Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Miten voit joutua pitkäaikaisen vainoamisen kohteeksi

Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

[01:03 14.3.2016] M.L.
Kerronpa tässä tarinan miten helposti voi joutua pitkäaikaisen vainoamisen, kiusaamisen ja jatkuvasti tehtyjen väärien ja valheellisten väitteiden kohteeksi.

Sain ensimmäisen nettiliittymän 2006 joulukuun puolessa välissä ja Taidemaalarina aloin julkaisemaan teoksiani internetin taidepalstoilla. Siihen aikaan oli erittäin suosittu jo nykyään edesmennyt Toukokuun taidepalsta, jossa pystyi julkaisemaan kuvataidetta, valokuvia ja runoja.

Sain teoksistani erittäin hyvää palautetta ja niitä kehuttiin kovasti. En kuitenkaan kerennyt julkaista teoksiani kuin alle puoli vuotta, kun eräs Rovaniemeläinen harrastelijataiteilija alkoi -2007 Huhti-Toukokuuun vaihteessa- syyttämään minua siitä etten maalaisi teoksiani, vaan tekisin ne tietokoneella.

En viitsi tässä mainita tämän harrastelijataiteilijan nimeä, koska hän on kohta yhdeksän vuoden ajan yrittänyt hakea julkisuutta minun siivelläni, joten ei anneta sitä hänelle nyt tässä.

Pyysin tätä harrastelijataiteilijaa tulemaan tarkastamaan teokset maalatuiksi ja kerran hän oli tulossakin, mutta jätti viime tipassa tulematta. Lähetin myös hänelle sähköpostin kautta kuvia teoksista, jotka oli otettu teosten takaa, siten että teosten edessä oli peili, josta teokset näkyivät ja takaa näkyivät kiilakehykset, joihin maalauskangas oli kiinnitetty.

Nämä kuvat eivät kuitenkaan riittäneet tälle harrastelijataiteilijalle, eikä hänellä ollut myöskään uskallusta tulla toteamaan teoksia maalatuiksi paikan päälle. Mutta siihen mihin tällä harrastelijataiteilijalla oli uskallusta, oli alkaa tekemään vastaavia syytteitä teosten tietokoneella tekemisestä useilla muillakin taidepalstoilla ja aloittaa intensiivinen vainoamiseni eräällä anonyymilla taidepalstalla, vainoaminen joka aivan kohta on kestänyt yhdeksän vuotta.

Tätä vainoamista tämä harrastelijataiteilija on tehnyt tällä anonyymilla taidepalstalla useita kertoja päivässä kohta yhdeksän vuoden ajan. Kaikki mahdolliset juhlapyhät mukaanlukien, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Tässä vainoamisessaan tämä harrastelijataiteilija on esittänyt minusta lähes kaikki valheelliset ja väärät väitteet, jotka vain on mahdollista esittää. Samoin hän on yrittänyt saada virallisen taidemaailman edustajia mukaan tähän peliinsä minua vastaan hyvin ovelasti, haukkuen anonyymipalstalla nimeltä mainiten virallisen taidemaailman edustajia ja sen jälkeen esittänyt haukkujen tekijäksi minua.

Tämä harrastelijataiteilija on myös soitellut minulle kymmeniä häirintäpuheluja tuntemattomasta numerosta, joissa on haukkunut minua ja uhkaillut jopa lapsiani. Hän on siis tehnyt kohta yhdeksän vuoden ajan lähes kaiken mahdollisen kiusaamisen ja vainoamisen, jota anonyyymina on mahdollista tehdä. Samoin hän on täyttänyt omat kotisivunsa väitteillä, että minä vainoaisin muka häntä. Tämän hän on tehnyt saadakseen itselleen julkisuutta minun siivelläni.

Voit siis joutua lähes vuosikymmenen kiusaamisen, vainoamisen ja puhelin häirinnän kohteeksi, joissa uhkaillaan jopa lapsiasi, vain siksi koska olet tehnyt työsi paremmin kuin eräs kateellinen harrastelijataiteilija. Siis jumalauta, vain siksi, koska olet tehnyt työsi paremmin kuin joku toinen. Ja osittain myös siksi, koska et ole halunnut kaveerata tämän harrastelijataiteilijan kanssa, vaikka hän on alusta lähtien yrittänyt sitä.

Olen myös alusta lähtien tehnyt tästä harrastelijataiteilijasta kaikki mahdolliset tutkintapyynnöt viranomaisille, mutta viranomaiset eivät ole halunneet tutkia asioita. Olen siis tehnyt poliisille useita tutkintapyyntöjä tämän harrastelijataiteilijan vainoamisesta, valheellisista minusta esitetyistä väitteistä ja lasteni uhkailemisesta.

Kun poliisi on jättänyt asiat tutkimatta, olen vienyt asian Eduskunnan oikeusasiamiehen käsiteltäväksi ja kun hän on jättänyt asiat tutkimatta, olen ollut yhteydessä Oikeusministeriöön ja pyytänyt sitä kautta asian tutkimista. Ja kun Oikeusministeriö ei ole tutkinut asioita, olen ollut yhteydessä kaikkiin kansanedustajiin, jotta asiat saataisiin tutkittua. Mutta kaikesta tästä huolimatta, asioita ei ole tutkittu asianmukaisesti, vaikka lakien mukaan asiat tulisi tutkia.

On täysin selvää että tällainen, kohta yhdeksän vuotta hyvin intensiivisesti minun vainoamistani tehnyt harrastelijataiteilija, ei voi olla mieleltään terve. Toki tiedän että useat maailmanluookan artistit, näyttelijät ja muut lahjakkuudet ja kuuluisuudet joutuvat vastaavien henkisesti sairaiden kateelliset ja katkerien ihmisten vainoamisten kohteiksi. Joissakin maissa tällaisiin puututaan ja tällaiset vainoajat laitetaan suljettuihin sairaaloihin saamaan hoitoa henkisiin sairauksiinsa.

Mutta meidän maassamme he saavat tehdä vainoamistaan vuosikausia ilman että viranomaiset puuttuisivat asiaan. Tämä johtuu siitä että tutkimusten mukaan, maamme viranomaiset harjoittavat eniten kansalaisten kiusaamista kaikista länsimaista. Viranomaiset eivät siis puutu pitkäaikaiseenkaan kiusaamiseen ja vainoamiseen, siksi koska joutuisivat puuttumaan myös omiin toimintoihinsakin samoilla perusteilla.


[18:51 14.3.2016] J.R.
Pitää vain luottaa ja uskoa omaan tekemiseen, niin moiset puheet eivät häiritse työskentelyä. Ja jos ovesta tulevat läpi, niin löytyy sitä lyijyä täältäkinpäästä.


[22:27 14.3.2016] M.L.
Ei tässä Juhani siitä ollutkaan kyse, etteikö luottaisi omaan tekemiseensä tai että joku yrittäisi tulla ovesta läpi. Vaan otin vain esille että alalla on henkisesti sairaita yksilöitä, jotka voivat alkaa vainoamaan sinua vain sen takia, koska olet tehnyt työsi paremmin kuin tällaiset kateelliset vainoajat.

Toki jokainen ymmärtää ettei tuollainen vuosikausien vainoaja ole täysin terveen kirjoissa ja varmasti joissakin sivistyneemmissä valtioissa hänet olisi jo viety hoitoon aikoja sitten.

Itse asiassa jos tuo kateellinen raukkis yrittäisi tulla oven läpi, asiat olisikin helppo ratkaista ja vainoaminen loppuisi siihen paikkaan.


[22:53 14.3.2016] J.R.
Ruotsissa ollaan ainakin menty nytten siihen, että kaikenlainen uhkailu ja parjaaminen/haukkuminen internetin välityksellä katsotaan rangaistavaksi teoksi. Johtunee paljolti siitä, että alaikäisiä käytettiin internetin välityksellä sexualisesti hyväksi uhkailuilla ja solvauksilla. Kaikilla aloilla, työelämässä, taiteessa, urheilussa ym. on aina mukana niitä, joilla on paineita toisen menestymisestä. Jos itse ottaa paineita näiden henkilöiden parjauksista, he vain innostuvat enemmän parjaamaan. Ei kannata välittää, koska ne henkilöt, jotka tuntevat parjatun kohteeksi joutuneen ( kaverit, ystävät, omaiset, työtoverit j.n.e.) "nauravat" sellaisille parjauksille.

P.S. Minä katson lapsieni, lastenlapsieni, vanhemmpieni, sisarusteni ja elämänkumppanini uhkailun samaksi kuin ovien läpi tulemisen.


[23:50 14.3.2016] M.L.
Toki Juhani tiedän nuo pelisäännöt siitä ettei tuollaisiin kateellisiin kannata kiinnittää huomiota, koska siitä he vain innostuvat, kun saavat salaiselta idoliltaan huomiota. Tosiasiassahan kyse on kuitenkin siitä että he haluaisivat sinun kykysi, taitosi ja huomiosi.

Tuo lasten uhkaileminen oli minullekin liikaa ja kun tiedän tämän vainoajan henkilöllisyyden ja ulkonäön, tiedän tasan tarkkaan mitä tulee tapahtumaan jos satumme kohtaamaan. Mutta koska hän asuu rovaniemellä ja minä helsingissä, en jaksa lähteä ajelemaan tuhatta kilometriä yhden kateellisen reppanan takia.

Ruotsi on meitä edistyneempi maa monissa asioissa, meidän maassammehan tällaiset pikkukiusaajat ovat todellisia ongelmia ja pääasiassahan heitä on julkisen sektorin palveluksessa. Siksi tällaisiin ei meillä puututakaan.


[11:26 15.3.2016] Anonyymi
Kyllähän jo moni täällä tietää kuinka helposti sinut saa vaivoikseen jos erehtyy antamaan rehellistä palautetta töistäsi.
Olet aikamoinen kuumakalle ja se näkyy jo tuosta aloituksestasi.
Olisiko sinun syytä laittaa hiukan jäitä hattuusi.


[11:40 15.3.2016] M.L.
Mielestäni voisit kirjoittaa rohkeasti omalla nimelläsi, varsinkin kun arvioit ihmistä joka esiintyy omalla nimellään. Nythän omat motiivisi haukkua toista julkisesti jäävät varjoon ja ilmiselvästi kyse on jostakin henkilökohtaisesta kaunasta. Sanotaan ettei rehellisellä ihmisellä ole mitään salattavaa, joten jos jatkat keskustelua, niin tee se rohkeasti omalla nimelläsi, äläkä ammmu puskasta raukkamaisesti.


[17:05 15.3.2016] Nimetön
Eikö edes sellainen kerro sinulle mitään kun poliisi jättää tutkintapyyntösi tutkimatta?


[20:30 15.3.2016] M.L.
Kertoo, se kertoo banaanivaltiosta jossa ei ole Perustuslakituomioistuinta ja näin kasalaisella ei ole edes perustuslaillisia oikeuksia ja maasta jossa ylin laillisuusvalvonta ei toimi. Se kertoo myös maasta jossa poliisi on suurin rikollisorganisaatio jäsenmäärältään.

Se kertoo maasta jossa ei joidenkin tahojen ole tarvinnut enää aikoihin noudattaa lakeja. Poliitikot, virkamiehet, poliittiset etupiirit ja sidosryhmät, ovat jo kauan olleet kaikkien lakien yläpuolella.


[21:29 15.3.2016] Mikko
Ei sen tarvitse olla edes kateellisuutta, jos joku vainoaa. Maailmassa on lukematon määrä narsistisia tai sosiopaattisia ihmisiä jotka vain tykkäävät kiusata tai ärsyttää muita, vaikka heillä itsellään olisi kaikki hyvin.

Muistan hyvin peruskouluajoiltakin 80-90 luvuilla kun pahimmat kiusaajat olivat juuri niitä luokan kingejä, urheilujoukkueiden kapteeneita, paikallisten yritysjohtajien lapsia ja niin edelleen. Moni tuntui saavan selvästi myös jonkinlaista nautintoakin esimerkiksi luokan köyhimpien lapsien tai huonoimpien jalkapalloilijoiden mollaamisesta jne.
Olin itse esimerkiksi luokan paras piirtäjä, mutta sillä ei ollut kuitenkaan mitään suojaavaa merkitystä, koska jouduin kiusatuksi esimerkiksi epämuodikkaiden vaatteiden ja "syrjäkylällä" asumisen takia.

Jos kiusaajan juttuihin alkaa vastailemaan tai muuten vain provosoituu jollakin tavalla, niin ilkeämielinen henkilö luultavasti vain innostuu vainoamaan entistäkin suuremmalla vimmalla. Siksi kaikki pelkästään ärsytystarkoituksessa saadut palautteet kannattaisi ignoorata kokonaan, tai lietsoo samalla vain lisää ilmaa liekkeihin.


[07:59 16.3.2016] Nimetön
Naulan kantaan Mikko!
Miksi edes hakeutua sellaisille anonyymipalstoille joissa jossa tulee lunta tupaan ja nimenomaan pelkää sitä.
Useinmiten noilla palstoilla ei kannata itse kirjoitella kriittisesti jos ei kestä yhtä kriittisiä vastauksia. Eli siellä "metsä vastaa kun sinne huudetaan".
Yksin ei noilla palstoilla riitele kukaan. Sieltä on sangen helppoa pysyä pois.
Tuskin se tosiaan mitään kateellisuutta kenenkään taholta on jos joku haluaa väitellä jonkun kanssa. Ärsyyntymiskynnys noilla anonyymipalstoilla on hyvin matala, joten kannattaa itsekin vähän miettiä mitä sinne kirjoittelee jos ei kestä vastauksia.
Kävin muuten tuolla anonyymisivustolla ja sain ihan toisenlaisen näkökulman tuohon "kiusaamiseen".
Et Laitinen ole itsekään puhdas pulmunen tuossa asiassa. Rajuja henkilöön meneviä hyökkäyksiä nuo keskusteluketjut pullollaan sinulta. Todellakin kannattaisi laittaa niitä jäitä hattuusi!


[17:54 16.3.2016] M.L.
Anonyymi siirsi anonyymiteettinsä toiselta anonyymipalstalta tänne ja jatkaa samaa mitä anonyymina teki toisella anonyymipalstalla.

Olen epäillyt erään nimeltä mainitsettoman tällä palstalla olevan juuri tämän leipätekstissä mainitun rovaniemeläisen harrastelijataiteilijan ja uskoisin etten kovin kauaksi maalista osunut.

Ja kun ottaa osaa keskusteluun jota käydään omilla nimillä ja jossa manitsee yhden keskustelijan nimeltä, osoittaen näin viestinsä hänelle, niin eikö olisi asianmukaista kirjoitella omalla nimellä rohkeasti? Nyt motiivi osallistua keskusteluun, jää hämäräksi!


[09:30 17.3.2016] Nimetön
Onko sun tarkoituksesi keskustella avaamastasi aiheesta vaiko arvailla kuka täällä kulloinkin kirjoittelee? Alkaa muistuttaa jo niitä sinun Suomi24 kommentointejasi
Täällähän voi valita anonyymiteetin vastauksiinsa.

Alkaa myös selvitä motiivisi tohon avaukseen.


[11:43 17.3.2016] M.L.
Avauskirjoitus on tehty blogikirjoituksena myös Bloggeriin ja arvasit ihan oikein, kyllä tällä avauksella oli tarkoitus kokeilla myös pitääkö aavistukseni paikkansa ja kuinka nopeasti S24 siirtyy tänne?

No nythän asia on selvitetty.


[16:33 18.3.2016] Ilman nimeä
Sulla on hieman outo tapa keskustella asian vierestä.
Kun aloittaa keskustelun noinkin massiivisella aloituksella, luulisi että haluat siitä myös keskustella. Ylläpito voisi mielestäni ihan perustellusti poistaa koko "keskustelun" joka ei edes kuulu tähän osioon.
Bogiansa voi kyllä mainostaa ihan jossain muualla.
[11:14 20.3.2016] M.L.
Kyllähän tämä keskustelu kuuluu tähän osioon, koska se kertoo suomen kuvataiteen maailmasta. Toki ymmärrän että on tahoja, jotka haluaisivat päättää mistä saa keskustella, kuka saa keskustella ja koska saa keskustella, mutta ne eivät kuulu länsimaisiin tapoihin.

Minusta ylläpidon tulisi laittaa kaikki avoimeksi, eli lopettaa kaikki nimimerkin suojasta annettavat kommentit, keskustelut ja pisteytykset, koska anonyymiteettiä käytetään selvästi väärin palstalla. Jos joku ei uskalla omalla nimellään sanoa sitä mitä tekee mieli sanoa, niin vaietkoon. Eli ylläpidon tulisi edellyttää käyttäjiltä vastuullisuutta. Uskoisin tämän parantavan myös Aukean tunnelmaa ja lisäävän palstan suosiota.


[14:51 22.3.2016] A.P.
Vainoaminen mitä kuvasit voi olla hyvinkin musertavaa ,aukean hiljeneminen saattaa hyvinkin johtua siitä. Kaikki varmasti tuntevat kateutta mutta netti antaa mahdollisuuden hyvin kieroutuneeseen toimintaan. Olen kyllä itse kirjoittanut aina omalla nimelläni toivottavasti et lue minua häiriköiden joukkoon. On minuakin haukuttu narsistiksi. Kukaan ei tällä palstalla ole aivan viaton.


[10:22 26.3.2016] O.K.
Koska tuolla omalla nimelläni avaamassa keskustelussa tavallaan annoit minulle ”siunauksesi” ja katson että annoit minulle luvan ottaa osaa tähänkin keskusteluun kuten myös jatkossa kommentointeihin sinun töidesi alle, päätin osallistua myös tähänkin avaamaasi keskusteluun. Sinähän suorastaan vaadit minua näin tekemään.
Sinulla on äärimmäisen ikävä tapa mennä noissa keskusteluissasi henkilökohtaisuuksiin. Yleensä käytät kaiken tarmosi niissä vastakirjoittelijoidesi henkilökohtaiseen mollaamiseen- ja varsinkin heidän mollaamisiin joilla ei ole mahdollista antaa minkäänlaista vastinetta noille jutuillesi ja syyttelyillesi.
Olen sataprosenttisen varma että tämä kyseinen ”Rovaniemeläinen harrastelijamaalari” ei ole ollut sinua jahtaamassa ja uhkailemassa lapsiasi. Sen verran olen oppinut sinua täällä tuntemaan että uskallan jopa väittää että suorastaan valehtelet. Jos tuo olisi totta niin tuon kymmenen vuoden aikana hänet olisi varmasti joka kerta pidätetty kuulusteluihin. Oletan että sinulla ei ole ollut mitään ”kouriintuntuvaa” mukanasi kun olet ollut kiikuttamassa niitä lukuisia rikosilmoituksiasi poliisille.
Sen verran olen myös käynyt lukemassa niitä sinun Suomi24 kommentointejasi että uskallan väittää kaiken tuon olevan sinun kaunaisen ja katkeran mielikuvituksesi tuotetta. Tai sitten sinun tarkoituksesi on päästä heidän avullaan jotenkin julkisuuteen
Tuolla palstalla jauhat jatkuvasti että sinua jahtaa siellä ”virallinen taidemaailma”- ja sen taiteilijat, mikä on melkoinen paradoksi kun tietää ja tuntee sinun teoksesi mitä olet tehnyt ja kuinka olet ”niittänyt sillä mainetta” suomessa ja maailmalla. Eihän tuollaisessa ole mitään järkeä eikä logiikkaa! Mielestäni siinä menee sinulla aika överiksi kun siellä jauhat että jopa presidentti noita sinun vainoojiasi suojelee. Minulla on kutinat että niin sinä haluat uskotella ihmisille. Pitäähän sille jokin selitys olla kun et oikein menesty tuossa mitä teet.
Mielestäni olet äärimmäisen tarkkaa työtä tekevä taiteilija mutta samalla teoksissasi on kuitenkin tulvillaan naivia, jopa lapsellisia virheitä mitä silmäsi eivät suostu näkemään. Kuitenkin yrität tehdä jopa fotorealistista jälkeä! Juuri näistä virheistäsi olen sinulle yrittänyt ystävällisesti vihjata kun sentään pidät itseäsi melkeinpä ukko ylijumalana ja ylivertaisena taiteilijana. Sinulle ei ole nuo neuvoni kelvanneet vaan olet ne kiivaasti heti poistanut.
Olenpa käynyt myös tuon jahtaamasi ”Rovaniemeläisen harrastelijamaalarin” sivustolla ja käsitykseni vainoharhaisuudestasi senkun vain vahvistuu. Kuinka hän edes ehtisikään sinua vainoamaan kun hänellä näyttää olevan kädet täynnä töitä. Näyttää julkaisevan jopa pari valmistunutta tilaustyötä kuukausittain. Suosittelen sinunkin käyvän toteamassa tuon saman asian.
Sinulla näyttää olevan jonkinlainen ”fetissi” sinua kuuluisampia ja paremmin menestyviä taiteilijoita ja ”virallisia taidepiirejä” kohtaan ja yrität käyttää hyväksesi sitä väittämällä että he muka vainoaisivat sinua. Ei oikein käy järkeen kun siinä ei ole mitään logiikkaa! Et edes sinä voisi väittää että nuo tahot voisivat olla sinulle vaikkapa kateellisia. Mistä?[23:10 27.3.2016] M.L.
Ei ole Oiva mitään tarvetta vastata sinulle yksilöidysti noihin esittämiisi väitteisiisi. Totean vain että toimintasi minua kohtaan palstalla alkaa muistuttamaan aikamoista minun mustamaalaamistani ja jopa vainoamistani sinun taholtasi ja toivoisin että aikuisena ihmisenä lopettaisit toimintasi ja jättäisit minut kokonaan rauhaan.

Minä en kaipaa mitään ohjeita tai neuvoja sinunkaltaiseltasi tyypiltä!


[01:34 25.4.2016] pelästynyt
Onpa pelottavaa. Nyt vaan pitää alkaa miettimään että kuka Rovaniemeläinen harrastelija maalari on noin törkeä, että vainoaa jotain henkilöä ja vielä tämän perhettä. Kirjoittamasi perusteella hän ei voi olla terve ja täytyy varoitella muitakin tuosta tyypistä, kunhan saan mietittyä kuka hän voisi olla. Toivottavasti sitten en ala puhumaan pahaa väärästä henkilöstä


[13:18 27.4.2016] Anonymous
En tiedä mutta luulenpa että tuo koko ihmeellinen dilemma sinulle ratkeaa kunhan viitsisit lukea tuota Laitisen kommentointia yleensäkin täällä aukealla, tämä näin nätisti sanottuna.
[14:17 30.4.2016] O.K.
Niin Markku, et tietenkään ryhdy vastineeseen silloin kun tämä sinun keskusteluketjun aloitus kääntyy itseäsi vastaan. Tämä on niin sua!

Sanot että tämä minun kirjoittelemiseni sinulle- "alkaa muistuttamaan aikamoista minun mustamaalaamistani ja jopa vainoamistani sinun taholtasi"
Kuule hei, lueppas vielä kerran itse tämä sinun keskusteluketjun aloitus!
Eikö sinun mielestäsi olisi oikeus ja kohtuus meidän saada tietää edes jonkinlaisia perusteluja ja etenkin todisteita noille sinun kummallisille väitteillesi.


[15:34 23.5.2016] Ihan oikeesti!
Tällaiset kyseisen ketjun aloittajan kaltaiset kuumakallet nimenomaan pilaavat tämän Aukean ilmapiirin kohtalokkaasti. Tässäkin on noita syyttelyjä ja osoitteluja mutta ei sanaakaan faktoista mihin toi kaikki syyttely perustuu.
Tosin kyseisen ihmisen aikaisempiin kommentointeihin kun hieman tutustuu, alkaa ymmärtää mistä se kenkä oikeasti puristaa.
Eikö todella ylläpito voi puuttua tällaisten "luonnonlapsien" toimintaan täällä?!
Tuohan on ilmiselvää riidan kylvämistä ja tämän Aukean ilmapiirin tarkoituksellista ja systemaattista tuhoamista!
Pelastetaan se mitä vielä voimme.


[14:26 7.1.2017] Aikuisten oikeesti!
Tämän "johdannosta" paistaa vahvasti vainoharhaisuus ja katkeruus joka yleensäkin myrkyttää ihmismielen.
Kun kirjoittelee ja esittelee tuollaisia syytöksiä yleisesti niin syytösten painoarvo olisi uskottavammalla pohjalla jos samalla esittelee myös ne faktat mihin nämä väitteet vainoamisesta perustuu varsinkin kun nuo syytökset mitä ilmeisemmin kohdistuu yhteen ihmiseen. Kuinka olet päätynyt esimerkiksi juuri häneen jota tuossa syyttelet? Onko tolla jutullasi todistepohjaa?
Jos olet niin varma asiastasi niin silloinhan voit puhua myös nimestä ilman mitään pelkoa. Muutoin tuota ei usko kukaan ja se menee vainoharhaisuuden piikkiin luonnollisesti.


[15:31 10.1.2017] M.L.
Oho, pari viimeistä sankaria eivät uskalla kirjoitella omilla nimillään. Tulisikohan sieltä ilmi että samat kateelliset toivat vainoamisensa tällekin sivulle, siksi nimet pidetään piilossa?

Ja Oivalle tiedoksi, olen huomannut että sinulla on yhteys aloituksessa mainittuun rovaniemeläiseen harrastelijataiteilijaan. Joten olet paljastunut ja tuonut tuon rovaniemeläisen kateellisen vainon tällekin palstalle.


[09:23 11.1.2017] Aikuisten oikeesti!
Sairas olet! Skitsous oikein kirkuu näissä postauksissasi.
Et edelleenkään vastaa noihin sinulle esitettyihin kysymyksiin. Mikä siinä on niin vaikeeta? Vastaisit nyt edes miksi se "joku" on sinulle niin kateellinen niinkuin sanot. Mitä sinun "saavutuksiasi" hän sinussa esimerkiksi kadehtii. Sellaisia nääs ainakin täällä on todella vaikeaa löytää, eli se taitaakin olla aikuisten oikeasti päinvastoin. Kerro jos olen väärässä?


[11:12 14.1.2017] M.L.
Sairasta tällä palstalla ei ole kuin sinun nimettömänä minun vainoamiseni ja jos sinulla on jotain kysymyksiä joihin haluat vastauksen, sinulla varmaan on uskallus esittää kysymyksesi ihan omalla nimelläsi.

Mitä tuohon kateuteen tulee, sinä juokset minun perässäni vainoen minua nimettömänä, minä en sinun.

Mutta ei mitään, lähetän ylläpidolle pyynnön, että lopettavat jo alkuunsa vainoamisesi.


[15:26 14.1.2017] O.K.
Markku hei, minäkin esitin samat kysymykset ja vielä omalla nimelläni eikä vastauksia tule.
Jos syyttelet täältä poissaolevia esim. sinun vainoajiksi niin voinet varmaan myös esittää niitä faktojasi mihin syytöksesi perustuvat.

Ja joo, olen ollut yhteydessä kyseisen taiteilijan kanssa ja ihan sinun ansiostasi.
Sanottakoon että sinun härskeistä ja täysin vailla perusteluja olevista syyttelyistä olen tehnyt myös muuallakin "ilmiantoja" joista et ehkä itse tiedä, mutta olet saanut niistä itsellesi kiusallisia seuraamuksia ylläpitäjiltä.

Jos teet Markku jatkossakin tällaisia keskustelun aloituksia varsinkin palstalta poissaolevista jotka ei voi vastata syyttelyihisi, et voi edes olettaa että kukaan muu ei välittäisi ja antaisi näihin juttuihisi jotakin vastinetta. Oikeus ja kohtuus olisi että antasit niihin myös paikkansa pitävät perustelut. Tässäkään ei ole muusta kysymys.

Tuota en myöskään ymmärrä miksi ihmeessä jankutat sitä "kateutta" varsikin tämän henkilön kohdalla. Siinähän ei ole mitään järkeä.
Et ole tainnut vähään aikaan tehdä hakuja googlessa tämän henkilön nimellä tai käynyt hänen sivustollaan saatikka hänen youtube- profiilissaan. Teepä hiukan niitä vertailujasi niin ehkä sinullekin selviäisi kirkkaasti se että hänen ei todellakaan tarvitse olla Markku Laitiselle tippaakaan kateellinen. Se vain taitaakin olla ihan päinvastoin jonka vuoksi olet noin ahdistunut ja toimit niinkuin toimit.

Sinulla on aina tapana pelkurimaisesti paeta kun pyydetään juttuihisi perusteluja, eli toimit juuri niin häiriköt täällä netissä tapaavat toimia.
Jos otat annoksen velliä niin lusikoi se myös loppuun. Sillä näistä pääset.


[18:00 15.1.2017] M.L.
Oiva, tämähän ei ole ainoa palsta jolla juokset perässäni, joten kyseessä on selvä vainoaminen. Ja kuten itsekin toit esille, teet sitä tämän rovaniemeläisen taiteilijan toimista, joka on syytellyt ja vainonnut minua kohta kymmenen vuotta.

Eli olet siirtänyt rovaniemeläisen harrastelijataiteilijan vainoamisen tälle ja muillekin palstoille. Tämän vainoamisen syykin on selvä, KATEUS, koska hänhän syytteli minua siitä etten maalaisi teoksiani itse, vaan tekisin ne tietokoneella. Hän ei myöskään pyynnöstä suostunut tulemaan tarkastamaan teoksia, vaan alkoi tekemään syytteitään useilla taidepalstoilla.

Samoin tämä kateellinen harrastelijataiteilija on yrittänyt tehdä julkisuutta minun siivelläni kohta vuosikymmenen. Tätähän tämä sinunkin minun vainoamiseni on, yrittää pestä putipuhtaaksi tämä kateellinen ja mustamaalata minua kaikin keinoin.

Olet muuten luvannut jo vuosia sitten, ettet enää kommentoisi minun juttujani, mutta sen sijaan että pitäisit lupauksesi, oletkin siirtänyt vainoamisesi toisellekin palstalle tämän lisäksi.

Mitä tulee noihin ilmiantoihisi, niin minusta tuskin olet voinut tehdä yhtäkään ilmiantoa, varsinkaan sellaista joka olisi johtanut johonkin toimenpiteeseen ylläpitojen puolelta. Ja siksi, koska minä olen vain vastannut sinun vainoamiseesi. Siis minä en ole koskaan kommentoinut sinun juttujasi, mutta sinä taas olet juossut perässäni useammallakin palstalla.

Joten lopeta minun vainoamiseni rovaniemeläisen kateellisen harrastelijamaalarin toimista. Mutta oli kyllä erinomaista saada selville, että niin sinä kuin eräs toinenkin minun vainoajani, teette toimianne tämän rovaniemeläisen harrastelijamaalarin toimista.


[00:05 16.1.2017] O.K.
No enpä voi enää muuta todeta kuin että olet oikein kouluesimerkki vainoharhaisesta narsistista.
Tutkihan Markku nettiä vaikkapa hakukoneiden kautta niin saat sinäkin oikean käsityksen kuka yrittää ratsastaa julkisuuteen ja kenenkin siivellä. Olet oikeasti mitätön tekijä siinä hommassa, vai ruvetaanko linkittelemään tänne siitä vaikkapa esimerkkejä? Sinä et oikeesti sitä halua.


[22:46 16.1.2017] Satunnainen ohikulkija
En ole postannut kuvia tänne enää vuosikausiin, mutta olin Aukean vakityyppejä noin 2005-2008 ja muistan hyvin myös sen ajan kun Laitinen alkoi postata maalauksiaan tänne.
Silloin alkuaikoina varmasti useampikin luuli niitä tietokoneella tehdyiksi, koska etenkin hänen arkkitehtuuri-aiheisten kuviensa tyyli osuu oikeasti melko lähelle 80-90 luvun tietokonepeleissä käytettyä pikseligrafiikkaa.

Töiden alle tuli muistaakseni jotain sitä epäileviä kommenttejakin, mutta Markku postasi jossakin vaiheessa linkin maalauksesta otettuun lähikuvaan, missä siveltimenvedot näkyvät ihan selvästi, joten silloin ei jäänyt enää epäilystäkään etteivätkö ne olisi ihan oikeita maalauksia.
Rovaniemen tyypin kohdallakin luulisi olevan kyse vain sen kaltaisesta väärinymmärryksestä, joten on aika turhanpäiväistä käydä syyttelemään niitä kommentteja muka kateellisuuden takia tehdyksi.
Jos haluaa toimia ammattimaisena kuvataiteilijana, niin samalla kannattaisi kasvattaa myös niin paksu nahkakin, ettei provosoituisi noin helposti muiden jutuista. Niinhän se vanhassa sananlaskussakin koirat haukkuu ja karavaani vaan kulkee.

Yleensä kun joku taiteilija paljastuu kritiikkiä kestämättömäksi primadonnaksi, niin tyypistä tulee nopeasti hyvin epäammattimainen vaikutelma, joten tuossa hyviä neuvoja siihenkin ongelmaan: http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/voi_hyvin/psykologia/ota_kritiikki_vastaan_nain_6_parasta_neuvoa

Silloin kun vielä jaksoin julkaista kuvia aukeassa, niin olihan se tietysti mukavaa jos sai kannustavia kommentteja, mutta myös vastakkainenkin palaute kelpasi ihan samalla tavalla ja en alkanut turhaan kitisemään jokaisen arvostelun kohdalla, vaikka olisi tullut suoranaista haukkumistakin. Surkeakin palaute on parempi kun ei palautetta ollenkaan.


[00:13 17.1.2017] Toinen satunnainen
Itsekin muistan saman tapauksen juuri tuollaisena. Tuntuu jotenkin käsittämättömältä että kun tekeytyy kuvataiteilijaksi ja uskoo siinä vielä olevansa jopa hyvä, ei kestäkään kritiikkiä.
Ei tätä Aukeaa ole perustettukaan "keskinäisten kehujien kerhoksi" vaan pitää pystyä ottamaan myöskin kritiikkiä vastaan. Juuri sen vuoksi olen aina tykännyt Aukeasta.

Myös tämän kyseisen keskustelun aloitus kaikkineen on hyvin arveluttava ja inhottava. Siinä näytetään lyövän oikein olan takaa palstalta poissa olevaa kun tiedetään että hän ei voi mitenkään ottaa kantaa juttuun.
Sen verran nyt olen ottanut selvää niin Markun kuin hänen parjaamansa taiteilijan verkossa olevaa profilointia että alan ymmärtää mistä se kenkä puristaa.
Toinen näyttää olevan mukana lähes kaikessa ja näyttää olevan kovin suosittu, ja toista taas on hurjan vaikeaa edes löytää netistä muutoin kuin omalla nimellään.
Eli toinen on kovinkin suosittu ja toinen taas ei. Ei liene kovin helppo päätellä kumpi heistä on kumpi ja se kateellisempi joten tuskin niitä "esimerkkejä" kannattaa tänne edes raijata jotta keskustelupalsta vähän rauhoittuisi.
Olisin sitä mieltä että koko keskusteluketjun voisi ylläpito poistaa edellämainitun vuoksi.
Jäitä hattuun Laitinen jatkossa!


[05:00 17.1.2017] joopa joo
Tästä aiheesta tuli mieleen Jore Puusan ja Tuomas Haapmanin kuviin liittyvät keskustelut vuosien takaa ja en olisi uskonut, että aukeasta löytyy kolmaskin yhtä draamanhakuinen tyyppi.
Alussa mainittiin, että samaa keskustelua on käyty jo reilun kymmenen vuoden ajan suomi24 foorumeilla, joten olihan se pakko tsekata itsekin, että mitä sieltä löytyy Markku Laitisen nimellä. Tuossa joitakin linkkejä mitä google tarjosi ensimmäisenä ja olen kyllä ihan hyvilläni, kun Aukean keskustelukulttuuri ei ole aivan noin villiä.

http://keskustelu.suomi24.fi/t/10957388/kulttuuri--ja-taidealoille-tarpeelliset-muutokset
http://keskustelu.suomi24.fi/t/5176967/nanna-suden
http://keskustelu.suomi24.fi/t/10737863/markku-laitisen-taiteesta
http://keskustelu.suomi24.fi/t/11365001/jokohan-quotoikeudetonquot-on-ryhtynyt-sanoista-tekoihin
http://keskustelu.suomi24.fi/t/12482204/joko-loppui-quotoikeiden-taiteilijoidenquot-vainoaminen
http://keskustelu.suomi24.fi/t/11171652/onko-uusi-taiteilijapariskunta-syntynyt

Oli hassua huomata äsken sen rovaniemeläisen arkkivihollisesi nettigallerian vieraskirjastakin, että olit käynyt sielläkin kirjoittelemassa lukuisia samanlaisia syytöksiä 2015 syksyllä, kiertäen ovelasti kaikki sulle aikaisemmin asetetut ip-estotkin. Ihan selvästi sinä olet se pahempi vainooja teistä kahdesta, vaikka yritätkin kerjätä koko ajan sympatiaa muka kiusauksen uhrina.

Kuka ihme uskaltaisi kirjoitella täällä omalla nimellään, jos on mahdollista saada sen jälkeen noin pakkomielteinen tyyppi omaksi vainoojaksi vielä vuosiksi eteenpäin. En toivoisi semmoista riesaa kenellekään.


[10:04 17.1.2017] O.K.
Juurikin noin. Juuri nämä ja hänen monien muidenkin forumeiden keskustelut sai minut näkemään punaista ja ottamaan kantaa noihin hänen juttuihinsa.
Minäkin olen kahlannut noita Suomi24- keskusteluja läpi ja todennut saman asian kuin sinä.

Kysyessäni asiaa tältä Rovaniemen taiteilijalta, hän kertoi että tämä Laitinen on ollut maanvaiva hänelle jo useita vuosia. Vainoharhaisesti hän luulee että Suomi24-ssä kirjoitetut viestit hänestä olisi juuri tämän rovaniemeläisen taiteilijan kirjoittamia. Hän ei suostu uskomaan että mahdollisia vaihtoehtoja voisi oikeasti olla useita kymmeniä tuhansia. Luulihan hän että minäkin olen täällä väärällä mimellä ja mahdollisesti tuo Rovaniemeläinen taiteilija.
IP-estotkaan tosiaan eivät häntä pidättele ja nekin hän kiertää helposti jollain keinoin kertoi tämä taiteilija.
Facebookissakin hän on joutunut bannatuksi kun esiintyi siellä väärällä nimellä ja kehtasi tuota juttua vielä kehuskella omassa US- blogissaan ylimielisesti. Tein tuosta ilmiannon Uuden Suomen blogin ylläpidolle ja hän sai vuoden pituisen kirjoituskiellon. Tosin nyt hän on palannut sinnekin yhtä katkerana ja jopa vielä villimpänä takaisin.


[10:01 29.1.2017] M.L.
Oho täällähän esitellään julkisia syytteitä nimettömien kirjoittajien toimista. Nimetön vainoaminen toiselta palstalta on siirretty tänne.

On paljon helpompaa potkaista tuoli sen tosiosaajan alta, kuin opetella itse työnsä kunnolla. Myös maineen hankkiminen on helpompi tehdä toisen siivellä, kuin saada omat keskinkertaiset teoksensa esille.

Oivalle sanoisin, että minä uskon sinun olevan palstalla vartavasten minua vainoamassa. Perustelen asian seuraavasti. Oivalla ei ole itse kuvataiteen teoksia esillä ja siksi on outoa että hän pyörii palstalla arvioimassa juuri kuvataidetta.

Oivan antamiin arvioihin minun teoksistani, ovat muutkin kiinnittäneet huomiota ja pitäneet niitä asiattomina ja jopa kateellisen kommentoijan kommentteina. Eli miten kaveri joka ei itse ole kuvataiteilija, voisi olla kateellinen jonkun kuvataiteilijan teoksista?

Oivan kommentit muille, eivät kuitenkaan noudata samaa kaavaa, kuin minulle annetut kommentit, joka tietenkin laittaa ihmettelemään ja mietityttämään jutun motiiveja. No nyt kun on tullut ilmi että Oivalla onkin yhteydet minua pitkään vainonneeseen ja turhasta syytelleeseen taiteilijaan, alkavat motiivitkin paljastua.

Eli yhteenvetona voidaan ajatella Oivan olevan palstalla vartavasten minua vainoamassa. Tätä näkemystä puoltaa sekin, ettei Oiva useista lupauksistaan huolimatta ole lopettanut minun vainoamistaan, vaan on siirtänyt sen jopa toisellekin palstalle.

Koska Oivan kommentit muille, eivät ole linjassa minulle annettujen kommenttien kanssa, on Oivan peli selvää. Hän on täällä mielistelemässä muita ja hakemassa tukea omalle vainoamiselleen minua kohtaan. Yrittäen hyvin ovelasti lietsoa muitakin mukaan tähän vainoamiseen.

Nyt kun Oivan tueksi on tullut nimetön vainoaja, ei ole vaikea arvata kuka vainoamisen ja perättömien väitteiden tekijä on. Oiva sai ilmeisesti, kun jäi yksin keskustelussa tappiolle, tukea rovaniemeläiseltä kaveriltaan, joka tuli nimettömänä tukemaan Oivan vainoa ja esittelemään taas perättömiä väitteitään.

Se että on tehnyt työnsä niin hyvin, että joutuu vuosikymmenen vainoamisen kohteeksi, on kyllä aikamoinen saavutus. Kateelliset jaksavat juosta perässäsi palstalta toiselle ja vain sen takia, koska eivät itse pysty siihen mihin minä pystyn. Tämä vainoaminen on muuten varmaan suomen ennätysvainoamista ja kun ajattelee että oma lahjakkuuteni on saanut tuollaisen vainoamisen aikaan, niin täytyy kyllä olla aikamoisen ylpeä. Teokseni ovat aiheuttaneet sellaisen kateuden, etten uskonut olevan olemassakaan.

Ja näin lopuksi kehottaisin Oivaa vielä kerran pitämään lupauksensa ja lopettamaan minun vainoamiseni palstalla. Samoin nimetön rovaniemeläinen kateustaiteilija voisi tulla kommentoimaan omalla nimellään, eikä jatkaa vainoamistaan tälläkin palstalla nimettömänä.

Tai tokihan rovaniemeläisen harrastelijataiteilijan kannattaa tätäkin ketjua pitää ylhäällä, saattaahan joku kiinnostua kuka tämä kateellinen rovaniemeläinen harrastelijataiteilija on ja löytää vaikka hänen kotisivuilleen. Eli tätäkin ketjua esillä pitämällä, voi saada julkisuutta kateellisena harrastelijanakin itselleen, toisen taiteilijan siivellä ratsastaen. Siksi niin Oiva kuin tämä nimetön rovaniemeläinen harrastelijataiteilija pitävätkin ketjua näkyvillä.

Oivan väite siitä että hän olisi Uuden suomen bannieni takana, voidaan todistaa vääräksi, koska minulla on sähköposti bannin syystä. Ja kun menee Uuden suomen sivuille ja hakee käyttäjää nimeltä Oiva Kuusla, sieltä ei yllättäen löydykään sillä nimellä käyttäjää. Eli Oivan puheet ovat mitä ovat, uskookohan kaveri itsekään omiin juttuihinsa? Tai jos uskoo, suosittelisin hoitoon menemistä harhakuvitelmien takia. Toki hoitoon voi hakeutua myös kateellisena tekemänsä vainoamisen takia ja tämä olisikin suositeltavaa, ennenkuin hakevat väkisin.
[13:49 29.1.2017] Anonyymi 2
Etkö oikein itse älyä lopettaa noita ihan hulluja ja vainoharhaisia juttujasi täällä Markku!?
Mikä sinut saa jahtaamaan juuri tuota "Rovaniemeläistä harrastelijataiteilijaa".

Eiköhän viimeistäänkin nyt muutkin Aukealaiset lukijat ymmärrä että olet aika vahvasti "syyntakeeton". Olet suorastaan lapsellinen ollaksesi sentään aikuinen mies! Etkö juuri itse nää kuinka älyttömiä noi juttusi ovat?


[18:54 29.1.2017] Draamaa sivusta seurannut
Herra ammattitaiteilijan vainoharhaisuus tuntuu myös vain pahenevan kiihtyvää tahtia, kun vertasi suomi24-keskusteluissa vuosia sitten kirjoitettuja kommentteja uudempiin.
Narsistinen persoonallisuushäiriö yhdistettynä erilaisiin suuruus- & suhteuttamisharhoihin tulee ehkä ensimmäisenä mieleen näin "nojatuolipsykologin" silmin, mutta kirjoituksissa on välillä niin pakkomielteistä jankkaamista, että taustalta luulisi löytyvän jotain vakavampaakin. (Esimerkiksi kakkostyypin bipolaarihäiriön maanisessa vaiheessa ja tietyissä skitsofreniatyypeissä ilmenee juuri samankaltaista ongelmakäytöstä.)

Hakeutuisit itse jo kiireellä hoitoon, niin loppuisi se älytön mesoaminen eri palstoilla. Lähinnä vain nolaat itsesi tuolla katkeralla syyttelyllä taidealalla paremmin menestyneitä kollegoitasi kohtaan, joten kannattaako sitä kuoppaa kaivaa koko ajan vain syvemmäksi?
Naurettavia etenkin ne väitteet, että Leo ja ne muutamat muut suomi24-keskusteluissa viitatut taiteilijat olisivat muka kateellisia teikäläiselle, koska asia vaikuttaa olevan todellisuudessa juuri päinvastoin. :D


[22:01 29.1.2017] "pakko osallistua"
Kyseisen "Herra ammattitaiteilijan" suhteellisuuden taju on jo kauan ollut hakoteillä.
On käsittämätöntä että hän ei itse näe ollenkaan kuinka tuo jaarittelu "kateellisista vainoajistaan" on kääntynyt juuri päinvastaiseksi ja ihan täysin häntä itseään vastaan.
Tuo äskettäinen uskomaton juttu niistä hänen ylimielisistä tempuista joka johti bannaukseen vuodeksi jopa omasta blokista kyllä jo kertoo jotain miehen psyykestä.
Uskomatonta saissea!


[11:42 30.1.2017] M.L.
Oho, nimetön vainoaminen jatkuu anonyymien ressukoiden toimista ja ylläpitokin hyväksyy asian, koska kuolevalle palstalle täytyy saada elämää ja milläpä sitä paremmin saisi kuin sillä että annetaan nimettömien vainota meikäläistä.

Tuttua toimintaa, meikäläisen maineella on hyvä ratsastaa ja yrittää saada julkisuutta joko itselleen tai palstalleen. Ja ennenkaikkea sen rovaniemeläisen harrastelijareppanan kannattaa tuoda itsensä julki muutenkin kuin etunimeltä, koska pitäähän reppanan päästä hakemaan julkisuutta minun siivelläni ratsastaen, kuten jo kymmenen vuoden ajan on samaa yrittänyt.


[14:16 30.1.2017] J.R.
Niitä perskärpäsiä muiden kommenttien perusteella on ollut itse kullakin Aukean käyttäjällä kautta aikojen, mutta ei niistä ole näin kovaa mekkalaa pidetty. Ylläpito ei ole ennenkään järkeviä parannuksia tehnyt, varsinkaan viihtyvyyden vuoksi.
Mielestäni tämäntyyppinen köydenveto ei ainakaan pelasta uppoavaa laivaa, olkoonkin että ihmisen perusluonne aiheuttaa kiinnostusta tämäntyyppiseen draamaan. Koko kokonaisuudessa ei ole mielestäni mitään muuta hyvää, kuin että kumpikin "pääosapuoli" ja puolikourallista muita on uskaltanut esittää asiansa nimellään. Käsittääkseni Laitinen on paikkansa saavuttanut Suomen taidemaailmassa, jotenka hänellä ei ole mitään menetettävää esiintyä nimellään. Mitä Oivaan tulee, olen todella kiitollinen saamastani palautteesta häneltä, niissä on ollut paljon hyvää joka on auttanut aikoinaan eteenpäin kehityksessäni, kaikkihan ei aina ole olleet täysin soveliaita tyylilleni maalata.

(Tuskin tässä Louvressa seuraava näyttely olisi, ellen nöyränä olisi palautteita vastaan ottanut, ja pyrkinyt hyödyntämään niitä.)


[15:43 30.1.2017] O.K.
Täsmälleen Juhani!
Markulle vielä lisäisin että eihän Uusi Suomen blogin lukijoiden edes tarvitse olla rekisteröityneitä.
Niitä asiattomien viestien ilmoituksia ja ilmiantoja voi tehdä myös rekisteröitymättömät ihan omilla nimillään. Kysymyksessä oli juuri sellainen.

En malta olla lainaamatta tekstiäsi:

" Tuttua toimintaa, meikäläisen maineella on hyvä ratsastaa ja yrittää saada julkisuutta joko itselleen tai palstalleen. Ja ennenkaikkea sen rovaniemeläisen harrastelijareppanan kannattaa tuoda itsensä julki muutenkin kuin etunimeltä, koska pitäähän reppanan päästä hakemaan julkisuutta minun siivelläni ratsastaen, kuten jo kymmenen vuoden ajan on samaa yrittänyt."

Nyt kun kerran noi nimet ovat tulleet esille niin tehdäämpä nyt niitä vertailija siitä julkisuudesta sillä uhallakin että en ole kysynyt kyseiseltä taiteilijalta lupaa.
Siis kysymys on mitä ilmeisimmin tästä taiteilijasta:
http://www.leongalleria.net/

Vastavuoroisesti Markun omat sivut:
http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=1

Yotubelta Vierelän "taideklipit"- jossa on taustana hänen sävellykset, sanoitukset ja omaa soitantaa:
https://www.youtube.com/watch?v=AJ3bqZbrKAI
https://www.youtube.com/watch?v=De1-LmFLepg

Markun vastaavat:
https://www.youtube.com/watch?v=xzj6GRdV-Vo
https://www.youtube.com/watch?v=ylc33VZS0zc

Vierelän blogspotin Blogi:
http://leonblogi.blogspot.fi

Markun vastaava:
http://markkalaitinen.blogspot.fi/?view=flipcard

Katsokaa, kuunelkaa ja arvioikaa.
Vierelän musiikkia kaiken lisäksi soi päivittäin radioissa ympäri suomen. Laitisen "musiikkia" en ainakaan vielä ole kuullut....ja tuskin tullaan kuulemaankaan nähdyn perusteella.

Uskon että nämä linkitykset ovat ihan ok, koska ovat julkisesti muutenkin netissä nähtävillä ja tasapuolisesti linkitetty molemmilta.
Siis kumpi yrittää ratsastaa ja kenenkin siivellä? Onhan tuo selvästi nähtävillä.
Että sellaista.


Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty