Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kommentoija nimi "ratkaisee"

[18:16 8.1.2014] Anonyyminä
Olen huomannut pitkän "Aukea-urani" aikana että pisteytykset esimerkiksi teosten alla muuttuvat heti kun jotkut "tietyt" kuvataiteilijat antavat omalla nimellään kommentteja. Ovatko muut huomanneet samoja juttuja?
En missään nimessä halua provosoida mutta voisin jopa ihan konkreettisesti esittää täällä esimerkkejä tuohon väitteeseeni.
Toisaalta kyllä uskon taas että jotkin "tietyt tahot" merkautuvat sellaisen luupin alle silloin liian helposti.
Olen sitä mieltä että tämä Aukean systeemi mielestäni on nerokas! Täällä voi esiintyä näissä kommenteissa myös anonyyminä julkaisijan toivomusten mukaan! Kummastelen vain miksi muutamat taiteilijat eivät salli nimettömiä kommentteja???? Haloo, tällä palstalla on ylläpitäjät jotka voi puuttua asiaan jos homma menee villiksi!!!!


[20:32 8.1.2014] T.A.
Tuota, jos esittää julkisesti oman mielipiteensä, niin kai se vaikuttaa toistenkin mielipiteisiin. Jos haluaa vaikuttaa toiseen suuntaan, voi esittää oman mielipiteensä. Normaali keskustelu menee näin. Ainakin itselläni muiden puheenvuorot auttavat kiinnittämään huomion asioihin, joita ei ole itse ajatellut.

En ole seurannut sitä, miten puheenvuorot vaikuttaisivat pisteytyksiin, mutta olettaisin, että aika harvat seuraavat kuitenkin sokeasti yksittäisiä mielipidevaikuttajia. Itse hyväksyn nimimerkillä kirjoittajat, mutta se on silti mielestäni vähän puskita huutelua. Kyllä ihmisen pitäisi uskaltaa sanoa omalla nimellään, mitä asioista ajattelee.


[16:35 9.1.2014] T.R.
Itse en salli nimettömiä kommentteja, enkä myöskään kirjoita nimettömänä. Jos et voi omalla nimelläsi kirjoittaa arvosteluasi, niin ole kirjoittamatta. Aikoinani sallin nimettömät kommentit, ja tuo sen myötä tullut loistava kritiikki ei olisi pääsääntöisesti läpäissyt edes iltapäivälehtien keskustelupalstojen sensuuria. Kyllästyin katsomaan esim. puuaiheisia piirustuksia käsittelevän näyttelyn yhteydessä kommentteja "mene runkkaamaan puskiisi" jne.


[01:36 10.1.2014] Anonyyminä
Aika rankkoja kommentteja oletkin saanut Timo!
Sellaiset kannattaa jättää omaan arvoonsa.
Itse tykkään antaa palautetta omalla nimelläni. Olen kuitenkin huomannut että antamani kommentin jälkeen sinne ilmestyy välittömästi yksi tahi kaksi "kostoykköstä" varsinkin jos olen pitänyt kovasti siitä työstä mihin annoin palautetta.
Annan toki myös anonyyminä palautteita mutta samaa "ilmiötä" en silloin havaitse.[11:24 10.1.2014] T.A.
Minusta kuvataidepuolella meno on kohtalaisen leppoissaa verrattuna valokuvaukseen, jossa kritiikki on tiukempaa ja ykkösiä annetaan herkemmin. Hyvä näin, sillä terävä kritiikki ja alhaisest pisteet voi johtaa virheiden välttelyyn ja varman päälle pelaamiseen. Tämä mielestäni näkyykin valokuvauspuolella, jossa työt ovat yleensä teknisesti taitavia, mutta usein jotenkin sovinnaisia. (Siihen en osaa ottaa kantaa, kummassa taso on korkeampi).

Mielestäni ykkösistä tai pisteiden keskiarvoista ei kannata murehtia. Kiinnostavampaa on, reagoidaanko työhön ylipäätään lainkaan, ja miten mielipiteet jakautuvat. Isokaan määrä ykkösiä ei haittaa, jos toisaalta huomaa, että työlle löytyy myös pitäjiä. Sama pätee vapaisiin kommentteihin: kehujen tai haukkujen sijaan kiinnostavaa on, millaisiin seikkoihin kommentoija kiinnittää huomionsa.


[14:54 11.1.2014] Anonyyminä
Sinä suhtaudut yleensäkin hienosti niihin kommentteihin joita töistäsi täällä saat Timo.
Minun mielestäni, kun täällä annetaan yleensäkin mahdollisuus saada mielipidettä omista töistä niin olisihan se kummaa jos ne eivät kiinnosta itse taiteilijaa. Ja kun tiedetään että jokaisella katsojalla on omat kriteerinsä millä arvottaa ja jopa kommentoida omaa näkemäänsä teosta niin on vähintäänkin kummaa jos muut esimerkiksi reagoivat hänen antamaan kritiikkiin joutavanpäiväisesti klikkailemalla vaikkapa ykköstä ilman että perustelee klikkaustaan.
Noh, Sinä Timo annat hyvän esimerkin suhtautumisesta niihin!


[15:58 15.1.2014] J.R.
En tiedä siitä pisteytyksestä. Tuossa annoin hiljattain kolmelle työlle palautetta. Kahteen ilmestyi melko välittömästi palautteeni jälkeen kakkonen. Minusta tuntuu, ettei sillä palautteen antajalla ole vaikutusta pisteytykseen. Enempikin tuntuisi siltä, että "korkeatasoisempikin" työ hieman tuntemattomalta saisi helpommin sen kakkosen tai ykkösen jotta keskiarvo tipahtaisi, ettei nousisi liian korkealle listoilla, varsinkin silloin, jos kirjainmerkkiin lisätty henkilö julkaisee samaan aikaan työn. Liekkö unta vai viinien huumaa. Koko pisteytysjärjestelmä edesauttaa ykköstelyä, koska joillakin ei ole muuta tekemistä kuin pudottaa keskiarvoa. Katson tällaiset henkilöt taiteen väärinkäyttäjiksi, joilla ei ole taiteen kanssa mitään tekemistä epärehellisyydellään, eivätkä mielestäni ole kykeneväisiä kehittymään taiteen parissa, elleivät heitä pellon pientareelle pässien seuraksi moiset lapsellisuudet. En kyllä muutenkaan, niin Euroviisuissa kuin muuallakaan, ole nähnyt moista pistelaskentaa, joka perustuu keskiarvoon. Mitä minä tiedän, se perustuu yhteenlaskettuun pistemäärään. 60- 70- luvulla se oli minulla viellä kansakoulun todistuksissa mukana se keskiarvo, liekö nykyälleen, Ruotsissa ei ainakaan. En muutoinkaan ymmärrä mikä ihmeen paikka kilpailla töiden paremmuudesta Aukea toisille on. Minulle tämä on ilmainen paikka esitellä töitäni töistäni kiinnostuneille ja saadakseni palautetta, jotta voisin hyödyntää palautteet kehitykselleni taiteen parissa, luen myöskin muiden saamia palautteita, saadakseni niistä vinkkejä, kun en minkäänlaista koulutusta ole koskaan saanut maalaukseen taikka oppikirjoja lukenut. Siinä tapauksessa kohdallani kritiikki on kohdalleni hyödyllistä. Tietenkin se pisteytyskin on suuntaa antavaa kuinka työstä tai tyylistä tykätään, mutta ne typerät alamaininnat todella huono, paljon parannettavaa pitäisi ehdottomasti poistaa. Todella huonoa taidetta ei ole olemassakaan, eriasia sitten tykkääkö itse työstä. Jos kilpailla töiden paremmuudesta haluaa, se pitäisi tapahtua asiantuntevan raadin edessä ja livenä, eikä internetkuvan välityksellä. Livenä työ tulee esille niinkuin se on tehty, internetkuva on vain suuntaa antava, jossa varsinkin kokemattomammalla valokuvaajalla on vaikea saada värit ynnä muut toistumaan niinkuin ne on tehty. Etusivun logostakin pitäisi käydä ilmi. AUKEA. NET. LUOMISGALLERIA. Ei mikään kilpailugalleria. Jos haluaa kilpailla työnsä kanssa suosiosta Aukealla, niin julkaisee sen siellä kuukauden teemassa.


[23:28 18.12.2014] Kai Sillai
Viisas ykköstelijä liikkeellä. Alle lainatusta säännöstä 5 (viis)

3. Pisteiden manipulointi on kiellettyä

Tämä tarkoittaa että mm. seuraavat asiat on kiellettyä.

Omien töiden pisteyttäminen.
Useiden eri käyttäjätunnusten käyttäminen pisteyttämiseen.
Pelkästään runsas ykkösten tai viitosten käyttäminen.
Järjestelmällinen "parasta juuri nyt" tai "aikojen parhaat listan" töiden ykköstäminen.
Pisteiden manipulointi voi johtaa pisteyttämisen käyttöoikeuden menettämiseen.

Onneksi ei lähtenyt parasta juuri nyt tai aikojen parhaat listoja ykköstämään. Tyytyi etusivun poiminnat listaan, kai ?


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty