Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Vinkkejä kuvaamiseen ja kuvankäsittelyyn

[12:12 2.3.2013] T.M.
http://www.darkfairytales.net/

Kohti parempia valokuvia! Valokuvaukseen ja kuvankäsittelyyn keskittyvä sivusto, jonka tarkoituksena on antaa käytännön vinkkejä ja neuvoja.

Kaikki palaute sivuista otetaan kiitollisena vastaan.


[15:41 18.4.2013] Golden hour
Komeita kuvia!

"Maisemakuvauksen kultainen sääntö"-kohtaan:

Kannattaa muistaa, että keskitalvella aurinko paistaa lähes koko päivän matalalta! Talvipäivänseisauksen aikaan aurinko käy korkeimmillaan noin viiden asteen korkeudella eteläisessä Suomessa, mikä vielä takaa lämpimähkön, tasaisen valon.

Pilvisellä säällä auringon korkeudella ei merkitystä ole. Keskipäivälläkin voi kuvata.


[16:21 18.4.2013] V.K.E.
...en haluaisi olla pikkumainen mutta olen kuitenkin, eli tuohon heti kuvankäsittely-sivulta aukeavaan jäiseen mereen viitaten - jos suoristetaan se horisontti, niin suoristetaan se sitten ihan suoraksi asti. On nimittäin edelleen vinossa :)

Tämä nyt vain siksi, että sen näkee heti olevan vinossa ja luulo vahvistuu tiedoksi rullaamalla se "suoristettu" kuva selaimella ruudun alaosaan...

Pieni mutta tärkeä asia, hoitaa homma huolellisesti loppuun kun haluaa tarjota vinkkejä aloitteleville kuvaajille/kuvankäsittelijöille.

Loppuihin sivuston hauskuuksiin en nyt sitten puutukaan sillä niitä nimittäin piisasi. Aika arveluttaviakin sellaisia jos ajattelee, että vaikkapa täysin aloittelija lähtisi niiden pohjalta harrastustaan kehittämään...


[22:54 18.4.2013] E.H.
Mä en kyllä huomannu että suoristetussa kuvassa olisi horsontti milliäkään vinossa. Vasemmalla olevat saaret aiheuttaa harhan?


[23:10 18.4.2013] V.K.E.
...olet Elina aivan oikeassa...

Avasin postisi jälkeen kuvan shoppiin, tsekkasin ja havaitsin erheeni. Vasemmalla horisontissa olevat tumma alueet ja oikealla vastaavasti vaaleat veivät harhaan.

Nöyrimmät anteeksipyyntöni siltä osin.


[11:40 19.4.2013] Neon Aaron Korpilahti
Miks kaikissa photosopitti -ohjeissa ja vinkeissä käännetään horisontti suoraan ensin mittaamalla ja sitten kääntämällä ja sitten rajataan erikseen?

Miksi yleensä mittailla mitään, kun homman voi tehä helpomminkin rajaustyökalulla ja yhellä liikulla? Senkun rajaa ja pyöräyttää hiirellä rajauksen oikiaan kulmaan ja sitten säätää rajauksen mieleisekseen ja entter. Täts it. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla.


[23:34 26.4.2013] P.N.
En tiedä onko uusimmassa photarissa homma toisin kuin CS4.ssä, siinä et pysty rajaustyökalulla asettamaan kuvaa varmasti vaakasuoraan. Vaikka Info-ikkunassa näkyy käännön asteet, niin mikä on se oikea määrä, jos et ole sitä mitannut? Silloin menee arvaukseksi eli silmämääräiseksi. Joskus osuu, joskus ei. Apuruudukko tietty auttaa, mutta jos se on riittävän tiuha, niin se pitää ottaa erikseen esiin ja sitten taas piilottaa. Eli enemmän työtä eikä lopputuloksen oikeellisuudesta ole kuitenkaan täyttä varmuutta.

Joka tapauksessa sen mittaviivan veto on tehtävä oikein. Horisontti on helppo, mutta jos sitä ei ole, niin silloin erilaiset perspektiivivirheet pitää osata huomioida. Pystysuora seinä on pystysuora vain, jos se on kuva-alan keskellä, siis ennen rajausta. Vaakasuoran räystään molemmat päät pitää olla yhtä kaukana kuvaajasta, jne.


[17:29 29.4.2013] Neon Aaron Korpilahti
"Vaikka Info-ikkunassa näkyy käännön asteet, niin mikä on se oikea määrä, jos et ole sitä mitannut?

Höh, samallalailla kuin mittaamallakin... Ei sitä astelukua tartte tietää ja osuu aivan samalla tavalla kuin mittaviivakin, jopa paremmin! Eikä välttämättä tartte apuruudukkoa kun tähtäilee rajausikkunan ylä- tai alareunalla.

Kuvasarja havainnollistaa mitä tarkoitin:
http://img28.imageshack.us/img28/8434/19458622.jpg
http://img202.imageshack.us/img202/2373/85044706.jpg
http://img854.imageshack.us/img854/7186/62353129.jpg
http://img29.imageshack.us/img29/6849/58793616.jpg


[20:31 30.4.2013] P.N.
Oppia ikä kaikki, kiitos. Mä oon käyttänyt photaria 4-versiosta (CS4 = 9). Valitettavan usein oppaat on tehty jonkin aiemman version perusteella, mutta kaikkia uusia toimintoja ei ole päivitetty, kun ne ovat tulleet uusien versioiden myötä. Eikä kaikkia uuden version muutoksia tule tsekattua. Jokunen poikkeus tuohon rajaustyökalun sopivuuteen on, mutta tilanteen kuvaus olisi sen verran laaja ja harvinainen, että sitä kannattaisi tässä puida.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty