Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Aukea net, avautuu nyt.

[19:39 26.4.2014] M.L.
En tahdo, että tänne vaan kirjoitetaan ja odotetaan, kohta ne ryhtyvät kehumaan, tai ainakin jotakin sanomaan. Jos runoillaan, niin
olisi kai sopivaa, että myös itsekin joskus
toisia sanoin: "halataan,tönitään" ja ehkä
muuten vain mainitaan. Kyllä se tiedetään, me
ollaan ujoja, ahdistuneita ja pahasti vinossa,
mutta ihmisiä ja siksi tässä on mahdollisuus,
se käytetään, eikö niin.[21:54 27.4.2014] T.K.
Minä tykkään numeraalisesta palautteesta ja se riittää minulle. Jos joku haluaa jotain välttämättä sanoa ja arvostella, niin se on bonusta. Numeroista saan käsityksen siitä, miten huono tai hyvä olen muiden mielestä. Kaikki sanalliset arviot ovat hirveän subjektiivisia ja siksikin luotan enemmän matematiikkaan.


[12:38 28.4.2014] J.N.
Eniten pidän siitä, jos valokuvauksen tai maalaustaiteiden puolelta tulee joku kommentoimaan kirjoituksiani. Yritän itsekin säännöllisesti tehdä tutustumismatkoja Aukean kaikkiin kolmeen taiteenlajiin, klikkailla ja myös kommentoida.

Virkistävää ja rehellistä palautetta tulee monesti sellaiselta henkilöltä, joka ei ole leipääntynyt omaan osastoonsa, ja jolla on jonkin toisen ammattitaidon tuomaa näkökulmaa.

Suosittelen siis rohkeasti kaikkia kommentoimaan myös muita taiteenmuotoja, vaikka niissä ei kokisi olevansa ammattilainen. Siinä ei kauaa nokka tuhise, jos lukee pari runoa tai käy läpi tuoreimpia valokuvia. Pitää vaan uskaltautua ilmaisemaan mielipiteensä, edes parilla sanalla. Jo yksikin kommentti voi käynnistää keskustelun.


[18:31 28.4.2014] O.H.
Minun mielestäni kaikenlainen arvostelu on tyhmää ja siksi en tee sitä koskaan itsekään.

Kenenkään ei koskaan pitäisi arvostella mitään, ja maailma olisi paljon parempi paikka jos kaikki olisivat kaikesta aina samaa mieltä ja tykkäisivät kaikesta mahdollisimman paljon.

Ni.


[23:21 30.4.2014] L.K.
Eikö taiteeseen juuri kuulu ajatus siitä, että mikään ei ole valmista ja että rehellisellä keskustelulla voidaan aina löytää jotain uutta analysoitavaa?

Vähintäänkin samansuuruisen annin voi saada palautteesta ja sen herättämistä jälkitulkinnoista kuin itse työskentelyprosessista. Minusta kirjallinen palaute persoonallisine äänineen kertoo parhaiten, missä onnistuin ja missä voisin parantaa. Kommentoivista henkilöistä tulee sitä kautta itsellekin mielenkiintoisempia, mikä ruokkii uusien taidetuttavuuksien syntymistä.[19:02 13.8.2015] J.W.
Minulla on itse asiassa Aukealle kirjoittaminen tältä erää vasta tekeillä. Aiemmin olen toki julkaissut tekstejäni. Minusta Aukean parasta antia on kirjoittajana palautteen saaminen muualta kuin ammattikriitikoilta.Lilli, olet oikeassa.


[19:05 28.9.2015] mie
"Kaikki sanalliset arviot ovat hirveän subjektiivisia ja siksikin luotan enemmän matematiikkaan."

Tuija, kyllä se hiiren klikkaaminen numeroiden 1-5 päällä on aivan yhtä subjektiivista kuin sanallinen arviointi. Kyllä sanallinen arviointi on kehittymisen (jos sellainen on tavoitteena?) kannalta paljon parempi vaihtoehto.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty