Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Runokuu-kirjallisuusfestivaalin päävieraana amerikkalaisrunoilija Sam Pink

[12:00 13.8.2013] Nuoren Voiman Liitto
RUNOKUU
Kirjallisuusfestivaali
22.--28.8.2013
www.runokuu.fi


Taiteiden yönä 22.8. käynnistyvä viikon mittainen Runokuu-kirjallisuusfestivaali levittäytyy Helsinkiin yhdeksättä kertaa. Helsingin ainoa kirjallisuusfestivaali on maan suurimpia: Runokuun yli 30 tapahtumaan odotetaan viime vuoden tapaan 7 000--8 000 kävijää.

Koko ohjelma on julki osoitteessa www.runokuu.fi.

Runokuun suurimman tapahtuman, kansainvälisen kirjallisuusillan pääesiintyjä on yhdysvaltalainen nuoren polven runoilija Sam Pink, jonka surrealistista väkivaltarunoutta esittelevä pääteos AION KLOONATA ITSENI JA TAPPAA KLOONINI JA SYÖDÄ SEN (Poesia 2013) julkaistiin keväällä suomeksi. Muita illan kirjailijavieraita ovat mm. singaporelainen runoaktiivi Toh Hsien Min, Venäjän kaliningradilaiset runoilijat Irina Maksimova ja Igor Belov sekä palkittu saksalainen runoilija Ulrike Draesner.

Myös tietokirjallisuus esittäytyy tänä vuonna Runokuussa. Runoraadin tapaan järjestettävässä Tietokirjaraadissa kirjailijat yrittävät vakuuttaa tuomarit asiantuntemuksellaan. Tiedoillaan mittelemään saapuvat kirjailijat Kari Enqvist, Jaakko Hämeen-Anttila, Esko Valtaoja ja Emma Kari. Raadissa tuomaroivat Kaarina Hazard, Matti Mäkelä, Antti Nylén ja Susanna Kuparinen.

Runokuun teema on tänä vuonna meri, ja se näkyy lukuisissa tapahtumissa: kirjallisella Kruunuvuoren-risteilyllä esiintyvät kirjailijat Leena Parkkinen ja Pauliina Haasjoki, merenläheisen Cafe Regatan nuotion ääressä novellejaan lukevat Anu Silfverberg ja Tuuve Aro ja Suvilahden ravintola Lämmössä järjestetään Poetry Jam -lavarunousklubi, jossa esiintyvät mm. rap-artisti Köyhä Jonne ja Runeberg-palkittu Olli-Pekka Tennilä.

Kaikkiaan Runokuu-viikon aikana esiintyy yli 200 kirjailijaa ja taiteilijaa yhteensä yhdestätoista maasta. Valtaosa tapahtumista on maksuttomia, ja ohjelmaa on niin aikuisille kuin lapsillekin.

Koko festivaalin ohjelmaan voi tutustua osoitteessa http://www.runokuu.fi.

Runokuun järjestää Nuoren Voiman Liitto, ja se on Helsingin Juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali.

Lisätietoja:

erkka.mykkanen(at)nuorenvoimanliitto.fi, p. 044 207 4651
laura.serkosalo(at)nuorenvoimanliitto.fi. p 044 207 4650

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty