Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Aukean UUDISTUSTOIVEITA koottuna yhteen

Seuraava sivu  

[15:26 24.8.2015] J.N.
Tervehdykset kaikille aukealaisille.

Sivuston perustaja aikoo tänä syksynä saattaa alulle suuria uudistuksia, ja teillä kaikilla on siinä tärkeä rooli. Voitte liittyä kehitystyötä varten perustettuun keskusteluryhmään tai vain esittää toiveitanne myös tässä ketjussa.

Kaikenlaiset parannusideat kuvataiteen, valokuvauksen tai kirjallisuuden osalta ovat arvokkaita.

Jos olette aiemmin esittäneet ideoitanne muissa keskusteluissa niin ei ole esittää niitä uudelleen. Toisto on opintojen äiti, eivätkä ylläpitäjät ehdi lukea sanantarkasti jokaista keskustelua. Nyt on mitä parhain mahdollisuus saada itsensä kuuluville.

Jos joku toinen on toisaalla ehdottanut jotain mikä mielestänne kuulostaisi parannukselta, niin myös kaikenlaiset kannatuksen ilmaukset ovat tärkeitä.


[17:01 26.8.2015] O.H.
Ekana tulee mieleen:
"Ei tarpeeksi pisteytyksiä viime aikoina."

Tämä systeemi kannattaisi säätää kohdilleen kirjallisuuspuolella jotenkin tosi fiksusti. Silloin tällöin on pari työtä listassa esillä.

Etusivun työn (ylläpidon poiminnat) valintaa voisi samalla jotenkin tosi fiksusti uudistaa. Ei minua ainakaan kiinnosta pätkääkään, mistä joku kasvoton ylläpidon edustaja on kulloinkin sattunut tykkäämään. Tai vaikka kasvot olisikin, niin eipä nappaa siltikään.

Nämä ovat tärkeitä juttuja, koska liittyvät siihen, mitkä työt ovat eniten näkyvillä. Kaikkia se ei varmaan kiinnosta, itseänikin korkeintaan välttävästi, mutta tosiasia kuitenkin on, että nykymaailmassa näkyvyydestä maksetaan hyvät rahat nettisivustojen ylläpitäjille. Aukeassa tämä pitäisi kuitenkin hoitaa jotenkin muutoin kuin rahan tai kulissien kautta, eli jonkinlaisella avoimella menettelyllä. Sellainen tukisi mielestäni myös sivuston ideaa paremmin.

Avoimuuteen liittyy myöskin se, että olisi hirveen kiva saada johonkin näkyville, millaisia laskentakaavoja tai algoritmeja tms. muita perusteita näissä valinnoissa sitten käytetään.

edit: Öh.
"Jos olette aiemmin esittäneet ideoitanne muissa keskusteluissa niin ei ole esittää niitä uudelleen."

Ei ole tarpeen? Ei ole pahitteeksi? Minä ymmärsin kontekstista jälkimmäisen. :D


[08:07 27.8.2015] E.H.
Mulla tuli mieleen sellainen, että eikö tänne voisi tehdä kunnollisen taidefoorumin, siis ei vain tällainen nykyinen missä muutama keskustelu vaan ihan oikea foorumi eri aihealueineen. Suomeksi ei taida mitään kunnollista taidefoorumia vielä löytyä.
Alueet tietenkin valokuvaus, kuvataide, kirjoitus ja sitten noilla on tarkemmin omat alueet.
Taidepuolella esim. yleinen keskustelu taiteesta, tekniikat, vinkit ja tutoriaalit, sitten olisi kiva sellainen mihin voisi laittaa vaihekuvia keskeneräisistä tauluista.
Valokuvauksessa taas sitten omat alueet vaikka eri kameramerkeille, objektiiveille, kuvankäsittelylle...

Tämä voisi tuoda tänne vähän aktiivisuutta ja vuorovaikutusta :)
[13:30 27.8.2015] M.K.
Kannatusta laajemmalle keskusteluforumille.

Mahdollisuus muuttaa taustan väritystä haluamakseen tyyliin, vaalea (Esim. harmaa), keskitumma (muutama väri tai tummempi harmaa ja tumma (musta). Saisi tosiaan kuvista enemmän irti mustalla/tummemmalla taustalla. Yksi vaihtoehto voisi olla taustan tummuminen kun kuvaa klikkaa. Joka tapauksessa taustaan muutoksia toivoisin ma.

Onkohan pisteytys hieman vanhanaikainen? Omasta mielestä toisenlainen järjestely olisi, no jos ei parempi, niin vaihtelua ja mielenkiinnolla seurattava? Ehkä... Elikkäs, Kuvasta,kuvataiteesta tai kirjallisesta tuotoksesta voisi tykätä, kommentoida ja näiden lisäksi voisi äänestä viikon/kahden tai vaikka kuukauden tuotokseksi kussakin kategoriassa. Kuvat ja tekstit olisivat näkyvillä etusivulla sekä kunkin kategorian etusivulla. Kuvan äänestysprossa syntyisi kuvan katselumäärän ja "kuukauden kuva" äänien määrän suhteesta, jolloin tulos olisi ehkä enemmän tasapuolinen, kuin vain puhdas äänimäärä. Tykkääjät voisi näkyä, mutta "kuukauden" tuotoksen äänestäneet vältsisti ei tarvitsi. Omaa ei voisi äänestää ja vain yksi äänimahis...tietty. Kunkin äänestyksen voittaja saisi esim. pienen lahjakortin taiteilijatarvikeputiikkiin... 5-10¤ lienee aika kohtuullinen. Saattaisi houkutella lataamaan tuotoksiaan enenemissä määrin. Mainetta ja mammonaa :P sekä taitajalle, että lahjoituksen antaneelle yritykselle. Idea ei ole oma, vaan lainattu eräältä kuvaforumilta. ;)

Isompien kuvien latausmahdollisuus. Nyt pystykuvien koko on aika hmm.. pieni. olisi sama kuin vaakakuvien ni olisi aika passeli omaan makuun. Vaakakuvat aika jeesh.

Kommentointiin voisi ehdottaa parannusta, mutta ei se ole oikein ylläpidon homma. :D

Jeesh, sellasta täältä, amen .


[19:45 27.8.2015] J.N.
Hyvä että nostitte esiin keskusteluforumin. Olen itsekin kokenut hieman ongelmalliseksi että Aukeassa on neljä erillistä keskustelualuetta. Keskustelu kenties olisi vilkkaampaa jos ne olisi paremmin keskitetty ja ennemminkin aihealueiden kuin taiteenlajien mukaan jaoteltuna.

Mitä jos Aukeaan voisi myös kirjoittaa blogia? Sehän saa aikaan toisinaan hirvittävän kävijäryntäyksen, kun jonkin sivuston satunnainen blogikirjoitus lähtee kiertämään somessa.

Lisäksi tuli nyt mieleen että aukeaan voisi tulla google kautta kävijöitä jos täällä julkaistaisiin ammattimaista sisältöä esimerkiksi kamera-arvosteluina tai lyhyinä oppaina aiheeseen kuin aiheeseen.


[23:19 27.8.2015] O.H.
Minäkin peukuttaisin foorumiajatusta. Tämä nykyinen keskustelutsydeemi meinaa olla aikamoinen ilmoitustaulu. Nuo arvostelut jne. voi myös toteuttaa foorumin kautta ilman, että tarvitsee ylläpitää erillistä julkaisujärjestelmää - tosin jos joku sellaista haluaa säätää, niin miksikäs ei.

"Kunkin äänestyksen voittaja saisi esim. pienen lahjakortin taiteilijatarvikeputiikkiin... 5-10¤ lienee aika kohtuullinen. Saattaisi houkutella lataamaan tuotoksiaan enenemissä määrin. Mainetta ja mammonaa :P sekä taitajalle, että lahjoituksen antaneelle yritykselle. Idea ei ole oma, vaan lainattu eräältä kuvaforumilta. ;) "

Tuo äänestyshomma oli mielenkiintoinen, mutta huomauttaisin, että jos jokin firma sponsoroi, niin 5-10 euron investointi kuussa tai vaikka viikossakin on about jotakin naurettavan ja säälittävän väliltä... mieluummin jättää tämän tyyppiset sponsorit kokonaan narikkaan, niin ei tarvitse niistä kenenkään huolehtia. Aukea voi palkita tekijöitä muillakin tavoilla, ja jos tuollaiseen halutaan lähteä, niin sen ei tosiaan pidä myydä itseään liian halvalla.


[01:38 28.8.2015] M.K.
"...mutta huomauttaisin, että jos jokin firma sponsoroi, niin 5-10 euron investointi kuussa tai vaikka viikossakin on about jotakin naurettavan ja säälittävän väliltä... mieluummin jättää tämän tyyppiset sponsorit kokonaan narikkaan, niin ei tarvitse niistä kenenkään huolehtia. Aukea voi palkita tekijöitä muillakin tavoilla, ja jos tuollaiseen halutaan lähteä, niin sen ei tosiaan pidä myydä itseään liian halvalla."

Anna arvo sille mitä saat ja arvosta sitä... :)

Millä tavoin aukea voi palkita tekijöitä muilla tavoin? Uudistukseen tarvitaan hieman konkreettisempaa.. Ei kai täällä mitään myydä? :)


[10:04 28.8.2015] J.R.
Aukealla valitetaan vähänväliä turhanpäiväisistä ykkösteliöitä jotka valitettavasti kuuluvat asiaan tämäntyyppisillä sivustoilla. Nykypäivän tekniikalla voidaan turhanpäiväistä ykköstelyä rajoittaa. Jokaisella käyttäjällä olisi tietty määrä antar kuukaudessa ykkösiä ja vitosia. Mikäli mahdollista tekiän nimi ei kävisi ilmi ennen pisteytystä, jos oikein ymmärrän kuukauden teemassa sama systeemi vähentäisi niitä henkilökohtaisia kostoykkösiä. Ja se kuvakoko jonnekkin 1,5-2 mb. Otetaan taide taiteena ja jätetään turhanpäinen lapsellisuus pois niin eiköhän Aukeankin ilmapiiri parane käyttäjäystävällisemmäksi.


[16:09 28.8.2015] J.N.
Trollaamista on vaikea kokonaan estää netissä, etenkin jos haluamme - ja varmaan haluammekin - säilyttää mahdollisuuden antaa pisteitä ja kommentteja nimettömästi.

Tuo Juhanin idea rajoitetuista ykkösistä ja vitosista on ihan hyvä koska se ei paljoakaan rajoittaisi toimintaa, mutta pistäisi miettimään että mikä on oikeasti erittäin hyvää/huonoa ja miten valmiita olemme huolettomasti jakelemaan ehdotonta yläpeukkua tai alapeukkua.


[17:11 28.8.2015] O.H.
"Anna arvo sille mitä saat ja arvosta sitä... :)"

Täh? Aika nurinkurista logiikkaa, vaikka tuo sinun taidetarvikeliikkeesi varmaan hyötyisi tällaisesta järjestelystä kovasti. Aukeassa tapahtuvalla näkyvyydelläkö ei ole sinusta mitään merkitystä? Katsoppa sivun alalaitaa. Näetkö siellä pyörivän bannerin?

Juurikin tuo ensimmäisessä viestissäni mainittu näkyvyys olisi varmasti paras ja olennaisin keino palkita tekijöitä. Se on kuitenkin taiteilijalle kuin taiteilijalle perin tärkeä ja uhanalainen luonnonvara.


[17:31 28.8.2015] M.K.
"Täh? Aika nurinkurista logiikkaa, vaikka tuo sinun taidetarvikeliikkeesi varmaan hyötyisi tällaisesta järjestelystä kovasti. Aukeassa tapahtuvalla näkyvyydelläkö ei ole sinusta mitään merkitystä? Katsoppa sivun alalaitaa. Näetkö siellä pyörivän bannerin?

Juurikin tuo ensimmäisessä viestissäni mainittu näkyvyys olisi varmasti paras ja olennaisin keino palkita tekijöitä. Se on kuitenkin taiteilijalle kuin taiteilijalle perin tärkeä ja uhanalainen luonnonvara."

hä? No sehän riippuu tietysti paljonko "voitettuja" palkintolahjakortteja käytettäisiin? En ole kyseenalaistanut saati kieltänyt etteikö näkyvyydellä olisi merkitystä? Mutta yritysten näkyvyys ei mielestäni palkitse aukealaisia. Voin tosin olla väärässä, mutta oikaise toki jos niin on. :)

Nooh, näkyvyys juu tärkeää ja olennaista, mutta tuo palkitseminen katos, se olisi kato ehkä pien pähkinä saada niitä tuotoksia vähä enemmän tänne aukeaan. Ny kato o vähä hissua täällä, vaikka näkyvyys palkitsee ja on se paras keino. Se et on paras keino, ei tarkoita etteikö muitakin keinoja voida käyttää rinnalla, ei kato vara venettä kaara ja sillee. :)


[18:25 28.8.2015] O.H.
Jos niitä arvotaan viikottain niin ei riipu vaan se on pieni kuluerä viikossa. Kaupasta sää pähkinöitä paljon halvemmallakin

"Mutta yritysten näkyvyys ei mielestäni palkitse aukealaisia."

No ei tietenkään palkitse. Puhuin taiteilijoiden itsensä näkyvyydestä. Luepa nyt ajatuksella tämä ketju vielä läpi.


[19:47 28.8.2015] M.K.
Mut sehän o hyvä asia, pieni kuluerä meinaan. Silloin yritykset lähtevät mukaan helpommin, ja summahan on aina soviteltavissa yrityksen kanssa,vaikka sitten päivän palkinto kuten eräällä sivustolla. Nuo mainitsemani olivat vain esimerkkejä. Saa pähkinöitä kalliimmallakin. :D

Minä puhuin sekä yritysten näkyvyydestä että taiteilijoiden töiden näkyvyydestä. :)

a.


[10:46 29.8.2015] P.P.
Ensinnäkin on aika huolestuttavaa, että kysytään ideoita käyttäjiltä. Tulee mieleen Microsoftin nykyiset sekoilut kun kasi meni penkin alle, niin kympin kehitysversio alkoi seuraamaan mitä käyttäjät oikein tekevät tietokoneellaan. Sehän on markkinointimiehille mysteeri, joka pitää selvittää aina uudestaan. Sivuston tekijöillä pitäisi olla mielestäni selkeä käsitys siitä mitä ovat tekemässä, muuten homma menee pipariksi.

Toinen on sitten nämä uudistukset, joita aina haetaan. Ilmeisesti tavoitteena on enemmän käyttäjiä, kommentteja ja tykkäyksiä? Siinä tapauksessa kannattaa tehdä uusi facebook taiteilijoille, jossa pääasia on sosiaalisessa kanssakäymisessä ja tietysti mainostamisessa sen ohella. Aukeahan toimii tällaisenaan minusta hyvin. Tärkeintä on saada taidettaan näkyville ja ehkä myös pitää tietynlainen taso. Siinä on onnistuttu melko hyvin. Aukean tietynlainen askeettisuus on minusta vain hyvä asia.


[13:05 29.8.2015] O.H.
"Minä puhuin sekä yritysten näkyvyydestä että taiteilijoiden töiden näkyvyydestä. :)"
"Mutta yritysten näkyvyys ei mielestäni palkitse aukealaisia."

Etkö nyt sitten tosiaan näe mitään pikku ristiriitaa tässä ajatuksessasi.

"Mut sehän o hyvä asia, pieni kuluerä meinaan. Silloin yritykset lähtevät mukaan helpommin, ja summahan on aina soviteltavissa yrityksen kanssa,vaikka sitten päivän palkinto kuten eräällä sivustolla. Nuo mainitsemani olivat vain esimerkkejä. Saa pähkinöitä kalliimmallakin. :D"

No henkilökohtaisesti ottaisin mieluummin palkinnoksi esim. voitetusta kilpailusta näkyvyyttä ihan vain ja ainoastaan sille omalle palkitulle työlleni kuin jonkin 5-10 euron lahjakortin ja näkyvyyttä yritykselle. Mutta tämähän on tietenkin makuasia... vai onko?

"Tärkeintä on saada taidettaan näkyville ja ehkä myös pitää tietynlainen taso. Siinä on onnistuttu melko hyvin. Aukean tietynlainen askeettisuus on minusta vain hyvä asia."

Tähän oli mielestäni aika hyvin tiivistetty kaikki olennainen, mihin sivuston kehittämisen pitäisi tulevaisuudessakin perustua. Nykyisessä systeemissä on pienten ongelmien lisäksi myös roppakaupalla hyvää.

"Askeettisuudelle" löytyy peruste myös siitä, että Aukea on virtuaalinen taidegalleria, tai "luomisgalleria", kuten etusivulla lukee. Taidegalleriat ja näyttelytilat kun ovat yleensä neutraaleja tiloja, joissa pyritään minimoimaan ylimääräiset ärsykkeet mm. käyttämällä neutraaleja, valkoisia seinäpintoja. Niissä pyritään myös pitkälti estämään suoran auringonvalon pääsy näyttelytilaan, jotta valaistusolosuhteita olisi helpompi kontrolloida tarkasti. Nettisivuston kontekstissa tämä idea kääntyy mielestäni juuri tietynsorttiseen askeettisuuteen sekä esimerkiksi mainosbannereiden ym. markkinointihömpötyksen minimointiin. Näin ihmisten huomio keskittyy enemmän taideteoksiin ja vähemmän hömpötyksiin.

Aukean kirjallisuuspuolen suurimmaksi ongelmaksi koen juuri sen, että tätä moneen otteeseen mainittua näkyvyyttä jaellaan täällä hiukan typerästi ja mielivaltaisilla perusteilla, eikä demokraattisesti ja avoimesti. Se ei mielestäni kannusta laadukkaan tavaran julkaisemiseen tai ylipäätään oikein mihinkään muuhunkaan. Aukean muista osa-alueista en sitten hirveästi tiedä, miten asia siellä koetaan, esim. parasta juuri nyt -listathan ovat jotakuinkin demokraattinen systeemi, mutta kirjallisuuspuolella se ei tällä hetkellä toimi. Ja sekin on loppujen lopuksi vain pieni sivuston perimmäisessä nurkassa oleva lista.


[15:19 29.8.2015] M.K.
"Etkö nyt sitten tosiaan näe mitään pikku ristiriitaa tässä ajatuksessasi."

No täytyy myöntää, että en kyllä...

Kaksi eri asiaa, eikä niiden tarvitse olla ristiriidassa keskenään. :)

"No henkilökohtaisesti ottaisin mieluummin palkinnoksi esim. voitetusta kilpailusta näkyvyyttä ihan vain ja ainoastaan sille omalle palkitulle työlleni kuin jonkin 5-10 euron lahjakortin ja näkyvyyttä yritykselle. Mutta tämähän on tietenkin makuasia... vai onko?"

Hehe, no edelleen, ei se lahjakortti millään tapaa rajoita sitä oman tuotoksen näkyvyyttä, se olisi pien lisäpähkinä. Kannattaa myös sinun tutustua teksteihin ajatuksella. Lahjakortti ja työn näkyvyys eivät ole toisiaan pois sulkevia asioita, ellei sitten tahdo niin. Ei tarvitse asettaa niitä vastakkain, kuten näytät tekevän. Henkilökohtaisella tasolla sinun ei tarvitsisi käyttää lahjakorttia, jos sellaisen voittaisit. Eli makukysymys kait? :) Näkyvyyttä yritykselle löytyy myös niistä sinun mainitsemista sivustaon alalaidan bannereista. järjestelykysymys miten sen näkyvyyden järjestää. Onko siis toisella tapaa hankittu näkyvys vähemmän hyväksyttyä kuin toisella? Veikkaanpa että eivät nuo mainokset tuolla alhaalla ihan ilmaiseksi ole, mutta voin olla myös väärässä. :)


"Aukean kirjallisuuspuolen suurimmaksi ongelmaksi koen juuri sen, että tätä moneen otteeseen mainittua näkyvyyttä jaellaan täällä hiukan typerästi ja mielivaltaisilla perusteilla, eikä demokraattisesti ja avoimesti. Se ei mielestäni kannusta laadukkaan tavaran julkaisemiseen tai ylipäätään oikein mihinkään muuhunkaan"

Pidän tasa-arvosta ja reiluudesta, mutta tämänkin sivuston omistaa joku taho ja hänellä on aikalailla yksinvaltiaan mahdollisuus hallita miten toimitaan. Mielestäni käytät vahvoja sanoja tavasta joilla itsekin? ja muut aukealaiset numeroarvioi toisten tuotoksia. Olisiko subjektiivisuus lähempänä oikeaa. Nuo sinun käyttämät sanat saavat aukea ylläpidon näyttämään joltain typeriltä hirviöiltä. En tiedä pyrkiikö aukea olemaan demokraattinen, minua se ei haittaa vaikka mainitsemani tapa valita näkyvillä olevat työt ei olisi hyvä tapa tai muukaan tapa.. ja vanha malli jatkuisi, siitäkään huolimatta ettei tuotoksiani olla valittu poiminnoiksi... Joten se on viimekädessä taas ylläpidon asia miten toimia. Minulla ei ole vaateita, koska saan käyttää sivustoa ilmaiseksi, voin antaa parannusehdotuksia, mutta en lähde syytämään mielivaltaisuudesta tai pyperyydestä, koska minulla ei siihen ole varaa..toisilla on. Lisäksi minulle aukea ei ole ainoa kanava saada näkyvyyttä. :) Oletko siis julkaissut huonolaatuista/keskinkertaista materiaalia aukeaan? Jos et, niin olet kuitenkin julkaissut mielestäsi laadukasta materiaalia ja olet myös siirtynyt muihin aktiviteetteihin, kuten sivuston parantamiskeskusteluun vaikka siihen ei kannusteta. :)

[16:01 29.8.2015] O.H.
"Hehe, no edelleen, ei se lahjakortti millään tapaa rajoita sitä oman tuotoksen näkyvyyttä, se olisi pien lisäpähkinä."

Kyllä rajoittaa. Palkinnon yhteydessä kerrotaan, että asiaa sponsoroi se ja se taho. Se tarkoittaa, että huomio kiinnittyy jonkin verran tähän tahoon ja siten vähemmän siihen itse työhön. Sinänsä en vastusta sponsorointia, mutta minusta se on tarpeetonta, ellei palkinnot ole oikeasti hyviä. Tällaiset parin kympin lahjakortit ovat ala-/yläastetasoista meininkiä enkä usko, että ne ketään aikuista ihmistä oikeasti kiinnostavat. Mutta se on vain minun mielipiteeni, enkä jaksa väitellä tästä enempää, sanokaa nyt muutkin jotain.

Fiksu kilpailupalkinto sen sijaan lisää myös tekijän näkyvyyttä, kuten esimerkiksi taannoinen Books on Demandin ja aukea.netin runokilpailu, jossa palkintona oli kirjanjulkaisupaketteja. Se oli mielettömän hyvä idea, jonka tyyppisiä juttuja soisi olevan enemmänkin.

En suinkaan maalaile ylläpitoa hirviöksi. Minähän sanoin, että nykyisessä systeemissä on pienten ongelmien lisäksi paljon hyvää. Tähän mennessähän asia on ollut niin, että ylläpito on varannut itselleen oikeuden esimerkiksi yksipuolisesti poimia osioiden etusivuille mitä tykkää. Ja tietenkin ylläpito tekee juuri mitä tykkää. Nyt kuitenkin etsittiin parannusehdotuksia, ja "jatkakaa samaan malliin" ei ole mielestäni tämän asian suhteen parannusehdotus.

Yleisön antamat arvosanat tekevät edes jonkinlaisen keskiarvon, joka kuvastaa laajempaa otosta yleisön mielipiteestä. Se on täysin eri asia, ja siihenkin esitettiin yllä Juhani R:n puolesta myös mielestäni ihan hyvä parannusehdotus. Muitakin hyviä ehdotuksia on tähän asiaan esitetty vuosien varrella.

"Oletko siis julkaissut huonolaatuista/keskinkertaista materiaalia aukeaan?"

Kyse oli siitä, että jos halutaan yleisesti ottaen säilyttää jokin "taso", mitä se ikinä onkaan, niin ehkäpä tason ylläpitämiseen kannattaisi mieluummin jollain lailla kannustaa kuin olla kannustamatta.

Minusta Juho kylläkin kannusti aika ansiokkaasti sivuston käyttäjiä osallistumaan keskusteluun aloitusviestissään. ;)
[17:18 29.8.2015] M.K.
"Kyllä rajoittaa. Palkinnon yhteydessä kerrotaan, että asiaa sponsoroi se ja se taho. Se tarkoittaa, että huomio kiinnittyy jonkin verran tähän tahoon ja siten vähemmän siihen itse työhön. Minusta se on tarpeetonta. Tällaiset parin kympin lahjakortit ovat ala-astetasoista meininkiä enkä usko, että ne ketään aikuista ihmistä oikeasti kiinnostavat. Mutta se on vain minun mielipiteeni, enkä jaksa väitellä tästä enempää, sanokaa nyt muutkin jotain."

Kuten sanoin..."Anna arvo sille mitä saat ja arvosta sitä... :)" mut mut

Eipäs rajoita. Näkyvyys on sama, huomio voi siirtyä myös toisaalle mutta ei se sitä rajoita, sinä päätät kummalle annat huomiosi, mutta duuni on saman verran näkyvillä kuin ilman firman mainintaa. Toisaalta eikö sponsoroinnin tarkoitus ole että saaja osapuoli saa myös jotakin. Rajoittaako tai siirtyykö huomio liiaksi yritykseen, niin mielestäni ei, kun asian hoitaa järkevästi. Ja jos vähän annetaan ollaan ala-astetasolla. Hmmm hihi

Huomio kiinnittyy yritykseen myös kun mainitaan työn yhteydessä, että käytetään tätä ja tätä tuotetta duunin tekoon esim. maalaus on maalattu Winsor & Newton akryyleillä, niin huomio kiinnittyy näihin väreihin. Ja se jos mikään on aina oma moka. Ei duuni kiinnosta enää niin paljoa...heh Huomattava moka joka voidaan tehdä aukean ylläpidon toimesta. :D

Kyllähän tuo homman voi aina järjestellä siten, että saaja tietää saadessaan palkinnon mistä se tulee, mutta ei juuri näy muille. Järjestelytaito kunniaan. :)
Aukea on ilmeisesti kaikille, eikä voi ajatella vain yhtä ryhmää, vai mites tuo demokratia ajattelu tässä asiassa. Toisilla on millä pyyhkiä, ehkä juuri siksi..muiden saapaat on jotain mihin ei osaa asettua? Se että joku saa ja se voi olla pähkinä saada töitä tänne enemmän, olisi jotenkin huono asia koska ei itse siitä perusta. :D aika suppeaa sanoisin. Itse olen saanut kyseisellä menetelmällä toistasataa euroa lahjakorttina pienen ajan sisään, enkä pidä sitä millään tavalla ala-astetasoisena meininkinä. En vieläkään suurena summana, mutta hyvänä määränä hankkia taiteentekovälineitä lisää. Ehkä olen henkisesti ala-asteelainen. :) Vihdoinkin. :D

Ehkä asian esittäminen hieman eri tavalla menisi paremmin perille. Ehkä?

"Minusta Juho kylläkin kannusti aika ansiokkaasti sivuston käyttäjiä osallistumaan keskusteluun aloitusviestissään. ;)"

Kyllä! :)


[10:42 30.8.2015] J.R.
Milestäni pitäisi keskittyä tekniseen kehitykseen. Kun raha tulee kysymykseen mikäli oikein ymmärrän,se vaatii sitten kirjanpitäjän, kassanhoitajan, tilintarkastajat ym. Käytännön ongelmat. Kuitenkin se 5-10e on pieni pisara kustannuksissa. Tietenkin se pienikin rahasumma kannustaa aloittelevia nuoria taiteilioita. Sitten kun lähdetään isompiin piireihin se alkaa maksamaan eri summia. Itse sain viimeisen oppitunnin taideprofessoreilta Malmö näyttelyni yhteydessä. Ostajat haluavat myöskin laatua ja vastiketta rahoilleen. Ei riitä että aihe kiinnostaa. Kriitikot katsovat myöskin kokonaisuutta, kuinka hyvin kyseinen tekniikka on hallussa. Värien pitää olla ensiluokkaisia jotka kestävät satoja vuosia ja kankaan pitää olla hyvä joka kestää lukemattomia kertoja irroittaa kiilaraameista ja laittaa rullalle kuljetusta varten ja pitää olla suositukset. Kaikki tämä maksaa timantteja. Täydensin juuri väripalettiani 500e edestä.da Vinci kangas 10merriä, 1,6m korkea maksoi 700e. Lisäksi suositukset jotka 82 vuotias taideprofessori joka on kirjoittanut useammalle ruotsalaiselle arvostetulle taiteilialle maksoivat minulle 600e jotta voin viedä töitäni kansainvälisille näyttelyihin. Kaiken tämän lisäksi galleriakustannukset arvostetussa galleriassa jossa pääsin esittämään työni kriitikoille Svenska konstgalleriet (Mikaela Himmelström) maksoi 1300e.Aukean yleisessä ilmapiirissä olisi parannettavaa. Itse olen ikuisesti kiitollinen saamastani piiskauksesta aukealla,ja pyrkinyt hyödyntämään saamani kritiikin, ilman Aukean kritiikkiä en olisi koskaan päässyt näin pitkälle, että
Minulle on tarjottu mahdollisuus osallistua kansainväliselle taidetapahtumaan New york expo jossa esitellä töitäni. Niitä uudistuksia puitiin oliko parivuotta takaperin ja tulos oli kuvakoon pienoinen lisäys ja jotain typerää väritystä pisteiden ympärillä. Erääseenkin hyvään ehdotukseen ylläpito vastasi, aukeat on aina toiminut näin ja tulee jatkossakin toimimaan näin. Katson kyseisen asian ylläpidon epädemokraattiseksi käyttäytymiseksi kyseisellä vastauksella käyttäjiä koftan. Pissaako ylläpito omaan nilkkaan kyseisellä toiminnalla. En tiedä onko näiden uudistusasioiden puiminen turhanpäiväistä, kun mitään ei kuitenkaan järkevää saada aikaiseksi :)


[19:20 1.9.2015] A.P.
Koen, että Aukea on teknisesti vanhentunut ja monet palvelut ovat menneet vasemmalta ja oikealta ohitse. Tällä menolla en ennusta sivustolle tulevaisuutta, sillä vaihtoehtoja varsinkin kuvapuolella on. Siksi listaan tänne ominaisuuksia ajattelematta, onko ylläpidolla kykyä tuottaa niitä. Vaihtoehtoja kun en näe. Kehity tai kuole.

Some-integraatio. Kaikki järkevät jakamishoukutukset. Mahdollisuus kirjautua Facebook-tunnuksilla. Kommenttien peilaus Naamakirjan sivuille. Enemmän pöhinää.

Mahdollisuus teettää valokuvista ja kuvataiteesta printit sivustoon integroituna. Tästä provisio sivuston pyörittämiseen. Teoksen omistajalla kaksi vaihtoehtoa: sallia ja hyötyä taloudellisesti tai kieltäytyä teoskohtaisesti.

Ominaisuuksiltaan rikkaampi "keskustelupalsta" some-integraatiolla.

Pelillistäminen. Esim. kaikennäköisten pinssien liittäminen käyttäjätunnuksen alle, mutta kuitenkin niin, että ne säilyttää vain tiettyä aktiivisuutta ylläpitäen. Kilpailut glooriasta.

Elämyksellisempi käyttäjän profiilisivu. Jotain julkista käyttäytymistietoa, kuten arvostelujen keskiarvo sekä julkiset suosikit. Nykyään juuri mikään ei kannusta eksyilemään täysin tuntemattomien käyttäjien sivuille. Enemmän ristilinkitystä siis.

En jaksa kinastella lahjakorteista.


[22:39 1.9.2015] J.R.
Näin on,pankaa arvon naiset ja herrat ekaks tekniikka aisoihin ja katsotaan jatkossa lisää uudistuksia


[23:29 1.9.2015] O.H.
Ristilinkitys on perseestä ja aiheuttaa ainakin tämän käyttäjän välittömän terminoitumisen. Nuo edellä luetellut facebook-härvelit eivät kuulu vakavasti otettavalle taidesivustolle, ja saattavat olla jopa vahingollisia. Mielestäni Aukean suuri vahvuus on juuri se, että täällä sellaista turhaa kilkettä ei juurikaan ole.


[12:35 2.9.2015] J.R.
Ei mielestäni ristilinkitystä täälläkäänpäässä tarvita, muu tekninen puoli ja käyttäjäystävällisempi.kuvakoko mm on naurettavan pieni nykypäivän internetserveille, ylläpito perusteli kuvakoon suurentamista jotta sivusto aukeaisi nopeampaa. Naamataulun mukaantulolla on omat hyvät ja huonot puolensa, itse en kannata Facebook mukaantuloa. Vanhempana henkilönä en ole perillä kuinka linkitys Facebook kassa käytnnössä toimii, jos se toimii niin kuin luulen, että voi itse päättää heiastuuko oma käyttäjätunnus Facebook yhteydessä niin miksei (itse päättää ottaako Aukean ystäväksi Facebook).omien töideni julkaisuun ykköstely ei vaikuta, jokaisella on oikeus tykätä tai olla tykkäämättä töistäni,kuitenkin ykköstelyn käyttöä olisi hyvä rajoittaa jollain konstia (ohessa vitosten antoa) kun se ykkösen saaminen joskus toisille on kuin kalanmaksaöljyn juontia :)


[20:27 2.9.2015] A.P.
Sorry, mutta minä pysyn kaukana vakavasti otettavista taidesivustoista.


[07:09 3.9.2015] A.P.
Minua kiinnostaa vain onko aukea enää elävä.Katsoin monta vuotta sitten tehtyjä teoksia joissain oli 50 arvostelua nyt hyvä jos kymmenen.Taiteelliset ihmiset ovat yleensä hieman herkempiä kaikki ongelmat voivat johtua yksinkertaisesti ajasta missä elämme.Yhteisö koostuu ihmisistä jotka siihen kuuluvat, jos ihmiset katoavat ei ole mitään aukeaa.


[20:55 6.9.2015] M.L.
Itse olen ollut ihan tyytyväinen nykyiseenkin Aukeaan. Kirjoitin yli viisi vuotta kirjaa ja en oikein kerennyt maalaamaan, mutta nyt kun kirja on valmis, ajattelin taas panostaa maalaamiseen hiukan enemmän. Tosin olen älyttömän hidas maalari ja teosten tekeminen kestää pitkään. Mutta toki ajattelin alkaa heti teoksia valmiiksi saatuani alkaa niitä myös julkaisemaan palstalla.

Jos jotain pitäisi karsia, niin nimettöminä tai väärillä nimillä annettuja kommentteja ja keskustelua. Jos on jotain sanottavaa, pitää se uskaltaa sanoa omalla nimellä. Nyrkkisääntönä pitäisi olla että se mitä et rohkene sanoa kasvotusten, sitä ei pitäisi sanoa lainkaan.


[17:46 8.9.2015] P.H.
Hieno juttu, jos tämä tulee onnistumaan. Teemun kanssa yritimme hieman nykäistä uudistusta kehiin pari vuotta sitten, mutta todettiin, että oma vapaa-aika ei vaan riittänyt asian toteuttamiseen. Sillä sen verran suuresta tehtävästä on kuitenkin kyse.

Se on tosiaan helppoa huudella, että mksei mitään tapahdu, kun kuvitellaan, "etteise ole ko vähän vaan nähä vaivaa" ja tyyliin naputella pari koodin pätkää. Totta, mutta se suunnittelu on se vaativin työ.

Rohkeutta ja motivaatio uudistuksen tekijöille! Ja pahoitteluni off-topic kommentista. :)


[18:18 9.9.2015] P.P.
Jos joku haluaa olla somessa, vaikka facebookissa, niin voi mennä sinne. Ja pysyä siellä. Kun (jos) taide on pääasia niin kaikki muut sivuseikat on karsittu niin vähiin kuin mahdollista.


[18:59 9.9.2015] O.H.
Nimettömistä kommenteista on aina poristu, ja kestoargumenttina on aina juurikin tämä "pitää uskaltaa sanoa omalla nimellä". Tässä kysymyksessä täytyy ottaa huomioon, että yksi internetin vahvuuksista on juuri mahdollisuus esiintyä nimettömänä. Nyrkkisääntöjäkin on monenlaisia, ja mielestäni kyllä yleensä perusperiaatteena foorumeilla ja muilla aukean kaltaisilla instansseilla on karsia pahimmat väärinkäytökset ja -käyttäjät pois yhteisillä säännöillä ja hyvällä moderoinnilla. Siinäkin on tietty oma hommansa. Itse en muista, koska olisin viimeksi antanut nimetöntä palautetta kenellekään, mutta ymmärrän kyllä hyvin, miksi sellaiseen voi joskus olla tarvetta.

Aukean sääntöjen päivittäminen 2010-luvulle voisi olla yksi parannusehdotus, joskaan ei se kaikkein merkittävin. Jokin aika sitten huomasin, kuinka eräs henkilö julkaisi muka runojaan Aukeassa, ja otsikon takaa ei suinkaan löytynyt runoutta, vaan kohdassa, jossa teos olisi pitänyt olla, oli pelkkä linkki hänen somesivulleen, josta runon olisi voinut käydä lukemassa. Henkilö käytti siis Aukeaa puhtaasti markkinointikanavana. Henk.koht. en katsonut hyvällä, mutta eipä tuollaista säännöt oikeastaan taida kieltääkään.


[17:08 13.10.2015] J.K.
Kuvien etusivulle poiminta. 1 per kuukaus on hiukka liian vähän. Itselleni ainakin, kun maalauksiin menee 2-30 tuntia max. Kerran viikossa olisi parempi rajoitus.

Vois tuoda lisää liikennettä sivulle, samat kuvat tuppaa olemaan etusivulla turhan kauan eikä ihmiset sen takia käy niin usein katsomassa mitä uutta aukeassa.


[20:03 17.10.2015] P.V.
Meikäläiseltä tiukka ei ykkös ja viitosrajoituksille. Olen siis sitkeästi sitä mieltä että ihmiselle pitää olla oikeus mielipiteeseen (ja pahahan kenenkään toisen on määrittää sitä mikä itsestä tuntuu hyvältä tai huonolta). Ei ne ykköset tai vitoset ole sen huonompia kuin kakkoset, kolmoset tai nelosetkaan.

Nimettömyydelle annan myös äänen, kuuluu jotenkin tuntemamme netin olemukseen (enkä välttämättä tahdo tehdä tästä mitään virastotodellisuuden peilikuvaa, etenkään kun touhu kuitenkaan ei kuolemanvakavaa ole, tai ainakaan sen ei pitäisi olla).

Tuota henkilökohtaista profiilisivua voisi jotenkin kehittää. Olisi hienoa jos siellä olisi mahdollista esittää vaikka "kymmenen omavalintaista yksittäistä kuvaa julkaistuista" tai jotain muuta vastaavaa ideaa, siis niin että kävijä voisi tsekata profiilin ja nähdä helposti ne kuvat mitä kuvaaja itse pitää julkaistuistaan tärkeimpinä. Saman voisi luonnollisesti ulottaa myös tekstin ja perinteisen taiteen puolelle.

Ai niin ja se vielä: pitäkää ulkoasu ja käyttöliittymä näin yksinkertaisen simppelinä mitä se on ollut iät ja ajat. Maailma on liian täynnä niitä väkisin uudistettuja sivustoja.


[15:32 19.10.2015] J.N.
Petri: "Tuota henkilökohtaista profiilisivua voisi jotenkin kehittää. Olisi hienoa jos siellä olisi mahdollista esittää vaikka "kymmenen omavalintaista yksittäistä kuvaa julkaistuista" tai jotain muuta vastaavaa ideaa, siis niin että kävijä voisi tsekata profiilin ja nähdä helposti ne kuvat mitä kuvaaja itse pitää julkaistuistaan tärkeimpinä."

Jo aiempikin palaute tähän liittyen on pistänyt minut mietteliääksi profiilisivun suhteen ja tällä hetkellä minusta tuntuu, että sen kehittäminen olisi yksi tärkeimmistä muutostarpeista.

Profiilisivu voisi toimia tarvittaessa myös portfoliona tai CV:nä, jos sinne tosiaan voisi nostaa näkyviin edustavimpia teoksiaan. Samalla profiiliin voisi lisätä enemmän mahdollisuuksia linkeille, jolloin myös näyttelyarvosteluja, tulevia esiintymisiä tai muuta pystyisi kokoamaan esittelysivulleen.

Tällöin Aukea olisi houkuttelevampi ammattimaisemmille kuvaajille, kuvataiteilijoille ja kirjailijoille, joiden ei tarvitsisi uransa edistyessä piilottaa häpeillen aukea-menneisyyttään, vaan he voisivat muokata profiilinsa nykyistä ammattitaitoaan vastaavaksi.

Myös aloittelevat taiteilijat hyötyisivät siitä, että näkisivät taidenäyttelyiden tai arvostelujen kautta kuinka jonkun ura on edistynyt. Aukeaan myös linkattaisiin helpommin, jos oman profiilinsa visuaalisen ilmeen voisi säätää enemmän omaa taiteellista näkemystään vastaavaksi.


[11:23 30.10.2015] S.A.
Aivan aluksi haluan pyytää anteeksi sitä, etten ADHD-aikuisena jaksa lukea ketjua ensin... joten ideani saattavat hyvinkin olla jo keksittyjä :D

Visuaalisuus. Kertakaikkiaan katsokaa nyt miltä tämä kuvataidepuolen etusivukin näyttää kun sinne tulee! Pelkkää tekstiä. Ei kovin houkuttelevaa. Pitäisi näkyä niitä kuvia heti enemmän. Ja yhden klikkauksen takaa minikuvat vaikkapa uusimmista 30 teoksesta kerralla näytölle, siitä sitten saisi klikata isommiksi auki kiinnostavia kommentteineen.

Sivuston pitää olla HOUKUTTELEVAN NÄKÖINEN heti ensivilkaisulla!

Tuosta tykkäisin minäkin, että kuvat vaihtuisivat nopeammin. Se houkuttelisi käymään useammin ja koukuttaisi enemmän kävijöitä. Tietysti jos olisi vielä helppoa jakaa sosiaaliseen mediaan yhdellä klikkauksella Aukeankin materiaalia, sopisiko se? Enemmän julkisuutta on aina enemmän julkisuutta ja mahdollisesti lisää käyttäjiä!


[07:25 10.11.2015] A.P.
Minustakin etusivu pitäisi olla houkuttelevampi
aukea tarvitsee uutta verta
minusta tuntuu että kaikki ihmiset eivät ole löytäneet aukeaa vaikka sitä kaipaavatkin.


[21:16 27.11.2015] E.H.
Minä olen sitä mieltä että aukea ei tarvitse mitään kovin suurta visuaalista uudistusta. Minusta tuo että kuvat aukeavat nimeä klikkaamalla on hyvä.

Monet valittavat että kuvat vaihtuvat hitaasti etusivulla. Ei kai ne vaihdu yhtään nopeammin jos kukaan ei julkaise mitään. Itse olen julkaissut kuvan kuukausi sitten ja se on edelleen etusivulla vain siitä syystä kun muut eivät julkaise kuvia. Ennen tänne tuli kuvia päivittäin nykyään hyvä jos viikottain. Miksi?

Sosiaalinen media on mielestäni pilannut internetin, pidettäköön se kännykkäselfien luvattuna maailmana ja aukea oikeaan valokuvaukseen ja muuhun taiteeseen keskittyvänä sivustona.


[17:32 7.12.2015] J.R.
Pahoin epäilen, että moni on jättänyt julkaisun sikseen, tiettyjen käyttäjien "lapsellisuuden" vuoksi, joita on turhaan alkaa puimaan enään tässä. Jokainen taidetta arvostava ja Aukealla pitempään viihtynyt ymmärtävät yskän.


[21:55 8.12.2015] J.N.
"Visuaalisuus. Kertakaikkiaan katsokaa nyt miltä tämä kuvataidepuolen etusivukin näyttää kun sinne tulee! Pelkkää tekstiä. Ei kovin houkuttelevaa."

Olen samaa mieltä. Heti aloitussivulla tulisi olla enemmän visuaalisia elementtejä sekä uudenaikaisempi ilme kirjasimia ja värejä myöten.

Samoin parempaa visuaalisuutta toivoisin henkilön esittelysivulle. Nykyaika vaatii, että sinne voisi laittaa tietoa tulevista näyttelyistä, julkaisuluettelon ja työllistymistä sekä tilauksia edistävän kunnollisen ansioluettelon tiivistelmän.

*

"minusta tuntuu että kaikki ihmiset eivät ole löytäneet aukeaa vaikka sitä kaipaavatkin."

Näin epäilen minäkin. Kyllä ihmiset yhä kuvaavat, piirtävät ja kirjoittavat. Aukea vain ei näytä siltä että täällä tapahtuisi paljoakaan juuri nyt. Ulkoasusta näkee heti, että aika on ohittanut.


[16:54 12.1.2016] P.K.
Kun taas löysin itseni täältä pyörimästä, pistämpä minäkin lusikkani tähän uudistussoppaan. Ensimmäiseksi sensuroin itseltäni EI-sanan käytön. Uutta ja toimivaa syntyy vain miettimällä mitä KYLLÄ haluaa.

1)Aukean yksi vahvuus nytkin on tämä intiimi (no nyt punastun kyllä) tunnelma tässä rupattelussa. Se kannattaa säilyttää. Minusta on paljon mukavampi rupatella n. 10 ihmisen kanssa kuin julkaista tuhannelle, jotka eivät sano mitään. Jos haluan tuotokseni jaettavaksi maailmalle, julkaisen Facessa. Sen sijaan jos innostun runoilemaan sieluni syvyydestä ja haluan kuulla, onko kukaan minua ymmärtänyt millään tasolla, julkaisen aukeassa. Mielestäni esim. Googlen linkitys suoraan Aukea-teokseeni pitäsi estää. Pieni salamyhkäisyys ja sisäpiiri-leima vain lisää muitten mielenkiintoa.

2) Alustan pitää teknisesti toimia.

3) Sivustolla pitää olla riittävästi aktiivisia ylläpitäjiä. Alustan käytettävyyden pitää olla vähintään yhtä helppo kuin Facen ryhmän ylläpito. Heidän täytyy poistaa kuollut sisältö (Esim. ajankohtaiset päivitystiedot vuodelta 1 ja 2) ja sensuroida epäasiallinen sisältö ja käyttäjät.

4)Jonkinlainen tutori tarvittaisiin ylläpitojoukkoon. Joku joka osaa riittävästi itse ja jaksaa opettaa ne samat perusasiat jokaiselle vasta-alkajalle suhteellisen neutraalisti. Todella moni meistä on ainakin aloittanut aukealla oppimistarkoituksessa ja vasta sitten on päästy syvemmin pohtimaan koko taiteen merkitystä itselle ja maailmalle. Yhteisöllinen oppiminen on ja tulee olemaan se luovuuttakin eteenpäin potkiva voima. Mielestäni se voisi olla se Aukean ydinjuttu.

Näillä eväillä jään odottelemaan, mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään. Minut tavoittaa tarvittaessa esim. sieltä F:llä alkavasta paikasta.

Jälkikirjoitus: Vasta nyt löysin sivun Aukea pähkinänkuoressa. Siinäpä olisi oiva mainossivu toiminnasta, mielestäni se riittäisi hakukoneen kautta löytyväksi sisällöksi. Näköjään olen tietämättäni ollut myös täysin Aukean alkuperäisten ideoiden kannalla....


[19:47 12.1.2016] J.N.
"Heidän täytyy poistaa kuollut sisältö (Esim. ajankohtaiset päivitystiedot vuodelta 1 ja 2)"

Tuo on varmaankin aivan totta. Näyttää hassulta, jos jollain kolmesta etusivusta tiedotetaan vuoden vanhasta näyttelystä.

"Aukean yksi vahvuus nytkin on tämä intiimi (no nyt punastun kyllä) tunnelma tässä rupattelussa."

Mitä tulee intiimisyyteen, niin se on tietenkin kaksipiippuinen ja kovin subjektiivinen juttu. Meillä ei näin pienessä maassa ole oikein resursseja lukuisten taidesivusten pyörittämiseen (tai voisi ollakin, jos poliittinen ilmapiiri olisi toinen). Niinpä on vaikea valita mieleistään seuraa. Se tulee vähän kuin arvalla. Itse viihdyn täällä hyvin, mutta tiedostan myös että moni on taannoin lähtenyt lätkimään esimerkiksi ykköstäjien takia. Siksi en halua ottaa kantaa piirien pienuuteen tai suuruuteen - lähinnä toivoisin, että mahdollisimman moni tiedostaisi että Aukea on olemassa ja voisi hyödyntää sitä, jos harrastaa taiteita.


[13:01 13.1.2016] J.R.
Itselleni ei ainakaan juolahtaisi mieleenkään poistua Aukealta ykkösteliöiden takia. Kaikilla on oikeus tykätä tai olla tykkäämättä teoksista. Kritiikki on kehittävää ja se pitää osata käsitellä. Taiteilija joka tietää oman tasonsa ei ota nokkiinsa Aukean ykkösistä, koska se on niin moneen kertaan nähty ne häirikköykköset useamman hyvän taiteilijan teoksissa täällä Aukealla. Johtuneeko kateudesta vai siitä, että yritetään henkisesti painaa alaspäin kehittyvää taiteilijaa. Joskus tuntuu kuin tämä Aukea olisi jonkinlainen kilpailupaikka joillekkin töiden paremmuudesta. Itse koen saamani ykköset että työ on jotain mielenkiintoa tai ärsykettä herättänyt, koska se on pisteytetty. Vanha sanontakin sanoo, se mikä ei tapa se vahvistaa, jotenka sen ykkösenkin voi ottaa vahvistuksena.


[18:28 15.1.2016] M.L.
Ainakin täältä kirjallisuuspuolelta katsottuna todellisuus näyttäytyy sellaisena, että me kaikki kirjoitamme "koska on pakko". Jokin sisimmässämme sanelee ehdot (tieodostamaton). Narsistinen minämme haluaa tulla ihailluksi - näkyväksi ja
kuuluvaksi. Sille kelpaa negatiivinenkin palaute,
(vaikka se onkin loukkaavaa) joku ainakin reagoi.
Ydinasia on kuitenkin tuo "pakko", sisäinen kummajainen, joka haluaa esittää mitä milloinkin.
Siksi on hyvä ja tärkeää, että tämä Aukean kaltainen foorumi on olemassa: "saan esittää oman
elämäntanssini", tulen näkyväksi ja kuulen joskus
kuinka minulle taputetaan - buuataan, mutta kuitenkin, joku on nähnyt esitykseni. Jos tämän sivuston ylläpitämiseksi (kiitos ylläpitäjille) joskus joudutaan sille tielle, että on suoritettava vaikkapa 20 euron vuosimaksu, niin maksan sen mieluusti. Ja sellainenkin kummallisuus tähän kaikkeen liittyy, ettei täällä ole pakko olla. (Tämä kirjoittaja on se markku laitinen, joka ei ole taiteilija)

Seuraava sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty