Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Prosak-klubilla 22.10. Kjell Westö ja Tiina Laitila Kälvemark

[14:34 7.10.2013] Nuoren Voiman Liitto
Milloin viimeksi joku luki sinulle ääneen?

Lokakuun Prosakissa kohtaavat suomenruotsalainen ja ruotsinsuomalainen kirjailija. Kjell Westö asuu Suomessa, mutta kirjoittaa ruotsiksi - Tiina Laitila Kälvemark asuu Ruotsissa, mutta kirjoittaa suomeksi. Tiistaina 22.10. he lukevat uusimmista teoksistaan ja keskustelevat juontaja Marko Gustafssonin ja yleisön kanssa!

Kriitikko Antti Majander kirjoittaa Kjell Westön uudesta romaanista Kangastus 38 (suom. Liisa Ryömä): "Romaanin keskeinen kysymys on: 'Milloin ihminen oli itsensä kaltainen, milloin hän toteutti oikeaa luontoansa?' -- Westö rakentaa henkilöilleen ristiriitaiset vaihtoehtokasvot, ja heidän keskinäiset välinsä kehkeytyvät ikään kuin huonenäytelmäksi, jota voi halutessaan lukea kuin trilleriä. Sellaista Westö ei olekaan aiemmin kirjoittanut." (HS 20.8. 2013)

Laitila Kälvemarkin Runeberg-palkintoehdokkaaksi valitusta esikoisnovellikokoelmasta Kadonnut ranta kirjoitetaan Keskisuomalaisessa näin: "[Teos] sisältää neljätoista kertomusta, joille kaikille on luonteenomaista jonkinlainen välitila, siirtymävaihe. Tunnelmat ovat paikoin haikean alakuloisia, paikoin taas irrotellaan rohkeammin. Eikä suoranaista dramatiikkaakaan puutu. Monet henkilöhahmoista ovat lähdössä tai lähteneet, eivät ole enää kiinni vanhassa mutta eivät vielä kunnolla uudenkaan alussa." (KSML 30.5. 2012)

Illan musiikista vastaa dj Toimisto.

Kuten aina, pääsy on vapaa. Tervetuloa!

Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/530976976994393/

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty