Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Muusa-kirjoituskilpailun deadline lähestyy

[16:11 16.7.2007] P.J.H.
Tästä ei näy ilmoitellun täällä, joten mainitaanpa vielä, kun lähetysaikaa on pari viikkoa jäljellä. Tiedote napattu Huutomerkki ry:n nettisivuilta:


Kirjoita kuolema

Muusa-kirjoituskilpailun aiheena on tänä vuonna Kuolema. Nyt kolmatta kertaa julistettu kilpailu on avoin kaikille kirjoittajille, jotka eivät ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta. Omakustanteet tai antologiat eivät ole este osallistumiselle. Kilpailutöiden tulee olla ennen julkaisemattomia kaunokirjallisia runo- tai proosateoksia. Kilpailun järjestää Huutomerkki ry yhdessä Oulun kaupungin, Aikakauslehti Kaltion ja Nispero Kirjakahvilan kanssa.

Kilpailun päätuomarina toimii toissa syksynä haudatun Sentenced-yhtyeen kitaristi ja sanoittaja Sami Lopakka, joka saa luettavakseen Huutomerkki ry:stä ja Kaltiosta muodostetun esiraadin valikoiman kilpailutöiden parhaimmiston. Musiikin tekemisen ohessa Lopakka on valmistunut kirjallisuuden maisteriksi kirjoittamalla gradun otsikolla 'Rannalle ihanan maan - kuolemaan suhtautuminen ja kuoleman metaforat kuolinilmoitusten muistosäkeistöissä'.

Kilpailuun voi lähettää enintään 5 runoa tai 2 proosatekstiä (max. yht. 5 liuskaa). Tekstien tulee olla perillä perjantaina 3.8.2007 klo 16 mennessä osoitteessa

Kirjaamo
PL 27
90015 Oulun kaupunki

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Kuoren päälle merkitään 'Muusa-kirjoituskilpailu'. Lisäksi mukaan on liitettävä erillinen nimimerkillä varustettu pikkukuori, joka sisältää kilpailijan nimen sekä yhteystiedot. Käsin kirjoitettuja töitä ei huomioida. Kilpailutöitä ei palauteta.

Palkintoihin on varattu yhteensä 400 euroa. Summan jakautumisesta kilpailijoiden kesken päättää raati. Vain palkituista kilpailutöistä annetaan yksittäisiä arvioita. Kilpailija suostuu mahdolliseen kilpailutekstien julkaisemiseen Aikakauslehti Kaltion toimesta ilman eri korvausta.

Voittajat julkistetaan Oulun Muusajuhlien Muusa-klubilla keskiviikkona 5.9.2007. Oulun IV Muusajuhlat järjestetään yhdeksänpäiväisenä kirjallisuuteen painottuvana poikkitaiteellisena kaupunkifestivaalina 31.8.-8.9.2007.

Lisätietoja:
Huutomerkki ry / Paavo Heinonen
paavojii (at) hotmail.com[18:00 24.8.2007] P.J.H.
hieman pätkitty tiedote:

Kuolema-aiheisen Muusa-kirjoituskilpailun finalistit valittu

Huutomerkki ry:n valtakunnalliseen Muusa-kirjoituskilpailun esiraati on valinnut kilpailun finalistit määräaikaan mennessä saapuneiden 276 kilpailutyön joukosta. Tämänvuotisen ylituomarin, toissa syksynä haudatun Sentenced-yhtyeen kitaristin Sami Lopakan syyniin päätyi neljätoista työtä, joista kuusi on runoutta ja kahdeksan proosaa. Lopakan lopullinen tuomio kuullaan Oulun IV Muusajuhlien Muusa-klubilla Rauhalassa keskiviikkona 5.9.

Esiraadissa noin tuhannen liuskan paperipinon lukivat sekä arvioivat kirjailija, kirjakauppias Jarmo Stoor, Huutomerkki ry:n hallituksen jäsen Sari Mäki-Penttilä, Kaltio ry:n hallituksen jäsen Tuomo Heikkinen, Esa-lehden freelancetoimittaja Ilkka Mikkonen sekä raadin sihteerinä toiminut Kaltion toimittaja Paavo J. Heinonen. Finaalikierrokselle selvisivät nimimerkit Eriam, Jalkapuoli varis, Jemiina, Kai Maani, Keihäs, Kivimuna, Kukka, Musca, Mörke, Ne, Taraxacum, Toivoniemi, Varjorikko sekä Ylvalii.

Kirjoituskilpailun aiheena oli tänä vuonna kuolema. Aihetta lähestyttiin usein hyvin perinteisin keinoin ja arkipäivisin kertomuksin. Monet töistä ammensivat osallistujien omista, voimakkaista kokemuksista ja läheisten kuolemista. "Tosi masentavaa oli välillä lähetyksiä lukea", toteaa esiraadin Jarmo Stoor, "kymmenennen itsemurhatarinan kohdalla mietti että pitäisikö itse köysi jostain hakea." Finaaliin selvinneet nimimerkit onnistuivat rikkomaan kisan yleiskuvana kummitelleen pateettisen monotonian.

Finalisteille ilmoitetaan asiasta myös henkilökohtaisesti. Muusa-kirjoituskilpailu järjestetään Oulun Muusajuhlien yhteydessä sekä yhteistyössä Oulun Päivien ja Aikakauslehti Kaltion kanssa nyt kolmatta kertaa. Oulun IV Muusajuhlat juhlitaan halki-, poikki- ja pinoontaiteellisena festivaalina 1.8.-8.9.2007.

Lisätietoja:
Paavo J. Heinonen
Kirjoituskilpailun esiraadin sihteeri
paavojii@hotmail.com

www.huutomerkki.fi

... vielä ei ole kerennyt ilmoitella luvatusti suoraan, ku tuli Tampereen reissu väliin. Hirvikatu 10:ssä lauantaina ja sunnuntaina Performanssifiesta, sanallista esitystä kans on, että tänne vaan viikonloppuna.

http://www.hirvikatu10.net/ - sieltä lisää tosta.[12:00 6.9.2007] P.J.H.

Kilpailu ratkesi eilen.

Ensipalkituksi tuli nimimerkki Kivimuna Jyväskylästä.

Kunniamaininnat jaettiin Oulun Toivoniemelle sekä nimimerkille Eriam, jonka kirjeen lähetyspaikka ei juuri muistu mieleen.

Onnea kaikille; ihan kaikille.
[15:46 6.9.2007] H.R.
Julkaisin juuri oman ei-sijoittuneen Muusa-novellini tänne aukeaan. Otsikkona aiheena kuolema: Kasvosi hiekassa. Ajattelin, että olisi mukava kuulla, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti lukijoissa.

Lisäksi mielelläni lukisin muitakin kilpailuun osallistuneita runoja ja proosatekstejä. :)

Oppia ikä kaikki.


[16:06 6.9.2007] S.T.
Onnea sijoittuneille tyypiöille! Mahtava juttu. :)

Minen uskalla laittaa omiani tänne vaikka miten piisasivatkin finaaliin saakka. Olen ujo noiden tekstien kanssa, koska ne taisivat tulla aika... pakottamatta ja suoraan.

(Joo, hän kehtaa lähettää ne raadille, mutta ei kehtaa laittaa aukeaan. Hän tosin häpeää itseään tällä erää muutenkin aika kookkaasti kirjoittajana vaikka yhä vähemmän on kuulemma syytä. Järjetöntä. Hyvin suemaista.)

Heidi, käyn arvostelemassa novellisi heti kun ehdin. :) Lupaan.


[16:52 6.9.2007] H.R.
Palasin tänne lisäämään onnitteluja. Odotan innolla saadakseni lukea voittonovellin Kaltiosta. Se kuulosti kiehtovalta. :)

Olin eilen kuulemassa tuloksia Muusa Klubilla, Oulussa.

Ja Susanna... Häpeä pois! Ajatella, pääsit finaaliin. Sehän on juhlan aihe. Onneksi olkoon, sinullekin. :D


[10:20 7.9.2007] S.T.
Häpeän pois. :)

Heidi, millaista oli? Minen päässyt kun niin pitkä oli matka ja taskussa vain ammottava reikä.

Se finaalipaikka oli taas täys ylläripylläri, en osannut odottaa sitä yhtään. On noi kilpailut jänniä. :) Niitä tulee ihmisen kyllä ikävä.

En kehtaa laittaa niitä tekstejä tiukan arvostelun alaiseksi vielä, koska ovat niin tuoreita, että on parempi antaa niiden hautua ennen kuin lähtee tekemään suurempia korjauksia, mutta jos tahdot Heidi kurkkia niitä silti niin löytyvät ainakin hetken verran täältä. Ja setin nimi oli Nälkäisten kummitusten juhla.

(Jos tahdot tietää enemmän tosta nimestä etkä vielä tiedä ni Kiinassa kesällä opettivat, että se on vähän kuin niiden Halloween ja että henget riekkuu silloin vapaina kadulla kun manalan ovet on auki.)


[12:47 7.9.2007] H.R.
Ei kun... pois häpeä sinusta.. :P

Runosi ovat kauniita. Voisin antaa niille pisteitä, jos olisi mahdollista.


[14:14 7.9.2007] S.T.
Hih, kiitos. Meinaan kyllä myöhemmin hioa ne pilalle sitten. :)


[20:31 7.9.2007] L.S.
Kävin lukemassa runosi. Ai että pidin niistä! Taas. Tsemppiä, vielä koittaa se päivä, että saat esikoisesi, kirjallisen siis. Ja minä ainakin ilmoittaudun jo etukäteen lukijaksesi.


[22:41 7.9.2007] S.T.
...mun? Oikeasti? Hienoa. :)

Toivotaan, että lupauksesi pitää. ;)


[13:25 11.10.2007] L.S.
En nyt väitä olevani mikään kohtalon pasuuna, vaikka mieli tekisi... Lupaukseni aion toki pitää, ja mielelläni. Mutta mistä esikoisesi saisi? Tuleeko kirjakauppaan? Helsingin kirjamessuille? tämä varmasti kiinnostaisi muitakin aukealaisia, uskoisin.


[20:18 11.10.2007] S.T.
Kirjakaupoista saa tilaamalla mistä vain, mutta helpoimmin ja vaivattomimmin saa kun tilaa netistä, ohjeet mm. täällä.

Olen tuon kokoelman julkaisusta tiennyt jo pitkään, on ollut ihan tuskaa kun ei ole voinut kertoa sitä suoraan.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty