Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Haku Viita-akatemiaan Tampereelle, deadline 22.8. 2013 klo 15.00

[15:07 16.8.2013] S.T.
Viita-akatemia perustettiin vuonna 1989 Tampereen työväenopiston, Pirkkalaiskirjailijoiden, Tampereen kaupungin, kulttuuritoimen, kaupunginkirjaston, Tampereen yliopiston taideaineiden laitoksen ja Pirkanmaan äidinkielen opettajien yhteistyönä. Viita-akatemia on luovan kirjoittamisen koulutusohjelma, joka sisältää kolmivuotisen kirjoittajakoulun, avoimet kirjoittajaryhmät aikuisille sekä lasten ja nuorten sanataidekoulun.

Kolmivuotisen kirjoittajakouluksen ensimmäisen vuoden aikana tutustutaan kirjoittamisen eri puoliin, etsitään omia vahvuuksia ja tehdään aluevaltauksia. Pääasiallinen työskentelytapa on tekstipaja sekä ryhmässä tehtävät kirjoitusharjoitukset. Kirjoittamisen teoria tulee tutuksi harjoitusten ja tekstipalautteen yhteydessä.

Kirjoittajakoulutukseen hakeminen
Kirjoittajakouluun valitaan vuosittain enintään 15 kirjoittajaa tekstinäytteiden perusteella. Koulutukseen sitoudutaan kolmen vuoden ajaksi, ja sen voi suorittaa työn ohessa, sillä lähitapaamiset sijoittuvat ensimmäisen ja toisen vuoden ajan viikonloppuihin. Kirjallisten taipumusten lisäksi otetaan huomioon kirjoittajan motivaatio ja halu sitoutua ryhmätyöskentelyyn.
Koulutukseen haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta ilmenee henkilötiedot ja perustelut koulutukseen hakeutumiselle. Hakemuksen liitteksi tulee laittaa tekstinäyte (enintään kolme liuskaa lyriikkaa, proosaa tai draamaa).
Hakemukset liitteineen tulee lähettää Tampereen seudun työväenopistoon torstaihin 22.8. klo 15 mennessä. Osoite: Tampereen seudun työväenopisto, PL 63, 33541 Tampere. Kuoreeen merkintä "Viita-akatemia". Hakemuksen voi myös tuoda opiston toimistoon, osoite Sammonkatu 2.

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty