Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Taiteilijoiden asiat kuntoon.

[13:50 14.3.2017] M.L.
Nyt kunnallisvaalien alla kannattaa taiteilijoidenkin miettiä tarkkaan ketä äänestää. Nykyiset puolueet ovat kaikki pettäneet äänestäjänsä ja siksi kannattaa äänestää sitoutumattomia ehdokkaita ja taiteilijan kannattaa tottakai äänestää taiteilijaa.

https://vaalikone.uusisuomi.fi/kuntavaalit2017/helsinki/ehdokkaat/20486?emp=rt-1.rs-h2N0yS%252F%252BPaf%252F%252BX7%252BXg%253D%253D.po-asc.pk-a.pe-.pen-.pr-.pg-M.pp-141.pd-91.ps-.pp1-.pp2-.pn-.psr-.psx-&ap=1#!

https://www.youtube.com/watch?v=b0tIC6Y0SRI

https://www.youtube.com/watch?v=YJ7HC8rFLAw

Nyt jos koskaan kannattaa äänestää sitoutumatonta ehdokasta.


[15:37 14.3.2017] J.R.
Se on aivan sama ketä äänestää, loppupeleissä se on aina jätkä joka maksaa viulut.


[10:35 15.3.2017] M.L.
Nykyiset puolueet ja niissä toimivat poliitikot ovat ajaneet maamme katastrofaaliseen tilaan ja ainoa mahdollisuus muutta asioita, on viedä puolueilta valta ja se tapahtuu vain sitoutumattomia äänestämällä.


[06:22 16.3.2017] Anonyymi
Vahinko kun olen väärässä äänipiirissä! Voisin antaa sulle vaikkapa protestiäänen vaikka olen aina äänestänyt sos dem ehdokasta. Sinulla on niin ylevät tavoitteet "sitoutumattomana" tällä kertaa. :D
Tosiasiassa kyllähän olisi aika karua jos tuollaiset ärripurrit ryhtyisivät johtamaan maata. Taitaisivat jopa hitlerin opit käydä kovin köykäisiksi kyseisenlaisen erottelulinjan rinnalla ja valtion rahakirstu tyhjenisi niihin lukuisiin oikeudenkäynteihin mitä olisi tulossa. Sen verran olen lukenut noita sinun blokejasi.
Suomen vankilat näin ollen joutuisivat kovin ahtaalle kun olisivat täynnä entisiä johtajia ja ministereitä.
Mutta onnea vaan, sitähän sinä todella tarviit!


[09:22 10.4.2017] Anonyymi 2
Kuis nyt noin kävi Markku? No, voithan yrittää taas seuraavalla kerralla....ja seuraavalla jne...
;)


[15:29 10.4.2017] J.R.
Ei kannata yrittänyttä lannistaa. Ainakin mies on yrittänyt. Jos ei mitään yritä, ei saavutakkaan mitään.


[18:37 22.4.2017] P.P.
Asiaa sivuten voisi sanoa, että taiteen arvostus on muistakin kiinni kuin vain päättäjistä ja tukirahoista. Mielestäni esimerkiksi Suomessa taidealan ihmisiä ja taidetta yleisesti ei juurikaan arvosteta. Tyypillinen kommentti on se, että pitäisi mennä töihin taiteen tekemisen sijasta.


[00:41 23.4.2017] Ansku
Harmi vaan noi asiat olisivat kyllä korjaantuneet ainakin tääl helsingissä jos Laitinen olisi päässyt läpi. Ainakaan inttämisessä hän ei taatusti olisi hävinnyt muille. No, viä on tulossa eduskuntavaalit joten asia on korjattavissa tulevaisuudessa. ;)


[20:15 23.4.2017] M.L.
Kiitän kaikkia kommentoijia, eritoten Juhania, mitään ei tosiaankaan saa jos ei edes yritä.

Mutta nuo olivat ensimmäiset vaalit johon osallistuin ja sain henk. koht. 42-ääntä. Mutta koska meillä oli kolmen henkilön yhteislista, jossa JP sai 40-ääntä ja Pena 26-ääntä, lasketaan minulle listan eniten ääniä saaneelle 108-ääntä.

Mielestäni ei lainkaan huono tulos, kun ottaa huomioon että kyseessä olivat ensimmäiset vaalit. Samoin ehdokkuusesimerkilläni olen saanut monia kiinnostumaan ehdokkaaksi lähtemisestä juuri sitoutumattomana ja se on mielestäni se asian tärkein juttu.


[13:41 eilen] J.R.
Ainahan pitää yrittää, jo se, että yrittää on positiivista. Samalla halusin nähdä kuinka aikaisempaan kirjoitukseeni tämän ketjun yhteydessä Aukeallea reagoidaan. Lähes heti tuli viimeisempään julkaisuuni ykkönen, kun julkaisua ei oltu pisteytetty viikkoon. Mietitäväksi jäi, onko Aukealla todellakin kypsymätöntä porukkaa taiteeseen jotka pisteyttävät työn pärstäkertoimen/kirjoitusten perusteella eikä työn.
Itseäni se ykköstely ei hetkauta mihinkään suuntaan eikä vaikuta julkaisuihini, senverran positiivista palautetta olen saanut noissa kansainvälisissä taidetapahtumissa töistäni, että Aukean ykköset näiden vuosien varrella jotka olen täällä viihtynyt, on oppinut ottamaan varauksella.
Ei silti, en minä töitäni kehu, kouluttamaton eläkelläisharrastelija vain olen, mutta rehellinen taiteen suhteen.(Niinkuin muutenkin ystävien ja kavereiden lausunnon mukaan, rehellinen, eikä kätkeydy kulissien taakse nimettömänä puheissani.)
Mitä Markan töihin tulee, olen vahvasti sitä mieltä, että hänen töitään jotkut arvostelevat puheiden perusteella, eikä töiden. Jo se, etttä Markan työt ovat omaperäisiä ja omalla tyylillä tehty on iso plussa.


[14:38 eilen] Tuntematon
SeliSeli Jussi! Kerrot että ykköstely ei hetkauta sinua suuntaan taikka toiseen. Kuitenkin sinua asia vaivaa jopa niin paljon että tulet tuota asiaasi vakuuttamaan ketjuun missä jutellaan vallan muista asioista.
Nauttisit nyt sitten oikeasti niistä "kansainvälisten taidetapahtumien" positiivisista palautteista kun kerran Aukean positiiviset palautteet eivät ole edes maininnan arvoisia.

Ja kannattaisko sinun edes niistä hemmetin "ykköstelijöistä" jatkuvasti jankuttaa kun ne eivät sua kerran liikuta. Otappa nyt järki käteen hei! Ehkä seuravasta julkaisustasi saat jopa kakkospisteitäkin. Ajattele positiivisesti!


[15:07 eilen] J.R.
Ajattelin hieman odotella uuden julkaisun kanssa mutta pitääpä julkaissa uusi ja ajatella positiivisesti, jospa niitä kakkosiakin sitten tulisi. Puhuin negatiivisista asioista, mutta nimetön kulisseihin kätkeytyvä kääntää jostain ihmeen syystä asian toisinpäin, ettei Aukean positiiviset palautteet ole maininnan arvoisia.Ja nautitaanpa sitten Lokakuussa taasen Louvren kansainvälisessä taidetapahtumassa jossa olen mukana. En muutoinkaan ymmärrä, kuinka nimetön on sitä mieltä, että yli kuuskymppistä ne ykköset lannistaisivat, kun kyse ei ole mistään uravalinnasta, vaan pelkästään harrastuksesta joka auttaa hallitsemaan alkoholinkäyttöäni pitämään sen normaaliviikonlopputissutteluna. Otetaan se järki tosiaankin ja rehellisyys käteen ja ajatellaan positiivisesti ja tehdään se pisteytys työn perusteella eikä puheiden. Totta on, että se ykköstely kiusaa minua täällä Aukealla, MUTTA EI OMIEN TÖIDENI KOHDALLA, joka ei tykkää töistäni, antaa sen ykkösen,Parempia löytyy maailmasta kuin minun räpellykseni, mutta ei samanlaisia.
P.S. Taiteilijan asiat kuntoon myöskin rehellisessä palautteissa ja pisteytyksissä.
PP:S. Jos ne ykköset OMAA julkaisuani häiritsisivät, tai vaikuttaisivat siihen, silloin itsekin esiintyisin nimettömänä kirjoituksissani. REHELLISYYS


Taiteilijana Markka on värikäs persoona, vaikkakin olen toisissa asioissa eri mieltä hänen kirjoitustensa kanssa, mutta se ei johda siihen, että nimettömänä vertaisin häntä Hitlerin oppeihin, taikka kutsuisin häntä ärripurriksi, tai ivaisin häntä, kun ei päässyt valtuustoon, ei vain sovi ajatusmaailmaani. Itse nostan hattua miehelle että edes yritti. Muutoinkin hänen työnsä ovat mielenkiintoisia itselleni, toiset joko tykkää tai ei, mutta toivottavasti se ei tykkääminen johdu hänen kirjoituksistaa. Itsekin olin seitkytluvulla Suomessa SKDL:n kunnallisvaaliehdokkaana, nyttemmin en kannata mitään puoluetta. Kolmekymmentä vuotta Ruotsissa ollessani oli välillä oikeisto ja välillä sossut, 12 vuotta Espanjassa ja välillä on ollut Partie Popular ja välillä sossut ja sama juttu, jätkä maksaa viulut. Olen sitä mieltä, ettei yksittäinen henkilö saa aikaan taiteilijaasioissa vaikka tulisikin valituksi, vaan siihen tarvitaan puolueen tuki joka ottaa asian esille.
Suomen politiikkaa en ole seurannut sen jälkeen kun seitkytluvulla läksin maailmalle Suomesta, jotenka en tiedä onko siellä ylipäätäkään puoluetta joka ottaisi kantaa taiteilija-asioissa. Onhan siellä valittuna Mikko Alataloa ja muitakin taiteilijoita, mutta ajavatko hekään taiteilijoiden etuja. En tiedä.


[08:54 tänään] Anonyymi 2
Siis ovathan ne hänen työnsä "mielenkiintoisia" se on totta, mutta se vain ei riitä hänelle. Siinä kontekstissa sinunkin työsi ovat mielenkiintoisia. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että olisitte taitavia ja ammattinne osaavia. Sinä sentään myönnät itse olevasi "harrastelija" tällä alalla joten siitä sinulle täydet pointsit.
Tässä taiteessa pätee sama raamatun laki: "joka itsensä ylentää, se alennetaan". Ehkäpä tuo sama tapahtuukin sinulle päinvastaisessa järjestyksessä kukaties. "Vaatimattomuus kaunistaa"


[16:30 tänään] J.R.
Jos taiteilija arvostaa toista taiteilijaa taiteilijana, niin yleensäkin toiset taiteilijat arvostavat kyseistä taiteilijaa taiteilijana etabletaaretuissa piireissä. Näinollen raamatun laki ei oikein päde isommilla näyttämöillä. Harrastelijapiireissä se varmaankin menee noin. En tiedä johtuuko se siitä, että taiteilija uransa alkuvaiheessa ei ole vielä täysin kypsä taiteeseen, luullaan että kaveri "pullistelee" kun on saanut aikaiseksi näyttelyn. Näyttely on kuitenkin iso askel kehityksessä eteenpäin, eikä sitä pidä aliarvioida, olipa se laitakaupungin kaljakuppilassa, taikka galleriassa Nyjorkissa, pääasia että sen näyttelyn saa aikaiseksi. Isommissa piireissä siellä ei kukaan ole enempää ammattilainen kuin toinenkaan, kaikki ovat samalla viivalla ja tuovat näytteelle senhetkistä parasta osaamistaan, katsoja sitten joko tykkää tai ei taiteilijan tuotannosta, ei siellä kukaan kypsä taiteilija pidä itseään toista parempana. Itselläni kävi vain hyvä tuuri, että olen päässyt mukaan töherryksineni noihin kansainvälisiin kekkereihin, omalta osaltaan se on auttanut minua harrastelijana kypsemmäksi taiteen suhteen, taloudellisesti olen miinuksen puolella. Kuitenkin siellä tuntee itsensä vasta-alkajaksi kun katselee eripuolilta maailmaa tulevien ammattitaiteilijoiden huipputeoksia. Onhan siinä kaljakuppilanäyttelyssä yleensä sekin hyvä puoli, että saa ilmaiset kaljaillat, yks sun toinen kuitenkin sen tuopin haluaa tarjota taiteilijalle.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty