Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Novelli ja draama puhuttavat Elävän kirjallisuuden festivaalilla 8.-9.2.

[13:26 1.2.2013] Nuoren Voiman Liitto
Elävän kirjallisuuden festivaalilla nähdään tänä vuonna monipuolista novelliohjelmaa, kun Nuoren Voiman Liitto tuo kaupunkiin valtakunnallisen Novelli palaa! -hankkeensa. Novellitapahtumissa 8.-9. helmikuuta esiintyvät muun muassa kirjailija Tuuve Aro sekä kirjailija ja teatteriohjaaja Pasi Lampela. Vuoden mittainen Novelli palaa! -teemavuosi tähtää siihen, että novelli näkyy ja kuuluu ja löytää tiensä lukijan luo.

Tuuve Aro ja Pasi Lampela lukevat novellejaan ääneen ja kertovat teostensa taustoista Prosak-proosaklubilla Tulenkantajien kirjakaupassa perjantai-iltana. Lopuksi yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Prosak-klubi on tuonut keskieurooppalainen ääneenlukutradition Suomeen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja klubin juontaa toimittaja Anna Tulusto.

Pirkanmaalaisilla harrastajakirjoittajilla on puolestaan mahdollisuus saada ammattilaisten palautetta lauantain Novelliklinikalla, jossa Aro ja Lampela opastavat novellitaiteen saloihin. Jokainen klinikalle osallistuja saa henkilökohtaisen vastaanottoajan, jonka aikana käydään läpi tekstin vahvuuksia ja kehittämisehdotuksia. Klinikalle on ennakkoilmoittautuminen.

Lauantai-iltapäivän novellipaneelikeskustelussa Työväenmuseo Werstaalla paneudutaan novellin ja draaman suhteeseen. Keskustelemassa ovat Aron ja Lampelan lisäksi kirjailija Saara Kesävuori sekä elokuvaohjaaja Mikko Kuparinen. Kuparinen ohjasi viime vuonna Aron novellista dramatisoidun lyhytelokuvan Sirocco. Paneelin jälkeen järjestetään Sirocon yleisönäytös, johon on vapaa pääsy.

Karisto julkaisee Elävän kirjallisuuden festivaalilla Vilja-Tuulia Huotarisen toimittaman novelliantologian Taskunovellit yhteistyössä Nuoren Voiman Liiton kanssa. Kirjan kirjoittajia ovat muun muassa Petri Tamminen, Rosa Meriläinen, Eino Santanen ja Sirpa Kähkönen, jotka myös esiintyvät julkistustilaisuudessa. Antologian novellistit vierailevat Novelli palaa! -hankkeen ja Lukukeskuksen järjestämällä kiertueella lukioissa alkuvuodesta kertomassa työstään, suhteestaan novelliin ja valottamassa kirjan syntyä.

Novelli palaa! -hanke käynnistyi lokakuussa 2012 ja se toteutetaan Suomen Kulttuurirahaston Katapultti-apurahan turvin. Teemavuoden aikana novelli on esillä kymmenessä novellitapahtumassa ympäri Suomen. Junamatkustajia ilahduttavat kuukausittain VR:n Matkaan-lehdessä julkaistavat uudet novellit, jotka WSOY kokoaa antologiaksi syksyllä 2013. Mukana matkanovellisarjassa ovat muun muassa Jari Tervo, Rosa Liksom ja Johanna Sinisalo. Osoitteeseen www.novelli.fi on perustettu Novellitietopankki, jonne kootaan muun muassa lukuvinkkejä, tietoa novellista kirjallisuudenlajina sekä kirjailijoiden ja lukijoiden puheenvuoroja. Novelliteema näkyy myös Nuori Voima -lehdessä, jonka joka numerossa julkaistaan tilausnovelleja ja uusia novellikäännöksiä.


NOVELLI PALAA! -OHJELMA ELÄVÄN KIRJALLISUUDEN FESTIVAALILLA 8.-9.2.2013:

Prosak-proosaklubi
pe 8.2.2013 kello 19.00-20.00
Tulenkantajien kirjakauppa, Hämeenpuisto 25.

Kirjailijat Tuuve Aro ja Pasi Lampela lukevat novellejaan ääneen ja kertovat teostensa taustoista. Lopuksi yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Juontajana Anna Tulusto. Vapaa pääsy! Klubi on osa Tulenkantajien kirjakaupan syntymäpäiväjuhlia.

Novelliklinikka, la 9.2.2013 kello 10-12.15
Työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8
Auditorio ja neuvotteluhuone
Kirjailijat Tuuve Aro ja Pasi Lampela antavat harrastajille henkilökohtaista palautetta. Ennakkoilmoittautuminen klinikalle on päättynyt.

Novellipotpuri la 9.2.2013 kello 13-13.45

Karisto julkaisee uusien lyhytnovellien kokoelman Taskunovellit. Teoksen kirjoittajat: Sirpa Kähkönen, Laura Lindstedt, Tiina Raevaara, Riku Korhonen, Petri Tamminen, Taija Tuominen, Rosa Meriläinen, Ville Hytönen, Anu Holopainen, Eino Santanen, Tuomas Kyrö ja Tommi Musturi.

Novellipotpurissa esiintyvät Eino Santanen, Sirpa Kähkönen, Petri Tamminen, Laura Lindstedt ja Rosa Meriläinen. Julkistustilaisuuden päätteeksi musisoi Janne Laurila. Järj. Karisto ja Nuoren Voiman Liitto

Novellipaneeli, Työväenmuseo Werstas, auditorio, Väinö Linnan aukio 8
la 9.2.2013 kello 13.45-14.45.

Miten novelli taipuu elokuvaksi tai näytelmäksi? Kirjailijat Tuuve Aro ja Saara Kesävuori, kirjailija ja ohjaaja Pasi Lampela sekä elokuvaohjaaja Mikko Kuparinen keskustelevat novellin ja draaman suhteesta. Juontajana Anna Tulusto. Vapaa pääsy!

Sirocco-lyhytelokuvan näytös, Työväenmuseo Werstas, auditorio, Väinö Linnan aukio 8
la 9.2.2013 kello 14.50-15.20
Lyhytelokuva 15min, fiktio
Miten käy, kun yksinäinen nainen löytää vauvan roskiksesta, eikä kerro kenellekään vaan päättää pitää vauvan itse? Lyhytelokuva Sirocco Perustuu Tuuve Aron Merkki -nimiseen novelliin ja sen on ohjannut Mikko Kuparinen. Ohjaaja ja kirjailija vastaavat yleisön kysymyksiin.

Lisätietoja: Novelli palaa!

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty