Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Ikuisuuskysymys

[11:00 27.2.2016] O.K.
Nyt kun näyttää siltä että tämä Aukean "muu kuvataide" osio on näköjään hiljalleen hiipumassa, vain onko?
Vaikka myös itse harrastan piirtämistä ja maalaamista, (Huom! harrastan)minulla ei ole ollut tähän saakka minkäänlaista paloa- tai yleensäkään tarvetta ryhtyä julkaisemaan sitä netissä.

Kysymys kuuluu: Miksi te esimerkiksi julkaisette kuvataidettanne täällä Aukeassa? Mikä teitä motivoi siihen?
Onko esimerkiksi tarkoituksenne saada ns "vertaistukea" ja oppia samanhenkisiltä aukean kolleegoilta kaikenlaisten kommenttien ja pisteytyksen kautta....joka minun logiikkani mukaan on tässä juuri kaikkein parasta itseoppimisen kannalta.
Vai tunnetteko jo olevanne valmis taiteilija ja esittelette töitänne täällä muille harrastajille esimerkiksi?

Vai oletteko vain kehujen ja kiitosten perässä ettekä halua minkäänlaista "rakentavaa palautetta" saati minkäänlaisia neuvoja teknillisiin ratkaisuihin töissänne?

Tunnetteko oikeasti olevanne lahjakkaita- tai peräti huippulahjakkaita kuvataiteilijoina?
Kuinka se mielestänne ilmenee töissänne?

Mieleeni tulee lähinnä se että tuntevatko sittenkin täällä aiemmin julkaisseet taiteilijat olevansa osaamisessaan jo niin pitkällä että Aukea ei enää riitä heille ja ovat ottaneet seuraavan askeleen?

Mikä on että tämä osio kuihtuu kuihtumistaan?


[22:07 28.2.2016] J.R.
Hiipumisen merkkejä näyttäisi olevan. Luulempa että useampi olisi jättänyt Aukean joidenkin käyttäjien lapsellisen käyttäytymisen vuoksi.
Julkaisen töitäni saadakseni rakentavaa kritiikkiä, hyödyntääkseni sitä kouluja käymättömänä. Eihän koskaan voi olla valmis, aina löytyy parannettavaa. Kun nyt katson esim kymmenen vuotta sitten maalaamiani töitä huomaa itsekin ne puutteet. Uusi työ tuntuu jollainlailla onnistunelta, mutta kun katson sitä viiden vuoden perästä, mikäli kehitystä on tapahtunut, taas huomaa, kuinka asioita voisi tehdä erillä lailla.
Koska Aukealtakin kuitenkin löytyy henkilöitä, jotka arvostavat töitäni, olen luvannut julkaissa maalauksiani heille välittämättä Aukean ilmapiiristä. Missään muotoa en ole tulossa Suomen taideelämään, jotenka se ei ole julkaisujeni syy tulla tunnetuksi Suomessa. Kansainvälisissä taidetapahtumissa edustan maalauksillani Ruotsia, vaikkakin olen pohjimmiltani Suomalainen, mutta töiden takia jouduin ottamaan -80 luvulla Ruotsin kansalaisuuden, silloin ei ollut kaksoiskansalaisuutta, nyttemmin kun se on mahdollisuus saada, on vain jäänyt hakematta.
Askeleita pitää aina ottaa eteenpäin ja asettaa uusia päämääriä, tarpeeksi pitkälle ei pääse koskaan ja osaamisessa on aina parannettavaa.
Kyllä Aukeat minulle riittää esitellä sille kouralliselle suomalaisia joita jollainlailla kiinnostaa työni. Aukeat on korvaamattomasti auttanut minua kypsymään taiteilijaksi, arvostamaan toisia taiteilijoita ja heidän töitään, sekä käsittelemään ja hyväksymään kritiikin. Moni elantonsa taiteella hankkiva onkin sanonut: Sinä päivänä kun luulee olevansa valmis taiteilija, sinä päivänä kehitys loppuu siihen.


[11:23 29.2.2016] O.K.
Onko sinusta Juhani Aukean ilmapiirissä sitten jotakin häikkää?
Ainakin itse olen ainakin saanut sinusta sellaisen kuvan että sinua ei voisi vähemmän kiinnostaa mitkään "aukean ilmapiirit".
Sinä tiedät itsekin olevasi kova taiteilija ja otat kaikenlaisen palautteen vastaan osaamisesi edellyttämällä tyyneydellä ja tavalla mitä on syytä ihailla. Eli olet meille kommentoijille osoittanut olevasi "ammattimies" alallasi.

Jokaisen täällä julkaisevan kuvataiteilijan pitäisi ottaa huomioon että kuvataide yleensäkin jakaa mielipiteitä ja herättää keskustelua jos julkaistava sivusto on sellainen missä kommentit sallitaan joko nimettömänä tai nimellä. Tuon vuoksi kai useimmat täällä julkaisevatkin taidettaan. Vain harva täällä yrittää "kilpailla paremmuudesta" ja kerjätä vain ihailua. Kuvataide ei ole mitään kilpailua! Tiedän että tuonne "poimintoihinkaan" ei valita teoksia paremmuuspriorisoinnin kautta.
Kaikki valitettavasti eivät siedä minkäänlaista ehdollistamista ja neuvoja kun kyse on omasta julkaistusta työstä.

Tällä helposti huomaa kuinka sinunkin teoksesi vuosi vuodelta kehittyy ja itse sanotkin että suurin syy siihen on tämä "vertaistuki" ja suoranaiset neuvot mitä olet täällä ollessasi töistäsi saanut.
Itse olen huomannut että varsinkin valööreissäsi olet kehittynyt valtavasti.
Jotkin toiset taas junnaa paikallaan ja suorastaan taantuu kun eivät suostu ottamaan neuvojakaan keneltäkään mistään osa-alueesta töissään.
Mielestäni kuvataiteilija ei ole koskaan valmis.


[13:16 29.2.2016] J.R.
Ei minulle sinäänsä Aukean ilmapiirissä ole häikkää julkaissa töitäni, eikä häiritse minua. Varmaan olet itsekin huomannut, jotta Aukealla on tietynlaista häiriköintiä. Palautteeet eivät aina vaikuta täysin rehelliseltä pohjalta kirjoitetuilta. En nyt tarkoita omia saamiani palautteita, mutta luen myöskin aina muiden saamat palautteet, niistäkin saa hyviä vinkkejä joita voi hyödyntää. On tietenkin ymmärrettävää, jotta senkintyyppistä tapahtuu, koska voi nimettömänä esiintyä. Joka ei kestä kovaa palautetta, mahdollisuus on ottaa vastaan vain nimellisiä viestejä. Itse annan aina mahdollisuuden nimettömään viestiin, toki arvostan enemmän nimellistä viestiä, mielestäni se perustuu enemmän rehellisyyteen, nimettömänä voi periaatteessa kirjoittaa mitä vain. Ja se ikuisuuskysymys kun ei kestetä niitä ykkösiä. Eihän koskaan voi olettaa kaikkien tykkäävän työstä. Ykkönen on ykkönen ja sillä siisti. Mutta mutta... Eräskin kirjoitti: Annoin ykkösen kaikille julkaisussa oleville töille, kun niin harmitti kun sain ykkösen. Toinen kirjoitti: Annoin ykkösen koska mielestäni keskiarvo oli liian korkea saadakseni keskiarvoa alaspäin...Julkaisun yhteydessä julkaisia ei ole kestänyt saamiaan ykkösiä jos on tullut heti alussa ykköstä ja on poistanut työn etusivulta ja julkaissut uusiksi muutaman kuukauden päästä. ja niin edelleen, onko kyseinen käyttäytyminen siis kypsän taiteilijan käyttäytymistä ja perustuuko pisteytys rehellisyyteen. En tiedä onko oma tunne, mutta myöskin kun katson muiden töitä, ja jos työ on saanut liikaa kehuja, sinne vaikuttaisi helposti tulevan ne ykköset, saattaahan se olla tietenkin vain omaa mielikuvitusta. Jotkin pitävät käsittääkseni jonkinlaisena kilpailupaikkana Aukeaa töilleen. Aukeat ei ole kelvollinen paikka sentyyppiseen hommaan joka sitä haluaa harrastaa, koska Aukealta puuttuu ammattimainen jury. Itselläni ei ole tarvetta kilpailla Aukealla, minulle taide ei ole kilpailua, joka ei tykkää töistäni siellä on se ykkösnappi jota voi painaa ja sillä siisti, ei elämä sen vaikeampaa ole. Ei voi olettaa että kaikki tykkää töistäni ja tyylistäni maalata. Tulen julkaisemaan jatkossakin töitäni, vaikka askeleen eteenpäin olenkin ottanut kohti kansainvälisiä taidetapahtumia, toivoisin jatkossa sen kovemmankin palautteen nimellisenä koska arvostan sitä enemmän ja samalla TAKAAN etten näin kuuskymppisenä lähde "kostoykkösreissulle".
Minulla ei ole mitään menetettävää kovemmastakaan kritiikistä, päinvastoin, minä pyrin hyödyntämään ne. Antaisin kyllä itsekin palautetta, mutta kun täysin itseoppineena ja saamani kritiikin perusteella opetellut, josta tyylini maalata on kehittynyt, en voi antaa oppeja, koska en tiedä miokä on oikein ja mikä väärin, sikälimikäli oikea tai väärä tapa maalata on olemassa, käsittääkseni oikeaa tai väärää tapaa ei ole olemassakaan. Mielestäni kaikki perustuu tyyliin maalata ja katsoja joko hyväksyy sen tai ei. Perusasiat on hyvä osata, kuten valon tulosuunta, sommitelma ym, mutta katson että Aukealla on pätevempiä henkilöitä kuin minä antamaan sitä oppia uusille taiteilijatulokkaille, sekä harrastelioille.. Edellämainitsemani asiat koskien Aukean ilmapiiriä ovat ainoastaan omia ajatuksiani sekä tunnettani, eikä niitä kannata ottaa haudanvakavasti.
Tiedän ettei minusta koskaan tule valmista taiteilijaa, aina on parantamisen mahdollisuus. Jollainlailla tunnetuksi voi tulla, mutta ei valmiiksi.


[16:58 29.2.2016] P.P.
Minä olen niin lahjakas, että ei tarvitse enää edes maalata! Taiteeni tulee siis esille käsitteellisenä fiktiona ja sen perusteella haluaisinkin apurahaa. Paljon.


[17:30 29.2.2016] Nimetön
Eräs asia jonka Aukea voisi tehdä ilmapiirin parantamiseksi, olisi poistaa palstalta kaikki väärällä nimellä esiintyvät ja varsinkin sellaiset joilla ei ole omia julkaisuja palstalla. Tällaiset häiriköt mielestäni pilaavat palstan ja onhan heidän motiivinsakin olla palstalla, hyvin kyseenalaisia.


[02:49 16.3.2016] J.R.
En tiedä kuinka itse kukin Aukean kokee ilmapiiriltään. Katselin vaihtoehtoja Aukealle internetistä Suomesta. Harhakuvakin näyttäisi olevan tien päässä ja lopetetaan. Ne keskustelut mitä olen lukenut niin Suomi 24 kuin useimmilta muiltakin blokeilta, törmään jatkuvasti samaan asiaan. Taiteilijat ovat lopettaneet Aukean käytön suurimmaksi osaksi Aukean huonon ilmapiirin vuoksi, liikaa lapsellisia käyttäjiä ja kypsymättömiä taiteeseen. Löytyyhän toki Suomesta nettigallerioita myyntiä varten, mutta ei kiinnosta, koska en ole pyrkimässä Suomen taidemaailmaan. Ei silti, vaikka se vaihtoehto löytyisikin, voihan sitä siitä huolimatta jatkaa julkaisua Aukealla, olisihan se kiva verrata omien töiden vastaanottoa Aukealla johonkin toiseen asiallisemman sivuston vastaanottoon. No, katsotaan nyt millainen se vastaanotto on Nyyjorkissa asiallisen yleisön edessä ja ammattinsa osaavien kriitikoiden silmissä noille töherryksilleni. Tosin en viellä ole julkaissut Aukealla Nykin töitäni, mutta aikanaan.

Huoimioitavaa, että kirjoitus aukean ilmapiiristä ei ole oma mielipiteeni, vaan mitä olen lukenut internetistä.


[13:54 20.3.2016] P.P.
Minusta täällä on sopiva ilmapiiri, josta puuttuu sellainen jenkkityylinen toisten selkään taputtelu. Kaipa joku kaipaa sellaista ilmapiiriä, jossa kehutaan kilpaa toisten teoksia ja tietysti odotetaan sitä samaa muilta. Taiteen tai kritiikin kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.


[15:30 20.3.2016] O.K.
Ihan samaa mieltä sun kanssasi Paul. Ainakin itse olen sitä mieltä että jos on päättänyt laittaa töitänsä yleisesti näytille, pitää pystyä myös siitä saatava palaute ottamaan vastaan. Eikä se aina ole olalle taputtelua.
Typerin teko mielestäni on jos taiteilija suorastaan poistaa kommentin joka ei ole hänelle mieluinen. Onneksi sentään sellainen on äärimmäisen harvinaista Aukealla, mutta sitäkin tapahtuu.


[23:28 20.3.2016] J.R.
Itse poistin muutamia vuosia sitten tyhmyyttäni lähestulkoot kaikki kommennoinnit töistäni. Nykyisin poistelen omia kommenttejani omista töistäni kun työ ei ole enään etusivulle poimittuna, omat kommenttini, jotka tuntuu mielestäni sopimattomilta selittelyiltä. Kyllä aukean kritiikki kasvattavaa hyväksymään kritiikin. Ja itseäni se on auttanut valmistautumaan näyttelyihini, kovempikin kritiikki, sekä niin ykköset kuin vitoset. Eritoteen viimeisen julkaisuni yhteydessä "Esite" saamani kaksi ykköstä ja kaksi kakkosta poistivat kaikki paineet kyseisestä taidetapahtumasta, ja voin vapain mielin mennä sinne.Kritiikki on hyvä saada, niinkauan kuin se on asiallista. Ykkösiä on hyvä saada, se vahvistaa ainakin minua ymmärtämään, että kaikille ei välttämättä ole mieluinen maalaustyylini ja aiheeni. ja viitosia siinä sivussa myöskin. Harva vain osaa antaa sen kritiikin loukkaamatta. Oivan palautteet ja kritiikki ainakin minua kohtaan ovat olleet asiallisia. Nythän se selviää Paul, onko siellä jenkeissä selkääntaputtelutyyli, vai tuleeko palaute niinkuin aikaisemmissa näyttelyissäni Espanjassa ja Ruotsissa. Suomen näyttelyn palautetta silloin kun Turku oli euroopan kulttuurikaupunki en tiedä, koska en koskaan ollut paikalla itse, lähetin vain työni galleristille kun hän otti yhteyttä minuun ja pyysi niitä.


[18:26 21.3.2016] M.L.
Minä olen poistanut joitakin Oivan kommentteja, koska olen katsonut ne asiattomaksi ja Oivahan on jo aikoja sitten luvannutkin lopettaa teosteni kommentoinnin. Tosin tätä lupausta hän ei ole pitänyt.

Ovatpa jotkut muutkin palstan taiteilijat kiinnnittäneet huomiota Oivan asiattomiin kommentteihin juuri minun teosteni yhteydessä. Eli juttu ei ole vain minun mielipiteeni.

Minulla on sellainen visio, että Oiva esiintyy palstalla väärällä nimellä ja uskon hänellä olevan minulle antamiensa asiattomien kommenttien takana henkilökohtainen kauna. Toki peliin kuuluu se että muille Oiva antaa asianmukaisia kommentteja.

Jos Oiva esiintyisi omalla nimellään, voisin jopa kertoa mistä tuo arvelemani henkilökohtainen kauna johtuu.

Tosin nämä ovat vain minun visioitani.


[18:38 21.3.2016] J.R.
Olen lukenut Oivan palautteet Markalle ennenkuin niitä on poistettu, ja minun vahva mielipiteeni on, etteivät ne ole loukkaavia. Itse en ainakaan kokisi niitä loukkaavaksi mikäli ne olisivat osuneet kohdalleni. Mutta, mutta...Taiteilijan sielu on herkkä ja haavoittuvainen. Jos jokin asia painaa mieltä, tai kaikki ei ole sinäpäivänä kohdallaan, voi tuntea saamansa palautteen häiritseväksi, kun taas toisena päivänä kun asiat ovat hyvin, palautteen näkee aivan uudesta näkökulmasta ja sen osaa käsitellä.

Aukean säännöt hyväksyvät mahdollisen salanimen käytön jokaiselle.


[20:59 21.3.2016] M.L.
Juhani omasta mielestäni Oivan antamat kommentit minun teoksistani eivät ole läheskään aina asianmukaisia. Tässä eräs esimerkki.

http://aukea.net/nayta.php?teos=61502

Vastaavia olen poistanut useita, koka katson etteivät tuollaiset kuulu taidearviointiin.

Ja kuten jo mainitsin, minulla on kutina että Oivalla on jotain henkilökohtaista minua vastaan, ja jos tietäisin hänen oikean henkilöllisyytensä, kertoisin mistä on kyse.


[21:22 21.3.2016] J.R.
...niinpä. Käsittääkseni Oiva kirjoitti oman näkemyksensä muotokuvamaalaamisesta ja oman mieltymyksensä muotokuvatauluun. Luin kolmeen kertaan kyseisen ketjun läpi, enkä oikein ymmärrä kuinka Oivan palautteet voisi kokea häiritseväksi kyseisen työn yhteydessä. Itse olen saanut Oivalta kymmenen kertaa kovempaa kritiikkiä, josta olen kiitollinen, koska olen pystynyt hyödyntämään sen.


Anteeksi jos koet kirjoitukseni mieltäpainavaksi. Kukaan taiteilija ei koskaan ole valmis. En minä, vaikka kansainvälisiin kekkereihin minua viedäänkin, etkä sinä, vaikka töitäsi tilataankin, eikä muutkaan, vaikka menekkiä olisi joka päivä.


[08:39 22.3.2016] O.K.
On se kyllä ihmeellistä tuo Laitisen jankuttaminen siitä että en muka esiinny täällä omalla nimelläni! Mihin ihmeeseen tuollainen voi edes perustua Laitinen? sille kun antaisit edes jonkinlaisen vastauksen niin olisin tyytyväinen?

Tuo osoittamasi linkki kyllä kertoo sinun omasta rajoittuneisuudesta mitä tulee sinun omaan malttiisi ottaa vastaan kommentteja töistäsi, mutta olet sulkenut silmäsi siltä.
Eikä nämä Markka hyvä ole mitään "taidearviointeja"- ja varsinkaan mitään virallisia taidearviointeja täällä. Ne ovat meidän katsojien ihka omia mielipiteitä sinun töistäsi mitä meille tarjoot nähtäväksi.

Tähän viimeiseenkin päivittämääsi työhön täällä annoin positiivisen kommentin jonka poistit välittömästi. Luulenpa että se parannusehdotukseni työlle ei sinulle sopinut.
No, täällähän niin saa tehdä joten se siitä.

Kehoitan sinua Markka lukemaan uudelleen ja ajatuksen kanssa tuon teos 61502- kommenttiketjun. Jos vielä senkin jälkeen tykkäät että kommentointini oli epäasiallista niin en voi muuta sanoa kuin voivoi.
Juhani esimerkiksi käsittää sen juuri niin kuin pitääkin.
Voisit lopettaa Laitinen jo vihdoin nuo höpinäsi että kirjoitan muka väärällä nimellä täällä. Miksi ihmeessä niin edes tekisin?


[11:36 22.3.2016] J.R.
Tuo on mielestäni väärä tyyli Markka tulla esiin ja lainausmerkeissä mainostaa töitään/itseään alkaa toistamiseen syyttämään toista ihmistä syytöksillä, jonka kanssa on jo aikaisemmin kirjeenvaihto käyty. Mitä minä ymmärrän, se aiheuttaa negatiivisen näkemyksen taiteilijaa kohtaan muiden käyttäjien ohella, ei ehkä kaikkien, mutta kuitenkin. Kritiikki vain pitää kestää jos aikoo kasvaa askeleen eteenpäin taiteilijaksi. Ne jotka tykkäävät töistäsi tykkäävät niistä, välittämättä toisten kritiikistä. Parantamisen varaa on aina. Siksi taidemaalaus onkin kiehtovaa kun siinä ei koskaan tule valmiiksi. Koskaan ei voi maalata taulua joka miellyttäisi kaikkia. Jos pystyisi maalaamaan tauluja jotka miellyttävät kaikkia ihmisiä sitä olisi miljoonääri. Itselleni riittää jos maailmasta löytyy yksikin ihminen joka ihastuu tauluuni, silloin maalaus on täyttänyt tehtävänsä. Kyllä töissäsi on potenttiaalia, mutta kun se ei aina riitä kun lähdetään maailmalle isompiin kekkereihin. Pitää vain opetella suhtautumaan kaikkeen, vaikka tulisi lunta tupaan. Kaikki me ollaan samalla viivalla eikä kukaan ole toistaan parempi. Niinkauan kuin taulua ei osteta sioitusmielessä, jokaisella katsojalla on oma mieltymyksensä, ja kuinka haluaa työn/työnsä toteutettavan.

Taidekoulussa opetetaan perustiedot, elämä opettaa kehityksessä eteenpäin.


[14:57 22.3.2016] M.L.
Juhani minä olen toista mieltä, Oivan kommentit ovat täysin asiattomia ja niihin on kiinnittänyt huomiota muutama muukin kommentoija sen teoksen kohdalla johon laitoin linkin.

Minä en myöskään ole palstalla miellyttämässä ketään, vaan esittelemässä teoksiani ja keskustelemassa taiteesta tarvittaessa.

Myöskin kehitys taiteessa on mielenkiintoinen juttu, pitäisikö taiteilijan kehittyä itse haluamaansa suuntaan vai jonkun toisen haluamaan suuntaan, ja mitä taiteilijasta jää jäljelle, jos tekee teoksensa muiden mielipiteiden mukaan? Varsinkin se että taiteilija kuuntelisi jonkun anoonyymin tai väärällä nimellä esiintyvän juttuja ja muokkaisi teoksiaan heidän mukaansa, antaa ainakin minulle hyvin epävarman kuvan tällaisesta taiteilijasta.

Oiva esitti eräässä aikaisemmasa keskustelussa, että hän antaa rakentavaa ja ohjaavaa palautetta teoksista ja pyysin häntä esittämään omien teosteni kohdalla edes yhden rakentavan tai ohjaavan kommentin, eikä hän sellaista pystynyt esittämään. joten se siitä.

Mitä tulee Oivan väärällä nimellä esiintymiseen, uskaltaisin lyödä asiasta vaikka pienen vedon. Joten Oiva jos haluat tienata, niin lyödäänkö pieni veto sinun henkilöllisyytesi aitoudesta? Voittamalla vedon saat rahapalkinnon ja henkilökohtaisen julkisen anteeksipyynnön epäilyksistäni tällä palstalla!


[15:00 22.3.2016] P.P.
Ehkä tämä sivusto on vähän hankala paikka ammatikseen maalaaville, siis niille jotka myyvät teoksiaan, koska taiteilijan ammattiin liittyy aika vahvasti "nimen" hankkiminen ja sitä kautta teosten hintojen kasvu.

Siitä jos vielä mennään eteenpäin niin taidemaailma toimii sillä tavalla erikoisesti, että taide- ja sijoituspiirit kohottavat teosten hintoja joskus pilviin asti, vaikka niissä ei sinällään olisi mitään ihmeellistä. Sitä varten on olemassa ihan omat taidekriitikotkin.

Mutta sitten taas tällaisella harrastelijoiden sivuilla sellaisesta ei ole tietoakaan, vaan teokset arvioidaan pääosin niiden toteutuksen mukaan. Sellainen voi varmasti olla tuskallista taiteilijalle, joka pyrkii myymään teoksiaan korkeammalla hinnalla. Ehkä sitä omaa nimeä voisi kohentaa paremmin jollakin toisella tavalla? Mieleen tulee vaikka youtube-kanava, jossa voisi esitellä taitojaan jne.


[15:31 22.3.2016] J.R.
Paul kirjoitti asiaa.

Itsekkään en ole miellyttämässä täällä ketään, vaan esittelemässä töitäni, siksi kirjoitankin nimelläni, välittämättä kirjoitusteni aiheuttamasta mahdollisesta ykköstelystä joita monikin pelkää ja on kirjoittanut syyksi nimettömyyteen. Yksinkertaistettuna minulla ei ole tarvetta loistaa parasta nyt listalla kärkipäässä. Vanhempani elävät ehkä viellä jonkin vuoden, senjälkeen minulla ei juurikaan ole siteitä Suomeen
taikka tarvetta tulla Suomen taideelämään. Mutta kyllä mielestäni se aikaisempi kirjeenvaihto Oivan kanssa saisi riittää, tai jos on tarvetta jatkaa, jatka sitä sillä edellisellä keskustelupalstalla. Antoisia maalaushetkiä. Kyllä ne on ihan hyviä työsi.

Kävin aikoinani aika kiivaan kirjeenvaihdon erään käyttäjän kanssa, erään taiteilijan työn yhteydessä jonka hän aloitti täysin asiattomasti kohdalleni.
Jos silloin olisin ollut kypsempi taiteeseen, olisin antanut olla, nyt koko homma huvittaa kuinka lapsellinen olin, kun rupesin moiseen kirjeenvaihtoon hänen provosoinnistaan.


[20:05 22.3.2016] O.K.
Jahuu tässähän ihan tienaakin! Okei

Olen Oiva Alvar Kuusla
Asuntoni tällä hetkellä on Sepänkadulla Kuopiossa postinumero 70100

Luonnollisestikaan en paljasta täällä kadun numeroa, en sinulle enkä muille.

Mutta pankkitilini numeron annan sähköpostin kautta kun toteat persoonani olemassa olon. Miten sitten toteatkin. Jess![10:20 25.3.2016] O.K.
Tänään on jo 25.3 Olen nyt odotellut kolme päivää, missä viipyy ne anteeksipyynnöt ja varsinkin lupaamasi rahapalkinto Laitinen?
Oli alunperinkin kummallista ja jopa sitsofrenista tuo henkilöllisyyteni epäileminen sinulta!
Vai keksitkö vielä jotain?


[12:14 25.3.2016] M.L.
Oletko Oiva sitä mieltä että lupaukset tulisi pitää sellaiselle henkilölle, joka ei itse pidä lupauksiaan? Eli kun sinä lupasit jo aikoja sitten olla kommentoimatta teoksiani ja siitä huolimatta et ole pitänyt lupaustasi, niin pitäisikö minun pitää omat lupaukseni sinulle, vai kohdella sinua aivan kuten sinä kohtelet minua?


[14:25 25.3.2016] J.R.
Veto ei ole lupaus, vaan veto on veto, jota noudatetaan loppuun asti.


[15:06 25.3.2016] O.K.
Noin arvelinkin. Sovitaan sitten että sun ei tarvitse pyydellä minulta anteeksi, mutta harmittaa kovasti kun tuo ylimääräinen tilitapahtuma verkkopankissani jäi toteutumatta. ;)
Pistä nyt kuitenkin osoitteesi tuonne minun mailiini niin voin lähettää sinulle sen hamekankaan. Sattuneesta syystä en osta sitä kangaskaupasta vaan saat tyytyä kirpparilta ostettuun halpiskankaaseen.
Oivallinen esimerkki sinun juttujesi luotettavuuteen!


[18:19 25.3.2016] M.L.
Oiva, harvoin näkee että aikuinen ihminen näyttää koko lapsellisuutensa julkisesti, niin hienosti kun sinä nyt teet. Sinulla on siis oikeus pettää omat lupauksesi, mutta kun sinua kohdellaan samalla tavalla sellaisen henkilön taholta, jolle itse olet lupauksesi pettänyt, niin kerrot lähettäväsi hänelle hamekankaan.

Kiitos kovasti että toit esille kaikille palstan lukijoille lapsellisuutesi ja hamekankaan voit hankkia ensin itsellesi, ennenkuin alat niitä muille ostamaan. Tai enhän minä tiedä vaikka kulkisit aamusta iltaan hameessa?


[02:52 26.3.2016] J.R.
Palatakseni takaisin itse pääaiheeseen ketjussa, nykyälleen minua motivoi Aukealla esitellä töitäni esitelläkseni itseni niille, jotka ovat Aukeallaoloni aikana seuranneet töitäni kun en muuten ole suomeen tulossa, kiitokseksi kaikille jotka ovat antaneet oikeaa kritiikkiä josta on minulle ollut suunnaton apu. Pyydän myöskin julkisesti anteeksi kaikilta Aukean käyttäjiltä, mikäli kirjoitukseni ovat tuntuneet harmillisilta.
Juhani Rytkönen


[09:41 27.3.2016] O.K.
Kyllähän tällaiset "kuvataideharrastusyhteisöt" ovat kuvataiteen harrastajille erinomainen apu lajin oppimiselle.
Siksihän harrastajat yleensä myös kokoontuvat joukolla esim. kansanopistojen kuvataidekursseille ja kaikenlaisille kuvataideleireille kesäisin.
Keltä niitä vinkkejä ja palautetta ei saisikaan paremmin kuin toiselta taiteilijalta ja tarkkasilmäiseltä katsojalta. Joskus on vain hyvä että taiteilijalle muistutetaan niistä hänen usein toistuvista virheistä varsinkin silloin kun kysinen taiteilija pyrkii täydellisyyteen.
Tiedän että tällä Aukealla vierailee paljon myös rekisteröitymättömiä kuvataiteen harrastajia ja he oppivat juurikin niistä palautteista joista taiteilijat saavat teostensa alla. Viime aikoina kylläkään niitä rakentavia palautteita täällä aukealla ei ole pahemmin näkynyt vaan kaikille satelee vain kehuja, silti samassa työssä saattaa olla paljon ykkösiä ja kakkosia pisteytyksenä.
Siksipä mietinkin että onko täällä monillakin tapana poistella niitä "rakentavia" kommentteja? Ne ovat taiteilijalle juuri ne kaikkein tärkeimmät kommentit!
Olen suht. varma että Aukean pikkuhiljainen hiipuminen johtuu tuosta.

Olen sitä mieltä kaiken kaikkiaan että sellainen "keskinäinen kehujien kerho" pelkästään tappaa Aukean kuvataidepuolen- ja varmaan muutkin osiot. Uskallan melkeinpä väittää että tuon saman asian takia myös satunnaiset Aukealla vierailijat ovat vähentyneet.
Niiden kehujen vastapainoksi olisi hyvä myös antaa vinkkejä millä voisi- tai olisi voinut parantaa teosta.
Aukealaiset, älkää piruvieköön luovuttako! Ei se tarkoita sitä että jos suomessa on taloudellinen lama, niin myös Aukealaisten pitää lamaantua. Ei muuta kun julkaisemaan ja malttia niiden mahdollisten palautteiden vastaanotossa![12:50 27.3.2016] J.R.
Aivan suurinpiirtein näin. Eihän se kritiikin saaminen tarkoita että juttu pitäisi tehdä niinkuin kritiikinantaja kirjoittaa, sehän on vaihtoehto jota kannattaa ainakin punnita ja miettiä ja kokeilla uusia juttuja eikä juuttua vanhaan. Kyllä niitä voi kokeilla ja säilyttää tyylinsä siitä huolimatta maalata. Kaikkihan me nähdään ja koetaan erillailla maalaus. Itse pyrin saamani kritiikin sovelluttamaan tyyliini maalata, kaikki saamani kritiikki ei aina mielestäni ole sopiva välttämättä maalaustyylilleni, mutta kuten Oiva kirjoitti, siitä voi olla apua muillekin, jotenka niitä kritiikkejä ei kannattaisi poistaa. Itseänikin on auttanut myöskin kun olen lukenut muiden saamia palautteita. Jos en koskaan olisi pyrkinyt hyödyntämään saamaani kritiikkiä, tuskinpa olisin kehittynyt tälle tasolle, että nut on Artexpo New Yorkkiin meno ja syksylle on sopimus allekirjoitettu Marina Picasson järjestämään Canneessa Ranskassa,siitä vuodenpäästä olisi tarjolla Lovressa kansainvälinen näyttely.


[14:42 27.3.2016] O.K.
Niinpä, nythän alkaa jo näyttää siltä että tämä "Aukean pieni piiri" alkaa jo sinulle olla turhan vaatimaton. :D
Noin ne hommat skulaa kun tekee noita maalaushommia eikä kiertele anonyymipalstoilla etsimässä itselleen kaikenlaisia harmeja. Niiltä niitä löytyy aina jos kaivaa itse verta nenästään.
Onnea sulle Jussi!


[16:05 27.3.2016] J.R.
Olkoonkin "Aukean piiri" iso taikka pieni, mutta itselleni se ei koskaan ole vaatimaton, eikä johde siihen että lopettaisin julkaisun Aukealla.


[13:26 28.4.2016] J.R.
Kyllä minä sen ymmärrän, että nuo minun työni Artexpossa ensikertalaisena ovat todella huonoja pisteyttäjän mielestä, mutta sitä en ymmärrä, että myöskin kaikki esilläolevat muiden taiteilijoiden työt Artexpossa pisteyttäjän mielestä ovat todella huonoja, ellei pisteyttäjä sitten arvostele kuvien heikkoa laatua. Vaihtoehtona olisi Aukean esiintuleva lapsellisuus, taikka pisteyttäjän kypsymättömyys taiteeseen, tai tahallinen provosointi, itse kukanenkin voi tehdä omat johtopäätöksensä. Jälkimmäinen vaihtoehto huvittaa minua, enkä yhtään ihmettele Aukean hiljenevää toimintaa. Sinäänsä sillä ei ole itselleni merkitystä, eikä hidasta julkaisuani Aukealla. Mielestäni epätaiteilijamaista kypsymättömyyttä taiteeseen/ epärehellistä persoonallisuutta, mikäli pisteytys perustuu pärstäkertoimeen Aukean taiteilijoita kohtaan, eikä työhön. Lisäksi mikäli harrastaa kyseistä toimintaa, ei juurikaan ole menestystä kansainvälisillä taideelämässä. Huonompi homma, jos Aukeat hiipuu uransa alkutaipaleella olevia ajatellen, omasta kokemuksesta aukealla suosittelen aukean toimintaa itseni "potkuun persukseen" saaneena hyvistä vinkeistä :)
Oli, miten oli, epärehellinen henkilö selviää tiettyyn tienhaaraan, rehellinen henkilö menee siitä tienhaarasta viellä eteenpäin.


[21:16 1.8.2016] S.A.
Minulla ei ole mitään muuta järkevää kanavaa saada palautetta töilleni. Siksi tänne joskus harvoin taidetekelettä julkaisen, kun jotakin saan ihan valmiiksi asti sohittua. Olen saanut jo kokea pelkän ylistävän palautteen haitallisuuden, samoin ainoastaan työn virheiden osoittamisen lannistavuuden ilman sanankaan kiitosta ansioista kritiikin pehmentämiseksi. Siis lapsena. Nyt aikuisena otan itselleni opiksi kaiken sellaisen palautteen, mistä suinkin on hyötyä taidon kehittämisessä. Kiitos teille.

Jos joku ei tykkää työstäni ja pitää niitä huonoina, hän on varmasti oikeassa. Jos joku toinen niitä vilpittömästi ihailee, hänkin on varmasti oikeassa. Jos joku kolmas ei ymmärrä niitä lainkaan, hänkin on varmasti oikeassa.


[13:25 16.12.2016] O.K.
Sama meininki näyttää jatkuvan.
Viime viikolla annoin taas mahdollisimman asiallista jopa mielestäni hyödyllistäkin palautetta tämän tietyn "taiteilijan" työlle. Osittain jopa kehuin havainnoimiani juttuja siinä. Ei kuitenkaan kelvannut vaan koko kommenttini oli taas poistettu.
Mielestäni silloin kannattaisi jo julkaisun yhteydessä mainita että vain kehuvat kommentoinnit sallitaan.
Kuinka ihmeen kauan sitä kaunaa pitää kantaa?


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty