Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Teknisiä muutostoiveita koottuna keskustelusta

[15:42 29.9.2015] J.N.
Olen koonnut oheen muutamia teknisiä ideoita yleisestä keskustelusta:

1.) TAIDEFOORUMI. Eila Halonen totesi, ettei suomeksi löydy kunnollista yleisfoorumia taiteilijoille.

Tämä on melkein oman keskusteluketjun arvoinen kysymys, sillä foorumien toimintaperiaatteita on niin monenlaisia. Yleinen mielipide tuntui kuitenkin olevan että aukean keskustelusio muistuttaa nykyään enemmänkin ilmoitustaulua.

2.) KIRJAUTUMINEN. En tiedä miten helppoa olisi mahdollistaa kirjautuminen Facebookin tai Gmailin tunnuksilla. Kenties se helpottaisi uusien tulijoiden käyttökynnystä, kun ei tarvitsisi muistaa Aukean erillistä salasanaa.

3.) NÄYTTÄVÄMPI KÄYTTÄJÄN PROFIILISIVU. Tästä ideasta innostuin tänään oikein toden teolla, koska olen tehnyt apurahahakemuksia ja harmitellut sitä miten vaatimaton käyttäjäprofiili minulla on Aukeassa (ikivanha kuva yms).

Tällä hetkellä tekijää esittelevät sivut eivät näytä kovin ihmeellisiltä millään konstilla, eikä niihin yleensä jakseta siksi myöskään panostaa.

Käyttäjän omaa profiilisivua sekä teosluetteloa voisi kehittää sekä ulkonäön että käytettävyyden kannalta. Nyt teokset sisältävä portfolio on otsikoitu "näyttelyt", mutta teoslista ei näytä kovin näyttävältä. Joku ehdottikin että käyttäjän tulisi voida valita omien kuviensa tai esittelyjensä taustavärit vapaammin. Samoin myös portfoliosta voisi tehdä enemmän näköiseksensä.

Kenties tekijä voisi nostaa omassa portfoliossaan esille omia suosikkiteoksiaan? Etenkin kuvataiteilijoilla ja valokuvaajilla täytyisi olla mahdollisuus siihen, että parhaista töistä näkyy heti profiilisivulla pieniä "tauluja". tätä kautta omaa profiilia kehtaisi linkittää esimerkiksi työhakemuksessa tai käyttää sitä yleisemmin kotisivunaan.

Visuaalisen ilmeen ja vaihtoehtojen kautta henkilöesittelystä voisi tehdä eräänlaisen helposti päivitettävän Ansioluettelon. Esittelyn oheen sietäisi helpommin voida linkittää omia nettijukaisuja, kotisivuja, blogeja tai luetteloida julkaistut artikkelit, näyttelyt, oma koulutus ja saavutuksia alalla.

Pidempääkin olen harmitellut sitä ettei Aukeaa voi oikein hyödyntää osaamisensa markkinoinnissa, kun omaa profiilisivua ei voi muokata kovin tyylikkääksi ja vaikuttavaksi. Siinä on vain lista kaikista Aukean julkaisuista vuosien varrella. Nyt niitä ei voi edes halutessaan järjestää pisteiden mukaan vaan ainoa vaihtoehto on aikajärjestys (se on toki hyvä oletusasetus). Kenties vanhoja teoksiaki luettaisiin useammin jos niitä voisi nostaa paremmin näkyville omassa esittelyssään?

4.) SUUREMMAN RESOLUUTION KUVAT (JA PILVIPALVELU). Kenties usein kuullun toiveen suuremmista kuvista voisi toteuttaa maksullisen lisäpalvelun kautta? vaikka uudistus varmaan olisi kaikkiaan aika työläs, ammattivalokuvaajia kenties olisi Aukeassa enemmän, ja urallaan edenneet pysyisivät täällä, jos Aukean kautta voisi suoraan ladata painokuntoisia kuvia maksua vastaan. Se toisi valokuvaajille tuloja vastapainoksi siitä, että he maksavat ekstraa pilvipalvelusta, johon voivat koota High-Res portfolionsa. Kuvia ei rajoita myöskään suomen kieli, joten asiakkaita voisi tulla myös ulkomailta asti, jos maksun voisi suorittaa suoraan ilman neuvotteluja?

PS. Lisäksi oli puhetta ykköstelystä ja lahjakorteista, mikä aika pieni seikka verrattuna tekniseen uudistukseen. Kannatan toki kaikenlaisia kokeiluja. Kilpailut ja lahjakortit sekä yritysyhteistyö eivät ole hullumpia ideoita nekään. Ykköstelyyn voimme vaikuttaa asennekulttuurin kautta.


[11:35 7.10.2015] T.L.
1) Keskustelupalstan moderointi on todella työlästä. Rajallinen määrä vapaaehtoisilta liikenevää aikaa on suurin vaikuttava tekijä.

2) Aika helppo toteuttaa

4) Suuret kuvat keskustelu on ollut aika turhaa kun en muista nähneeni kertaakaan kunnollista perustelua tälle. Kysymys on siis että miksi pitäisi olla suurempia kuvia kuin mitä suurin osa katsojista ruudultansa pystyy katsomaan? Eli saavutettuun etuun nähden tähän vaadittava muutostyö on ollut niin suuri etten ole sitä koskaan lähtenyt toteuttamaan. Teknisesti kuitenkin täysin toteutettavissa.

En usko että Aukea tulisi hyvin toimimaan kuvaajien välivarastona kuvatiedostojen säilyttämisenä. Ammattikuvaajien tarpeet ovat sellaiset että Aukeasta on todella vaikea saada palvelua joka heitä hyödyttäisi paremmin kuin mitä muut tahot jo nyt antavat.

Heti jos Aukeassa on maksullinen palvelu pitäisi myös olla jonkinlainen asiakaspalvelu ja sellaisen pyörittäminen vapaaehtoisin voimin on aika mahdoton.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty