Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvaston jäseniä

[10:32 15.3.2018] Anonyymi
Kuinka moni teistä on Kuvaston jäsen?
Älkää puuttuko anonyymiuteeni tällä kertaa Please!


[12:35 21.3.2018] J.R.
Ainaki minä, kuvaston jäsen vuodesta 2010 lähtien, ja niinkauvan kun Aukea on toiminnasa tuun olemaan. Olen saanu täältä hyviä vinkkejä ja kasvattavaa kritiikkiä, myöskin kannustusta. Anonymisyyteen on varmaankin yhtä monta syytä kuin tehä taidetta, niinkuin oman tyylin kehittämiseen välittämättä koulujen ja kirjojen opeista.


[10:18 22.3.2018] Anonyymi
Tarkoitin kylläkin lähinnä "Kuvastoa" ( http://kuvasto.fi/miksi-liittya-kuvastoon/ )

Itse olen ollut jäsen jo vuosikausia ja siitä on ollut minulle todella paljon hyötyä taloudellisesti.
Se on kuvataiteilijalle vähän samantyyppinen "kynnys" kuin taidemaalariliittokin, mutta Kuvasto poikkeaa siitä sillä tavalla että se pitää taiteilijansa puolta kaikessa.- Ja varsinkin näyttelyissä.
Sinäkin Juhani voisit saada oikeutta noita "kähmijöitäsi" vastaan sillä sinulla on töihisi tekijänoikeudet ja olet niistä oikeutettu saamaan korvaukset.
Vaikkakin se tuntuu joskus itseminää hivelevän että joku galleristi on sinusta kiinnostunut, niin aina sellaisen takana on Raha. Se tuppaa vaan aina myös virtaavan väärään suuntaan.
Näissä asioissa ei kannata olla liian sinisilmäinen. Kukaan galleristi ei ole pyyteettömästi liikkeellä. Nekin ovat liikemiehiä.


[13:14 22.3.2018] J.R.
Anteeksi, käsitin kysymyksen väärin. Ei ole tullut liityttyä, kun tämä on pelekkä herrastus mulle, vaihtoehto, niinkuin monikin täällä tietää, että alkoholinkäyttöni pysyy kohtuuven rajoissa. Kyllä olet oikeassa noiden galleristien ja taidetilaisuuksien järjestäjien suhteen. Raha, raha, raha, ja taiteilia maksaa viulut. Taide on valtava bisnes, jonka olen huomannut, kun olen osallistunut useampaan kansainväliseen taidetapahtumaan maailmalla ja niinkuin kirjoitit, raha valitettavasti virtaa väärään suuntaan.Onhan se hyvä että on kuvastoja jotka pitävät taiteilian oikeuksista huolta. Ymmärrän, että ne tekiänoikeuvet pitää olla, mutta kun mulle ei raha ole olennainen osa maalaamisessa, vaan rakkaus maalaamista kohtaan, en siinämielessä esim, niistä tekiänoikeuksista kohdallani piittaa. Jos joku levittää tai käyttää julisteena tai muuten vastaavasti tauluni kuvaa, sillä ei mulle ole merkitystä, niinkauvan kuin kyseessä ei ole taloudellinen hyöty heille ja itse jään ilman,. Katson sellaisen levityksen ym. ilmaiseksi mainokseksi itselleni, kunhan tekiän nimi mainitaan. Kun mulla on eläke, joka takaa toimeentuloni, mun ei tartte ajatella rahaa maalatessani, se on yksi osasyy myöskin siihen, että harvoin otan tilaustyön vastaan, pari kappaletta vuodessa ja neki halvalla, että saa extrarahaa tarvikkeiden ostamiseen. Kun mulle se tilaustyö aiheuttaa reaktion, että pitää maalata tilaajan ehdoilla eikä omilla. Pitää ottaa mittasuhteet, valon tulosuunta, sävyt... ja koko paletti huomioon, tunnen etten saa käyttää omaa luovuuttani. Mutta kyllä viime aikana on mielesä liikkunu liittyä passaavaan kuvastoon. Oisko sulla antaa tietoa, mihin mun tapauksesa kannattais liittyä, asun Espanjassa, olen Ruotsissa kirjoilla Ruotsin kansalainen, mutta sydämessäni Suomalainen ja Syntynyt Suomessa, aikaisemmin Suomen kansalainen, mutta -80 luvulla piti ottaa töitten takia Ruottin kansalaisuus.

Kun tein täkäläisen Suomiseuran jäsenlehteä, laitoin kerran kansikuvan grafiikkaan täkäläisen taiteilijan taulusta kuvan jonka olin ottanut näyttelyssä. Taiteilia alkoi vetoamaan tekiänoikeuksiin ja korvauksiin. Sanoin, että on mun ottama kuva, yleisestä näyttelystä, eikä näyttelyssä ollut valokuvauskieltoa, vie oikeuteen, no ei vieny. Juuri tuontyyppisissä tapauksissa esimerkiksi kohdallani katson sen ilmaiseksi mainonnaksi kohdalleni, sehän on hyvää "mainontaa" taiteilijalle, työn kuva lehden kannessa ja ilmaiseksi, mutta Taiteilijan nimi pitää tulla ehdottomasti esille, muutoin katson asian loukkaukseksi tekiää kohtaan.


[23:42 22.3.2018] Anonyymi
Oletan että olet syntynyt suomessa. Jos niin on, se hakeminen on "pässinlihaa". Sinullahan on silloin syntymäaika- ja paikka.
Ei muuta kuin sätt igång ja onnea!
He tosin syynäävät myö noita taiteilijan teoksia ja yleensä se siihen kaatuukin. Sinulla kuitenkin on mahiksia.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty