Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Jako kahteen etusivulla

[23:57 4.6.2007] Ylläpito
Laitetaanko samalla tavalla kuin vanhassa vai?
Myös parannuksia tähän kirjallisuuden ETUsivulle voi ehdottaa.


[11:18 5.6.2007] L.A.
Joo jako kahteen kiitos. Runot ja muut erikseen.

Samoin se kuukauden edelliset työt-linkki olisi kiva olla etusivulla, eikä pelkästään arkistoa. (Ja arkistoon tekijöidenkin nimet, jookosta?)
Laura-Setä


[14:21 5.6.2007] S.T.
Kyllä, kiitos.

Samoin olisi aika tosi jees seuraavat:

-tekijän nimi yläbanneriin kera linkkipolun
-näyttelyille etusivut, ettei yhteenvetoja näe ja siten tuomitse koko hommaa etukäteen
-keskusteluihin nimet ja mailit kirjoitusajan viereen

Sanoo: Sue :)


[14:36 5.6.2007] K.K.
Jos nyt teokset jaetaan proosaan ja runoihin, niin mielestäni runo-osuuden palkki voisi olla hieman suurempi, esim. 60%.

Vanhassa Aukessa novellit roikkuivat etusivulla pitkän aikaa ja taas runoteokset katosivat melko sutjakasti arkiston syövereihin. Tämmöinen ehdotus.


[17:19 5.6.2007] L.A.
Niinja! Näyttelyn nimi voisi lukea jokaisen teoksen yhteydessä myös, kun joskus sillä on oikeasti väliä.
-Setä


[17:20 5.6.2007] Ylläpito
Nyt menee 20 + 20 koska se oli helpoin tehdä. Katsotaan jos joku jaksaa tehdä paremmin jossain vaiheessa.


[17:27 5.6.2007] V.G.
Minä taas tykkään proosasta ja tasa-arvosta.

Muutenkin täällä runoja suositaan, ja aika moni lukeekin vain runoja, joten se olisi minusta mukavaa, jos ne olisivat sekaisin,niin aivan vahingossa runofanikin saattaisi törmätä proosaan ja todeta: "Hei! Tämähän on ihan mukavaa luettavaa!"

Siis niin kuin nyt on, olisi minusta hyvä.

Kaikella on vastaboolinsa. Voin kuvitella, miten ylläpito raapii niskaansa. Niin tai näin.

Tämä on aika tärkeä asia. Kannattaisi vaikkapa äänestää, mutta silloin, tietysti, runoilijat haluavat omaan lafkaansa, pois proosan jaloistaan, jos se kerran häiritsee heitä.

Mutta se olisi vahinko kokonaisuuden kannalta.

(toivoo asiaa "vanhan" Aukean aikana seurannut)

PS.
Jos edes kokeeksi voisi olla jonkun aikaa näin, niin runoilijat voisivat tottua ja huomata tämän uuden systeemin hyvät puolet!

Sekaisin vaan! Ei liikaa karsinointia. Onhan runoissa proosaa, ja proosa voi olla runollista. Ennen oli ryhmä "muut". Nyt ei sitä tarvittaisi. Kaikki olisi yhteismitallista kirjallisuutta. Eikä mitään "muuta".[19:23 5.6.2007] V.G.

Ylläpito näkyykin tehneen jo ratkaisun. Se on hyvä. Tyydyn siihen. Ainakin se on tasapuolinen. Toivon hyviä runoja runo-osastoon ja mielenkiintoisia kertomuksia proosa-osastoon! Silloin on kaikki hyvin.


[22:01 5.6.2007] S.K.
Ehdotus

Mieluummin kuin tuo jako kahteen (olenko jo ideoineni myöhässä) olisin nähnyt saman kaltaisen ratkaisun kuin kuvataide ja valokuvausosiossa eli kun hiiren vie työn nimen päälle niin tulisi pikkuikkuna jossa lukee esim. Proosa / fiktio

Eli se lajityyppi olisi siten helposti nähtävillä.

Toki tämmöinen voi olla jaottelun kanssakin.

Lisäksi olisi muuten kiva jos lajityypin saisi omin sanoin määritellä. Ois kiva pistää tyylilajikohtaan esim indie jos vaikka julkaisee lyriikkaa jne. nuo vaihtoehdot on vähän köyhät.


[22:24 5.6.2007] L.A.
Mutta siinä jaottomuudessa on se ongelma - jonka vuoksi jako alkujaan tehtiinkin - että runoja tulee niin paljon enemmän ja proosa katoaa listalta nopeasti. Esimerkiksi tauolla töiden lomassa ehtii lukea runon mutta pidempää tekstiä ei, ja jos proosatyö katoaa listalta kyllin nopeasti se voi jäädä unohduksiin.
-Setä


[23:15 5.6.2007] V.G.
Lauran näkökulma on hyvä. Vaikka runon kirjoittaminen vie paljon aikaa hauduttamisineen, on sen lukeminen nopeampaa kuin proosan. Tosin runokin voi vaatia useamman lukukerran ennen kuin se aukeaa lukijalle. Kiirettä pitää oli niin tai näin. Mutta onhan se selkeämpää, kun ovat erillään. Toivoisi vain, että molempia ryhmiä luettaisiin tasapuolisesti.

Näin sitä voi muuttaa kantaansa äkillisesti, kun kuulee hyviä perusteluja.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty