Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Taiteilijoiden asiat kuntoon.

Seuraava sivu  

[13:50 14.3.2017] M.L.
Nyt kunnallisvaalien alla kannattaa taiteilijoidenkin miettiä tarkkaan ketä äänestää. Nykyiset puolueet ovat kaikki pettäneet äänestäjänsä ja siksi kannattaa äänestää sitoutumattomia ehdokkaita ja taiteilijan kannattaa tottakai äänestää taiteilijaa.

https://vaalikone.uusisuomi.fi/kuntavaalit2017/helsinki/ehdokkaat/20486?emp=rt-1.rs-h2N0yS%252F%252BPaf%252F%252BX7%252BXg%253D%253D.po-asc.pk-a.pe-.pen-.pr-.pg-M.pp-141.pd-91.ps-.pp1-.pp2-.pn-.psr-.psx-&ap=1#!

https://www.youtube.com/watch?v=b0tIC6Y0SRI

https://www.youtube.com/watch?v=YJ7HC8rFLAw

Nyt jos koskaan kannattaa äänestää sitoutumatonta ehdokasta.


[15:37 14.3.2017] J.R.
Se on aivan sama ketä äänestää, loppupeleissä se on aina jätkä joka maksaa viulut.


[10:35 15.3.2017] M.L.
Nykyiset puolueet ja niissä toimivat poliitikot ovat ajaneet maamme katastrofaaliseen tilaan ja ainoa mahdollisuus muutta asioita, on viedä puolueilta valta ja se tapahtuu vain sitoutumattomia äänestämällä.


[06:22 16.3.2017] Anonyymi
Vahinko kun olen väärässä äänipiirissä! Voisin antaa sulle vaikkapa protestiäänen vaikka olen aina äänestänyt sos dem ehdokasta. Sinulla on niin ylevät tavoitteet "sitoutumattomana" tällä kertaa. :D
Tosiasiassa kyllähän olisi aika karua jos tuollaiset ärripurrit ryhtyisivät johtamaan maata. Taitaisivat jopa hitlerin opit käydä kovin köykäisiksi kyseisenlaisen erottelulinjan rinnalla ja valtion rahakirstu tyhjenisi niihin lukuisiin oikeudenkäynteihin mitä olisi tulossa. Sen verran olen lukenut noita sinun blokejasi.
Suomen vankilat näin ollen joutuisivat kovin ahtaalle kun olisivat täynnä entisiä johtajia ja ministereitä.
Mutta onnea vaan, sitähän sinä todella tarviit!


[09:22 10.4.2017] Anonyymi 2
Kuis nyt noin kävi Markku? No, voithan yrittää taas seuraavalla kerralla....ja seuraavalla jne...
;)


[15:29 10.4.2017] J.R.
Ei kannata yrittänyttä lannistaa. Ainakin mies on yrittänyt. Jos ei mitään yritä, ei saavutakkaan mitään.


[18:37 22.4.2017] P.P.
Asiaa sivuten voisi sanoa, että taiteen arvostus on muistakin kiinni kuin vain päättäjistä ja tukirahoista. Mielestäni esimerkiksi Suomessa taidealan ihmisiä ja taidetta yleisesti ei juurikaan arvosteta. Tyypillinen kommentti on se, että pitäisi mennä töihin taiteen tekemisen sijasta.


[00:41 23.4.2017] Ansku
Harmi vaan noi asiat olisivat kyllä korjaantuneet ainakin tääl helsingissä jos Laitinen olisi päässyt läpi. Ainakaan inttämisessä hän ei taatusti olisi hävinnyt muille. No, viä on tulossa eduskuntavaalit joten asia on korjattavissa tulevaisuudessa. ;)


[20:15 23.4.2017] M.L.
Kiitän kaikkia kommentoijia, eritoten Juhania, mitään ei tosiaankaan saa jos ei edes yritä.

Mutta nuo olivat ensimmäiset vaalit johon osallistuin ja sain henk. koht. 42-ääntä. Mutta koska meillä oli kolmen henkilön yhteislista, jossa JP sai 40-ääntä ja Pena 26-ääntä, lasketaan minulle listan eniten ääniä saaneelle 108-ääntä.

Mielestäni ei lainkaan huono tulos, kun ottaa huomioon että kyseessä olivat ensimmäiset vaalit. Samoin ehdokkuusesimerkilläni olen saanut monia kiinnostumaan ehdokkaaksi lähtemisestä juuri sitoutumattomana ja se on mielestäni se asian tärkein juttu.


[13:41 24.4.2017] J.R.
Ainahan pitää yrittää, jo se, että yrittää on positiivista. Samalla halusin nähdä kuinka aikaisempaan kirjoitukseeni tämän ketjun yhteydessä Aukeallea reagoidaan. Lähes heti tuli viimeisempään julkaisuuni ykkönen, kun julkaisua ei oltu pisteytetty viikkoon. Mietitäväksi jäi, onko Aukealla todellakin kypsymätöntä porukkaa taiteeseen jotka pisteyttävät työn pärstäkertoimen/kirjoitusten perusteella eikä työn.
Itseäni se ykköstely ei hetkauta mihinkään suuntaan eikä vaikuta julkaisuihini, senverran positiivista palautetta olen saanut noissa kansainvälisissä taidetapahtumissa töistäni, että Aukean ykköset näiden vuosien varrella jotka olen täällä viihtynyt, on oppinut ottamaan varauksella.
Ei silti, en minä töitäni kehu, kouluttamaton eläkelläisharrastelija vain olen, mutta rehellinen taiteen suhteen.(Niinkuin muutenkin ystävien ja kavereiden lausunnon mukaan, rehellinen, eikä kätkeydy kulissien taakse nimettömänä puheissani.)
Mitä Markan töihin tulee, olen vahvasti sitä mieltä, että hänen töitään jotkut arvostelevat puheiden perusteella, eikä töiden. Jo se, etttä Markan työt ovat omaperäisiä ja omalla tyylillä tehty on iso plussa.


[14:38 24.4.2017] Tuntematon
SeliSeli Jussi! Kerrot että ykköstely ei hetkauta sinua suuntaan taikka toiseen. Kuitenkin sinua asia vaivaa jopa niin paljon että tulet tuota asiaasi vakuuttamaan ketjuun missä jutellaan vallan muista asioista.
Nauttisit nyt sitten oikeasti niistä "kansainvälisten taidetapahtumien" positiivisista palautteista kun kerran Aukean positiiviset palautteet eivät ole edes maininnan arvoisia.

Ja kannattaisko sinun edes niistä hemmetin "ykköstelijöistä" jatkuvasti jankuttaa kun ne eivät sua kerran liikuta. Otappa nyt järki käteen hei! Ehkä seuravasta julkaisustasi saat jopa kakkospisteitäkin. Ajattele positiivisesti!


[15:07 24.4.2017] J.R.
Ajattelin hieman odotella uuden julkaisun kanssa mutta pitääpä julkaissa uusi ja ajatella positiivisesti, jospa niitä kakkosiakin sitten tulisi. Puhuin negatiivisista asioista, mutta nimetön kulisseihin kätkeytyvä kääntää jostain ihmeen syystä asian toisinpäin, ettei Aukean positiiviset palautteet ole maininnan arvoisia.Ja nautitaanpa sitten Lokakuussa taasen Louvren kansainvälisessä taidetapahtumassa jossa olen mukana. En muutoinkaan ymmärrä, kuinka nimetön on sitä mieltä, että yli kuuskymppistä ne ykköset lannistaisivat, kun kyse ei ole mistään uravalinnasta, vaan pelkästään harrastuksesta joka auttaa hallitsemaan alkoholinkäyttöäni pitämään sen normaaliviikonlopputissutteluna. Otetaan se järki tosiaankin ja rehellisyys käteen ja ajatellaan positiivisesti ja tehdään se pisteytys työn perusteella eikä puheiden. Totta on, että se ykköstely kiusaa minua täällä Aukealla, MUTTA EI OMIEN TÖIDENI KOHDALLA, joka ei tykkää töistäni, antaa sen ykkösen,Parempia löytyy maailmasta kuin minun räpellykseni, mutta ei samanlaisia.
P.S. Taiteilijan asiat kuntoon myöskin rehellisessä palautteissa ja pisteytyksissä.
PP:S. Jos ne ykköset OMAA julkaisuani häiritsisivät, tai vaikuttaisivat siihen, silloin itsekin esiintyisin nimettömänä kirjoituksissani. REHELLISYYS


Taiteilijana Markka on värikäs persoona, vaikkakin olen toisissa asioissa eri mieltä hänen kirjoitustensa kanssa, mutta se ei johda siihen, että nimettömänä vertaisin häntä Hitlerin oppeihin, taikka kutsuisin häntä ärripurriksi, tai ivaisin häntä, kun ei päässyt valtuustoon, ei vain sovi ajatusmaailmaani. Itse nostan hattua miehelle että edes yritti. Muutoinkin hänen työnsä ovat mielenkiintoisia itselleni, toiset joko tykkää tai ei, mutta toivottavasti se ei tykkääminen johdu hänen kirjoituksistaa. Itsekin olin seitkytluvulla Suomessa SKDL:n kunnallisvaaliehdokkaana, nyttemmin en kannata mitään puoluetta. Kolmekymmentä vuotta Ruotsissa ollessani oli välillä oikeisto ja välillä sossut, 12 vuotta Espanjassa ja välillä on ollut Partie Popular ja välillä sossut ja sama juttu, jätkä maksaa viulut. Olen sitä mieltä, ettei yksittäinen henkilö saa aikaan taiteilijaasioissa vaikka tulisikin valituksi, vaan siihen tarvitaan puolueen tuki joka ottaa asian esille.
Suomen politiikkaa en ole seurannut sen jälkeen kun seitkytluvulla läksin maailmalle Suomesta, jotenka en tiedä onko siellä ylipäätäkään puoluetta joka ottaisi kantaa taiteilija-asioissa. Onhan siellä valittuna Mikko Alataloa ja muitakin taiteilijoita, mutta ajavatko hekään taiteilijoiden etuja. En tiedä.


[08:54 25.4.2017] Anonyymi 2
Siis ovathan ne hänen työnsä "mielenkiintoisia" se on totta, mutta se vain ei riitä hänelle. Siinä kontekstissa sinunkin työsi ovat mielenkiintoisia. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että olisitte taitavia ja ammattinne osaavia. Sinä sentään myönnät itse olevasi "harrastelija" tällä alalla joten siitä sinulle täydet pointsit.
Tässä taiteessa pätee sama raamatun laki: "joka itsensä ylentää, se alennetaan". Ehkäpä tuo sama tapahtuukin sinulle päinvastaisessa järjestyksessä kukaties. "Vaatimattomuus kaunistaa"


[16:30 25.4.2017] J.R.
Jos taiteilija arvostaa toista taiteilijaa taiteilijana, niin yleensäkin toiset taiteilijat arvostavat kyseistä taiteilijaa taiteilijana etabletaaretuissa piireissä. Näinollen raamatun laki ei oikein päde isommilla näyttämöillä. Harrastelijapiireissä se varmaankin menee noin. En tiedä johtuuko se siitä, että taiteilija uransa alkuvaiheessa ei ole vielä täysin kypsä taiteeseen, luullaan että kaveri "pullistelee" kun on saanut aikaiseksi näyttelyn. Näyttely on kuitenkin iso askel kehityksessä eteenpäin, eikä sitä pidä aliarvioida, olipa se laitakaupungin kaljakuppilassa, taikka galleriassa Nyjorkissa, pääasia että sen näyttelyn saa aikaiseksi. Isommissa piireissä siellä ei kukaan ole enempää ammattilainen kuin toinenkaan, kaikki ovat samalla viivalla ja tuovat näytteelle senhetkistä parasta osaamistaan, katsoja sitten joko tykkää tai ei taiteilijan tuotannosta, ei siellä kukaan kypsä taiteilija pidä itseään toista parempana. Itselläni kävi vain hyvä tuuri, että olen päässyt mukaan töherryksineni noihin kansainvälisiin kekkereihin, omalta osaltaan se on auttanut minua harrastelijana kypsemmäksi taiteen suhteen, taloudellisesti olen miinuksen puolella. Kuitenkin siellä tuntee itsensä vasta-alkajaksi kun katselee eripuolilta maailmaa tulevien ammattitaiteilijoiden huipputeoksia. Onhan siinä kaljakuppilanäyttelyssä yleensä sekin hyvä puoli, että saa ilmaiset kaljaillat, yks sun toinen kuitenkin sen tuopin haluaa tarjota taiteilijalle.


[09:32 26.4.2017] M.L.
Kiitän Juhani sinua kommenteistasi, varsinkin taidettani koskevista.

Kerroin aikaisemmin eräästä rovaniemeläisestä harrastelijataiteilijasta, jonka pitkäaikaisen vainon kohteeksi olen joutunut. Erään kerran hän kutsui Juhani Palmua Jussiksi, nimellä jolla en koskaan ole kuullut Palmua kutsuttavan missään. Nyt kun sinua Juhani kutsutaan myös Jussiksi, tulee minulle äkkiä mieleen, että sama rovaniemeläinen harrastelijataiteilija on tämä anonyymi, jonka kanssa keskustelet.

Mitä tulee aloituksessa mainittuun aikeeseen ajaa taiteilijoiden asiat kuntoon, niin nythän Perussuomalaiset saavat joidenkin tietojen mukaan kulttuuriministerin paikan. Ja koska minä olen Perussuomalaisen puolueen jäsen, tulee kulttuurialan tulevissa muutoksissa varmasti näkymään myös minun kätteni jälki.

Mikä on taidetta, siitä on varmasti montaakin erilaista mielipidettä ja tässä on oma mielipiteeni. Suomenkielen sana Taide, ei anna tarkkaa määritelmää, mitä se pitää sisällään. Joten parasta onkin tutkia isomman kielialueen saman sanan merkityksiä. Englanninkielen sana ART, vastaa suomenkielen sanaa Taide ja englanninkielessä sanalle Art löytyy useita merkityksiä.

Englanninkieli antaa sanalle Art seuraavia merkityksiä. Taide, taito, ammatti, käsityö, kekseliäisyys, oveluus, juonet ja metkut. Ja minä lähtisin tulkitsemaan taidetta siten, että mitä useamman englanninkielisen ART sanan merkityksen taiteena esitettävä teos täyttää, sen suurempaa taidetta teos on. Eli jos teoksessa on taitoa, oveluutta ja kekseliäisyyttä, se on suurempaa taidetta kuin jos teoksessa on pelkkää taitoa.

Mutta annan toisenkin taiteen määritelmän, taide on siellä missä kukaan ei ole vielä käynyt. Tai siellä on aika ajoin käynyt useitakin taiteen historiaan jääneitä ihmisiä, mutta jos kuvittelee että heitä kopioimalla tulee taiteilijaksi, niin kuvitelma on väärä, vaan pitää etsiä jotain missä kukaan ei ole vielä käynyt.

Jos pitää esimerkiksi Wrightin lintumaalauksia suurena taiteena ja kuvittelee tulevansa heitä kopioimalla suureksi taiteilijaksi, se ei ikävä kyllä onnistu. Taiteilijan tulee löytää jotain omaa, sitä mitä kukaan muu ei vielä ole löytänyt.

Esimerkiksi omia kaupunkiteoksiani on taiteesta tietämättömät kutsuneet realismin ja naivismin sekoituksiksi. Monet musiikin lajit ovat muodostuneet olemassaolevien tyylisuuntien sekoituksiksi. Rhythm and blues musiikki on sekoitus bluesia ja rytmimusiikkia ja näin on saatu ihan uusi musiikin tyyli. Se on sekoitus uutta ja vanhaa, ja tämä on taidetta, se on jotain missä ei ole ennen käyty.

Toki näille realismin kopioijille on näistä asioista turha puhua, heille taide on entisen kopiointia. Samoin myös esimerkiksi naivistit ja muut kehitettyjen tyylisuuntien edustajat, ovat vain kopioijia ja tekevät työtään annettujen ehtojen mukaisesti. Kun oikeassa taiteessa ei näitä ehtoja ole, vaan oikea taiteilija maalaa omalla tunnistettavalla tyylillään, eikä pelkää rikkoa rajoja, annettuja ehtoja ja valmiita määritelmiä. Pääasia on etsiä uutta, eikä kopioida vanhaa. Löytää tie jonnekin, missä kukaan ei ole vielä ollut.


[11:12 26.4.2017] Tuntematon
Et ole näköjään vieläkään päässyt tuosta vainoharhaisuudestasi!
Ei tullut mieleesi sellainen että jopa Juhanin Hotmail osoitteessa lukee "jussi".

Mitä ihmettä tämä Rovaniemeläinen taiteilija on sinulle tehnyt kun olet hänelle noin katkera vieläkin?
Onko hän sinulle niin ylivoimainen ja taitava harrastelija että olet pyhittänyt elämäsi hänen jahtaamiseen. Kerro nyt vielä kuka hän niistä monista on? Niputat noin jokaisen Rovaniemeläisen taiteilijan.


[13:22 26.4.2017] J.R.
Melkein kaikki kaverit kutsuvat minua Jussiksi, niin siskokset kuin vanhemmatkin, luulenpa että omalta osaltani olen sanottavani tähän ketjuun sanonut. Antoisia maalaushetkiä, niin nimettömille kuin Markalle, ja niille joille nimi on annettu syntymän yhteydessä käytettäväksi,. Juurikin se, että Markalla on oma tyyli tuoda taidetta esiin on iso plussa, olivatpa ne joidenkin mielestä teknisesti taikka väreiltään vähemmän hyviä. Mitä itse keskustelin erään taideprofessorin kanssa taiteesta, hän valisti minua: Kaikki tiede taito ynnä muu kuvataiteessa perustuu vanhojen mestareiden tuotantoon, kaikki muu on joko väliaikaisia tai pysyviä tyylisuuntauksia, taikka senaikaisia muoti-ilmiöitä.
Saako se kulttuuriministeri, mikäli paikan saa perussuomalaisista sitten mitään aikaiseksi taiteilijoiden asioiden eteen. Muistaakseni olen jostain lukenut, että Tarja Halonen olisi innokas taiteen ystävä ja jopa itsekion maalaa, mutta tietääkseni hänen presidenttikaudella ei parannusta taiteilijoiden asemassa tapahtunut, ja hän oli sentään presidentti eikä ministeri.
Sitten kun löytyy puolue, joka ajaa eläkeläisten asiaa annan Ruotsissa ja Espanjasssa ääneni, Suomessa en saa äänestää.
Omastapuolestani en Markalle anna maailman parhaan taiteilijan titteliä, niin kuin en anna kenellekkään muullekkaan taiteilijalle. Sen siaan oman tyylinsä edustajana hän on maailman paras, koska se tulee hänestä itsestään.


[05:45 27.4.2017] M.L.
Anonyymille

En ole seurannut Juhanin sähköpostiosoitteita tai muitakaan yhteystietoja. Tuo rovaniemeläinen harrastelijataiteilija on vuosikymmenen syytellyt ja vainonnut minua aiheettomasti, ja tuonut kaverinsakin useille palstoille, kuten tännekin vainoamaan minua.

Ymmärrän että haluat hänen nimensä julkisuuteen, sitä hän itsekin on yrittänyt jo kymmenen vuoden ajan, hakea julkisuutta minun siivelläni, siksi voit tuoda itse hänet nimeltä esiin, kuten aina ennenkin olet tuonut niissä keskusteluissa joissa minusta puhutaan.

Juhani sinulla näyttää olevan ymmärrystä taiteen suhteen. Olen aina sanonut, että olen maailman paras omien teosteni maalaaja, kukaan toinen taiteilija ei maalaa minun teoksiani paremmin kuin minä. Samoin näkisin Juhani sinun kohdallasi, teoksesi ovat sen verran erikoisia.

Toivottavasti et joudu takiani ykköstelyn lisäksi myös muun kiusanteon tai vainoamisen kohteeksi, sekin mahdollisuus on olemassa.


[13:17 27.4.2017] J.R.
Siinäpähän vainokkoot jos siitä orgasmin saavat, sillä ei ole mitään väliä, kunhan jättävät rakkaimpani rauhaan, koska silloin pätee kadun laki, en ole neljäänkymmeneen vuoteen asunut Suomessa enkä tule asumaan, enkä ole tulossa millään muotoa suomen taide-elämään, ainoa yhteys Suomeen on, kun vanhempani viellä elävät ja ovat jo yhdeksänkymppisiä. Ruotsissa ja Espanjassa töilleni annetaan arvoa, enkä ole havainnut minkäänlaista vainoamista. Ja haluan korostaa, olen pelkkä eläkelläisharrastelijataiteilija enkä tee tätä hommaa rahasta, vaan että voin henkisesti hyvin, ja alkoholin käyttöni pysyy kohtuuden rajoissa, vaikkakin seuraava näyttelyssä mukana oleva on Louvressa. Kun -94 ostin tarvikkeet ja valitsin maalaamisen alkoholin siasta, asetin itselleni päämäärän, töitäni viellä joku kaunis päivä tulevaisuudessa on Louvren seinillä esillä. Jos olisin porukoille asiasta haastanut he olisivat pitäneet minua suuruuden hulluna ja varmasti selän takana ivanneet. No hulluhan tietenkin sopivalla tavalla olenkin, mutta kaikki taiteilijathan ovat vähän hulluja, eiväthän he muutoin taiteilijoita olisikaan. Hullu saa olla ja pitääkin sopivassa määrässä, mutta ei pöljä. No, nyt se päämäärä minkä itselleni asetin täyttyy Lokakuussa, ja voin rauhassa kehitellä juttujani senjälkeen eteenpäin, ja lahjoitella taulujani ystävillene, joista he ovat todella iloisia saadessaan taulun lahjaksi ja arvostavat taulua, näinollen minä niistä perskärpäsistä, mikäli niitä on, en välitä tippaakaan.
En ole ylpeä saavutuksestani Louvren suhteen, mutta kyllä se kova saavutus on kenelle vain täysin kouluttamattomalle harrastelijalle taikka oppikirjoja/kursseja käymättömälle, ja olen iloinen niiden taiteilijaystävieni puolesta jotka näyttelyn saavat aikaiseksi, vaikka se olisi tosiaankin siellä kaljakuppilassa. Ne eka näyttelyt itsellänikin oli sivukaupungin kerhohuoneissa ja olin yhtä iloinen silloin kuin nyt Louvren suhteen. enkä pidä niitä kaljakuppilanäyttelyjäni yhtään aliarvoisempana kuin Louvreakaan. Onhan niitä tietenkin matkan varrella ollut niitäkin jotka ovat ilkkuneet ja kyseenalaistaneet maalausharrastukseni, mutta luotto ja usko omaan tekemiseen ovat antaneet voimia päässä siihen päämäärään jonka itselleni asetin.
Älä ole huolissasi, jos joku on niin kypsymätön taiteen suhteen, että alkaa minua vainoamaan sillä perusteella että tykkään sinusta taiteilijana, sekä töistäsi, vaikka olemmekin toisista asioista asioista vahvasti eri mieltä, niin siitä vaan. Ei vaikuta julkaisuihini Aukealla, ole luvannut julkaista töitäni Aukealla niille Aukean käyttäjille jotka ovat minua kannustaneet niin rehellisillä piiskaujsilla kuin ruusuillakin, ja olen senverran vanhankansan rehellinen jätkä, että sen minkä lupaan, se pitää.

Ei kukaan tuntemani kaveri joka on rinnallani kadun kovan kasvatuksen läpi käynyt välitä paskaakaan tyhjänpäiväisistä mahdollisista vainoajista. Meidän motto on, Linna ei lannista ja maksulliset naiset ei hurmaa. Ei ole lannistanut,tai hurmanneet, vaikka Sörkässä aikoinaan tulikin istuttua ja mulla on niinhyvä elämänkumppani, ettei tartte niitä maksullisia enään hakea. Senverran ylpeä itsestäni kuitenkin olen, etten koskaan ole kajonnut yksityishenkilön omaisuuteen taikka vahingoittanut pysyvästi yksityishenkilöä,ja pankin rahojen hakemisesta ei yksityishenkilö kärsi, mitä nyt sitä pimeää viinaa myynyt, pontikkaa keittänyt ja salakuljettanut tavaraa eri valtioiden rajojen yli, toki ei ihmiskauppaa, ellei mukaan lueta täysiikäisen naisen ostoa aikoinaan, lukuunottamatta niitä monia mustia silmiä, tai väliaikaisesti kipsissä olleita käsiä ja jalkoja, ja muutama tikki päässä jonka kaverit ovat päähäni taiteilleet, tai itse kaverin päähän ommellut, mutta ne kuuluu katutappeluun ja ne on itse kunkin ollut kärsittävä, niin itseni kuin itseni antamat.
Antaa palaa Fränk, tie on leve

P.S. Olen minä työelämässä toki reissuhommissa rakennuksillakin toki ollut, ja minulla oli luotettavan ja hyvän miehen maine firmoissa. Silloin kun tuli paniikki ja jätkän uhrausta tarttettiin, sitä painettiin vuorokaudet ympäri viikko tolkulla, että homma tuli valmiiksi ja firma välttyi isoilta myöhästymissakoilta.pitääkö vääntää rautalangasta malli


[10:03 29.4.2017] "kiusanteko ja vainoaminen"??
Jos edes hiukan vaivautuisit itse lukemaan, ja ihan alusta saakka näitä keskusteluja joissa sinä itse olet mukana niin huomaisit itsekin mitä caissea päästät suustasi markku.
Kyllähän sinä itse aina käännät nää keskustelut itsellesi epämiellyttäviksi.

Jos sallit analyysit sinusta, kerron että näistä sinun "kuumeisista hyökkäyksistäsi" mielestäni paistaa suuri epätoivo, kateellisuus, narsismi sekä jopa sairaalloinen vainoharhaisuus. Eikä jää pätkääkään epäselväksi keneen esimerkiksi toi kateutesikin kohdistuu.

Minunkin mielestäni on epäreilua ja suorastaan lapsellista vetää näihin keskusteluihin henkilöitä jotka eivät ole paikalla eivätkä voi oikaista noita sun ilmeisiä harhakäsityksiäsi.
Luojalle kiitos että meillä on vielä järkeviä äänestäjiä täällä helsingissä! Jos valtuustossamme olisi sinunlaisia narsistisia vastarannan kiiskejä, olisimme todellakin hukassa. Rahamme palaisivat niihin runsaisiin tutkintapyyntöihin ja vieläkin runsaimpiin oikeudenkäyntikuluihin, sen verran olen profiileihisi täällä netissä tutustunut.
Jos tahtoo asioihin muutoksia, pitää niistä myös pystyä keskustelemaan ilman sarvia ja hampaita menemättä vastakeskustelijan henkilöön niinkuin sinulla on tapana mennä varsinkin silloin kun sinun argumentit loppuvat.[17:15 29.4.2017] J.R.
AMMATTIMIES/NAINEN LUOTTAA TYÖNSÄ TULOKSEEN, EIKÄ VÄLITÄ MAHDOLLISISTA VAINOAJISTA. AMMATTIMIES/NAINEN MYÖNTÄÄ VIRHEENSÄ JA OTTAA NISTÄ OPIKSI. AMMATTIMIES/NAINEN PYSTYY KÄSITTELEMÄÄN KOVIMMANKIN KRITIKIN.

MIKSI?

SIKSI, KOSKA HÄN ON AMMATTI-IHMINEN

Lainaus: Minunkin mielestäni on epäreilua ja suorastaan lapsellista vetää näihin keskusteluihin henkilöitä jotka eivät ole paikalla eivätkä voi oikaista noita sun ilmeisiä harhakäsityksiäsi.

Kysymys: Onko se sitten reilumpaa nimettömänä haukkua Laitista.


[11:56 9.5.2017] O.K.
Olen tarkoituksella pidättäytynyt kommentoimasta tätä ketjua koska Laitinen niin mielellään tahtoo kääntää nuo jutut aina tuota samaa henkilöä koskevaksi vaikka tällä henkilöllä noihin asioihin ei oikeasti ole osaa eikä arpaa. Nuo hänen paksut valheet ovat hänen ilmeinen "aseensa" näissä keskusteluissa täällä.
Tyytyväisenä olen pannut merkille että onneksi muutama muukin täällä näköjään on valistunut ja huomannut mistä se kenkä oikeasti puristaa Laitisen puolelta.

Näköjään Juhaninkin mielestä on ihan OK että nuo hänen juttunsa tuosta "rovaniemeläisestä harratelijataiteilijasta" ovat eettisesti ihan oikein vaikka hän ei poissa olevana pysty antamaan tuosta "saastasta" mitään vastinetta.
Jos häntä siitä hieman moittii vaikkapa vain anonyyminä niin sinä näköjään tuomitset sen.
Toisin sanoen, olet tässä puolesi valinnut.

Itse tuomitsen jyrkästi paskapuheet palstalta poissa olevista!
Toivoisin että ylläpito tekisi tiettyjä johtopäätöksiä tästä, mikäli meillä enää mitään ylläpitoa edes on.


[12:40 9.5.2017] J.R.
En ole puoltani valinnut, enkä valitse, mielestäni Markka saisi antaa olla jo asian ja kasvaa ammatti-ihmiseksi, eikä välittää moisesta asiasta mitä hän kutsuu vainoamiseksi. Olen vain sitä mieltä, että nimettömänä on helppo haukkua toista Hitleriksi, ynnä muuksi, Oiva sentään, niinkuin minäkin, uskalletaan kuitenkin esiintyä nimellämme kyseisessä asiassa. Aukealla voi esiintyä myöskin nimettömänä, samoiten kuin omien palautteiden kohdalla töistä voi valita haluaako palautteen myös nimettömänä. Tietenkin asia voi olla joko hyvä tai huono käyttäjien kannalta saada esiintyä nimettömänä. Itseäni se minua kohtaan nimettömät kommennit ovat kasvattaneet käsittelemään kritiikkiä, toisaalta sitä voi kirjoittaa mitä haluaa potaskaa nimettömänä, joka haavoittaa palautteen saajaa ja aiheuttaa riitaisuutta Aukealla. Jos nimettömänä haluaa esiintyä, niin pitäisi osata se sanamuotokin valita, eikä haukkua alimpaan helvettiin, skriftonesiksi, ynnä muuksi.

Ei minulla +60:senä ole mitään tarvetta valita puolta Aukealla mihinkään päin, omasta mielestäni on epäreilua Markkaa panetella nimettömänä.

Omastamielestäni, jonka mielipiteen vahvistan kirjoittamalla nimelläni, Markka on kypsymäyön käsittelemään mahdollista vainontaa, eikä minun koulutukseni riitä antamaan hänelle psyykkistä diagnosia.

Myöskin se, että arvostan Markan taidetta on eri asia.


[12:29 10.5.2017] Sinunko...
...mielestäsi Jussi on ihan ok että Markka sitten panettelee täällä jatkuvasti samaa "rovaniemeläistä kuvataideharrastelijaa" ilman että tämä pystyy mitenkään puolustautumaan täällä?

Tiedän itsekin kuka tuo yleisesti tunnettu ja erittäin pidetty taiteilija on ja on todella vaikea uskoa noihin Markan syytöksiin. Siinä ei ole kerrassaan mitään järkeä että häntä edes kiinnostaisi tuollaisen täysin tuntemattoman ja julkisuushakuisen harrastelijan edesottamukset.

Tämä oli ensimmäinen ja viimeinen osallistuminen tähän typerään keskusteluun anonyyminä.


[12:43 10.5.2017] J.R.
Käsittääkseni olen kantani ilmoittanut, että kyseinen asia on mielestäni yhtä tarpeeton kuin hyökätä nimettömänä Markkaa kohtaan. Mielestäni asiassa ole mitään järkeä, niinkuin ei ole järkeä haukkua toista ihmistä Hitleriksi sun muuksi.

En myöskään ymmärrä, mitkä ovat ne argumentit Markan puolesta, millä hän perustelee vainoamisensa. En ole tutustunut hänen kirjoituksiinsa muilla blokeilla, enkä tunne tarvetta tutustua niihin jatkossakaan. Mikäli hän tuntee itsensä vainotuksi palautteidensa perusteella töidensä yhteydessä Aukealla, olen erimieltä asiasta, ja katson puolestani, kun olen lukenut niitä, ennenkuin hän on poistanut niitä, ei hyväksi kritiikinkäsittelykyvyksi.. Myöskin katson epäkohteliaaksi poistaa palautteita töiden yhteydessä, koska käsittääkseni niistä on hyötyä muille käyttäjille kuinka homman voisi ehkä tehdä erillä tavalla, ja näinollen kokemattomammat harrasteliat saavat hyviä vinkkejä niistä.

On myönnettävä, että Alkuaikana Aukealle liityttyäni itsekin syyllistyin epäkohteliaisuuteen poistamalla palautteet töistäni, mutta sillä erolla että poistin KAIKKI, MYÖS KEHUT.


[01:03 11.5.2017] O.K.
Tähän maailmaan mahtuu kaikenlaisia ihmisiä. Toisaalta aika tylsää ja ikävääkin se olisi jos kaikki eläväiset olisivat yhtä tasapaksua massaa.
Markka on Markku vaikka hänet voissa paistaisi ja ehkä tuo hänen kohdallaan niin kuuluu ollakin. Oikeustajuni niistä vain joutuu koetukselle eikä jaksa käsittää niitä hänen kaikkia toimia ja sekoiluja täällä netissä.

Ei hän oikeasti Juhani pysty perustelemaan mitenkään noita syytöksiään koska ne ovat kaikki täysin hänen eriskummallisen mielikuvituksensa tuottamia juttuja.


[13:57 11.5.2017] J.R.
Niin se käsittääkseni on Oiva. Mitä minä nyt olen noita taiteilijoita tavannut noissa kansainvälisissä kekkereissä, ja seurustellut heidän kanssaan, niin kyllä siellä välillä aika eriskummallista porukkaa on. Niiden taidetapahtumien yhteydessä on sitten myös yhteinen illallinen illanviettoneen ja tietenkin siellä hieman alkoholiakin käytetään, jotenka jokainen varmaankin tietää kuinka sopiva määrä alkoholia vaikuttaa keskusteluihin. Olkoonpa kuinka eriskummallista porukkaa tahansa, mutta siellä arvostetaan taiteilijaa taiteilijana ja taiteilijan työtä, ja kun ottaa huomioon, että noihin tilaisuuksiin pitää lähettää työnäyte hyväksyttäväksi osallistumiseen tuomaristolle, jokainen varmaan ymmärtää että työt ovat tasokkaita, joka puolestaan johtaa siihen, ettei kateutta ilmaannu.

Jos joku väittää, että sinnehän pääsee kuka vain, kunhan maksaa kalliin osallistumismaksun, jotta galleristit ja järjestäjät saavat rahansa pois niin kerronpa omakohtaisen kokemuksen Louvren suhteen.

Lähetin työnäytteen galleristini välityksellä (valokuva) enkä tullut hyväksytyksi sen työnäytteen perusteella. Syy:Työssä oli liian vähäpukeinen nainen jotenka työ ei olllut visuaalisesti heidän mielestään hyvä. Juttelin asiasta galleristini kanssa ja hän kertoi, että Louvreen vaihtuu vuosittain tuomaristo ja tämänvuotisella tuomaristolla on tiukempi linja vähäpukeisiin naisiin, edellisvuoden tuomariston kanssa ei olisi tullut hylkäämistä, niinkuin ei tullut hylkäämistä Art expo Nyjorkkiin tai Artistes du monde Cannees. Lähetin toisen työnäytteen missä oli "Raamatunaikainen vaatetukseltaan" ja hyväksyntä tuli. Nyt olen maalannut vaatetuksen tähän ei hyväksyttyyn työhön ja sekin sitten kelpaa, samalla jouduin keskeyttämään työn jota olin maalannut pari kuukautta joka päivä, koska naisella on korsetti ja sain juuri äsken uuden valmiiksi jossa ei ole vähäpukeista naista Louvren näyttelyyn.

Markka, niitä vastoinkäymisiä on taiteilijan matkan varrella, sekä sitä kovemmanluokan kritiikkiäkin välillä tulee, kuten itselleni tuossa Louvren tapauksessa, mutta kun luottaa omaan tekemiseensä, sekä pystyy käsittelemään kovimmankin kirtiikin, niin niistä selviää.


[08:33 12.5.2017] O.K.
Nooh Markulle laittamani palaute niihin töihin nyt ei ollut edes mitään kritiikkiä vaan hienovaraista ohjailua ja vihjailuja oikeaan suuntaan niistä pienistä virheistä mitä havaitsin kun nyt hän kerran pyrkii niissä täydelliseen fotorealismiin. Ei kiitellyt vihjeistä vaan poisti ne kiivaasti. Samalla säilytti kuitenkin kaikki ne kehuvat kommentit.
Sinä sentään edes kiittelet niistäkin kommenteista, mikä osoittaa taiteilijan kypsyyttä.


[14:55 12.5.2017] J.R.
Kuitenkin itse ajattelen, onko taiteessa oikeaa taikka väärää tapaa ilmaista ajatuksensa. Toinen taiteilija näkee päässään asiat toisin kuin toinen, ja tuo ne oman mieltymyksensä mukaan esille. Tietenkin jos puhutaan fotorealismisesta työstä, niin silloin käsittääkseni tulee esille oikea tai väärä tapa. Mutta siitä huolimatta, vaikka taiteilija katsoo, ettei kyseinen vinkki ole passeli hänen tyylilleen, on se kuitenkin vaihtoehto ja siitä voi saada ideaa seuraavan työn yhteydessä, jos ei itse, niin toiset, varsinkin harrastuksensa alkuvaiheissa.. Ainakin itse olen saanut ideoita toisten töiden vinkkien vaihtoehdoista lukemalla niitä. Omastapuolestani pyydän anteeksi epäkohteliasta käytöstäni, kun aikoinani poistin palautteet julkaisujeni yhteydessä, mutta onneksi olin senverran ajattelevainen, että poistin myöskin ne kehut.


[15:28 13.5.2017] Taiteilijaksi....
....kasvaa kaiken aikaa Juhani. Taiteilija ajan kuluessa myös muuttuu suvaitsevaisemmaksi kun huomaa että "tutkainta vasten" on turha kuluttaa itseään.
Taiteilija oppii myös sen että taidetta tehdään joko miellyttämään tai ärsykkeeksi meille ihmisille.
Joka ei näitä asioita opi, ei ole taiteilija.[03:40 14.5.2017] J.R.
Kiitos.


Yritän parhaani mukaan ottaa oppia.


[20:49 14.5.2017] M.L.
Oiva: "Nooh Markulle laittamani palaute niihin töihin nyt ei ollut edes mitään kritiikkiä vaan hienovaraista ohjailua ja vihjailuja oikeaan suuntaan niistä pienistä virheistä mitä havaitsin kun nyt hän kerran pyrkii niissä täydelliseen fotorealismiin."

Täysin naurettava väite, joka kertoo minkätason taiteen asiantuntija olet.

Juhanille kiitokset kommenteista ja poistun keskustelusta Oivan takia. Toivoisin myös jatkossa, ettei Oiva kommentoisi mitään minun juttujani. On hän joskus sen luvannut tehdäkin, mutta mies ei seiso lupaustensa takana. katson kaikki Oivan jutut häiriköinneksi, kuten edellälainaamanikin.


[22:05 14.5.2017] Antsa
Taiteilijanrooli on noussut jo ihan liikaa Markun nuppiin, joten eiköhän se ole pelkästään hyvä asia, jos joku yrittää tiputtaa narsistin takaisin maan pinnalle.

On ollut tosi hauskaa seurata noita ainaisia kiistelyitänne, joten harmillinen juttu jos huvi loppui taas näin lyhyeen.


[00:51 15.5.2017] J.R.
Mun puolesta loppui syksyyn asti julkaisut, ehkä jotain jossainvälissä kirjoittelen, loppuviikosta siirrytään asumaan ja purjehtimaan neljäksi kuukaudeksi purjealuksellemme. Antoisia maalaushetkiä.


[00:59 15.5.2017] Samaa mieltä.....
....sun kaa tästä taiteilijasta Antsa.
Hienoa seurata muutenkin tota "taistelua Juhanin suosiosta." Ensi kertaa täs ketjussa nään että Markku ylipäätäänkin kiittelee esimerkiks jotain elävää ihmistä kommenteista. Mitä sitä nyt ei tekisi edes yhden myötäilijän vuoksi hehe.

Älkää ny hitossa viä lopettako!


[15:05 15.5.2017] J.R.
Itse en tunne tarvetta "taistella" suosiosta, enkä suosi senenempää ketään Aukean käyttäjää. Sensiaan hienoja taiteilijakollegoita Aukeallakin on.

Markka minulle on pelkästään taiteilijakollega siinä missä moni muukin, vaikkakin olen vahvasti eri mieltä toisista asioista.

Mitä taasen taiteilijoiden asioiden parantamiseen tulee, en oikein ymmärrä, kuinka tämäntyyppinen "köydenveto" edesauttaa asiaa


[08:51 16.5.2017] O.K.
Niinpä Juhani, jotkut vain ovat luonnostaan suosittuja ihmisenä ja se yleensä näkyy täällä netin keskusteluissa.
On myös ihmisiä jotka haluavat jakaa täällä netissä idioottimaisuuttaan ja paskamaisuuttaan kirjoittelemalla pelkästään negatiivisia kommentteja ja hyökkäilemällä kaikkia ihmisiä, institutioita ja yhteisöjä vastaan siekailematta. Jos jotkut kyseisenlaisesta toiminnasta uskaltaa vaikkapa moittia ja argumentoida vastaan joko omilla nimillään tai anonyyminä, tämä alkaa sitten itkeskellä että voivoi kun häntä niin ahdistellaan ja häiriköidään.

Markulle vielä sanoisin:
Niin kauan kun esiinnyt näillä keskustelupalstoilla ja annat tänne omia mielipiteitäsi, otan takuulla niihin kantaa jatkossakin. Yleensä kirjoitan juuri siitä asiasta mitä kommenttisi koskee. Sinä tosin aina ja jatkuvasti pyrit niitä sitä mukaa poistamaan jos sinulla on "osamoderointimahdollisuus" kussakin profiilissasi.
Mielestäni on todella lapsellista niitä poistaa ihan vain nimen vuoksi. Sinä kun et kestä sitä että joku on paremmin perillä asioista joista kirjoitat. Niinkuin tuolla jo "antsa" mainitsi, juuri Narsistille on sietämätöntä jos joku pystyy,-ja erehtyy oikaisemaan sinun antamaisi harhaisia ja vääriä mielikuvia.
;)


[12:47 16.5.2017] J.R.
Jos mukaan lähtee paikkoihin, missä nimettömänä voi esiintyä, mukanaolo pitää kestää, tai poistua kuvioista, eikö se niin ole Oiva. Turha siinä on vainoamista syyttää.

Tarkoitukseni ei ole ottaa enään sitä Näyttöpään kalibrointia esiin, koska mielestäni se on loppuun käsitelty asia. Kuitenkin kokemukseni ja opiskeluni perusteella tiedän asian tärkeyden. Kun aikoinaan asiasta jauhettiin täällä, minut leimattiin omien töiden puollustajaksi ja paskan puhujaksi, ikäänkuin yrittäisin saada työni paremmaksi teknisillä asioilla. Asian otin esille KAIKKIEN käyttäjien puolesta, mitä vaikeuksia kuvan esille tuominen internetissä mukanaan tuo. Toisinaankun luin palautteita TOISTEN töiden yhteydessä koskien värien tukkonaisuutta tai värisävyjä,,,halusin puollustaa TOISIA, en itseäni.

Ilmeisesti oli muitakin jotka ei kestäneet asioita joista toinen on perillä työkokmemuksen ja koulutuksen perusteella. Mutta ei aleta sen enempää jauhamaan siitä kalibroinnista.

Markka, jos politiikkaan lähdet mukaan, siellä se "vainoaminen" vasta onkin kestettävä, itse poliittisesti aktiivinen -70 luvulla, sekä kunnallisvaaleissa mukana ollut, en tosin tullut valituksi, jotenka kokemusta siltä saraltakin jonkinverran on.

Ylihuomenna meri kutsuu, neljä kuukautta purjelaivaelämää, jipiiiiiiiii...........


[08:26 17.5.2017] O.K.
Ei muuta kuin hyvää matkaa Juhani!
Itsekin olen ollut viimeiset pari vuotta matkoilla aika tiiviisti ja tälläkin hetkellä olen täällä Lontoossa ja myöhemmin Bristolissa. Ehkäpä joskus tiemme risteävät ja satutaan vastakkain. Ainakaan toistaiseksi vielä en ole saanut komennusta sinne Epsanjaan, mutta kukaties.
Harvoin saan enää olla kotona Suomessa pidempiä aikoja, mutta tämän brittien visiitin jälkeen minulle on luvattu eräänlainen kesä/syysloma ja Kotokainuunseudun kalavedet ja eräretket kutsuu.

Nauti Juhani! Ota kaikki irti ja tuo se ensi kauden taiteeseesi.


[11:38 17.5.2017] J.R.
Kiitos.

Jos 20.-22. Lokakuuta olet kengänpohjia kuluttamassa Parisissa, niin siellä Louvressa olen taidetapahtumassa mukana kolmen työn kera. Tervetuloa muutkin Aukean taiteilijakollegat. Vaikka ei nyt minun suttausten vuoksi, mutta siellä on esillä muiden Taiteilijoiden töitä ympäri maailmaa.


[09:13 19.5.2017] O.K.
Luulenpa että olen juuri tuolloin Kuhmon kairoilla nautiskelemassa luonnosta ja erästyksestä jos asiat menee alkuperäissuunnitelmien mukaan. "Huurremetsot" on silloin ainoa mitä näen päiväunissakin. Onnea tuohon näyttelyyn!

Koskaan ei kuitenkaan tiedä vaikka saisin komennon kyseiseen näyttelyyn.

Seuraava sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty