Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

1/3

[23:57 30.10.2014] J.R.
1/3 osaa Aukean käyttäjistä on asiallisia taiteen ystäviä, joilta saa asiallista, rakentavaa palautetta, joidenka kanssa voi pienoista mielipiteenvaihtoakin harrastaa.
1/3 osaa on niuhottajia, jotka hakevat turhanpäiväisiä vikoja toisten töistä katsomatta kokonaisuutta.
1/3 osaa on vellihousuja, joiden tehtävänä on häiritä ja yrittää aiheuttaa paha mieli muille käyttäjille.
Mihin kategoriaan kuulut.


[08:47 31.10.2014] T.A.
Ykköseen ja kakkoseen vähän vaihdellen, veikkaisin.


[07:51 1.11.2014] J.V.
ykköstä ja kakkosta juu


[17:50 1.11.2014] O.H.
Jos tilastotieteesi pitää paikkansa, niin silloin varmaan vastaus riippuu siitä keltä kysyy eli 1/3 vastaa että ensimmäiseen, 1/3 että toiseen ja 1/3 että kolmanteen.


[18:28 3.11.2014] J.N.
Iso osa ei kommentoi. Osa ei edes klikkaile. Jotkut eivät edes katso mitä muut ovat julkaisseet.

PS. täytyy onnitella hyvästä otsikoinnista. Herää heti kysymys: mikä 1/3? Häh?


[05:13 5.11.2014] J.P.
Komppaan Juhoa jälleen kerran. Ongelmien ydin on siinä että yleisö on passiivista ja siitä ei välttämättä ole aina syyttäminen taidetta itseään sen enempää kuin yleisöäkään. Täytyy vain yrittää löytää sellainen hyvä ja luottamuksellinen henki että vuorovaikutus on mahdollista. Taide ei mene rikki siitä että sitä selitetään ja puretaan auki. Pienikin kommentti voi olla kimmokkeena johonkin pitempään keskusteluun.


[15:57 14.11.2014] P.P.
Nyt joku ei ole taas saanut mieleisiään kommentteja... minusta kommentointi ja palaute on toissijainen asia tällä sivustolla. Ihmiset aina jaksavat valittaa kommenteista, mitä en käsitä. Tärkeintä minusta on se, että on olemassa tällainen julkaisupaikka teoksille ja että ihmiset näkevät ne.


[21:24 14.11.2014] M.H.
Mitä Paul päkiset? Kommentointi ja palaute on ensisijainen mille tahansa sivustolle. Aurinkohan kiertää Maata, kun akkunasta katsoo, mutta onnistuneen pähkäilyn myötä aatokset muuttuivat.


[22:11 14.11.2014] J.R.
Kyllä minä ainakin haluan hyvää kritiikkiä jota saa siltä 1/3 osalta. Asiallinen ja hyvä kritiikki vinkkeineen on kasvattavaa ja kehittävää. Minulle kritiikki kommenttien ja palautteen yhteydessä on tärkeää kehittyäkseni eteenpäin. Onhan se hienoa Paul, että on tällainen sivusto, jossa voi esitellä
töitään ja ilmaiseksi, ja onhan täällä kuitenkin se 1/3 osa, mutta minun mielipiteeni palautteen tärkeydestä eriävät mielipiteestäsi.


[02:51 15.11.2014] kossi
Elekää poijjaat kompastuko rölliin


[20:10 15.11.2014] M.L.
Kehtaakohan täällä sanoa, että minulla on narsistisia toiveita kritiikin ja palautteen suhteen. Ja yleensäkin, enhän minä muuten tänne näitä kirjoituksiani työnnä. Loukkaannun
jos kirjoitelmiani moititaan, nostan nokkaani heti kun niitä kehutaan. Ajattelen itsemurhaa, jos kukaan ei kommentoi. Ja sitten vielä tämäkin, ei sitä jaksa muiden runoja ja kirjoituksia lukea ja kommentoida, kun voi kieli pitkällä odottaa, että minun runoja
kehutaan.


[13:13 17.11.2014] J.N.
Kommentoiminen on tärkeää. Pyrin kommentoimaan edes lyhyesti silloin kun keksin sanottavaa ja minulla ei ole liian kiire. Yleensä en edes tule aukeaan, jos aikaa on vain muutamia minuutteja.

Silti Aukea on muodostunut minulle muillakin tavoilla tärkeäksi. Pystyn esimerkiksi ylläpitämään tiettyä rutiinia, koska olen vuosien varrella tottunut aukean julkaisutahtiin.

Tottumuksen ansioista en enää niin hätkähdä, vaikka jokin työ jäisi täysin vaille kommentteja. Tiedän että aktiivisempiakin kausia mahtuu vuoteen. Jos joka kuukausi julkaisee jotakin niin vuodessa kertyy jo aika monta kommenttia.

Pyrin myös julkaisemaan joka vuosi muutamia räpsyjä myös valokuvapuolella siinä toivossa että sieltä joku suivaantuisi ja eksyisi kirjallisuus-puolelle katsomaan että kuka ihmeen ääliö julkaisee editoimattomia kännykkäkuvia. :)


[01:15 25.11.2014] P.P.
Ei kommentointi muuta teosta millään tavalla. Ei se ole tärkeää, vaan taiteen tekeminen. Ei ihmiset kommentoi taidenäyttelyissäkään tai museoissa kirjoittamalla teoksen viereen seinälle kommenttiaan.

Pahinta on se, jos kommentoinnista tulee kehumista, josta odotetaan vastavuoroista kehumista. Vähän niinkuin jenkkityyliin jossakin deviantartissa, jossa kaikki on mukavan pehmoista eikä mitään ikäviä kommentteja saa antaa.


[15:08 25.11.2014] J.N.
Ihan hyvä huomio, Paul - enkä nyt sano tätä kehuakseni.

On kuitenkin helpompi tehdä jotain säännöllisesti, jos vastassa ei ole pelkkää hiljaisuutta. Kehut auttavat varsinkin aloittelevia taiteilijoita, jotka usein työskentelevät paitsi taitojensa myös itsetuntonsa kehittämiseksi. Kehujen saaminen merkitsee vähemmän siinä vaiheessa kun jo uskoo omaan juttuunsa.

Pitkällä tähtäimellä olen arvostanut eniten ihmisiä, jotka uskaltavat sanoa rehellisen mielipiteensä. Siksi sallin aina nimettömät kommentit, jos joku uskaltaisi sitä kautta sanoa suorat sanat.


[16:05 27.11.2014] I.K.
Kommentointi on myös mielestäni tärkeää, erityisesti se kriittinen (omiin töihin suunnattu kritiikki), oppii ja ymmätää, vaikkei olisikaan aina samaa mieltä. Siksi sitä toivoisi, että ns "ykköstelijät" toisivat useammin ilmi mikä nyppii, toteutustapa, aihe, laatu, jne. Toisaalta kyllä se kierolla tavalla imartelee, jos joku inhoaa/provosoituu/jne.

Mitä omaan kommentointiin tulee, niin "vihreänä" en koe oikeudekseni (siis uskalla) mainita silmääni pistävistä... vaikeaa muutenkin tuo touhu, pitäisi ymmärtää tyyylilajia ja tekijän tasoa, pyrkimyksiä myös.


[21:30 27.11.2014] J.N.
Tulee taas mieleen jonkin kuuluisan (mutta tyypilliseen tapaan unohdetun) kriitikon toteamus, että yhteiskunnassa on aina vähintään sata palkittua taiteilijaa, mutta aina enintään puolentusinaa kunnollista kriitikkoa. Loppujen lopuksi hyvän kritiikin kirjoittaminen on äärimmäisen vaikeaa ja olen alkanut vasta vuosien varrella kunnioittaa heidän työtään.

(Aukeassa ei silti kannattaisi ottaa liikaa paineita siitä, että sanoo jotain väärää. Kukaan ei ole Heikinheimo syntyessään, eikä loppujen lopuksi ole paljoa välitä sillä mitä netissä tulee höpöttäneeksi.)


[21:48 27.11.2014] M.L.
Kirjoittaja kirjoittaa ja lukija lukee sen mitä
kirjoitettu on, mutta lukijan oikeus on ymmärtää sen omalla tavallaan, eli se joka lukee tekee luettavastaan itselleen ymmärrettävän ja samalla hän ottaa oikeuden
käsittää kirjoittajan aikeet niin kuin hän haluaa. Hänellä on siis valta sanoa, kritisoida
kehua, tai tyrmätä. Suurin osa meistä tekee kaiken tämän mielessään, mutta joskus on ihan elävä pakko sanoa jotain ja se on hyvä.


[02:39 29.11.2014] R.R.
En mihinkään. Ahdasmielistä vihaa. Tämä keskustelu kannattaa teurastaa mahdollisimman nopeasti. Mihin kategoriaan kuulun?


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty