Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Myllykosella, Kouvolassa Maailman runouden näyttely 21.-31.3.

[14:05 20.3.2014] H.H.
Kymijoen Tukipuu ry:n Lounas-Kahviossa avataan Maailman runouden päivänä eli 21.3. maailman runouden näyttely. Esillä on runoja eri puolilta maailmaa ja eri puolilta Suomea. Laadukkaan runouden kattaus sisältää kaksitoista kappaletta erilaisia runoja.

Esillä on Suomesta hiljattain esikoisteoskensa Kuovin huuto julkaissut järvenpääläinen runoilija Jonna Ruuska, yhden runokirjan julkaissut lappeenrantalainen rocktähti Jouni Hynynen sekä suomalaisen kirjallisuuden nuori huippulupaus Miki Liukkonen, jolta on ilmestynyt yksi romaani ja kaksi runoteosta. Lisäksi Suomea edustaa edesmennyt rocklyriikan mestari Juice Leskinen.

Murrerunoutta edustavat lavarunouden tähti Varsinais-Suomesta Heli Laaksonen sekä Länsi-Lapin murteella kaksi teosta kirjoittanut Kaisa Halmkrona. Häneltä on tullut myös yksi yleiskielinen runoteos.

Kymenlaaksoa näyttelyssä edustaa viisi runokirjaa julkaissut myllykoskelainen runoilija Harri Holtinkoski.

Ulkomailta esillä ovat skotlantilainen Meg Bateman, virolainen kirjallisuusvaikuttaja ja runoilija Jürgen Rooste, maailman eri kolkissa asunut ja osittain maanpaossa elämänsä aikana ollut Bertolt Brecht, Ranskan ghanalainen Gabriel Mwènè Okoundji sekä argentiinalainen Jorge Luis Borges.

Näyttelyssä on esillä tekijöiden runoja sekä lisäksi näyttelyssä voi tutustua erilaisiin runokirjoihin ja lueskella niitä vaikka kahvikupposen äärellä. Näyttelykirjat ovat Harri Holtinkosken runokirjakeräilykokoelmasta. Aukea.netistähän vuosien varrelta tuttuja ovat Ruuska, Liukkonen ja Holtinkoski. Näyttely on esillä 31.3. saakka ja näyttelyyn on vapaa pääsy.

"Runous on yksi puhtaisimmista kielellisen vapauden ilmentymistä. Se on kansojen identiteetin ainesosa ja ilmentää kulttuurin luomisenergiaa, sillä se pystyy uusiutumaan jatkuvasti." Irina Bokova, UNESCO:n pääjohtaja.

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty