Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Verkkokirjoittajakoulu Sulkasadon kevään 2013 kurssiohjelma

[12:09 5.12.2012] Venla Rossi/Nuoren Voiman Liitto
SULKASADON KEVÄÄN 2013 KURSSIOHJELMA

Sulkasato on Nuoren Voiman Liiton verkkokirjoittajakoulu, joka tarjoaa 9-17-vuotiaille maksutonta opetusta koko maahan. Ohjaajina toimivat kirjailijat ja sanataideopettajat. Opetus tapahtuu kokonaan verkossa.

Kurssit koostuvat viikoittaisista kirjoitustehtävistä, ohjaajien henkilökohtaisista palautteista ja yleisestä keskustelusta. Yksi kurssi kestää viisi viikkoa ja ryhmään otetaan noin 20 oppilasta. Kurssille ilmoittaudutaan verkkosivujen www.sulkasato.fi kautta. Tervetuloa mukaan!

SANATAIDEPARKOUR
Sanataide: kuvittelemalla voi kiivetä kerrostalon seinää, vaihtaa kokoa ja muotoa, nukkua variksenpesässä. Parkour: Ympäristöä ei tarvitse nähdä esteinä ja sääntöinä. Se on mahdollisuus seikkailuun. Sanataideparkour: 2 + 2 = 7. Kurssilla etsitään kokemuksellisia reittejä kaupunkitilan halki liikkumalla ja kirjoittamalla. Reittejä jätetään eri tavoin muiden kaupunkilaisten löydettäviksi. Ihmisten lisäksi myös esineet ja paikat saavat kurssilla uusia tapoja toteuttaa itseään omassa elinympäristössään. Sanataideparkourissa ei tarvitse tehdä liikkeellisiä temppuja tai edes mitään oudolta näyttävää (jos ei halua). Tärkeää on, mitä itse kokee. Mielikuvitus on aisti.

Ohjaaja: sanataideopettaja Timo Harju
Ikäryhmä: 13R11;17-vuotiaat
Aikataulu: 9.1.R11;13.2.2013

TARINAN LUMOISSA
Miten saada oma tarina paperille? Miten kirjoitetaan naseva dialogi? Mistä henkilöhahmot oikein tulevat? Opi löytämään piileskelevä kirjailijasi. Kurssin aikana käydään läpi proosakirjoittamisen perusteita, tehdään tehtäviä ja kirjoitetaan lopulta oma novelli tai romaanin alkuluku.

Ohjaaja: kirjailija Leena Parkkinen
Ikäryhmä: 13R11;17-vuotiaat
Aikataulu: 9.1. R11; 13.2.2013

OUDOT OLIOT
Kurssilla kokeillaan rakentaa ja asuttaa uskottava ja houkutteleva fantasia- tai scifi-maailma. Prinsessat, lohikäärmeet, vampyyrit ja kummitukset tervetuloa! Vain mielikuvitus on rajana.
Tehtävien kautta harjoitellaan hahmojen, tarinan, idean ja ympäristön kirjoittamista scifi- tai fantasiatekstiin. Mikä tekee tarinasta oudon?

Ohjaaja: kirjailija Saara Henriksson
Ikäryhmä: 10R11;13-vuotiaat
Aikataulu: 9.1. R11; 13.2.2013

PARASTA ON KENGÄT VÄÄRISSÄ JALOISSA!
Tällä kurssilla tehdään lajityyppejä ja muotoja rikkovia tekstejä kuvien ja sanojen maailmoista. Tutkitaan sanoja kuvissa ja kuvia sanoissa. Tarvitset vain paksupohjaiset kengät ja avoimen, läpäisevän mielen eli halua kuljeskella, katsoa, nähdä toisin - ja kirjoittaa. Kurssilla käytetään innostuksen herättelijöinä mm. lehtiä, kirjoja ja videorunoutta.

Ohjaaja: kirjailija Tuija Välipakka
Ikäryhmä: 13R11;17-vuotiaat
Aikataulu: 3.4.R11;8.5.2013

KERÄILIJÄN RUNOKURSSI
Mistä runo syntyy? Löydetystä ja kierrätetystä! Tällä kurssilla huomataan, että runon voi vääntää vaikka vanhasta villapuserosta, jos on näppärä pää. Runo voi olla ylpeä yksinpuhelu tai kirjava kollaasi. Se voi olla jäljittelyä ja matkijalinnun laulua, se voi olla päiväkirjatekstiä päivänvalossa. Kaikki koettu, luettu, nähty, kuultu, syöty ja sairastettu voi synnyttää runon. Jos ei itse keksi, voi lainata muilta. Keräilemme tällä kurssilla aineksia runoon ja koetamme tehdä löydöistä jotain uutta.

Ohjaaja: kirjailija Johanna Venho
Ikäryhmä: 11R11;15-vuotiaat
Aikataulu: 3.4.R11;8.5.2013
Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty