Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Yhdistys

[18:11 18.8.2015] T.L.
Sen haluaisin sanoa että jos yhdistys tai vastaava koetaan tarpeelliseksi ei kuitenkaan ehkä ensinnä kannata lähteä perustamaan uutta yhdistystä. Suomessa on sadoittain yhdityksiä joiden yhteyteen tällainen toiminta voisi hyvinkin nitoutua.

Onko kenelläkään heittää ehdotuksia mikä yhdistys voisi asian ottaa hoidettavakseen?


[15:11 19.8.2015] J.W.
Minulla on käynyt parikin kertaa niin, että "uutta" asiaa on alettu hoitamaan jo toimivan yhdistyksen pohjalta. Siinä käykin sitten niin, että ry:llä on jo valmis hallinto, kenties alunperin aivan toisen asian pohjalta. Otetaanko uusia silloin miten aktiivisesti ja demokraattisesti mukaan. Ongelmaksi taitaa hyvin usein muödöstua myös yhdistyksen jäsenten välimatkat. Minä esim. olen ollut kerran estynyt toimimasta ry:ssä minkä päätoimijat olivat Turusta ja matkani sinne täältä lähes Suomen itä-rajalta oli mahdoton.
Jos tätä asiaa eteenpäin viedään, niin yhdistyksen toiminnassa mukana oleminen olisi tehtävä mahdolliseksi myös alueellisesti ja ennen kaikkea sähköinen media olisi otettava myös avuksi, mitä keinoja siinä onkin.
Tapaamisiin "face to face" asian tiimoilta minulla olisi mahdollisuus käydä ainakin erään opiskelun tiimoilta Stadissa, minkä yhteydessä näitä asioita voisi suunnitella näitä tapaamisia sielläpäin.


[15:31 24.8.2015] J.N.
"Ongelmaksi taitaa hyvin usein muödöstua myös yhdistyksen jäsenten välimatkat."

Koko maan alueella toimivan taiteilijayhteisön kokousten toteuttaminen on kieltämättä suuri haaste. Itse asun Espoossa ja olen ehdottanut tuolla toisessa ketjussa että vuosikokous järjestettäisiin Jyväskylässä. Siellä varmaan pääsisimme täysin ilmaiseksi Jyväskylän kirjailijatalolle, jossa on mahdollista myös yöpyä. Minulla on sinne hyvät kontaktit.

Kulkuyhteydet Jyväskylään ovat hyvät kaikista ilmansuunnista. Voisimme järjestää kokouksen siinäkin tapauksessa että emme perusta yhdistystä, mutta haemme apurahaa työryhmälle ja pidämme suunnittelukokouksen. Viikonloppuna se voisi olla kahden päivän mittainen, senkin vuoksi että jos joku ei pääse lauantaina paikalle heti aamupäivällä niin voimme käydä keskustelua useissa osissa myös lauantai-iltana ja sunnuntaiaamuna.


[16:42 24.8.2015] J.W.
No omalta kohdaltani täytyy sanoa, että pk-seutu kyllä käy sekä juuri Jyväskyläkin. Jälkimmäinen toki vaatisi mainitsemasi yöpymisen, kannattaahan siihen tapaamiseen silloin panostaa niin ajallisesti kuin laadullisesti


[20:40 17.9.2015] K.U.
Jos Aukeasta tulisi yhdistys ja jäsenet maksaisivat jäsenmaksun, olisiko mahdollista työllistää henkilö ylläpitoon vaikka osa-aikaisesti? Lisäksi vapaaehtoispohjalta toimivat jäsenet voisivat osallistua tarvittaessa satunnaisempiin ylläpidon tehtäviin. Halvempaa olisi tietenkin lyöttäytyä johonkin valmiiseen yhdistykseen, mutta päätösvaltakin pitäisi sitten jakaa. En itse ole mikään yhdistystoiminnan asiantuntija, mutta tulipa vaan mieleen.

Välimatkoja en pitäisi ongelmana, koska nykypäivänä voidaan palaveerata erilaisissa verkkoympäristöissä.


[20:56 21.9.2015] T.L.
Yhdityksen perustaminen tuskin lisää sinällään vapaaehtoisuuden määrää itseisarvoisesti. Yhdityksen pyörittäminen ja asioiden päättäminen yhdistyksen hallituksen tai jäsenien kesken voi hidastaa päätösten tekemistä.

Yhdistyksen tärkein funktio varmaankin olisi rahaliikenteen mahdollistaminen ylipäätään. Olisihan se hienoa että jäsenmaksuja tulisi niin paljon että sillä voisi kustantaa se osuus työstä mitä ei vapaaehtoisin voimin saa aikaiseksi.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty