Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Uusi idea Aukean uudistamiseksi (valokuvaus, runous, miksei kuvataidekin)

[22:06 8.12.2015] J.N.
Kävin tuolla valokuvapuolella pisteyttämässä jokaisen työn ja tulin siinä samalla huomioineeksi kuin kova taso pisteyttäjillä nykyään on. Aivan mukavan näköisille valokuville oli napsittu ykkösiä ja kakkosia, vaikka ne eivät missään mielessä olleen kuin enintään keskinkertaisia.

Mieleeni juolahti sellainen ajatus, että kun täällä kumminkin on sekaisin ammattilaisia ja amatöörejä, niin aloittelevan valokuvaajan on todella vaikea tulle sivuston käyttäjäksi, kun heti ekasta julkaisusta saa niin totaalisen tyrmäyksen - ja mielestäni ansiottomasti, koska ei uusia tulokkaita voi arvioida ammattilaisten kriteereillä. Muutoin koko laji lakkaa uusiutumasta - ja niinhän usein taiteessa käykin, että nuorten on pakko luoda omat tyylisuuntansa ja omat alakulttuurinsa, koska heille ollaan opetteluvaiheessa niin tylyjä.

No niin, eli tässä on se idea: Mitä jos Aukeaan tekisi uusille tulokkaille jonkinlaisen värikoodin tai symbolin. Kuvan avannut näkisi heti, että jaahas, tämä on uusi tyyppi ja tainnut ottaa elämänsä ensimäisen valokuvan. Kymmenen ykkösen sijaan voisi jonkun sydän heltyä ja hän antaisi hieman armoa, sekä siinä ohessa kommentoisi mikä kuvassa on pielessä ja miten sitä voisi parantaa. Syntyisi ehkä muutenkin enemmän keskustelua, kun tunnistaisi ketkä ovat veteraaneja ja ketkä ovat aloittelijoita.


[09:34 14.12.2015] E.A.
Aukean sivuille tarvittaisiin positiivista energiaa. Pisteytyksen voisi skaalata uudelleen, esim. nykyisestä kolmosesta eteenpäin mutta uusin termein. Superlatiiveja kyllä riittää. Kokonaan positiivisen energian puolella toimii amerikkalainen valokuvasivusto http://www.viewbug.com/. Siellä on miljoonia käyttäjiä, amatöörejä ja ammattilaisia, eri puolilta maailmaa ja monenlaista aktiviteettia. Melkein päivittäin avautuviin kilpailuihin tulee 5000 - 20000 teosta ja jokaiselle osallistujalle ilmoitetaan monenneksiko kunkin teos sijoittui äänestyksessä. Kilpailuissa palkitaan eniten ääniä saaneet ja lisäksi tuomariston valitsemat teokset (melkein poikkeuksetta eri teokset). Palkinnot ovat 500-3000 euron arvoisia.


[12:48 14.12.2015] O.H.
Uusi tulokas ei kuitenkaan välttämättä ole nk. "amatööri". Hän saattaa olla myös ammattilainen, joka on juuri sattunut eksymään Aukeaan.


[18:57 15.12.2015] P.K.
Kyllä kommentointivaiheessa aika usein tulee vilkaistua kyseisen kuvaajan teosten määrää ja laatua kokonaisuutenakin, ennen kuin täräyttää mielipieteensä julki. Tosin välillä on käynyt niinkin, että on tullut teilattua muitten arvostamaa ja palkittua ammattilaistakin, ihan tällä harrastelijan varmuudella. Ja eikö se olisi kaikkein nolointa, että toiset alkaa "ymmärtää" aloittelijoiden virheitä, vaikka itse luulee jo kehittyneensä pitkällekin.

Positiivisesta energiasta Erkin kanssa samaa mieltä. Sitähän me voidaan tuoda esille jo nyt?


[18:46 16.12.2015] E.A.
Minuakaan ei innostuta tasoituksen antaminen aloittelijoille. Minä olin aloittelija vuosi sitten kun tänne tulin. Vastavalo ja Aukea ovat minua kouluttaneet ja nyt syksyllä sain jo eräässä valtakunnallisessa valokuvakilpailussa kunniamaininnan. Pyyntöjä kuvien esittelyyn erilaissa tilaisuuksissa tulee enenevään tahtiin. Arviointeja ei kannata ottaa niin tosissaan, että niistä loukkaantuu. Kyllä arvioinnesta kuvan ladannut itse tunnistaa, milloin arvioija on sattunut olemaan pahalla päällä tai ei hallitse tehtäväänsä.


[16:51 21.12.2015] J.N.
Tällaisessa muutos-, palautekeskustelussa on se yleinen ongelma, että ne, joita käyttöliittymä tai käyttäjäkulttuuri ovat häirinneet ovat lähteneet hittoon Aukeasta.

Ne jotka jäävät jäljelle vastustavat herkästi muutosehdotuksia, koska he kuuluvat siihen vähemmistöön, jolle kyseiset asiat eivät ole ongelmia?

Vink, vink. :)


[15:29 22.12.2015] O.H.
Tai sitten tämmöinen kysymys ei ole ihan niin yksinkertainen kuin ajattelet. Jos itse olisin juuri liittynyt aukeaan, niin tuollainen ehdottamasi "noob-leima" olisi mielestäni lähinnä nöyryyttävä ajatus, vaikken olisi koskaan julkaissut missään mitään.

Aika usein ensimmäisiä tekosiaan aukeaan lisäävät tyypit kuitenkin kirjoittavat kuvaukseen, että kyseessä on jokin heidän ensimmäinen teoksensa vuodelta sukka ja kirves tai muuta vastaavaa. Siitä sitten kommentoijat ja pisteiden lätkijät piittaavat, jos piittaavat. Ja saattaisikohan joku itse asiassa jättää teoksen kokonaan katsomattakin, jos moista menee ilmoittamaan?

Ihmiset ovat aina ihmisiä, eikä tuon edellä mainitun "positiivisen energian" tuomiseen tarvita mitään monimutkaisia systeemeitä.


[16:30 22.12.2015] J.N.
"...eikä tuon edellä mainitun "positiivisen energian" tuomiseen tarvita mitään monimutkaisia systeemeitä."

Pahoin pelkään, että positiivinen energia syntyy asiallista palautetta edistävistä toimivista rakenteista, eikä niinkään yksittäisistä ihmisistä. Aukeassa rakenteet ovat niin ajastaan jääneitä, ettei uutta energiaa voi aikaansaada yrittämällä lujaa. Kannettu vesi ei pysy kaivossa, kuten sanotaan.

Ensisijaisesti täällä pitäisi ajanmuaistaa visuaalinen ilme, mutta siinä ohessa keskustella myös takana olevan mekanismin mahdollisuuksista. Eihän se ole keneltäkään muulta pois, jos vapaaehtoisesti voi ilmoittautua aloittelijaksi käyttämällä jonkinlaista symbolia tai tunnistetta. Eikä varmaan edes ammattilaista häiritsisi se, jos hänen ensimmäisessä postauksessaan olisi ilmaistu, että tyyppi on uusi Aukeassa. Ei tarvitse tarkoittaa että hän ei osaa mitään, mutta ainakin joku yksittäinen ykköstelijä voisi antaa vähän armoa.

Mahdollistuisi myös se, että voisi toivottaa tekstikenttään: "Tervetuloa Aukeaan!"


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty