Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Onks järkee jos syö särkee?

[21:37 18.10.2013] J.T.
Viime aikoina ollaan keskusteltu kommenteista ja pisteytyksestä aikalailla. Olisiko seuraavanlainen suuri muutos hyvä ja kaikille oikeudemukainen? Tai jokin muu alla olevan tyylinen. Pari vaihtoehtoa tyyliin:

1. Runot menevät etusivulle nimettöminä, jolloin ristiriidat vähenevät ja kommentin voi antaa oikeasti runosta, ei runoilijasta.
Jonkin ajan kuluttua nimet julki tms.
2. Pisteen saa antaa vain jos kommentoi nimellään runoa.

Haluaisin tästä oikeasti meille kaille rakentavamman ja varmemman paikan. Jäisi ylimääräinen roska kaikilta pois.[06:33 5.11.2013] O.L.
No tuo vaihtoehto 2 kuulostais melko hyvältä?
Kommentoimattomuus on nykyään niin julkista että olen itse siirtänyt kommenttini valokuvaus puolelle.
On helppoa ja kivaa kommentoida kun tietää että kukaan ei käy mua runopuolella kuittaa paitti titetnki Petri Volanen ;)


[18:24 5.11.2013] J.N.
1. kohta: Mahdollisuus esiintyä nimettömänä kuulostaa hauskalta. Suurten koodaamistöiden välttämiseksi voisi riittää jo se, että tekijän nimen saisi halutessaan "sensuroitua" ruudulta, eli se tulisi näkyviin vasta klikatessa palkkia tai kun tietty aika, esim. 30 sekuntia olisi kulunut teoksen äärellä. Olisi pakko kohdata ensin työ ja vasta sitten tietäisi kuka siitä on vastuussa.

Vaihtoehto 2. edellyttäisi aika suurta muutosta. Ensinnäkin ei voisi kommentoida nimettömänä ja toiseksi pitäisi kommentoida aina, mikä vähentäisi klikkauksia. Koko systeemi pitäisi laittaa uusiksi, enkä näe tarvetta niin suurella vallankumoukselle.

Muutakin voisi tehdä kommentoinnin lisäämiseksi ja monilla foorumeilla on tehtykin. Kommentoinnilla voisi esimerkiksi lisätä painoarvoaan teoksen keskiarvoja mitattaessa, eli sanallisesti kommentoineiden henkilöiden vaikutus olisi suurempi. Nimettömät tyrmäykset olisivat vähemmän tehokkaita.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty