Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

W/ord!-lavarunousfestivaali 7.-9.11.

[12:26 31.10.2013] Nuoren Voiman Liitto
Suomen ainoa lavarunousfestivaali W/ord! esittelee kolmipäiväisen ohjelmistonsa aikana 7.-9.11.2013 Cafe Mascotissa (Neljäs linja 2, 00530 Helsinki) Euroopan kiinnostavimpia sanataiteilijoita spoken wordin, runouden, rap-lyriikan ja laulaja-lauluntekijäperinteen parista. Kolmipäiväinen W/ord!-festivaali pitää sisällään lähes neljäkymmentä esiintyjää kaikkiaan kuudesta eri maasta. Myös kotimaiset kärkinimet ovat vahvasti edustettuina. Festivaaleilla nähdään mm. Palefacen ja Mopo-yhtyeen ensimmäinen yhteinen esiintyminen. Toista kertaa järjestettävän festivaalin pääesiintyjäksi on varmistunut Englannin merkittävimpien lavarunoilijoiden joukkoon lukeutuva Martin Daws sekä huippusuosittu ruotsalainen spoken word -artisti Oskar Hanska yhdessä rap-tuottaja Gus Van Hornin kanssa.

PÄIVÄKOHTAINEN OHJELMA 7.-9.11.

TORSTAI 7.11. Musta Kissa / Kiila-klubi (Suonionkatu 1) klo 18-20 (vapaa pääsy)

Esa Mäkijärvi
Jarkko Jokinen
Kati Neuvonen
Raisa Sungurova
Mush Nadi
Valeri Mikor (Alikov)
Jan Rahman

Juontajina Esa Hirvonen ja Ville Ropponen


TORSTAI 7.11. Cafe Mascot klo 20.00 (liput 4 euroa)

Laineen Kasperi

Tobias Kunze (GER)
Aapo Ilves (EST)
Contra (EST)
Santtu Karhu (RUS)
Dirk Huelstrunk (GER)
Claus Ankersen (DK)
Sampo Sihvola & Hymyilevä Apollo

Mutsis oli dj-kollektiivi

* Illan saksalaisvieraiden sekä Claus Ankersenin esiintyminen on Runoviikko ry:n syntymäpäivälahja Helsinki Poetry Connectionille


PERJANTAI 8.11. Cafe Mascot klo 20-1.30 (liput 6 euroa)

Paleface & Mopo

Harri Hertell
Dxxxa D
Suvi Valkonen feat. Temper2
Johansson & Haasjoki
Riina Särkilahti
Rebecca Clamp
Willie Männikkölahti
Lasse Hauerwaas

dj Super Mazembe

LAUANTAI 9.11. Cafe Mascot klo 20 (liput 6 euroa)

Martin Daws (UK)
Oskar Hanska & Gus Van Horn (SWE)

Juho Kuusi (Vuoden 2012 poetry slam -mestari)
Mari Laaksonen (Vuoden 2013 poetry slam -mestari)
Matinpoika
Riikka Heinonen
Aura Nurmi
Kasper Salonen
Juho Nieminen
Heikki Jalava
Tuukka Terho

dj Sir Jake (Kultabassokerho / Bassoradio)

+ OPEN MIC

Kolmen päivän festivaalilippu maksaa 12 euroa, yksittäin ostettuna torstain lippu on 4 euroa ja sekä perjantain että lauantain lippu 6 euroa. Lippuja voi ostaa ennakkoon 23.10. alkaen Cafe Mascotista (baaritiskiltä).

W/ord-festivaalin lauantainen päätösklubi toimii myös viisivuotiaan Helsinki Poetry Connection -kollektiivin syntymäpäiväjuhlana. Yhteisön riemukasta matkaa Suomen kirjallisuuskentällä juhlistetaan monipuolisilla ohjelmanumeroilla ja kollektiivin aktiivijäsenten esiintymisten muodossa. W/ord-festivaalin järjestävät Helsinki Poetry Connection ry ja Nuoren Voiman Liitto ry yhteistyössä Runoviikko ry:n kanssa. Festivaalia tukevat Helsingin kulttuurikeskus sekä Svenska kulturfonden.

Lisätiedot ja haastattelut:
Harri Hertell, W/ord -festivaalin taiteellinen johtaja
harri.hertell@gmail.com
http://hkipoetryconnection.blogspot.com/

---

Pääesiintyjien esittelyt:

Martin Daws on lukuisia lavarunouspalkintoja voittanut arvostettu englantilainen runoilija, joka tunnetaan erityisesti runoutta ja musiikkia yhdistävistä esityksistään. Hän on tehnyt lukuisien muusikkojen kanssa yhteistyötä esiintyen kansainvälisillä areenoilla jo yli 20 vuoden ajan. Dawsin performansseissa spoken wordin ja puhemusiikin elementit yhdistyvät saumattomasti.
Martin Dawsin nettisivut: http://www.martindaws.com/

Oskar Hanska on ruotsalainen spoken word -runoilija ja rap-muusikko. Hän on voittanut lukuisia kertoja Ruotsin poetry slam -mestaruuden, ja sijoittui neljänneksi vuoden 2010 Slam World Cup -kilpailussa. Hanska julkaisi vuonna 2013 esikoislevynsä Krokodiltårar.
Oskar Hanskan nettisivut: http://oskarhanska.wordpress.com/

Paleface on lukuisia albumeja julkaissut helsinkiläinen rap-artisti, jonka musiikillinen ja lyyrinen työskentely kaataa raja-aitoja. W/ord -festivaaleilla Paleface esiintyy spoken word -henkisellä setillään ensimmäistä kertaa yhdessä kolmihenkisen Mopo-yhtyeen kanssa. Mopo on yksi kotimaisen jazz-kentän lupaavimmista tulokkaista, jonka musiikki ammentaa myös punkista ja R21;Suomen luonnostaR21;.

Laineen Kasperi on kuusi pitkäsoittoa julkaissut rap-lyyrikko, dj ja tuottaja, jonka yhteiskunnallinen lyriikka on herättänyt paljon huomiota kotimaisella hip hop -kentällä jo yli kymmenen vuoden ajan.

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty