Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Novelli ja runo keskustelevat Kajaanin Runoviikolla 5.7.

[12:57 14.6.2013] Nuoren Voiman Liitto
Miten runon ja novellin kirjoittaminen eroavat toisistaan, missä kulkee proosarunon ja lyhytproosan raja?

Nuoren Voiman Liitto tuo valtakunnallisen Novelli palaa! -hankkeensa heinäkuussa Kajaanin Runoviikolle. Kirjailijat Aulikki Oksanen ja Juuli Niemi keskustelevat runon ja novellin suhteesta Prosak-proosaklubilla Kaukametsän Kouta-salissa perjantaina 5. heinäkuuta kello 16 alkaen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja sen juontaa kirjailija Tuula-Liina Varis.

Aulikki Oksasen mittavaan tuotantoon kuuluu romaaneja, novellikokoelmia, näytelmiä, runoja ja lastenkirjoja. Hän on sanoittanut lukuisia rakastettuja lauluja, joista tunnetuimpia on Kaj Chydeniuksen säveltämä Sinua, sinua rakastan. Oksasen novellikokoelmia ovat muun muassa Kirsikkavarkaat (1976) ja Entiset vyötäröt (1986). Kolme runokokoelmaa julkaissut Juuli Niemi puolestaan tunnetaan proosarunon taitajana. Häneltä on ilmestynyt myös novellikokoelma Tule hyvä (2007).

Oksanen ja Niemi jakavat myös hyvän novellin reseptejä kainuulaisille harrastajakirjoittajille novelliklinikalla lauantaina 6. heinäkuuta. Klinikalla jokainen saa henkilökohtaisen vastaanottoajan, jonka aikana käydään läpi tekstin vahvuuksia ja sitä, mitä voisi vielä kehittää. Ennakkoilmoittautuminen klinikalle on päättynyt ja mukaan mahtui kymmenen ensimmäistä.

Novelli palaa! -tapahtumat Kajaanin Runoviikolla:

Prosak-proosaklubi: Runon ja proosan rajapinnat
Pe 5.7. kello 16-18.30, Kaukametsän Kouta-sali, Koskikatu 4A
Perinteikäs proosaklubi heittäytyy runolliseksi! Kirjailijat Aulikki Oksanen ja Juuli Niemi keskustelevat runon ja novellin suhteesta, Tuula-Liina Varis haastattelee. Tapahtuman päätteeksi molemmat lukevat ääneen tekstejään. Vapaa pääsy!

Novelliklinikka
La 6.7.2013 kello 11-13, Kaukametsä, Koskikatu 4A
Kirjailijat Aulikki Oksanen ja Juuli Niemi antavat harrastajakirjoittajille palautetta ajanvarauksella. Ennakkoilmoittautuminen klinikalle on päättynyt.

Lisätietoja: www.novelli.fi, www.runoviikko.fi

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty