Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Hiljaisuus sivuilla

[15:13 9.9.2014] P.T.

Onko täällä nykyään näin hiljaista aina?
[17:17 20.9.2014] H.S.
KKVÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄK. ei jos minä satun paikalle.


[16:04 24.9.2014] P.T.
Kirjoitinhan mäkin tuohon paljon muutakin, mutta poistin lopun tekstistä parin viikon kuluttua kun kukaan ei vaivautunut vastaamaan :)

En viitsi kommentoida enää kuviakaan kun ei siitäkään saa vastakaikua..
Auttaiskohan edes provoilu..tuskin - ei kannata vaivautua :(

Kiitos Helena sulle vastauksestasi :)


[11:34 17.10.2014] Harmittelija
Hiljaista on. Olisihan se kiva jos olisi joku paikka, missä julkaista kuvia ja missä niistä keskusteltaisiin tahi palautetta annettaisiin. Ei ole Aukeakaan sellainen enää.
Miksi?
Mielestäni ylläpidon pitäisi puuttia asiaan ja tehdä jotain ennen kuin on liian myöhäistä - sen sijaan, että pitää tiukasti kiinni 10 vuotta vanhoista säännöistä ja näkemyksistä.
Ensimmäiseksi voisi harkita tuota kuukauden julkaisuvälin muuttamista vaikka kahteen viikkoon, jos sitä kautta sivuille tulisi enemmän parempia kuvia ja Aukea saisi kaivattua nostetta.


[12:20 21.10.2014] P.T.
Minne kaikki ovat menneet?[17:50 21.10.2014] T.N.
Täällä mä olen..jo vuodesta ties mistä, mutta aika alkuajoista lähtien.
Melkein päivittäin katson mitä uutta on tullut ja kommentoin, jos kuva herättää tunteita, yleensä silloin, kun tunteet ovat positiivisia.

Kuvatarjonta on nykyään niin ylitsevuotavaa (paitsi Aukeassa), että ehkä on havaittavissa jonkinlaista turtumista katsoa kuvaa, puhumattakaan, että jaksaisi kommentoida sitä.

Kaipaan kyllä niitä aikoja, kun kuvia kommentoitiin paljon puolesta ja vastaan ja keskustelu kävi kuumana.

Omia kuvia on multa tullut enää harvakseltaan, kun itsekritiikki on niin kova, ehkä just sen takia, kun netti on täynnä toinen toistaan upeampia otoksia.

Kuitenkin kuvia mahtuu maailmaan ja olen samaa mieltä nim. Harmittelijan kanssa, että Aukea voisi saada vähän boostia jos kuvia saisi panna useammin esille.


[14:19 1.11.2014] J.P.
Minustakin julkaisutahtia voisi hieman tiivistää. Jokainen voisi kantaa kortensa kekoon ja kommentoida sanan sinne, toisen tänne, ainakin välillä. Kuulun niihin jotka vieläkin käyvät aukeassa silloin tällöin vaikka eivät enää niin aktiivisesti jaksa kiihkoilla.


[22:54 1.12.2014] L.S.[18:44 10.12.2014] T.R.
Hiljaista tosiaan tuntuisi olevan.

Muiden syistä en osaa sanoa mitään. Itse kyllästyin tiettyyn ilmapiiriin joka täällä oli joitakin vuosia sitten. Ajoittain silti kurkin tänne.

Kuvien julkaisutahtia voisi tosiaan muuttaa, koska nuo rajoitukset tehtiin silloin kun Aukea vielä oli oikeasti vilkas paikka.

toinen asia jota voisi pohtia on kuvien koko. Nykynäytöille ja niiden resoluutioille tuppaavat nuo kokorajoitukset olemaan aika pieniä. No säästyy tietty tilaa, eihän sekään ole ilmaista.


[12:05 14.12.2014] P.P.
Kaikki facebookkiin menneet on. Siellä kun on paljon ihmistä ja jokaiselle oma ryhmä omaan makuun.

Tosiaan tän pitäs uudistua. Säännöt on peräisin 2000-luvun alusta ja ne ei millään oikein toimi enää, varsinkin kuvakoon rajoitukset ei millään toimi näillä 18-36mpix kennoisten ajalla, säännöt peräisin ku digijärkkärit veti sellaista kuutta megapixeliä.. :/ Myös kuvarajoitus pitäs muuttaa 1-2viikon välein sallittavaksi.

Kuulemma ylläpito on kiireinen ja kai yhden ihmisen kontolla? Jos joku osais ja pystyis ottaa vastuuta niin homma vois myös edetä?

Nim.Merk.Vuodesta 2003 täällä :)


[23:20 17.1.2015] T.L.
Heti alkuun pahoitteluni todella pitkästä ja kuivahkosta kommentistani. Koin ehkä tarpeelliseksi hieman myös purkaa syäntäin..

Olen ollut Aukeassa varmaan kymmenisen vuotta ja nauttinut koko ajasta.
Tuolloin, kymmenisen vuotta sitten, jotenkin innostuin kuvaamisesta uuden hienon digikamerani myötä (Sony DSC-H7) ja ajattelin, että tämähän on kivaa ja helppoa. Ja eikun sitten näpsimään aivan mielettömän hienoja kuvia ja etsimään hyvää foorumia, jossa olisi jengiä joka varmasti arvostaa taiteellisuuttani ja teknistä ylivertaisuuttani.

Kah, löysin Aukea.netin ja mukaan joukkoon sankkaan. Latasin jokusen kuvan ja jännityksellä jäin odottamaan, josko joku viitsisi hieman kommentoida teoksiani.
Niin myös kävi. Aukean aktiivinen porukka toden totta viitsi kommentoida teoksiani.
Tuolloin ihastuin Aukeaan, sillä mielestäni yksikään saamani kommentti tai pisteytys ei ollut asiaton tai perusteeton, vaan pääosin tukevaa ja rakentavaa, myös eteenpäin kannustavaa.

Edelleen arvostan kaikkia niitä aktiivisia jotka uhraavat aikaansa Aukealaisten kuvien arviointiin ja kommentointiin, iso Kiitos osaltani heille kaikille.
On myös ollut ilo huomata, että vaikka maailma on täynnä 'flikkereitä' ym. kuvafoorumeita, on meillä Suomessa jatkuvasti Aukeaan tullut uusia (ehkä nuoriakin?) valokuvauksesta kiinnostuneita, jotka uhraavat sydänverensä sijoittaneet teoksensa meidän kaikkien, joskus ankarienkin, tarkastelujen kohteeksi.

En tiedä, onko aiheellista tai edes sopivaa tuoda yksilöitä esille. Mutta haluan tästä huolimatta kiittää seuraavia Aukealaisia esimerkistänne ja tuestanne. Herrat Petri Volanen, Marko Rantanen , Jari Tähkäpää ja Kimmo Grönholm. Olette antaneet minulle hyviä palautteita ja olleet loistavia idoleita harrastevalokuvauksen kiehtovassa maailmassa. Yksittäisenä teoksena en malta olla kiittämättä Markoa Kastekuvasta, se on vaan niin per...een hieno.
Yllä mainitut herrat ovat tyyleiltään kaikki keskenään erilaisia ja siten tuoneet Aukeaan paljon. He myös ovat olleet aktiivisia tukemassa uusia, joskus ehkä pelokkaitakin, Aukealaisia jatkamaan ja kehittämään valokuvausharrastustaan.

Itse koen olevani korkeintaan keskinkertainen kuvaaja. Puutteeni (itse tunnistaen) osuvat suurimmalta osalta taiteellisuuden puutteeseen, en oikein millään osaa havainnoida ja hahmottaa sitä, mikä on kuvaamisen arviosta.
Teknisesti taasen koen olevani, ainakin nykyisin, melko osaava. Siksi olen myös uskaltanut pisteyttää ja arvioida Aukealaisten teoksia melko paljonkin.

Viestiketjun varsinaiseen asiaan, hiljaista on....
Koen tietenkin pientä omantunnon tuskaa, olenhan itsekin ollut hiljaa jonkin aikaa. Minulle on vuosi 2014 ollut raskas perheeni piirissä ja valokuvaus sekä myös Aukea jääneet hieman taustalle. Älkää nyt kuitenkaan olko minusta huolissanne, kaikki on hyvin.
Lupaan palata harrasteen piiriin ja myös olla aktiivinen Aukeassa. Toivon myös kaikkien muiden jatkavan hyvää aktiivisuutta Aukeassa. Ei ole harrastuksen kannalta mitään niin arvokasta kuin vertaistoiminta muiden harrastajien kesken.

Mitä nyt sitten Aukean 2000-lukuisuuteen tulee, niin ensisijaisesti koen Aukean olevan hyvä kasvun paikka, johon ei niinkään pikselimäärät tai julkaisurajoitteet vaikuta. Toki mukava jokaiselle varmasti olisi jos kuvia ei tarvitsisi pakata kovin paljoa ja niitä saisi Aukeaan julkaista hieman useamminkin kuin nyt säännöissä on.

Se mitä lupaan on, että katselen ja arvioin tänään ainakin kolme kritiikkiä toivovaa teosta. Ehkä näin osaltani tuen Aukeaa siinä, mihin uskon sen olevan tarkoitettukin.

Hyvää alkanutta valokuvausvuotta kaikille.


[22:22 13.2.2015]
Jos Aukealla olisi keuhkot, se olisi jo hengityskoneessa.


[13:02 16.2.2015] kasvoton
Kasvottomat arvostelijat tykittävät numeroiden avulla.
Ei löydy pokkaa esitellä negatiivista minäänsä.


[22:50 9.4.2015] "Hiljaisuus sivuilla"

Ilmeisesti ihmiset ovat tulkinneet tuon otsikon käskyksi, ja sitä on toteltu.


[12:28 12.4.2015] Protesti
Tulisikohan ylläpito pois piilostaan tekemään meidän käyttäjien kaipaamia uudistuksia, tai edes perustelemaan Aukean nykyistä uudistusvastaista tilaa, jos loputkin kourallinen käyttäjiä liittyisivät yhteiseen protestiin ja pidättäytyisivät julkaisemasta, kommentoimasta ja pisteyttämästä?

Omalta kohdaltani protesti alkaa nyt.


[19:36 23.6.2015] S.N.
On tosiaan aika hiljaista ollut täällä viime vuosina... Enpä kyllä itsekään ole turhan aktiivinen ollut. Kyllä ne taitaa nuo facebookit ja instagramit ja flickrit sun muut viedä käyttäjiä tällaisilta perinteisiltä sivustoilta, valitettavasti.


[01:27 29.6.2015] Yksi
Ykköstely ja muu asiattomuus se on, joka käyttäjät karkottaa.


[11:06 29.10.2015] Hyss...
Poistakaa nyt helvetissä edes ne julkaisurajoitukset, että saadaan kuvia tänne!


[21:43 22.11.2015] Raukea
"jos loputkin kourallinen käyttäjiä liittyisivät yhteiseen protestiin ja pidättäytyisivät julkaisemasta, kommentoimasta ja pisteyttämästä?"

Vaikuttaa, että juuri sitä ylläpito haluaa - jos sitä ylläpitoa edes enää on - siis että Aukea jo kuolahtaisi pois. Senhän se käytännössä on jo tehnyt.


[21:51 8.12.2015] J.N.
Uudistuksia on suunniteltu kyllä. Niistä keskustellaan tuolla yleisketjussa sekä erikseen perustelussa ryhmässä, johon löytyy linkki etusivulta.

Facebookiin linkittämisen helpottaminen voisi tuoda Aukeaan uusia käyttäjiä, samoin kirjautumismahdollisuus Facebookin tunnuksilla yms. Nykyään netti pyörii sosiaalisen median ympärillä ja jos ajautuu siitä syrjään niin sitten päätyy suoraan marginaaliin.

Yksi mitä itse toivoisin on, että Aukeasta voisi itse kukin tehdä eräänlaisen portfolion. Se edellyttäisi sitä, että tekijän esittelysivulle voisi luoda oman visuaalisen ilmeensä ja esitellä parhaita töitään erillisissä ikkunoissa. Nyt kaikki työt ovat vain pötkössä peräkköin ilmestymisajan mukaan.

Portfolio/Ansioluettelo ehkä saisi edistyneemmät taiteen tekijät pitämään Aukean sivunsa toiminnassa ja päivitettynä.


[23:33 24.4.2016] K.S.
Minäkin pyörin aikoinaan ahkerasti Aukeassa ja kuviani oli paljon esillä. Se miksi käyntini väheni täällä...yksi merkittävä syy oli sama, mikä tässä ketjussa jo mainittiinkin: "Itse kyllästyin tiettyyn ilmapiiriin joka täällä oli joitakin vuosia sitten."
Yhden kuvan rajoitus kuukaudessa oli myös intoani vähentävä asia.

Nyt lisäsin yhden kuvan vanhojen hyvien aikojen muistolle.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty