Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Mitä kaikkea ylläpitoon kuuluu

[20:01 11.8.2015] T.L.
Ylläpitotiimi kaipaa vahvistusta. Ylläpitotehtäviä on monenlaisia ja niistä riittää hommia useammalle henkilölle.

Valokuvauksen, kuvataiteen ja kirjallisuuden laadunvalvontaa. Kullekin alueelle tarvitaan asiaan perehtyneitä henkilöitä. Joskus alueilla tarvitsee tehdä moderointia ja puuttua asiattomaan käytökseen. Myös joskus Aukeaan laitetaan pilailumielessä teoksia joihin tulisi ylläpidon puuttua pikaisesti. Kunkin alueen ylläpitäjien on myös hyvä kerätä käyttäjiltä palautetta osioistaan. Alueen ylläpitäjä myös poimii teoksia etusivun esittelyruutuun.

Valokuvauksen, kuvataiteen ja kirjallisuuden teemojen vetäjät. Kullakin alueella on ollut kuukausiteemoja joita on vetänyt ylläpitotiimin jäsen. Näissä tehtävissä hommiin kuuluu organisoida tavalla tai toisella teeman aihe ja saada käyttäjät innostumaan siitä. Teeman vetäjä ottaa vastaan teokset "automaattisesti" käyttäjiltä ja laittaa ne esille sopivana päivänä. Jonkun verran teeman vetäjän tulee myös karsia teoksia jos ne eivät kuulu teemaan.

Facebook ryhmän vetäjä. Aukealla on käyttäjien toimesta ollut Facebook ryhmä, mutta siellä on ollut todella hiljaista. Tähän ryhmään olisi hyvä saada ylläpitäjä joka huolehtisi ryhmästä ja pitäisi sen osana Aukean verkkosivua.

Käyttäjien sähköpostipalautteisiin vastaamista. Käyttäjiltä tulee aika ajoin avunpyyntöjä joihin tulisi vastata nopeasti. Työtä ei ole paljon mutta se vaatii jatkuvaa sähköpostin seuraamista.

Uusien käyttäjien hyväksyntää. Kukin uusi rekisteröityjä tulee hyväksyä ylläpidon toimesta. Tällä vältetään spammibotit ja muut epäilyttävät (keksityt) käyttäjät. Aukeaan tulee rekisteröityä omalla nimellä vaikka teoksia voikin laittaa esille salanimellä.

Verkostoitujia. Tällä hetkellä eniten kaivataan ihmisiä jotka tuntevat porukkaa yhdityksistä, kouluista, kerhoista, seuroista, kurssien vetäjistä jne. Myös sopivia alan sponsoreita tulisi etsiä.

Sivujen ulkoasun ja tekniikan tekijöitä. Sivuja voi uusia vaikka jatkkuvasti ja aina löytyy jotain pientä korjattavaa. Jos kyvykkäitä vapaaehtoisia löytyy joilla on kokemusta verkkosivustojen tekemisestä saataisiin Aukeaan pitkään kaivattuja muutoksia ja ominaisuuksia käyttöön.

Tapaamisten järjestäjiä. Aukean kautta voidaan myös järjestää erilaisia tapaamisia samoissa merkeissä. Nämä kuitenkin vaativat aina jonkun organisoijan. Homma olisi siis hyvinkin satunnaista, mutta kun sen tekee se pitää tehdä huolella ja luotettavasti.


[19:16 13.8.2015] J.W.
Missä merkityksessä Aukea jatkaakin, niin meitä kirjoittajiahan on ympäri Suomi-neidon. Käytettävissä on siis median suomat mahdollisuudet, sen lisäksi että tapaamisiakin kenties joskus on. Minä en ole tällä erää laittanut Aukealle vielä tekstejäni. Aiemmin kuitenkin olen ollut Aukealle rekisteröitynyt toisilla tunnuksilla (unohdin...). Silloin en vielä edes tainnut tietää Facebookin olemassaolosta. Nykyään olen aktiivinen naamakirjassa ja tiedostan siis, mitä mahdollisuuksia siinä on. Taiteesta kirjoittamista olen myös harrastanut lähinnä avustajan osassa. Ylläpidon periaatteet ja säännöt on tietysti syytä pitää mielessä niin mahdollisten tulevien ylläpitäjien kuin vaikka FB:sivujen vetäjän. Jään odottamaan muiden kommentteja ja osallistumista!


[21:56 16.8.2015] M.S.
Moi,

Haluaisin osallistua ylläpitoon ensisijaisesti teknisellä puolella. Kokemusta on muutamista sivustoista, toki lähinnä valmiiden julkaisupohjien kuten Drupalin kautta, mutta ohjelmointikokemusta on myös sen verran että uskoisin suoriutuvani ja kokevani tehdävän kiinnostavana. Laittakaa nimi muistiin.

Markus


[14:37 18.8.2015] J.W.
Minulla siis olisikin mielessä itseni osalta juuri toiminta lähempänä kirjoittajia, kuten yhteydenpito ja käytännössä tekstien seuraaminen, kontrollointi ja sen osalta käytännön ylläpito. Olen nytkin syksyn aikana toimimassa kirjoittamisen osalta alan kurssilla ja varmaankin tulen muutenkin tapaamaan kirjoittajia . Yhteydenpito meidän kesken on tärkeää siksi, että se kannustaisi aktivismiin. Itse olen kaikkiruokainen taiteen suhteen, joten mietityttää tuo asia millaiset toimialat Aukeassa tulisi olla? Olisiko tuon kirjoittamisen lisäksi vaikkapa valokuvaus sekä "muu kuvataide"?Jos siis olisi ensin meitä halukkaita toimijoita asioiden hyväksi. Itse ainakin nostan omalta osaltani tuon kirjoittamisen tärkeimmäksi.


[12:49 19.8.2015] M.P.
Itse voisin hyvin vastailla käyttäjien sähköposteihin ja hyväksyä uusia käyttäjiä, myöskin Facebook-ryhmän ylläpito varmaan onnistuisi. Tarvitseeko näihin ns. erityisosaamista? Atk-taitoja on ja olen ollut Aukean jäsen jo vanhaan hyvään aikaan. Laadunvalvonta sinänsä sujuisi sekin, mikäli ymmärrän "valvonnan" oikein.

Sellaista apua täältä tarjolla, mikäli kiinnostaa :)


[15:21 19.8.2015] J.W.
Tässä on hyvää alkua, etenkin Markuksen panos on olisi hyvin tärkeä, koska teknistä osaamista on. Ja näihin muihin asioihinkin tarvitaan useamman osallistujan työpanos. On sähköpostin vaihtoa, sivujen ylläpitoa ja tärkeää julkisuuden tuomista esim. Facebookin ja minkä tahansa muidenkin kontaktien kautta. Sanonta on, että "muista hymyillä vastaantulijalle, sillä jonain päivänä saatat tarvita häntä" ;)[14:48 20.8.2015] O.K.
Ennenkaikkea olisi tärkeää että Aukea ylipäätään pystyisi jatkamaan.
Mielestäni tuota kuvataidepuolta olisi hyvä jotenkin "verestää" kun näyttää että yhä enemmän porukka laiskistuu julkaisemaan niitä teoksia.
Jotain porkkanaa siellä tarvittaisi. :)


[23:19 20.8.2015] T.L.
Aika moni taho on ottanut puheeksi rahassa mitattavat kannustimet eli jonkinlaista kilpailupalkintoa yms. Tuntuu että suhteellisen helposti löytyy aina jostain jonkinlaista sponsoria, mutta se vaatii sitä että ylläpito tai vastaava taho käy läpi potentiaalisia sponsoreita ja sen jälkeen vielä organisoi kilpailun tai vastaavan. Siitä en osaa sanoa miten käyttäjät suhtautuisivat jos Aukeassa alkaisi olemaan enemmän kilpailuja.


[08:06 21.8.2015] J.W.
Sehän olisi tietysti hyvä asia sikäli, että taiteilijan leipähän on tunnetusti kapea, mistä taiteenalasta sitten onkaan kysymys. Taiteen tekemisestä on usein tekijälleen kustannuksia, joten kannustimena palkinnot olisivat paikallaan. Sponsorien löytämiseksi kannattaa itsekunkin Aukealle osallistuvan pitää silmänsä auki! Itselleni tulee mieleen jokunen vuosi sitten osallistumiseni runokilpailuun, minkä järjesti täällä paikallinen sanomalehti. Vastaavassa tilanteessahan yhdistyisivät Aukean sekä lehden tuoma julkisuus.


[13:15 28.8.2015] O.K.
Uskoisin todellakin Teemu että jonkinmoiset kilpailut esimerkiksi kuvataidepuolella kiinnostaisi kovasti osallistumaankin. Suomihan on kaikenlaisten kilpailujen luvattu maa.
Asiasta voisi järjestää vaikkapa kyselyn tuolla Muu kuvataide osiolla. Muuten se kuihtuu kokonaan pois.
Palkinnoista ei kannata murehtia sillä "mainen kunnia" riittänee.


[15:07 28.8.2015] T.L.
Jos Oiva määrittelet minkälaisen kyselyn haluat niin pystyn laittamaan sellaisen kuvataidepuolelle. Kyselyhän voidaan siis toteuttaa Aukeassa olevalla äänestysjärjestelmällä jossa on X kappaletta vaihtoehtoja ja joikainen saa "äänestää" yhtä. Kysely ilmestyy kuvataiteen etusivun keskustelulaatikon alle sitten sovittuna päivänä. Tietenkin keskustelupalstalla pitää myös pohjustaa mistä on kyse ja kannustaa kävijöitä klikkailemaan mielipiteensä sellaisessa äänestyksessä.
Tai sitten vain keskustelupalstakeskusteluna. Ihan miltä tuntuu että mistä saadaan parasta tietoa asiaan.


[17:36 29.8.2015] O.H.
Moikka. Olen tuolla uudistustoivekeskustelussa (http://aukea.net/keskustelu.php?id=18871) esittänyt joitain näkemyksiä noihin edellä mainittuihin kannustimiin. En tiedä onko tämä aihe hiukan tabu, mutta minusta niiden ei tarvitsisi olla pelkästään rahallisia, mikäli ylläpito luopuisi oikeudestaan määritellä osioiden etusivuilla pyörivät työt, ja ne määriteltäisiin esimerkiksi kuukausittaisten äänestysten tai jonkin muun jurytyssysteemin/kilpailun perusteella.

Tästä on muistaakseni joskus linjattu, että ylläpito poimii työt ja sillä sipuli. Onko asia edelleen näin? Moisen uudistuksen tekeminen tietysti edellyttäisi työtä, mutta toisaalta pitkässä juoksussa sitä olisi myös vähemmän, kun kenenkään ei tarvisi näitä erikseen olla poimimassa.


[18:08 29.8.2015] O.K.
Ajattelin lähinnä kyselyä siitä kannatettaisiinko tuollaista kilpailua. Tiedän että ainakin jotkut kuvataiteilijoista ovat hieman kilpailuhenkisiä ihan luonnostaan. Ainakin muutama kuvataiteilija haluaisi testata kuinka moni tykkää heidän töistään niin että laittaisi tekijät "paremmuusjärjestykseen".
Luulenpa vaan että tuomarointi saattaisi tulla ongelmaksi jos ne ovat itsekin kuvataiteilijoita.
Tuomarit voisi olla vaikkapa valokuva- ja kirjoituspuolella ja päinvastoin jos oikein kunnolla ruvetaan täällä kilpailemaan. :)[23:52 29.8.2015] T.L.
Etusivun poiminnat on ohjeistettu ylläpidolle jotenkin niin että sinne ei poimita sitä parhaiten pisteitä saanutta vaan jollain tavalla hieno, poikkeava, huomiotta jäänyt tms kriteerillä. Myös on tärkeää ettei yhden hyvän taiteilijan työt olisi kuukaudesta toiseen esillä vaan näkyvyyttä tulisi uusillekin. Olisi hienoa jos se toimisi vain itsestään, mutta tarkoitus on ollut etsiä teosten joukosta joku helmi omalla asiantuntemuksella.

Nyt kun tuolla etusivulla on keskustelua ja tämä ketju on aiheesta "mitä ylläpitoon kuuluu" niin huomauttaisin taas että kaikenlaiset kilpailut ja sponsorit on mahdollisia ja varmasti kiva juttu mutta ongelmana on se että jonkun pitää tehdä jatkuvasti töitä sen eteen. Tällaiseen työhön pitää lisäksi sitoutua. Sitoutuminen voi tarkoittaa jopa vuosiksi eteenpäin. Tämä ylläpitotehtäviin sitoutuvan porukan löytäminen on se tämän hetken polttava kysymys joka pitää ensinnä ratkaista. Aina on löytynyt innokasta porukkaa kertomaan mitä pitäisi tehdä ja miten se tehdään mutta sitten kun se työ pitäisi jonkun tehdä ei löydy välttämättä tekijää tai tekijä jaksaa sitä lyhyen aikaa jonka jälkeen taas käytetään aikaa siihen että etsitään uutta tekijää korvaamaan entinen.

Toivon mukaan siis nyt potentiaaliset tekijät näihin hommiin alkavat hahmottamaan minkälaisesta määrästä työtä on kyse ja sitten kertovat että ovat valmiita tekmään tämän työn meidän kaikkien muiden käyttäjien eteen. Yksinään ei tietenkään mitään tarvitse tehdä mutta jos homma saadaan jaettua porukalle selkein tehtäväjaoin pitäisi se olla mahdollista.

(Pahoittelen kun en jaksa kirjoittaa kannustavampaa tekstiä. Olen ollut päivän kuvaamassa ja huomenna on taas aikainen herätys ja kuvausreissulle)


[07:58 30.8.2015] O.H.
Poiminnathan voi myös säilyttää, jos sille on jokin tarve. Pointtini oli, että jos toistuvana kilpailupalkintona on esimerkiksi jonkinlainen "aitiopaikka" työn esittelyyn vaikkapa viikoksi, niin tämän tyyppisille kilpailuille nimenomaan ei tarvittaisi myöskään sponsoreita, eikä niitä tarvisi kenenkään olla sitä varten joka kuukausi etsimässä. Yritin tätä kautta pysyä aiheessa, mutta ymmärrän kantasi, ja pahoittelen häiriötä. :)


[14:53 1.9.2015] J.W.
Minä olen ainakin valmis sitoutumaan Aukean ylläpitoon. Ilmaisinkin jo aiemmin sen, että minä en ole teknisellä puolella mikään haka, kun toki ystävieni kautta tiedän mitä nykyajan sivustojen tekniiikka voi vaatia. Mutta etenkin sanallisella puolella on kokemusta ja etenkin Aukean sen osion puolesta olisi minun panokseni käytettävissä. Sponsoreiden etsiminen ja muu suhdetoiminta, sivujen sanallinen ylläpito kuten kirjoitusten valvonta ja niiden ylläpito, mahdollinen sähköpostien vaihto tai jäsenluettelon päivittäminen tulisi olemaan minun alaani taitoni huomioon ottaen. Yhteistyössä toki sivuja ylläpidetään, kun nuo osiot varmaan jatkaisivat entisellään. Siis valokuvaus, muu kuvataide ja kirjallisuus. Nuo asiat mitä äsken mainitsin, ovat toki liikaa yhdelle ihmiselle. Luettelin vaan mitkä ovat ne mahdollisuudet, mitä voisin tehdä yhteistyössä muiden ylläpitäjien kanssa.


[11:59 7.9.2015] O.K.
Juhalla näyttää olevan vankkaa tietämystä sivustojen ylläpidosta joten olen sitä mieltä hänelle voisi antaa mahdollisuuden yhdeksi heistä muista ylläpitäjistä ja ainakin minä kannatan sitä. Ennenkaikkea hänellä tuntuisi olevan intoa sellaiseen joka mielestäni on hyvä suositus.
Itselläni ei varmastikaan olisi kykyjä sellaiseen.
Kuvataidepuoli kyllä nyt tarvitsisi jonkinlaisen piristysruiskeen.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty