Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Prosak 14.1. -- Maija Muinonen ja Maija Vilkkumaa

[16:32 7.1.2014] Nuoren Voiman Liitto
Vuoden ensimmäisessä Prosakissa kohtaavat esikoiskirjailijat Maija Muinonen ja Maija Vilkkumaa (14.1. Helsingin Kansallisteatterin Lavaklubilla klo 19). Illan juontaa Anna Tulusto, ja levyjä pyörittää dj Toimisto.

Prosakit jatkuvat keväällä Kansallisteatterin Lavaklubilla. Ohjelmassa mm. Eeva Kilven ja Antti Heikkisen kohtaaminen sekä Anu Silfverbergin ja Antti Nylénin essee-teemainen Prosak. Tutustu koko ohjelmaan täällä: http://www.nuorenvoimanliitto.fi/tapahtumat/prosak/.

Maija Muinosen Kalevi Jäntin palkinnon voittanut esikoisteos Mustat paperit (Teos) on romaani, joka koostuu kuolemansairaan äidin kirjeistä lähimmilleen. "[Päähenkilö] Ann Mielin kirjeromaani on kuvaus täydellisestä luottamuksesta kielen valtaan", kirjoittaa Helsingin Sanomien kriitikko Mervi Kantokorpi. "Nainen uskoo hallitsevansa elämänsä ja kuolemansa, jopa muiden ihmisten elämät, sanan voimalla, kirjoittamalla kaiken maailmaan kiinni: valmiiksi." (HS 9.8.2013)

Maija Vilkkumaan esikoisromaania Nainen katolla on kuvattu hänen albumiensa kaltaiseksi: useiden ihmisten tarinat risteilevät romaanissa moniäänisesti. "Vilkkumaa kommentoi paria viime vuosikymmentä tarkkanäköisesti ja hauskasti, kiertää kliseet riittävän kaukaa", kirjoittaa Aamulehden kriitikko Noora Vaarala. "Hän muistaa näyttää myös kolikon kääntöpuolen. Erityismaininnan ansaitsee rikas kieli ja se, miten taitavasti Vilkkumaa loikkii rekisteristä toiseen. -- Menestyneestä popmuusikosta tullee ennen pitkää myös menestyvä kirjailija."

Prosakeja järjestää Nuoren Voiman Liitto yhteistyössä kustantamoiden kanssa. Kevään Prosak-klubien yhteistyökustantamot ovat Atena, Kaiku Books, Kirjapaja, Tammi, Teos, Siltala ja WSOY.

Kirjastokaista taltioi Prosakit, ja niitä voi katsoa Kirjastokaistan sivuilla (http://www.kirjastokaista.fi/kirjallisu ... osaklubit/) sekä Yle Areenassa (http://areena.yle.fi/tv/prosak).

Tervetuloa, vapaa pääsy!

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty