Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvasivujen häiriköinti

[09:22 13.4.2013] P.B.
Poistin pöllökuvani syystä että eräs henkilö rupesi häiriköimään viesteillään kohtuuttomasti.

Poistoni tapahtui erittäin useiden häirikönniksi katsomieni viestien jälkeen.
Häiriköinniksi katsoin, ja tulen aina katsomaan henkilön haukkumisen kuten tässäkin asiassa tapahtui.
Haukkuja moitti Jukkaa henkilönä, haukkuminen ei mitenkään sovellu kuvani arvosteluun, pelkän kuvan kovaakin kritisointia kestän kyllä, henkilöön kohdistuvat poistan aina.
Minulla ilmeisesti on oikeus poistaa mikä viesti tahansa kuvan alta.


[09:57 13.4.2013] P.T.
Olen minäkin huomannut että sivuilla on jokin ihmeellinen häirintä menossa, eikä ylläpito voisi poistaa härikön?

Pelkkä "Upea kuva" kommentit kun tulee jatkuvasti hyvin heikkojen kuvien alle, joten ihan selvää häirintää ja kuvaajien pilkkaamista.

Toivon että tämä älykääpiö ymmärtäisi itse muuttaa käytöstään ja jos se ei tehoa niin ylläpito vois antaa varoituksen ja jos sekään ei tehoa niin kylmästi ulos palstalta.

Ei tää ole mikään kakaroitten leikkikenttä!

Toinen asia on henkilökohtaisuuksiin meno, se ei ole korrektia eikä saisi myöskään mennä arvostelemaan, haukkumaan tai ivailemaan toisen kommentointia.

Jokainen sanokoon sanansa, eri mieltä voi olla jonkun kanssa ja sehän on selvää että kaikilla ei ole sama maku, mutta vähän rajaa siihen mitä kuvajalle tai kommentoijalle sanoo....

Hyvä puoli on että niitä "Ihan paska kuva" kommentteja ei ole enää näkynyt moneen vuoteen, joten siinä suhteessa aukealaiset on siistineet kommenttejaan :)

Tosin selvä ivailu on mielestäni vielä pahempaa.....

[10:10 13.4.2013] S.R.
Hei!

Käväisin kuvapuolella katsomassa aamulla kuvia. Tällä kertaa en kommentoinut. Itse en ole kuvaaja, mutta mielelläni katselen hyviä otoksia ja joskus niistä sanasenkin sanon.

Huomasin myös nuo typerät kommentit ja ajattelin, että teen ilmoituksen ylläpitoon asiasta, mutta nythän täällä on aloitettu keskustelu aiheesta. Toivon tämän johtavan siihen, että häiriköijä poistetaan.

Olen melko uusi tulokas aukeassa ja alkuun luulin, että täällä kommentointi pysyisi asiallisena, mutta turhaanpa luulin. Joka lähtöön tuntuu olevan noita muita parempia, muka rohkeita asiantuntijoita, jotka nimettöminä tai nimellisinä suoltavat kynästään mitä tahansa.

Jos itse saan tuollaisia kommentteja tai "ykkösiä" en koskaan poista niitä, sillä eihän se minun vikani ole, jos kommentoijat eivät osaa käyttäytyä. Toki siitä jää paha mieli, ja voihan olla, että se myös jollain lailla ruokkii muita hölmöjä jatkamaan samaan tapaan.

Mielestäni jokainen saa olla kaikista tuotoksista mitä mieltä haluaa. Mutta arvostelun ja kommentoinnin pitäisi kohdistua tuotokseen eikä henkilöön, joka luultavasti on kommentoijalle useimmiten täysin vieras henkilö. Lisäksi pelkän ykkösen tai kakkosen antaminen ei myöskään ole juuri mitään. Olisi aina mukava tietää, mikä kohta omassa tekstissä tai kuvassa kaipaisi kommentoijan mielestä parantamista.


[15:52 13.4.2013]
"Huomasin myös nuo typerät kommentit ja ajattelin, että teen ilmoituksen ylläpitoon asiasta,"

Ei täällä näytä olleen mitään ylläpitoa enää pitkiin aikoihin. Nyt ollaan uppoavassa laivassa ihan yksin.


[16:27 13.4.2013] P.B.
Ne kun ei ole ylläpidossakaan ajatustenlukijoita niin se ei auta että ajattelee ilmoituksen tekoa, se pitää tehdä se ilmoitus.
Alta kahden tunnin siitä kun saivat tiedon, asia oli korjattu.
Mielestäni ylläpidolta hienosti toimittu.


[22:57 13.4.2013] S.R.
Niin, ehkä kuitenkin on viisainta, että häirityksi tullut itse toimii ylläpitoon ilmoittaen, niin kuin nyt näyttää käyneenkin.

Minusta taas tuntuu ikävältä se, että "huoleni" häirinnästä ja ajatus siitä, että on ilmoitettava eteenpäin koetaankin äkkiä jotenkin kielteisenä asiana. Enpä taida tämän erän perästä enää ottaa kantaa mihinkään.

Hyvää jatkoa kaikille!

Satu Rautiainen


[09:11 15.4.2013] P.T.
Satu...ja moni muu..Älkää olko niin hemmetin herkkänahkaisia :(

Kun laittaa kuviaan näille sivuille tai kirjoittaa omia mielipiteitään niin tulee myös paskaa niskaan ja sillä sipuli, näin on ja näin on aina oleva, niin aukeassa kuin live-elämässäkin :)

Se on kestettävä tai sitten on paras vaan poistua hiljaa sivuvasemmalle.

Mä en ota kantaa nyt sen enempää Aaarren kommentointiin.
Myönnän toki että Aarre meni väliin vähän niinkun yli hyvän maun, mutta mielestäni hän on kuitenkin ihan hyvä osa tätä sekalaista aukean seurakuntaa...Ennen meillä oli Jore ja nyt oli Aarre....Kuka "toisinajattelija" on nyt kun Aarre ei enää kommentoi ?

Mä olen tavallaan kyllästynt siihen että kuvista kuin kuvista hymistään pelkkiä kehuja, kyllä pitää uskaltaa sanoa myös negatiiviset puolet, sen takiahan tänne kuvia laitetaan että jotain opittais.

Pelkällä kehumisella ei opi mitään ja kylmä hiljaisuus kuvan alla on paljon pahempi kuin negatiivinen kommetti.

Olen ite monta kertaa saanut kuvaajalta hyvin tympeän vastauksen kritiikkiini - miksi ?
Se mitä olen kirjoittanut on MUN mielipiteeni johon mulla on oikeus. Ei mun tarvitse joka kuvasta tykätä..ja olis todella tekopyhää valehdella ja kehua kuvaa josta ei todellakaan pidä....

Ootteko NIIN lapsellisia että pelkäätte negtiivisen kommenttinne johtavan oman kuvanne haukkumiseen, jos näin on niin ootte väärässä paikassa.
Totta kai se vaikuttaa mutta entä sitten ?
En mä ala vaan sen takia valehtelemaan että mun kuvani sais parempia pisteitä :)

Kyllä ne huonot numerot pitää kestää kuten myös negatiivinen kommentointi.

Sen myönnän että kenenekään persoonaan ei saa kajota, kuvia täällä arvostellaan, ei kuvaajia eikä kommentoijia...eihän me suurin osa edes olla ikinä nähty toisiamme, mistä sitä tietää vaikka se "pottumainen" kommentoija vois siviilielämässä olla juuri se jonka kanssa tuliskin parhaiten toimeen :)

Kirjoitus ei anna meistä yleensäkään läheskään oikeaa kuvaa.....Ja näyttää siltä että jos niinsanottu pärstäkerroin ei miellytä niin silloin kuva saa ykkösen oli se sitten miten hyvä tahansa.
Tuo on huomattavasti lapsellisempaa kun huono kritiikki.

Kommentoikaa ja antakaa kovaakin kritiikkiä älkääkä vetäkö hernettä nenuun joka pikku asiasta.......

Ja ne nimettömät kommentoijat - ei oo munaa, ei :)
[11:16 15.4.2013] A.D.
Negatiivinen ja rakentava on kaksi eri asiaa.

On niin helvetin helppoa olla negatiivinen ja puuttua epäolennaisuuksiin, kuin antaa oikeasti rakentavaa palautetta, palaute voi olla, joko postiivistä tai rakentavaa....eikö?
En ymmärrä, että mikä hemmetti "meitä" vaivaa, tämä loan heittäminen on enemmän sääntö, kuin poikkeus. Se koskenee mitä tahansa foorumia, fillareista-valokuvaukseen.

Minä en ole paljoa tällä sivustolla vieraillut, mutta pikaisen selauksen perusteella täällä on keskimäärin parempi taso, kuin saamme esimerkiksi Iltapäivälehdissä nähdä päivittäin.
Olkaa rohkeita, rikkokaa rajoja, kokeilkaa ja havaitaakaa. Koetaan onnistumisia ja epäonnistumisia. Teknisesti epäonnistunut kuva voi todellisuudessa olla aivan loistava.

Onneksi ihminen ottaa kuvat, eikä kamera.[11:59 15.4.2013] P.B.
Hei Päivi-Marita, ymmärrän ja kestän vaikka minkälaisen kommentoinnin mikä liittyy kuvaan, sitä pitääkin arvostella toiset kehumalla ja toiset haukkumalla.
Sitä en suvaitse omien kuvieni alla että minua haukutaan ihmisenä, enkä kenenkään toisen ihmisen haukkumista, ne arvostelut poistan aina kuvieni yhteydestä koska minulle on ylläpito antanut siihen mahdollisuuden.
Valitettavasti en ottanut talteen niitä törkeyksiä joita minusta heiteltiin, seuraavalla kerralla olen viisaampi.
Hyvää kevään jatkoa kaikille.


[12:37 15.4.2013] J.R.
...ei niitä kannate poistella. Itsekin alussa poistin kaikki palautteet töistäni. Niin negatiiviset, kuin positiiviset, kun harmistuin mukana olevista henkilökohtaisuuteen liittyvistä palautteista. Nyt kun on päässyt henkisesti yli täällä Aukealla niistä henkilöön kohdistuvista palautteista, kohdallani se oli tyyppiä, että olen kaikkitietävä ja kaikkiosaava itsepäinen paska joka ei koskaan anna viimeistä sanaa toisille, kun omaa hyväsydämmisyyttäni yritin jakaa eteenpäin sitä tietoa ja oppia, jota elämäni, kohta 60 vuotta varrella olen saanut todellisilta ammatti-ihmisiltä. Täällä aurinkorannikoilla asustelee todellisia eläkeelle jääneitä suomalaisia, niin professoreita kuin maistereita musiikista ja muusta joka lähtöön joilla on sitä tietämystä, ja joita kannattaa kuunnella. Myönnän kyllä, kun olen kohta ollut pois Suomesta kohta 40 vuotta, että kirjoitustaitoni oli täysin retuperällä, ja en osannut aivan oikein kirjoittaa ajatuksiani, joka aiheutti närästystä joissakin henkilöissä. Sitkeästi kuitenkin yritin kirjoittaa täällä Aukealla, kun ei ollut muuta paikkaa missä kirjoittaa, ja omaltaosaltani tykkään että kommukointini kirjoittamalla Suomeksi on parantunut huomattavasti. Kommennoinnit jäljelle, näkevät muutkin mahdollisen "typeryyden",[16:58 15.4.2013] P.T.
Olen aikanani saanut samaa paskaa silmilleni, olen ollut aukeassa lähes sen alkuajoista lähtien ja alussa myönnän että kauhistuin kommentointia mikä oli PALJON pahempaa kuin nyt.

Aukea on sen jälkeen ainakin kerran kaatunut kokonaan ja aloittanut kokonaan alusta. Vanhat kuvat katosivat bittiavaruuteen :(

En nähnyt sitä mitä kirjoitusta sun kuviesi alla Pertti oli, mutta siinä olen kanssasi samaa mieltä että henkilökohtaisuuksiin ei saa mennä, se on kuitenkin täällä valitettavasti vain kuin veteen piirretty viiva jota ei missään tapauksessa saisi ylittää edes läheltä.....

Mä toivoisin että myös meitä "vanhoja" olis vielä enemmän jäljellä, aika moni erittäin hyvä ja lahjakas kuvaaja ja kommentoija on lähtenyt pois.

Aukea on muuttunut kuvatarjonnaltaan paljon, nyt se on lähinnä luontokuvien täyttämä, mitä en pidä pahana asiana, mutta aina jokin erilainen kuva säväyttää :)

Täällä on paljon kuvaajia joilla monilla on vielä paljon opittavaa, tää olis valtavan hyvä kanava oppimiseen JOS täällä kommentit pysyisivät rakentavan kriittisinä.
Ja JOS myös ne jotka saavat huonoa palautetta ymmärtäisivät sen olevan heille itselleen hyväksi.

Totta kai aina kehut lämmittävät mieltä, mutta pelkästään sillä lämmöllä ei tulla paremmaksi kuvaajaksi.

Ottakaa asia iisimmin, älkää loukkaantuko mun tai jonkun muun kommenteista - mutta älkää myöskään antako kenenkään hyppiä silmille.

Kun Jore Puusa ainakaan haukkui mun kuvani pystyyn ja siinä samassa vähän mut itsenikin niin myönnän että manasin Puusan maan rakoon...mutta sitten kun huomasin hänen kommentointinsa pointin niin ymmärsin mistä hän puhui.

Vieläkin kuvatessani muistan usein mitä Puusa mulle sanoi ja se on auttanut mua itseäni paljon, mä olen pystynyt välttämään tiettyjä virheitä vaikka en mikään hyvä kuvaaja olekaan.
Enää en ota hänen kommenttejaan v****luna, vaan hänen tapanaan kirjoittaa vähän rajumpaa tekstiä :)

Valitettavasti myös hän on poistunut aukeasta ihan mahtavine kommentteineen ja sanasotineen.

Hienoa Juhani että siellä kaukana olet yhteydessä suomeen aukean kautta :)
Toivottavasti jatkat ja sanot sanottavasi, vaikka sitten ollaankin vanhoja kaikkitietäviä itsepäisiä paskoja :)
[22:40 15.4.2013] Mikko
Olen huomannut, että täällä katoaa teoksia aina joskus. Liittyisiköhän sekin ilmiö vääränlaisiin kommentteihin, vai miksi ihmeessä väki poistaa kuviaan?

Muistan esimerkiksi yhden hauskan valokuvan ehkä noin viikon takaa missä oli pari oravaa takassa, mutta kun yritin äsken vilkaista sitä uudestaan, niin ei löytynytkään enää mistään.


[15:52 16.4.2013] S.R.
Koska PMT minut oikein nimeltä mainiten asetti "hemmetin herkkänahkaisten" keulakuvaksi, sanon minäkin vielä sanasen, vaikka jo päätin vaieta.

Huolimatta saamastani kyseenalaisesta kunniasta olen edelleen sitä mieltä, että hyvää tarkoittava ajatukseni tulkittiin joko tahallaan tai tahattomasti väärin ja samaa väärinymmärrystä jatkoi PMT.

Kun kirjoitin mielipiteeni kuvasivujen häirinnästä, ei ollut kyse minuun kohdistuvasta arvostelusta, enhän edes kuvaa, saati julkaise kuvia sen paremmin aukeassa kuin missään muuallakaan.

Kysymys oli siitä, että tuollainen ala-arvoinen, kaikkea muuta kuin tuotokseen kohdistuva haukkuminen ja solvaaminen on typerää ja raukkamaista touhua.

PMT itse sanoo, ettei ollut edes nähnyt kommentteja, joita häirikkö kuviin laittoi, ja jotka kuvaaja sitten poisti. Silti hän puolustaa tuota "toisinajattelijaa" ja pitää hänen tapaansa ilmaista itseään tärkeänä osana koko aukeaa.

En oikein ymmärrä tällaista ajattelutapaa, vaikka PMT: llä itsellään siihen täysi oikeus onkin. Mutta se on hänen käsityksensä asioista, ei sitä muiden tarvitse hyväksyä edes siinä tapauksessa, että tulee leimatuksi hemmetin herkkänahkaiseksi.

En usko, että kovinkaan moni loukkaantuu oikeasta, ajatellusta kritiikistä, vaikka siinä sanottaisiinkin, ettei kommentoija pidä jostakin kohdasta teoksessa tai että siinä olisi parantamisen varaa. Jos loukkaantuu, on se tekijän pikkusieluisuutta.

Mutta kuten jo aiemmassa kommentissanikin kirjoitin, on henkilökohtaisuuksiin meno kokonaan toinen juttu. Kuinka moni meistä edes tuntee täällä toisia? Aika harva, luulen. Ja mitä tekemistä yleensä vaikkapa toisen luonteenpiirteillä on sen kanssa, miten hän kuvaa, kirjoittaa tai maalaa?

Vielä haluaisin puuttua PMT: n mainintaan kommentoijista, jotka kirjoittavat kuvan alle "upea" tms. Voi olla, että PMT tarkoittaa tässä joitakin tiettyjä häiriköitä, jotak tarkoittavat sanavalinnoillaan juuri päinvastaista.

Koska itse en ole kuvaaja enkä niin ollen ymmärrä kuvaamisesta ja sen teknisestä puolesta oikeastaan yhtään mitään, joudun usein turvautumaan johonkin adjektiiviin kommentoidessani. Usein se on "upea", "hieno", "kaunis", miltä minusta nyt kulloinkin tuntuu.

Jos tällaisten sanojen käyttö on PMT:n mielestä häiriköintiä, niin voisiko hän ystävällisesti kertoa, millaiset sanat ovat sitten niitä sallittuja sellaiselle kommentoijalle, joka jotakin haluaa sanoa, koska pitää kuvasta, mutta ei ymmärrä pikseleistä tai rajauksista tuon taivaallista.

Vielä loppuun lainaus PMT:n kommentista:
"Ottakaa asia iisimmin, älkää loukkaantuko mun tai jonkun muun kommenteista - mutta älkää myöskään antako kenenkään hyppiä silmille."

Niinpä niin, eiköhän sitä tässä juuri ole yritetty tehdä.
Ei aihetta enempään.

Satu Rautiainen[00:15 20.4.2013] T.V.
Kyllä Päivi-Marita taisi nimenomaan tarkoittaa niitä "upea" -kommentteja, joita on viime aikoina ilmaantunut nimettömänä kuvien alle ja jotka selvästi ovat naljailua sekä kuville, että vähäsanaisille ihailua ilmaiseville kommenteille ja ovat näin ollen silkkaa kiusantekoa. Saatan olla toki tulkinnut väärinkin.


[10:59 20.4.2013] P.T.
Tiina - Tarkoitin juuri näitä "Upea" kommentteja joita on ilmestynyt juuri kaikkein heikompien kuvien alle. Se on mielestäni todellista pottuilua jos heittää sanan "Upea" ja sitten ykkösen päälle :)

Satu: Luepa hiukan paremmin tuo minun viimeinen kirjoitukseni siinä lukee " En nähnyt mitä kirjoitusta kuvien alla oli, mutta olen kanssasi samaa mieltä siitä että henkilökohtaisuuksiin ei saa mennä"

Ensimmäisessä kirjoituksessani myös sanoin että kenenkään persoonaan EI saa kajota...siis miten tulkitsen nyt tämän kirjoituksesi siitä että kannustan ilkeilijöitä ?

Olen aina ollut nimettömiä kirjoittajia vastaan, tämä "Upea" on nimetön.

Aarre kirjoitti omalla nimellään ja se on paljon reilumpaa, en silti ole KOSKAAN puolustanut Aarren tapaa puuttua henkilökohtaisuuksiin.

Annan kuitenkin hänelle kunnian siitä, että hän kirjoitti reilusti omalla nimellään., eikä puskista huudellen.

Mielestäni en ole puolustanut ilkeilijöitä, olen vain yrittänyt selittää että JOS laittaa kuviaan esiin tälläisille sivustoille niin myös negatiivista palautetta tulee.
Se täytyy vain kestää tai sitten olla laittamatta kuvia esiin.
Täällä kuten muuallakin netissä ja elämässä tarvitaan tiettyä kovaa kuorta joka ei helposta masennu eikä suutu.

En ota kantaa minulle henk.kohtaisesti lähetettyihin viesteihin, ne ovat välillä paskaa niskaan ja välillä ihan mukavia ja ystävällisiä viestejä :)
Kiitos kaikille jotka ovat muistaneet minua viesteillään, on ne sitten negatiivisia tai positiivisia :)

Itse en koskaan laittaisi minkään kuvan alle kommenttia "UPEA" ilman nimeäni ja selitystä miksi pidän kuvasta niin paljon.

Jos joku uskoo että tämä nimetön "Upea" tarkoittaa myös että kuva on upea niin se on hänen asiansa, ainahan voi toivoa että kuvasta pidetään :)

Kaunista kevätpäivää jokaiselle aukealaiselle!


[13:21 20.4.2013] J.R.
...mutta tarkoittaako se kakkonen aina, että kuvassa olisi paljon parannettavaa. Mielestäni numeron alla nuo maininnat ovat aivan typeriä, joista laitoin ehdotuksen aikoinani kuvasivun uudistusehdotuksiin niiden poistamiseksi. Kuvahan voi teknisesti ja sommittelultaan olla vaikka kuinka hyvä, mutta jos ei tykkää aiheesta, taikka kokee kuvan muuten tavallisenoloiseksi, eikä kuva aiheuta minkäänlaista mielenkiintoa, ja haluaa arvostella kuvan arvoasteikolla yhdestä viiteen, niin.., olisiko parempi jättää arvostelematta kokonaan...? Voihan kuvan kohde olla vaikka kuinka "söpö", varsinkin kun on kuvattu sitä rakasta lemmikkieläintään, taikka pientä lasta. Ei kait sen tarvitse tarkoittaa välttämättä että kuva olisi huippuotos.


[10:09 21.4.2013] T.T.
Tämä sama keskustelu jatkuu näköjään vuodesta toiseen. Minusta ylläpito voisi ihan kylmästi heittää pihalle ainakin nuo räikeästi ja toistuvasti henkilökohtaisuuksiin menijät. Varoitus ja sitten ulos jos ei opiksi oteta. Kuvasta saa toki tarvittaessa sanoa kovastikin.

Joresta ja Aarteesta ei voi puhua samassa pyödässä. Toisella on todellista kompetenssia, vaikka ulosanti onkin ylilyövää, kärjistävää ja provosoivaa. Toisella taas turhaa puskista huutelua ja oman pahan olon purkamista. Arvaatte varmaan kumpi on kumpi.[19:14 21.4.2013] H.R.
Ei voi kuin ihmetellä ylläpidon saamattomuutta, kun niin monasti huomaa epäasiallista käytöstä ja kerrasta toiseen samat kommentit ja tod.näk. samoilta kommentojilta ja silti ei tule ns. bänniä, joka muutamalla muulla sivustolla on todella hyvin toimivana ratkaisuna.

Miksei mitään tapahdu ?


[01:47 22.4.2013]
Mikä ylläpito?!


[16:37 23.4.2013] J.R.
...tiettyä "häiriköintiä" esiintyy muussakin muotoa, kuin piikittelevällä henkilökohtaisuuksiin menevällä kommennoinnilla. Eräskin käyttäjä kirjoitti: Annoin ykkösen kaikille parasta nyt töille, koska harmistuin, kun sain kuvalleni ykkösen. Toisenlainen tapaus: Annoin ykkösen, jotta keskiarvo tipahtaisi, jne. jne. että silleen. Suurimmalla osalla tämä homma perustuu rehellisyyteen, vaikka palaute saattaa sillä hetkellä tuntua harmilliselta, mutta kun muutaman vuoden jälkeen, kun taito ja tekniikka on hioutunut, huomaa itsekin pointin, sitten on vain ne lapselliset pellet mukana, jotka kuuluvat ilmeisestikin asiaan, paremminkin hiekkalaatikolle. Ei tätä hommaa tällaisilla sivuilla aina kannata niin vakavasti ottaa johtuen tietyistä syistä. Mutta, mutta, jos siitä orgasmin saa siitä häirinnästä, niin sehän on siinätapauksessa aivan hyväksyttävää. Harmillista vain, kun monikin kehittynyt taiteilia/kuvaaja/kynänikkari heittää pyyhkeen kehään noiden häirikköjen takia, kun tämä on kuitenkin ilmainen paikka esitellä tuotantoaan. Olen aina sanonut: Näyttely päälle, siellä se todellinen taso punnitaan...


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty