomattavasti parempi.
Se olisi edelleen ihan hyvä systeemi koska ette te varmaankaan ehdi mitään ennakkosensuuria pitämään.

Kukaanhan ei yksistään voinut päättää kuvan poistosta vaan siihen tarvittiin monen eri palstalavahdin mielipide. En tiedä montako tälläistä palstavahtia täällä oli, mutta se tuntui toimivan hyvin.

Vahdeilta vaadittiin että kuvaajalle piti antaa rakentavaa palautetta kuvasta, ei mitään haukkumisia vaan neuvoja ja kannustusta.
Uudistuksen yhteydessä vois ottaa tämän palstavahti-käytännön uudelleen käyttöön.
[23:40 1.11.2012] Ylläpito
Edelleen on olemassa ja käytössä tosin vähemmällä käytöllä on nykyään ollut ja ehkä noin työ per kuukausi tulee laadunvalvojien toimesta merkattua ja mahdollisesti asiaan puututtua.

Siinä se pitäisi heti pisteytyslaatikon alareunassa näkyä jos käyttäjällä on oikeus merkitä teoksia harkintaan. Eikö näy P-M? Sinulla on edelleen valokuvauspuolen laadunvalvojan oikeudet.


[08:25 2.11.2012] P.T.
Juu..anteeksi näkyyhän se, en tiedä missä mun silmäni oli kun vilasin että ei näy enää missään tuota harkintajuttua:))[01:10 5.11.2012] S.K.
Mä haluaisin facebook- ja twitter-loginin + jakopainikkeet kaikkien teosten marginaaleihin.

Ennustan, että se viisinkertaistaisi tämän palvelun käyttäjämäärän alle puolessa vuodessa!


[20:15 5.11.2012] ööö, enemmän
50000 kertaistaisi... En ole sellaiseen "tavikseen" törmännyt jolle Aukea olisi tuttu.


[15:41 8.11.2012] P.H.
Jeps, sivuston päivittäminen olisi ajankohtaista ja tervetullutta.

Millä aikavälillä tämä olisi tapahtumassa, onko siitä siis vielä mitään päätöstä?

Ja suuret kannustukset heille, ketkä päivitys-talkoisiin ryhtyvät. :)


[22:57 8.11.2012] Ylläpito
Tarkoitus on ajoittaa muutoksia ensiviikolle.


[00:31 18.11.2012] Juha Saransalmi
Mitäpä jos olisi niin, ettei tekijän nimeä voi nähdä ennen kuin arvioija on joko pisteyttänyt tai kommentoinut?[10:26 18.11.2012] J.R.
...tuossa Juhan esityksessä on potkua. Olen huomannut, kun kuukauden teematöissä ei heti ilmene tekiä, ne "kostoykköset" ovat vähempänä, samoiten kuin tietyt vitoset "nimen perusteella" ovat vähempänä. Toki työn tekiä pitää ilmetä vaikkapa seuraavan viikon aikana rekisteröimättömiä vieraita ajatellen. Vaihtakaa siihen ykkösen alle jotakin vähemmän murhaavaa kuin tosi huono. Tosi huonoa taidetta ei ole olemassakaan, olkoonpa sitten vaikka pelkistetty tikku-ukko...niin, ja se tiedostokoko 1,5 mb, päässään nauttimaan laadukkaista valokuvista valokuvauspuolella...[12:26 19.11.2012] P.P.
Olisi hyvä jos kommentteja ei voisi poistaa itse.


[11:26 20.11.2012] Nimetön
Se, että nimi näkyisi vasta jonkin ajan kuluttua julkaisusta, voisi olla ihan kiinnostava kokeilu. Valokuva ja kirjallisuuspuolella olisi vaikeampi tunnistaa tekijä vain julkaisun perusteella ja silloin jokaiseen teokseen tulisi paneuduttua eri tavalla. Kuvataide puolella lähes jokaisen käyttäjän tyyli on tunnistettavissa jo parin julkaisun jälkeen. Kuvataiteen teemoissa aihe ja tyylikin saattaa olla määrätty ja niissä kokeillaan usein omasta tyylistä poikkeavaa. Teemoissa arvioidaan töitä muutoinkin eri tavalla, itse teosta ja lisäksi sen toimivuutta annettuun teemaan. Omituinen ajatus että nimi vaikuttaisi siihen...

Kuvataidepuolella nimettömänä julkaisu voisi olla etu uusille jäsenille, joten se voisi myös olla sellainen valittava vaihtoehto. "Julkaise nimettömänä", nimi tulee näkyviin 2 viikon kuluttua.


[13:02 22.11.2012] J.P.L.
Lainaus.
[22:57 8.11.2012] Ylläpito
Tarkoitus on ajoittaa muutoksia ensiviikolle.

Mistähän ensiviikosta on kysymys?
Vieläkään mitään konkreettista ei ole tullut vastaan, löysiä lupauksia jo pitemmän aikaa ja jatkuvaa tyhjäkäyntiä.

Yrittäkää edes jotain asioiden parantamisen eteen.
Tällä menolla koko aukea näivettyy lisää ja siitä tulee isompi vitsi mitä se nyt jo on .

Edellä mainitut seikat näkyy ja koskee mielestäni lähinnä Valokuvaus osiota.


[18:42 22.11.2012] Ylläpito
Toivon mukaan muutostyöt saadaan vietyä loppuun tässä kuussa. Mitää tarkkaa päivää ei ole antaa milloin muutokset tulevat näkyviin käyttäjille.


[14:25 28.11.2012] Ylläpito
Sivuston ulkoasua on nyt levennetty. Kuvien maksimikokoa on kasvatettu samassa suhteessa.

Lisäksi muutamia pienempiä uudistuksia.


[15:04 28.11.2012] P.T.
Hmmm..no joo...jos nyt ei näe niitä ykkösiä klikata niin jo on silmissä pahasti vikaa.....
Samat tekstit näyttää olevan edelleen numeroissa....

Mä olen suoraan sanoen vähän äimän käkenä????????

Kuvien uusi isompi koko on oikein positiivinen parannus, mutta taitaapa siitä huolimatta aika suuri osa laittaa kuvansa tollasina postimerkin kokoisina esiin :( Sitä ihmettelen suunnattomasti.

Ja mummonkalsariväri-taustaväri on säilynyt kun me kaikki siitä niin kovasti tykätään :))))

Anteeksi ei oo tarkoitus pottuilla...En ole edes vielä katsonut onko muita uudistuksia :)

Ihan hyvä että kuvat saa laittaa vähän isompina esiin - kiitos siitä :)
En mä nyt osaa oikein muusta kiitellä....ainakaan vielä....


[15:38 28.11.2012] Juha Saransalmi

Ylläpidolle:

Kysyn aivan tosissani, että onko uusi arvosteluasteikko jokin ylläpidon tekemä väliaikainen pila? Se on niin mauton räikeine väreineen, ettei sitä karjaisematta katsele ;) Se on myös niin iso ja hallitseva, että vie liikaa huomiota.
Olkaapa hyvät ja yrittäkää tehdä se uudestaan ja paremmalla maulla - yksinkertaiseksi ja pelkistetyksi sekä huomaamattomammaksi, kiitos!

Jos teokset voisi ensin nähdä ilman tekijän nimeä, nimen saisi heti näkyviin pisteyttämällä yhdestä viiteen tai klikkaamalla X-nappia (ei arvosanoja).

Adjektiivit voisi muuttaa seuraaviksi:

5 = Erinomainen
4 = Keskinkertaisen yläpuolella
3 = Keskinkertainen
2 = Keskinkertaisen alapuolella
1 = Huono
X = Ei arvosanoja (tätä klikkaamalla katsoja saisi nähdä työn tekijän nimen, ellei ole vielä muuten pisteyttänyt - muttei luonnollisestikaan voisi pisteyttää samaa työtä enää uudestaan).

PS. Voisiko ylläpito vähän informoida meitä käyttäjiä, että olivatko nämä pari pienen pientä tehtyä muutosta se Aukean "uudistus", vai oliko se vasta alkua?

[20:12 28.11.2012] A.S.
Komppaan Juha Saransalmea :)[10:12 29.11.2012] Ylläpito
Tällä hetkellä ei pystytä antamaan lupauksia minkälaisella aikataululla seuraavia uudistuksia tehdään.

Työn alla on nyt ainakin pari pyydettyä muutosta, mutta tällä hetkellä ei myöskään pystytä lupaamaan mitä on mahdollista toteuttaa käytännössä nykyisillä resursseilla.


[11:36 29.11.2012] J.R.
...peukku pystyyn Juhalle. Siis koko kesä purnattu, ja tässä tulos. Tyhjää saa pyytämättäkin.
Tiedostokoko kasvatettiin 400 kb:stä 600 kb:n, siis jopa puolella!!! Vaikuttaa maallikolle hurjalta nousulta, mutta jos ajatellaan, että kännykälläkin voi ottaa 10 mb kuvia, niin 200 kb nousu 10 mb kuvassa on kuin hyttysen kakka saharan aavikolla (10mb= 10 000 kb)...


[11:41 29.11.2012] Ylläpito
Seuraavana muutoksena Aukeaan on tällä hetkellä tekeillä taustavärin muutos. Toiminnallisuus tulee olemaan sellainen että käyttäjä voi valokuvauksen ja kuvataiteen teosta esillelaittaessaan määritellä itse Aukean teemavärin kyseistä teosta näytettäessä. Värivaihtoehtoja tulee olemaan aluksi kaksi, jotka ovat nykyinen vaaleahko teema ja toisena vaihtoehtona lähes musta taustaväri.

Tämän testaamista varten tarvitaan nyt sellainen Aukeassa esillä oleva useamman kuvan näyttely johon sopii musta tausta. Jos tiedätte tällaisen, laittakaa linkki tähän keskusteluun.


[18:20 29.11.2012] Juha Saransalmi

Ylläpidolle:

"Tämän testaamista varten tarvitaan nyt sellainen Aukeassa esillä oleva useamman kuvan näyttely johon sopii musta tausta. Jos tiedätte tällaisen, laittakaa linkki tähän keskusteluun."

Koska kyseessä on kuvasarja, sen kaikkiin kuviin ei musta (tai melkein musta) taustaväri välttämättä sovi. Mutta kun muita sarjoja ei ole tullut tarjolle, niin voitte testata tällä, että pääsette töihin:

http://aukea.net/nayta.php?teos=48442&tyyppi=

PS. Muistakaa, että on muitakin vaihtoehtoja kuin sysimusta tai lähes sellainen! Tumma harmaakin voi olla hyvä tai jopa parempi kuin liian musta. Onnea matkaan!

PS.2 Niin, ja olkaa kilttejä ja tehkää pian paremmaksi se pisteenantotököstys!

PS.3 Julkaisuväliksi sopisi kuukauden sijasta vaikka viikko tai pari - sen verran hiljaista Aukeassa on ollut vuosia.

PS.4 Onko ylläpito tullut ajatelleeksi, että vaakakuvien lisäksi otetaan myös pystykuvia, jotka nyt ovat Aukean sääntöjen takia jäämässä toisarvoiseen asemaan verrattuna vaakakuvien mittoihin (vaakakuva 1200 pikseliä ja pystykuva vain 800 pikseliä!). Pystykuvan korkeus saisi olla ainakin vähän suurempi. 850 - 900 pikseliä olisi jo aika paljon parempi.
[00:16 13.12.2012] P.H.
No joo. Ajattelin, että aukean sivusto kaipaisi myös uudet kuosit, joten intouduin hieman suunnittelemaan jotain...

Tämä ei ole nyt ihan sitä toivottua tummaa teemaa ja kyseessähän on vain luonnos tai "mock-up", joten ei voi olla vielä täysin hyvä, eikä täydellinen. Uusi leiska

Galleria osuudessahan voisi olla mahdollista (kuvaa klikatessa) esittää light boxin tyylisesti, jolloin suuremmat kuvat olisivat mahdollisia ja katsoa tummaa taustaa vasten.

Kertokaa toki, että mitä olette mieltä. Onko tuo parempaan suuntaan vai ihan anaalista? Omasta mielestäni huomattavasti parempi nykyiseen verrattuna.

Olisin oikeastaan suht valmis uuden leiskan talkoisiin, paitsi minulta ei löydy webbikoodaus osaamista juuri lainkaan. Sopii myös, että asia jää tähän. Oli ainakin mukava harjoitella ulkoasun suunnittelemista. :)


[08:54 13.12.2012] Ylläpito
Hyvä homma. Jotain tärkeitä imagollisia aspekteja ei voi mennä muuttamaan radikaalisti, mutta näyttää varsin fiksulta ulkoasulta.

Jos haluat voidaan vaikka laittaa etusivulle äänestystoiminto kuinka moni haluaisi muuttaa nykyistä ulkoasua juuri tuohon suuntaan.


[11:04 13.12.2012] P.H.
Hei,

kyllä minulle sopii moinen äänestys.


[10:16 14.12.2012] P.T.
Pirkka - Oikein hyvältä näyttää :)
Kannatan ajatusta ![12:12 15.12.2012] A.S.
Pirkka kiitos, tuli heti ihan uudistunut fiilis!
Jostain syystä nykyinen versio tuntuu paikallaanpolkevalta ja vanhalta "junnaamiselta". Johtuneeko sitten meistä käyttäjistä?

Pitäs päästä jotenkin eteenpäin kuvien arvioinneissakin; Jos joku kuva oikeasti omasta mielestä näyttää hyvältä vaikka teknisesti olisikin ainakin omien tietojen mukaan sitä ja sitä parannettavaa > uskalettais antaa ulos se tieto että kuva miellyttää. Uskon että näin kehittyisimme näkemään ilmaisullisempaa kuvaa, rohkeneisimme esittämään/kokeilemaan erilaisia kuvia?

Toinen mielestäni tärkeä asia olisi osata katsoa erilaisia kuvia ilman sitä sisäistä poliisia jolla omaa kuvaamistamme/kuvaa kehitämme. Eli suomeksi; tajuta että jokaisella on omat tavoitteet/suunnat mitä, miten, miksi esittää kuvansa tyylillään. Kumminkin niin että osaamme antaa palautetta jolla kuvittelemme rakentavamme kuvaa eteenpäin.

Olen aikas huono ilmaisemaan itseäni kirjallisesti, helpompaa on beesata muiden hienoja kehitysideoita.[14:25 15.12.2012] no comments
Niin työn julkaisun yhteydessä on ainakin aikaisemmin ollut valikko jossa työn saattoi julkaista korjausehdotuksia kaipaavaksi, se ei tosin näkynyt katsojille. Nyt oli juuri kuvataidepuolella julkaistu työ jossa kysyttiin onko jotain parannettavaa, ottaako jokin vielä silmään. Silloin on selvää että muiden näkökulmaa ja mahdollisia korjausehdotuksia työn tekijän puolelta halutaan, muiden kommenttien lisäksi.


[01:05 16.12.2012] P.P.
Leveämpi sivusto ei oikein osunut kohdilleen, koska kaikki muut sivustot on kapeampia enkä viitsi säätää selainikkunaa leveämmäksi, joten joudun vierittämään sivusuunnassa Aukeassa.


[12:09 9.1.2013] J.P.L.
Tähänkö tää uudistus sitten loppui?
Muualla saadaan uudistukset heittämällä ilman seisokkikatkoksia, täällä sivusto seisoi vaikka kuinka kuvakoon ja sivukoon korjaamiseen.
Eikö kiinnosta vai mikä mättää?
Toisaalla kuvatarjonta ja vilkkaus eri luokkaa, uudistuksia tehdään ja päivitetään jatkuvasti, viimeksi eilen illalla jopa useampi uusi asia päivittyi.
Tällä vauhdilla ainakin valokuvauspuoli on pian kuollut.


[20:28 10.1.2013] Ylläpito
Seuraava käyttäjille näkyvä uudistus on sen verran iso urakka, että tällä hetkellä ei voida kertoa tarkkaa julkistamisajankohtaa.

Sitä mukaa kun työ edistyy käyttäjille tullaan kertomaan tilannekatsauksia.

Edellinen sivu   Seuraava sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty